Háromgólos hátrányból felállva nyertek Európai Szuperkupát a dunaújvárosi pólósok

2018.11.10. 15:15

A Dunaújvárosi Egyetem Maarsk-Graphics női vízilabdacsapata szombaton megnyerte az Európai Szuperkupát. Mihók Attila LEN Kupa-győztes csapata jelentős hátrányból állt fel a meccs végére, és végül ötméteresek után legyőzte az orosz Kirisi Euroliga-címvédő együttesét. A magyar pólósok sikerének értékét tovább növeli, hogy a meccset idegenben játszották.

Az MTI beszámolója szerint a dunaújvárosi csapat szinte az egész mérkőzésen hátrányban volt, a zárónegyedben pedig kétszer is szinte kilátástalan helyzetbe, háromgólos hátrányba került a hazai csapattal szemben. Végül azonban az utolsó percre fordulva a magyar csapat döntetlenre mentette az állást, Vályi Vanda 59 másodperccel a vége előtt lőtt góljával.

A dunaújvárosiak a mérkőzés során végig hatalmas lelkierőről és fegyelmezettségről tettek tanúságot. Hiába tűnt úgy egészen a zárónegyedig, hogy a Kirisi szinte verhetetlen, kivárták, amíg ellenfelük a meccs végéhez közeledve hibázni kezdett, és ki is tudták használni az adódó lehetőségeket. Az ötméteresek során már a magyarok voltak lelki fölényben, és meg is nyerték a párbajt, ezzel megszerezve a csapat történetének első Európai Szuperkupáját.

Óriási siker ez ennek a kis egyesületnek

– nyilatkozta Mihók Attila vezetőedző az mvlsz.hu honlapjának. A szakember a mérkőzés rövid értékelésében az ellenfélről is nagy elismeréssel beszélt, ugyanakkor azt is kiemelte, hogy csapata megdolgozott az eredményért.

"Nagyon nehéz mérkőzés volt, a Kirisi remekül védekezett, nehéz volt rajtuk fogást találni, egészen a negyedik negyedig nem is sikerült. Ekkor ők elhibázták a lehetőségeiket, mi azonban rengeteget úszva dolgoztunk meg a helyzetekért, s ezeket sikerült is gólra váltanunk, így visszajöttünk a meccsbe, és meg is tudtuk nyerni."

Eredmény, Női Európai Szuperkupa:

  • Kirisi (orosz) - Dunaújvárosi Egyetem Maarsk-Graphics 13-15 (2-2, 3-1, 5-4, 1-4, 2-4) - ötméteresekkel.

A magyar csapat gólszerzői: Gurisatti 3, Garda, Menczinger, Vályi 2-2, Ziegler, Mahieu 1-1

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?