Háromszázmillió forintos mentőövet kapott a kormánytól a csődbe ment Egri Vízilabda Klub

2020.05.22. 08:31

A magyar kormány 300 millió forintos támogatást nyújt a csődbe ment Egri Vízilabda Klubnak, olvasható a Magyar Közlöny legfrissebb számában.

A kormányhatározat két részre osztja a támogatást, a klub 245 milliót fordíthat a fennálló tartozás konszolidálásához, míg 55 milliót sportszakmai feladatok ellátásra költhet. A határozat kiemeli, hogy az Egri VK hagyományosan kiemelkedő vidéki utánpótlásbázis. 

A klub ügyvezetője, Szécsi Zoltán május 11-én jelentette be, hogy március végén minden játékosuk szerződését felbontották, az alkalmazottaknak felmondtak, a csőd okaként a korábbi vezetés által kötött szerződéseket és a városi támogatás elmaradását jelölte meg, majd egy két és fél évvel korábbi adóhatósági vizsgálatot is említett. A klubvezető aztán azt nyilatkozta, hogy csak a csoda mentheti meg őket, szerinte a következő szezonban sem a női, sem a férfi csapatuk nem tud elindulni az első osztályban.

A csoda végül testet is öltött, az Emberi-erőforrások Minisztérium keretéből kap 300 milliót a klub sportágfejlesztési koncepció megvalósítása illetve utánpótlás-nevelési feladatok jogcímen.