Elsírták magukat első vb-góljuk után a koreai női pólósok

2019.07.16. 02:55

Dél-Korea női vízilabda-válogatottja megszerezte története első vb-gólját. A dél-koreai Kvangdzsuban rendezett tornán az oroszok elleni csoportmeccsen így is nagy vereséget szenvedett a hazai csapat, 30-1-re kapott ki.

A dél-koreaiak nem a tudásuk alapján, hanem a rendező jogán vesznek részt a vízilabdatornán. Ez a nyitómeccsükön ki is derült. A magyarok 64-0-ra, soha nem látott különbséggel győztek, az ellenfél annyira kezdő volt, hogy még edzőmeccsnek is gyenge volt a találkozó.

A második körben sem számíthatott sokkal jobbra Korea, de ha úgy nézzük, kétszer olyan jók voltak. Az orosz válogatott 7-0-s negyeddel nyitott, majd a másodikat 9-0-ra hozta. A harmadik negyedet 8-0-ra nyerte Oroszország, és a negyedikben is lőtt hat gólt. A negyed közepén viszont Korea dicsőült meg, amikor Kjung Daszul lőtt kapuba. A közvetítés alapján óriási érzelmek tódultak fel, a kispadnál lévő játékosok elsírták magukat a találat után. 

Korea sokat lépett előre, hiszen míg Magyarország ellen egyetlen kapura lövése volt, addig az oroszok ellen már a második negyed végén nyolcnál járt. 

Koreára még egy meccs vár a csoportban, Kanadával játszik majd. Jó esélye van újabb rekord felállítására a hazai csapatnak, amelyet szinte kivétel nélkül tinédzser úszók alkotnak, és bő egy hónapja állt össze.