Kemény Dénesnél kezdte, de most szlovák válogatott lesz

2015.06.10. 12:31

Bundschuch Erik 26-szor szerepelt a magyar vízilabda-válogatottban, de mivel világversenyre csak egyszer tudott kijutni, úgy döntött, hogy ezentúl Szlovákiát képviseli, írja a Vlv.hu.

Bundschuh szülőhelyén, a kassai vízilabdaklubban ismerkedett meg a póló alapjaival (édesapja, Bundschuh Tamás annak idején az egyik legismertebb játékosa volt a csehszlovák válogatottnak), de már 15 éves korában átköltözött Egerbe, és attól kezdve sorozatban ért el sikereket a magyar korosztályos bajnokságokban.

2008-ban két mérkőzésen is szerepelt a szlovák válogatottban, és ebben az évben kapott szerződést az egriek felnőtt csapatához. Az akkori szövetségi kapitány, Kemény Dénes is felfigyelt a hatalmas termetű és óriási lövőerejű védőre. 2009 januárjában Bundschuch első magyar válogatott meccsét játszhatta Brandenburgban, a németek ellen. 

Fotó: Monoki Nikolett/Vlv.hu

A következő öt évben évben összesen 26-szor szerepelt a magyar válogatottban, de világversenyre csak egyszer sikerült kijutnia: 2010-ben a zágrábi Európa-bajnokságon negyedik lett a magyar csapat tagjaként.

Az Eger játékosaként három bajnoki aranyat és ugyanennyi ezüstöt szerzett, majd tavaly nyáron  az OSC játékosa lett, és a legutóbbi bajnokságban ismét ezüstérmet szerzett.

„Pár évvel ezelőtt került szóba a szlovák válogatottság, de akkor még nem foglalkoztam vele, igazából idén kezdtem el rajta gondolkodni, mivel már hetente keresett a szlovák válogatott menedzsere, és barátommal Lukassal (Lukas Semannal, a szlovák válogatott centerével) is sokat beszéltünk erről, meg persze a szüleimmel is. Motivál, hogy válogatott szinten nemzetközi tornákon szerepeljek, különösen a jövő januári belgrádi Európa-bajnokságon, amelyre jó eséllyel kijuthat a szlovák válogatott" – mondta a bekk.