Egy fővel szűkül majd a férfi pólóválogatott 14-es kerete

2014.06.10. 08:44

Tizennégy játékos utazik Rómába, az olaszok elleni felkészülési mérkőzésre, majd Benedek Tibor szövetségi kapitány egy fővel szűkíti a férfi vízilabda-válogatott keretét a világliga nyolccsapatos szuperdöntőjére. A magyar szövetség honlapjának közlése szerint az olasz fővárosban rendezendő meccs a 10-10-es döntetlennel zárult szombati, budapesti találkozónak lesz a visszavágója.

Benedek elmondta: két barcelonai világbajnok, Bátori Bence és Decker Ádám hiányzik a csapatból.

"Hat mérkőzésünk lesz Dubajban, most úgy érzem, ebben a csapatban van a legnagyobb fejlődési lehetőség. Igaz ez még akkor is, ha nem feltétlenül ők vannak a legjobb formában. Viszont a világliga szuperdöntőjében tovább fejlődhetnek" - fogalmazott a kapitány.

Hozzátette: abban az esetben, ha nem válnak be az elképzelései, még mindig lesz három hete a változtatásra a budapesti Európa-bajnokság előtt. A vl szuperdöntőjére jövő héten hétfőtől szombatig kerül sor Dubajban.

A magyar keret:

kapusok: Nagy Viktor, Decker Attila

mezőnyjátékosok: Madaras Norbert, Vámos Márton, Hosnyánszky Norbert, Varga Dániel, Varga Dénes, Szivós Márton, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs, Tóth Márton, Bedő Krisztián, Gór-Nagy Miklós, Angyal Dániel

A világliga csoportmeccsek:

június 16., hétfő:

Magyarország-Ausztrália 14.35

június 17., kedd:

Magyarország-Kanada 15.50

június 18., szerda:

Magyarország-Egyesült Államok 14.30