Tíz óra pihenő volt a két meccs között, így is második lett a magyar női vízilabda-válogatott

PAP 1112
2022.08.07. 16:18
A magyar női vízilabda-válogatott 10–10-es döntetlent játszott a hollandokkal a Sassariban zajló felkészülési torna vasárnapi zárófordulójában, és második helyen zárta a Szardínia Kupát.

A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint Bíró Attila tanítványai kissé fáradtan kezdtek, mert nem sokat tudtak pihenni a házigazda olaszok felett aratott szombat esti győzelmüket követően. Emiatt a hollandok háromgólos előnyre tettek szert a nagyszünetig. A harmadik és negyedik negyedben már a magyarok akarata érvényesült, a nemzeti együttesben a tornán bemutatkozó Peresztegi-Nagy Kinga három gólig jutott, a végén az egyenlítő találatot pedig Gurisatti Gréta dobta.

Tekintettel arra, hogy tíz órán belül voltak újra vízben a játékosaink, a döntetlen jó eredmény, az olaszok elleni győzelemnek így van igazán értéke. Miként ezen a rendkívül erős tornán a második helyezés is elismerésre méltó

– fogalmazott a szövetségi kapitány.

Nagyon sokat léptünk előre az Európa-bajnoki felkészülésben. Sokkal több pozitív jelet láttam ezen a tornán, mint negatívat, ezt az eredmények is alátámasztják. Van, akinek még fejlődnie kell, bár sok idő kétségtelenül már nincs erre. Összeségében azt kell mondjam, nem néz ki rosszul a történet

– mondta.

A magyar válogatott – amely a hazai rendezésű világbajnokságon júliusban második lett – a mostani döntetlent megelőzően Izraelt, Görögországot és Olaszországot győzte le, míg Spanyolországtól vereséget szenvedett a szardíniai tornán.

A kontinensviadal augusztus 27-én rajtol a horvátországi Splitben.

MTI

(Borítókép: Papajcsik Péter / Index)