Emőke
8 °C
19 °C

Ajpek Orsi

fotós/képszerkesztő Fotó

Ez az én négygenerációs családom Ez az én négygenerációs családom

Ritka, hogy egy fotográfus a saját családjáról készít sorozatot. Ajpek Orsi, az Index fotósa ezt teszi. Budapesti családi házukat és a házban élő négy generáció tagjait örökíti meg: a netező nagypapától a féléves kisbabáig mindenkinek a hétköznapjait a közös térben.

március 21. 12:05

3200 km hosszan verne éket Mexikó felé Trump 3200 km hosszan verne éket Mexikó felé Trump

Az elnök egyik legfontosabb kampányígérete volt, de szinte csak kérdések vannak a határra tervezett fala körül. A határ mentén élőket megosztja az ötlet, költségvetési oldalon nem látni, hogyan kezdenek neki az építkezésnek, ha pedig Trump Mexikóval fizettetné ki a falat, az vámháborúba is torkollhat.

március 19. 13:54

Magyar vagyok és turista Magyar vagyok és turista

Birtalan Zsolt Budapestről Budapestre utazott, hogy megmutassa, milyen sokan elmentek. A fotós Séta, utazás című sorozatának képeiből válogattunk.

március 7. 23:10

Citrus, jázmin, bergamott? Virágos, fás, friss illatok, ugyan már! Egy parfüm legyen olyan illatú, mint az élet. A teljesen hétköznapi, szürke, jól ismert és jól megszokott élet – állítja egy New York-i cég, a Demeter Fragrance Library. Szerintük a macskaszőr, az eső, a mosoda és a gin-tonic azok az illatok, amiket a mai ember szívesen magára ölt. Az igazán elkötelezett macskaszőrszag-rajongóknak a parfümön kívül tusfürdőt és parfümolajat is ajánl a cég.

Van, aki szerencsés és nagyobb drámák nélkül éli túl a kamaszkort, de a lázadás időszakát kevesen ússzák meg. Emlékszel még arra, amikor hippinek,emónak, alternek, indinek, punknak, rappernek, gengszternek öltöztél és arról próbáltad meggyőzni anyádat, hogy ez nem egy múló őrület nálad, te TÉNYLEG ez vagy? Rémlik valami? Szerencsére minden elmúlik egyszer. Egy szép napon arra ébredünk, hogy tényleg (majdnem) úgy nézünk ki és úgy élünk, ahogy anno azt a szüleink megálmodták. De nem múlik egy minden nyom nélkül, ha más nem, hát néhány fotó örökké emlékeztetni fog arra a néhány elképesztően ciki évre:

Ha nem volt elég, a Boredpanda oldalán találsz még.

A Marilao folyó már több topplistán szerepelt, de ezek nem túl előkelő rangsorok voltak. 2007-ben a világ harminc legkoszosabb helyei között szerepelt, majd 2014-ben beválasztották Ázsia öt legszennyezettebb folyója közé. A miértre az alábbi kép segíthet választ találni, amin nem egy szeméttelepet, vagy egy PET-palack feldolgozó üzemet látunk, hanem magát a Marilao folyót, amint hullámait éppen egy szemétszedő munkás szeli keresztül ladikjával.

A Manilától 25 kilométerre, északra fekvő Bulacan tartományt keresztülszelő folyóba útja során elképesztő mennyiségű ipari és háztartási hulladék kerül, pedig az egyik legfontosabb mezőgazdasági felhasználású és ivóvízforrás a területen. A Greenpeace már évekkel ezelőtt igyekezett felkelteni a figyelmet a Marilao szennyezettségében rejlő veszélyekre, a jelek szerint nem sok sikerrel.