Marco Rossi fia hosszú távon apja stábjában dolgozna

2023.05.26. 15:26
Simone Rossi egy idényre az OSC vízilabdacsapatához szerződött. A 30 éves sziklakemény hátvéd Marco Rossi fia, és ahogy az Indexnek elmondta, hosszú távon szeretne édesapja stábjában dolgozni. Egyelőre azonban a pólóé a főszerep, és ha egymásra talál Sirro (ez a játékos beceneve), valamint a magyar ob I ezüstérmese, akkor tartósabb kapcsolat is lehet a szerződésből, mint a következő idény.

„Március végén kerestek meg az OSC-től – mondta az Indexnek Simone Rossi. – Nem volt könnyű döntés, hiszen remekül éreztem magam Szirakúzában, az Ortigia csapatánál, ahol négy évet töltöttem. Az Eurokupában és az Olasz Kupában is döntőt játszottunk ez idő alatt, most pedig megszereztük a bronzérmet a Serie A-ban, azaz indul az Ortigia a Bajnokok Ligájában. Két hónapig rágódtam a döntésem, aztán igent mondtam. A világ legszínvonalasabb bajnoksága olyan kihívást jelent, amit el kell fogadnom.

Persze van még egy tényező a szakmai szempontokon és a kihíváson túl, ami ugyancsak amellett szólt, hogy Simone elfogadja az orvosegyetemiek hívó szavát. 

Édesapám lassan öt éve a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Nekem pedig a futball a mindenem, évek óta képezem magam, és hamarosan szeretnék eljutni Covercianóba, az olasz szövetség edzőközpontjába is, ahol olyan világhírű szakembereket képeztek, mint például Carlo Ancelotti vagy Luciano Spalletti – említette Simone. – Szóval hosszú távon, ha meglesz a megfelelő képesítésem, szeretnék csatlakozni apám stábjához.

Simone Rossi nem véletlenül említette Spallettit, mert pozzuoli lakos lévén természetesen az SSC Napoli szurkolója, jóllehet az utóbbi négy évet Szicíliában, Szirakúzában töltötte. 

„Leírhatatlan boldogság volt számomra a Napoli bajnoki címe, a város, Maradona, a csapat, bolondulok értük” – lelkendezett.

Simone Rossi, a vízilabdázó tavaly már szerepelt az olasz válogatottban a világliga-mérkőzéseken, de Alessandro Campagna szövetségi kapitány kihagyta a budapesti vb-re, majd a spliti Eb-re készülő keretből. 

„Számomra a póló játék, bár szenvedélyesen szeretek vízilabdázni, az igazi szerelmem a futball – erősítette meg a játékos. 

Varga Dániel, az OSC vezetőedzője arról beszélt az Indexnek, koncepcióváltás zajlik a csapatuknál. Mint mondta,  kizárólag magyar játékosok alkották az OSC-t, de úgy véli, megfelelő tudású légiósokra szükségük van. És Simone pontosan beleillik az általa felvázol profilba, amelynek lényege: minőség és mentalitás.

Simone Rossi minőségi pólós a javából, aki a vb-döntős settebello, azaz az olasz válogatott tágabb keretében van, annak helye van a csapatukban. A hátvéd posztján és a mezőnyben is. A mentalitása, a küzdőszelleme pedig példás. Hosszú távon számít rá, a 30 év manapság már nem kor, Simone különben is fiatal harmincas.

Ami pedig Simone Rossit illeti, elárulta, hogy június 20-án, a Magyarország–Litvánia Európa-bajnoki selejtezőn már ott lesz a Puskás Aréna nézőterén. A bajnoki ezüstérmes OSC átalakul, nyolc játékos távozik, és egyelőre öten érkeztek, köztük légiósok is.