Keszthelyi Rita 24 góllal lett a vizes vb gólkirálya

2019.07.26. 20:38

Az amerikai női vízilabda-válogatott megvédte világbajnoki címét, miután a kvangdzsui vb döntőjében 11-6-ra legyőzte az elődöntőben a magyarokat legyűrő spanyol csapatot – írja az MTI.

A meccset az esélyesebb amerikaiak kezdték jobban, de a spanyolok jól védekeztek, és a második negyedben vissza tudtak kapaszkodni. 3-3 után aztán az amerikaiak feljebb kapcsoltak: a félidőre kétgólos előnybe kerültek, majd a 4-0-ra megnyert harmadik negyedben el is döntötték a döntőt. A női mezőnyből kimagasló amerikaiak veretlenül nyerték meg a vb-t, és hatodik aranyukat szerezték meg.

A magyarok egyébként a negyedik helyen végeztek, 10-9-re kaptak ki az ausztráloktól a bronzmeccsen. Az utolsó percekben egyébként négyszer is támadhattak az egyenlítésért a teljesen megzavarodott ausztrál csapat ellen, de hiába a nagy hajrá, nem sikerült a kapuba gyötörni a labdát.

Öröm az ürömben, hogy a torna gólkirálya így is a magyar válogatott csapatkapitánya, Keszthelyi Rita lett, aki 24 góllal zárta a vb-t – még úgy is, hogy a koreaiak ellen történelmi kiütéssel zárult meccsen ő csak 5 gólt lőtt. A torna legjobb kapusának a spanyol Laura Estert választották, míg a döntő legértékesebb játékosa az amerikai kapus, Ashleigh Johnson lett.

Eredmények, vízilabda, nők:

döntő

  • Egyesült Államok-Spanyolország 11-6 (3-1, 2-2, 4-0, 2-3)

bronzmeccs

  • Ausztrália-Magyarország 10-9 (3-3, 4-3, 1-1, 2-2)