Nagy pofonnal kezdődött a vízilabda-Eb

2016.01.10. 16:39

A magyar női válogatott megkezdte szereplését a belgrádi, olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságon (14-10). Gyengén kezdődött a Hollandia elleni meccs, a nagyszünetre már ötgólos volt a hátránya a magyar válogatottnak, de volt nyolc is közte, végül az utolsó negyedre kiengedő hollandok ellen már csak az eredményt sikerült kozmetikázni.

Az első ráúszást a hollandok hozták el, majd rögtön holland előnnyel és két Kasó Orsolya védéssel kezdődött a meccs. Miloushka Smit góljával vezettek a hollandok, akik egy újabb előnyt kihasználva, Stomphorst találatával gyorsan 2-0-ra húztak el.

Egy magyar kapufa jött Czigány Dórától. Harmadszor is hátrányba kerültünk és a harmadik gólt is bekaptuk, megint Smit lőtte be. Egy rossz támadás és egy jó védekezés után Takács Orsolya megdobta az első Eb-gólunkat. Maud Megens bombagóljával pedig 4-1-es előnnyel mentek pihenni először a csapatok.

2.

A második negyedben sem tudtunk mit kezdeni a holland támadásokkal, az sem vigasztalt minket, hogy Sevenich és Smit gólja között Csabai gyorsan kihasznált egy emberelőnyt. Sevenich nagyon messziről talált be, majd Bujka csúsztatásával 7-3-ra alakult az állás.

Két kapufát is dobtunk, miközben Smit a negyedik gólját is beszórta, semmi sem működött a medencében.

A háromgólos hátrány ötre nőtt a nagyszünetre.

Újabb holland góllal folytatódott a meccs, majd Van der Sloot után előnyből Sevenich megint betalált és már 10-3 volt oda.

A magyar támadásokban alig volt erő, sokszor a kapuig sem jutott el a labda. A másik oldalon ami kapura ment, abból gól lett, és erről sokszor Kasó sem tehetett.

Smit az ötödik gólját majdnem hat méterről vágta be. Keszthelyi rövid sarokba vágott gólja után kapust cseréltünk, de ez sem segített. 12-4-re vezettek a hollandok. Csabai Dóra, majd Antal Dóra góljaival hat gólra jöttünk fel, az ellenfél három támadást is rontott.

4.

Az utolsó játékrész arról szólt, hogy ne legyen megalázó vereség, két Antal és két Bujka góllal sikerült kicsit zárkózni, de mínusz nyolcról lehetetlen volt már komolyabb eredményt elérni, végül négygólos vereség lett a vége.

Ez a meccs nagyon elment, el is kell engedni és már a görögök elleni találkozóra koncentrálni, hogy az eredeti terv, a legjobb négy meglegyen majd a végén.

Hollandia-Magyarország 14-10 (4-1, 4-2, 4-3, 2-4)

Hollandia: Aarts, Willemsz – Smit 6, D. Genee, Van der Sloot 2, A. Geene, Stomphorst 1, Nijhuis, Sevenich 3, Megens 2, Van Toorn, Klaassen, Van der Molen.

Magyarország: Kasó, Gangl – Czigány, Antal 3, Kisteleki Hanna, Szűcs, Takács 1, Illés, Keszthelyi 2, Tóth, Bujka 3, Csabai 1, Garda.