Varga Dénes: Négy másodperc horror volt

2016.06.06. 09:52

Drámai körülmények között kapott ki a Szolnoki Dózsa a vízilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében az Olympiakosz ellen: az utolsó másodpercekben Varga Dénes kezéről pattant a Szolnok kapujába a labda, ám a találat szabálytalan volt, mert a szabaddobás után görög játékos nem avatkozott labdába, a játékvezetők mégis megadták a gólt.

„Ha tudom, hogy szabálytalan – bár mostanáig nem tudom pontosan, az volt-e, mert mondanak mindenfélét –, akkor jobban reklamálok, akkor talán nem fújja le a bíró a meccset, és jobban meg lehet vitatni... De mindegy, ez már a múlt” – emlékezett vissza a furcsa pillanatokra az érintett, Varga Dénes, aki a Nemzeti Sportnak azt is elárulta, hogy horrorként élte meg azt a megmozdulást. Addig döntetlenre állt a meccs, ötméteresek jöttek volna, mégis hátrányba kerültek és kikaptak.

Varga a részletekbe is belement: a 165 centis Angelosz Vlahopulosz volt vele szemben, akit fizikálisan könnyen el tudott volna nyomni. „Azt gondoltam, nem kell bántanom, meglesz a labda anélkül is. És meglett volna, ha éppenséggel a tenyerem fordítom oda, nem pedig a kezem élét.” Elárulta azt is, hogy úgy érezte, ha jobban rányúl a labdára, kiállítják, és akkor az ember nélkül maradó görög tisztán lőhetett volna, így a kisebb kockázattal járó megmozdulást választotta.

Ezek után a Recco elleni bronzmeccsen nagyon nehezen, leginkább csak a társak lendülete miatt indult be, három góljával csapata legeredményesebb játékosa is lett a 11-7-re megnyert mérkőzésen.