Varga Dánielék kiütötték az USA-t a mikrofonos vízilabdameccsen

2014.02.04. 20:13

A magyar férfi vízilabda-válogatott hét góllal nyert az Egyesült Államok ellen a Komjádi uszodában két magyar bíróval lebonyolított kedd esti mérkőzésen, amelyet félhivatalosnak minősített a honi szövetség.

Most próbálták ki, milyen egy meccs bemikrofonozott játékvezetőkkel. A rendszer lényege az, hogy a bírók fontosabb döntéseit magyarázattal ellátva tudatják a közönséggel.

A dugig telt Komjádi nézőterén közel 2000 pólóbarát is hallhatta az ítéletek indokait a hangosbeszélőn keresztül. A vízilabda megújítására irányuló törekvések részeként a mikrofonos szisztémával az a cél, hogy a publikum számára érthetőbbé és azáltal elfogadhatóbbá váljanak a játékvezetői döntések, például a kiállítások vagy a támadó csapatot sújtó kontrák, írja az MTI.

A budapesti barátságos meccsen a szpíker szerepét szakember: Petrovics Mátyás, az Újpest férficsapatának korábbi, a BVSC női csapatának jelenlegi vezetőedzője, a női válogatott korábbi szövetségi kapitánya látta el.

Hazai vezetéssel indult a meccs, majd a magyar csapat három akciógóljára, három emberelőnyös találat volt a válasz amerikai részről.

Ekkor megrázta magát Benedek Tibor szövetségi kapitány csapata, és meg sem állt 6-3-ig, a nagyszünetre pedig négygólos előnynél (8-4) vonulhatott el a csapat.

A harmadik negyedben maradt a különbség (10-6), a befejező 8 perc viszont csupa magyar gólt hozott, így alakult ki a fölényes hazai sikert jelentő 13-6-os végeredmény.

Eredmény:

Magyarország–Egyesült Államok 13-6 (3-2, 5-2, 2-2, 3-0)

a magyar góldobók: Kovács G. 3, Varga Dániel, Salamon, Hárai 2-2, Madaras, Erdélyi, Hosnyánszky, Vámos 1-1