Kis Gábor kihagyja a vízilabda olimpiai selejtezőt

2016.03.30. 14:53

Kis Gábor, a magyar férfi vízilabda-válogatott centere hátfájdalmai miatt, orvosi tanácsra kihagyja a vasárnap kezdődő trieszti olimpiai selejtezőt. A szolnoki játékos a szövetség honlapjának nyilatkozva elmondta: elővigyázatosságból hozták meg ezt a döntést, írta az MTI.

Az olimpiai bajnok pólós hosszú szünet után ez év januárjában tért vissza ismét a válogatottba, s bízik benne, hogy a kényszerszünet csak átmeneti lesz, és ott lehet majd Rióban.

"Abszurd, de jókor jött ez a helyzet, tudjuk kezelni, és nagyon remélem, a kvalifikációs torna után majd visszatérhetek a válogatottba. El kell fogadnom az orvosi döntést, ki kell zárni a jövőre nézve minden veszélyforrást, hogy nyáron újult erővel készülhessek a csapattal" - fogalmazott Kis Gábor.

A helyére Benedek Tibor szövetségi kapitány a válogatott bő keretének harmadik centerét, Bedő Krisztiánt nevezi a trieszti viadalra. A 12 csapatos olaszországi tornán a magyar válogatott Kanada, Oroszország, Franciaország, Románia és Szlovákia legjobbjaival szerepel egy csoportban, az első négy helyezett jut majd a negyeddöntőbe, amelynek győztesei kivívják a riói indulást.

A magyar válogatott 13 fős kerete:

Kapusok: Nagy Viktor (Szolnoki Dózsa-Közgép), Bisztritsányi Dávid (A-Híd-OSC-Újbuda)

Mezőnyjátékosok: Vámos Márton, Varga Dániel, Varga Dénes (Szolnoki Dózsa-Közgép), Hárai Balázs, Zalánki Gergő, Erdélyi Balázs, Hosnyánszky Norbert, Szivós Márton, Bedő Krisztián (ZF-Eger), Decker Ádám (A-Híd-OSC-Újbuda), Manhercz Krisztián (Contitech-Szeged-Diapolo)

A trieszti torna csoportjai:

A csoport: Magyarország, Kanada, Oroszország, Franciaország, Románia, Szlovákia

B csoport: Olaszország, Kazahsztán, Dél-afrikai Köztársaság, Spanyolország, Németország, Hollandia

A trieszti torna magyar vonatkozású programja:

április 3., vasárnap: Franciaország-Magyarország

április 4., hétfő: Kanada-Magyarország

április 5., kedd: Magyarország-Románia

április 6., szerda: Oroszország-Magyarország

április 7., csütörtök: Magyarország-Szlovákia

április 8., péntek: negyeddöntő

április 9., szombat: elődöntő

április 10., vasárnap: helyosztók