Magdolna, Léna
11 °C
28 °C

Ajpek Orsi

fotós/képszerkesztő Fotó

Az ösztöndíj véget ért, a szerelem nem Az ösztöndíj véget ért, a szerelem nem

Egy hamarosan nyíló kiállítás bemutatja, hogy az Erasmus-ösztöndíjprogram a külföldön szerzett tapasztalatok mellett életre szóló találkozásokat is hozhat.

május 6. 13:05

Ez az én négygenerációs családom Ez az én négygenerációs családom

Ritka, hogy egy fotográfus a saját családjáról készít sorozatot. Ajpek Orsi, az Index fotósa ezt teszi. Budapesti családi házukat és a házban élő négy generáció tagjait örökíti meg: a netező nagypapától a féléves kisbabáig mindenkinek a hétköznapjait a közös térben.

március 21. 12:05

3200 km hosszan verne éket Mexikó felé Trump 3200 km hosszan verne éket Mexikó felé Trump

Az elnök egyik legfontosabb kampányígérete volt, de szinte csak kérdések vannak a határra tervezett fala körül. A határ mentén élőket megosztja az ötlet, költségvetési oldalon nem látni, hogyan kezdenek neki az építkezésnek, ha pedig Trump Mexikóval fizettetné ki a falat, az vámháborúba is torkollhat.

március 19. 13:54

Óriási cosplay buli van Atlantában, az anime és a képregények szerelmesei három napon át.. izé, szóval csinálnak dogokat együtt beöltözve. Hogy pontosan mit is, azt én azt hiszem sosem fogom tudni értelmezni, ez az a szubkultúra számomra teljességgel megfejthetetlen, egyszerűen nem értem miért jó ez az egész szerepjátékos és beöltözős történet. De azt el tudom fogadni, hogy van aki imádja ezt és egy ilyen háromnapos MomoCon találkozó az atlantai Világkongresszusi Központban élete csúcseseménye, hiszen a világ olyan nagy és érdekes, az emberek sokszínűsége pedig nagyszerű. Az biztos, hogy Hófehérke jól érezte magát, hazamenni is alig akar:

Az Amerikai Egyesült Államok legrégebbi kínai negyede az 1840-es években jött létre San Franciscóban. Ázsián kívül itt élt a legnagyobb kínai közösség. Chinatown enklávé, amely megtartotta saját szokásait, nyelvét, vallását, társadalmi klubjait és identitását. Ha érdekli, milyen volt a hangulat a negyedben, nézzen körül:

A XXI. századra Chinatown rengeteget változott. Nagyon sok kínai költözött ki, és jellemzően különböző nemzetiségű bevándorlók érkeztek a helyükre, mert a negyedben még mindig olcsóbbak a lakások, de a negyed hangulata megmaradt. A turisták is nagyon szeretik, évente több látogató fordul meg itt, mint a Golden Gate hídon.

Finoman szólva is megszállottnak kell ahhoz lenni, hogy valaki képes legyen a víz alatt dekkolva várni amint méretes hullámok a part közelébe érve megtörnek, majd elképesztő erejű örvényekké válva kavarognak tovább és ennek ez egész káosznak a közepében lebegve még fényképezzen is. Pontosan ilyen megszállott ember Don Hurzeler fotográfus, aki szenvedélyesen szereti a hullámokat és akár az életét is képes kockára tenni azért, hogy dokumentálja a víztömeg mozgását. Gyönyörű felvételek következnek a hawaii Kailua-Kona tengerpartjáról: