Totális KO: 25-0-ra nyert a női vízilabda-válogatott az Eb-n

2016.01.16. 12:08

A magyar női vízilabda-válogatott hatalmas verést adott a portugáloknak az Európa-bajnokság csoportmeccsén: az ellenfelünk gólt sem lőtt, mi viszont simán szerezhettünk volna harmincat.

A magyar válogatott tulajdonképpen akkor lőtt gólt, amikor akart, már az első negyedben 9-0-ra vezetett, de a folytatásban sem volt megállás, a szünetben 15-0-ra vezettünk. A portugál kapus rosszul viselte a kiütést, az M4 szerint a szünetben elsírta magát.

A harmadik negyedben újabb négy góllal növeltük az előnyt, miközben a portugálok továbbra sem tudtak betalálni, aztán a zárónegyedben megint beindult a henger, és hatszor volt eredményes a magyar csapat, így a vége totális kiütés lett: 

25-0-ra nyert a magyar válogatott.
 

Szűcs Gabriella a meccs után azt mondta, hogy a második félidőben nem volt a legjobb a befejezés, és már igyekeztek az oroszok elleni is készülni. Az utolsó csoportmeccsünket ugyanis az oroszok ellen játsszuk majd, az azért jóval keményebb lesz. Nem ez volt a legnagyobb győzelmünk az Eb-n, két napja a törökök ellen 27-1-es győzelmet aratott a csapat. 

 "Nem egy, hanem két-három súlycsoport volt a különbség a magyar és a portugál válogatott között. A célt teljesítettük, letudtuk" - idézi a magyar szövetség) honlapja Bíró Attila szövetségi kapitányt. "Az oroszok ellen majd minden más lesz, arra készülünk gőzerővel" - nyilatkozta a szakvezető, aki elárulta, hogy folyamatosan videóznak, taktikai megbeszélést tartanak, és közösen megnézik a szombati holland-orosz mérkőzést. "Azután a lányok szabadprogramot kapnak, bemennek az óvárosba egy közös vacsorára. Nagyon készülünk az oroszokra, szerintem a csapat képes arra, hogy legyőzze őket. Ezen leszünk."

Pénteken a férfi válogatott is kiütötte ellenfelét, a törököket 20-5-re verték meg.

Eredmények

    nők, 4. forduló, A csoport:
Görögország-Törökország 28-3 (6-0, 7-1, 7-1, 8-1)
Magyarország-Portugália 25-0 (9-0, 6-0, 4-0, 6-0)

Hollandia-Oroszország 14-7 (5-2, 3-2, 3-1, 3-2)

férfiak:
Montenegró-Franciaország 11-6 (6-3, 1-0, 2-1, 2-2)