A Szolnok nagyon simán nyerte a Magyar Kupát

2016.12.18. 19:48

A Szolnok nagyon simán nyerte meg a férfi vízilabda Magyar Kupát, az Eger csapatát 10-4-re verte.

A várakozásoknak megfelelően kőkemény védekezéssel kezdett mindkét csapat, a nyitónegyed egyetlen gólját, Varga Dénes dobta emberelőnyből.

A második negyedet Hosnyánszky Norbert gyönyörű elhajlásos egyenlítő gólja nyitotta meg, aztán, Milan Alekszics fórból bombázott a hálóba (2-1). A Szolnok szerb játékosai elkapták a fonalat, előbb Andrija Prlainovics szabadult meg védőjétől és lőtt a kapuba, majd újra Alekszics lőtt be egy emberelőnyt (4-1). Az Eger többször még lövésig sem jutott el, Vámost Márton kegyetlen lövésével - pont a kapus feje fölé középre - pedig négygólos hátrányba került. Erdélyi Balázs büntetőből szépített, majd a negyed zárótámadása előtt Dabrowski Norbert időt kért, négy másodperccel a dudaszó előtt Lőrincz Bálint tette szorosabbá a meccset (5-3), írja az MTI.

A harmadik negyed elején Vámos állította vissza a háromgólos különbséget, Boris Vapenski révén azonban gyorsan válaszolt az Eger. Fél perccel a negyed vége előtt Alekszics harmadik góljával rendkívül nehéz helyzetbe került az Eger (7-4).

Az utolsó negyed elején Aaron Younger révén négygólosra nőtt a szolnoki előny, ezzel gyakorlatilag el is dőlt a döntő.

BENU férfi Magyar Kupa, döntő (Tüskeuszoda)

Szolnoki Dózsa-Közgép - ZF-Eger 10-4 (1-0, 4-3, 2-1, 3-0)

gólszerzők: Alekszics 3, Vámos, Younger 2-2, Varga Dé., Prlainovics, Gocsics 1-1, illetve Hosnyánszky, Erdélyi, Lőrincz, Vapenski 1-1