Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Vízilabda Eb: csoportelső a magyar férfi válogatott

2016.01.15. 21:42

A magyar válogatott végzett a D csoport élén a belgrádi vízilabda Európa-bajnokság férfi tornáján, miután péntek este a görög csapat kikapott az orosz együttestől.

Az első fordulóban a magyarok 8-8-as döntetlent játszottak a világbajnoki bronzérmes görögökkel, majd legyőzték az oroszokat, végül a törököket, míg a görögök a második körben nyertek a törökök ellen, így az esti mérkőzésen akár a csoportelsőség is összejöhetett volna nekik egy nagy különbségű győzelemmel. Ehhez képest nem úgy tűnt, mintha mindent kiadtak volna magukból, vereségükkel pedig harmadikként zártak, így elérték azt, hogy továbbjutásuk esetén a negyeddöntőben ne a címvédő és világbajnok szerbekkel kelljen majd összecsapniuk, írja az MTI.

A magyarok a nyolcaddöntőben vasárnap a grúzokkal játszanak, győzelem esetén pedig minden bizonnyal a horvátok következnek a negyeddöntőben.

A férfi tornán egyetlen olimpiai kvóta talál gazdára, de a szerb, a horvát és a görög csapat már biztos résztvevője a riói játékoknak. Ha a magyar válogatott itt nem tud kvótához jutni, akkor áprilisban, Triesztben lesz még erre esélye, ott 12 csapat küzd majd négy helyért. Azon a tornán öt, vagy ha az óceániai térség nem képviselteti magát, akkor hat európai válogatott vehet majd részt, mégpedig az Eb-n elért helyezése alapján.

Férfiak, 3. forduló, eredmények

D csoport:

----------

Oroszország-Görögország 9-8 (2-2, 2-2, 2-4, 3-0)

korábban:

Magyarország-Törökország 20-5 (4-0, 4-1, 5-1, 7-3)

A csoport végeredménye: 1. Magyarország 7 pont, 2. Oroszország 6, 3. Görögország 4, 4. Törökország 0

C csoport:

----------

korábban:

Olaszország-Grúzia 21-1 (5-1, 6-0, 6-0, 4-0)

Románia-Németország 14-13 (3-3, 3-2, 5-5, 3-3)

A csoport végeredménye: 1. Olaszország 9 pont, 2. Románia 6, 3. Németország 3, 4. Grúzia 0

A csoportokból mindegyik csapat továbbjut a nyolcaddöntőbe, ahol majd keresztbejátszás következik a legjobb nyolc közé kerülésért.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.