Vízilabda-BL: verekedés miatt állt percekig a Fradi meccse

2020.02.22. 12:33 Módosítva: 2020.02.22. 13:04

Péntek este két magyar csapat is játékban volt a vízilabda Bajnokok Ligája csoportkörében, a címvédő Ferencváros a Mladost Zagreb otthonában nyert feszült meccsen 9-6-ra, míg az OSC hatalmas bravúrt végrehajtva idegenben vette el az olasz Pro Recco veretlenségét.

Az újbudai csapat kezd óriásölővé válni a BL-ben, a legutóbbi játéknapon pont a címvédő Fradi szezonbeli veretlenségét vették el, most pedig a nyolcszoros bajnok olaszok sorozatát törték meg, amivel hatalmas lépést tettek a nyolcas döntőbe jutás felé. A magyar csapatban a szerb Andrija Prlainovic négyszer volt eredményes, míg a friss Európa-bajnok Manhercz Krisztián három gólt lőtt.

A Fradi meccsén a negyedik negyedben percekig állt a játék egy nagyobb verekedés, illetve az azt követő bírói tanácskozás és videózás után.

A negyedik negyed közepén, egy kapott gól után holtidőben összeakadtunk a Zágráb egyik védőjével, s ő víz felett, jól láthatóan ütött. Én végleges kiállítást kaptam ő pedig 4 percest brutalitás miatt. Büntetőt azért nem lőhettünk, mert holtidőben történt a dolog. Így a mérkőzés hátralévő 5 és fél percéből 4 percig emberelőnyben voltunk

idézte fel Jansik Szilárd a vlv.hu-nak, mi is történt, hozzátéve, hogy szerencsére nem szenvedett komolyabb sérülést.

A következő fordulóban a Ferencváros a Pro Reccót fogadja a csoport szuperrangadóján, míg az OSC a CN Terrassa együttesét látja vendégül.

Férfi Bajnokok Ligája, csoportkör, 9. forduló, B csoport

Mladost Zagreb (horvát) - FTC-Telekom Waterpolo 6-9 (0-2, 1-2, 3-3, 2-2)

  • a magyar csapat gólszerzői: Constantin-Bicari, Vámos 2-2 Funtulisz, Younger, Varga Dé., Jaksic, Zalánki 1-1    

Pro Recco (olasz) - A-Híd OSC Újbuda 9-12 (1-1, 4-4, 2-4, 2-3)

  • a magyar csapat gólszerzői: Prlainovic 4, Manhercz 3, Burián, 2, Erdélyi, Seman, Ubovic 1-1