Az Eb-aranyérmes női pólósok mindegyike bekerült az olimpiai keretbe

2016.05.23. 14:22

Az év eleji belgrádi Európa-bajnokságon győztes csapat mind a 13 tagja bekerült a magyar női vízilabda-válogatott 18 fős, bő olimpiai keretébe.

 „Az egész éves teljesítményt vettem alapul, úgy ítélem meg, a különböző posztok legjobbjai kerültek a keretbe. Bevallom, még Kisteleki Dóra visszahívásán gondolkodtam, de végül a bajnokságban mutatott teljesítménye nem győzött meg arról, hogy érdemes volna belenyúlni ebbe a 18-as keretbe, ezt őszintén elmondtam neki is" – idézte Bíró Attila szövetségi kapitányt a Magyar Vízilabda Szövetség honlapja.

A Szerbiában aranyérmes játékosokon kívül Bolonyai Flóra, Menczinger Kata, Somhegyi Noémi, Szilágyi Dorottya és Horváth Brigitta küzd a riói csapatba kerülésért.

A válogatott - melynek keretét 13 fősre kell majd szűkíteni az olimpiai előtt a kapitánynak - Ausztriában és az Egyesült Államokban is edzőtáborozik majd, itt a világbajnok amerikaiakkal tartott közös tréningek mellett három hivatalos meccs is szerepel a programban.

A magyar női válogatott kerete:

Kapusok: Bolonyai Flóra (Szentes), Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (Dunaújváros)

Mezőnyjátékosok: Antal Dóra, Csabai Dóra, Keszthelyi Rita, Kisteleki Hanna, Szücs Gabriella, Tóth Ildikó (mindannyian UVSE), Garda Krisztina, Horváth Brigitta, Menczinger Kata, Somhegyi Noémi, Szilágyi Dorottya (mindannyian Dunaújváros), Illés Anna, Takács Orsolya (mindketten BVSC), Bujka Barbara (Szentes), Czigány Dóra (Eger)