Budapesten lesz a 2016-os és 2017-es vízilabda BL-döntő

2015.06.02. 14:29

Az Európai Úszó Liga elnökének meggyőződése, hogy Budapest nagyszerű házigazdája lesz a férfi vízilabda Bajnokok Ligája 2016-os és 2017-es hatos döntőjének.

Paolo Barelli a Final Six idei, barcelonai fináléja után nyilatkozott így, a LEN keddi sajtólevelében leszögezve, hogy a magyar főváros már több alkalommal is kitűnőre vizsgázott rendezőként, legutóbb a 2014-es vízilabda Európa-bajnokságon, amely a Margitszigeten zajlott le nagy sikerrel.

A LEN-dokumentumban idézték Kemény Dénest, a Magyar Vízilabda Szövetség elnökét is, aki örömmel állapította meg, hogy a budapesti kontinensviadal után rövid időn belül újabb két sportági csúcseseményt rendezhet a magyar főváros.

"Ezt a lehetőséget nem kaphattuk volna meg kormánygarancia nélkül, hálásnak kell lennünk az állami támogatásért" - mondta a hazai szövetség első embere.

Barelli és Kemény azután írta alá a katalán fővárosban a megállapodást, hogy a LEN döntéshozó testülete, a Büro márciusban jóváhagyta: a BL hatos döntőjének 2016-ban és 2017-ben Budapest adhat otthont.

"Jövőre még valószínűleg a Margitszigeten rendezik a háromnapos döntőt, a 2017-es finálé viszont a Dagálynál épülő új komplexum avatóeseménye lesz a tervek szerint" - idézte a magyar szövetség akkori hírleve Gyárfás Tamást, a LEN gazdasági vezetőjét, aki részt vett a Büró glasgow-i ülésén.

A BL következő két Final Sixének rendezési jogát Isztambullal szemben nyerte el a magyar főváros. A LEN új rendszerében párosával lehet otthont adni a hatos döntőnek, így lehetett 2015 előtt 2014-ben is Barcelona a házigazda.