Anna, Anikó
20 °C
31 °C

Totális KO: 25-0-ra nyert a női vízilabda-válogatott az Eb-n

2016.01.16. 12:08

A magyar női vízilabda-válogatott hatalmas verést adott a portugáloknak az Európa-bajnokság csoportmeccsén: az ellenfelünk gólt sem lőtt, mi viszont simán szerezhettünk volna harmincat.

A magyar válogatott tulajdonképpen akkor lőtt gólt, amikor akart, már az első negyedben 9-0-ra vezetett, de a folytatásban sem volt megállás, a szünetben 15-0-ra vezettünk. A portugál kapus rosszul viselte a kiütést, az M4 szerint a szünetben elsírta magát.

A harmadik negyedben újabb négy góllal növeltük az előnyt, miközben a portugálok továbbra sem tudtak betalálni, aztán a zárónegyedben megint beindult a henger, és hatszor volt eredményes a magyar csapat, így a vége totális kiütés lett: 

25-0-ra nyert a magyar válogatott.
 

Szűcs Gabriella a meccs után azt mondta, hogy a második félidőben nem volt a legjobb a befejezés, és már igyekeztek az oroszok elleni is készülni. Az utolsó csoportmeccsünket ugyanis az oroszok ellen játsszuk majd, az azért jóval keményebb lesz. Nem ez volt a legnagyobb győzelmünk az Eb-n, két napja a törökök ellen 27-1-es győzelmet aratott a csapat. 

 "Nem egy, hanem két-három súlycsoport volt a különbség a magyar és a portugál válogatott között. A célt teljesítettük, letudtuk" - idézi a magyar szövetség) honlapja Bíró Attila szövetségi kapitányt. "Az oroszok ellen majd minden más lesz, arra készülünk gőzerővel" - nyilatkozta a szakvezető, aki elárulta, hogy folyamatosan videóznak, taktikai megbeszélést tartanak, és közösen megnézik a szombati holland-orosz mérkőzést. "Azután a lányok szabadprogramot kapnak, bemennek az óvárosba egy közös vacsorára. Nagyon készülünk az oroszokra, szerintem a csapat képes arra, hogy legyőzze őket. Ezen leszünk."

Pénteken a férfi válogatott is kiütötte ellenfelét, a törököket 20-5-re verték meg.

Eredmények

    nők, 4. forduló, A csoport:
Görögország-Törökország 28-3 (6-0, 7-1, 7-1, 8-1)
Magyarország-Portugália 25-0 (9-0, 6-0, 4-0, 6-0)

Hollandia-Oroszország 14-7 (5-2, 3-2, 3-1, 3-2)

férfiak:
Montenegró-Franciaország 11-6 (6-3, 1-0, 2-1, 2-2)

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.