Gusztáv
-11 °C
-2 °C

Ajpek Orsi

fotós/képszerkesztő Fotó

Ilyen, ha mínusz húszban is az utca az otthona Ilyen, ha mínusz húszban is az utca az otthona

Budapest utcáit jártuk azokkal, akik a hidegben rekedteken próbálnak segíteni. Az utcán halálos lehet egy hideg éjszaka, mégis órákig kell egyeseket győzködni, hogy menjenek egy szállóra.

január 8. 00:45

Jó- és rosszkedvünkben is az utcára vonultunk az idén Jó- és rosszkedvünkben is az utcára vonultunk az idén

Az év indexes fotói nem feltétlenül csak a fontos eseményekre reflektálnak. Egyaránt belefér a válogatásba az olimpia és a Sziget, a kvótanépszavazás és a sírásóbajnokság.

2016. december 29. 20:10

Ahol tejfelszőke gyerekek szaladgálnak a gettóban Ahol tejfelszőke gyerekek szaladgálnak a gettóban

Jacques Nelles óriási botrányt kirobbantó sorozata egy dél-afrikai fehér bádogvárosról. Nagykép.

2016. december 9. 00:31

Az angolok tudnak inni rendesen, ezt már tudjuk, ahogyan azt is, hogy nem csak otthon szeretik csinálni. A britek természetesen szilveszterkor is felültek a bulivonatra, de volt, akit a süvítő szerelvény kicsit le is dobott magáról:

Ugyan miért bújtat egy pitbullt vasalt ingbe és köt csokornyakkendőt a nyakába, miért rak virágkoszorút a csivava fejére és húz farmert a sétatéri keverék szőrös kis testére?

Tammy Swarek egy interneten látott kép hatására kezdett el portrékat készíteni örökbefogadásra váró kutyákrólAz arkansasi fotós úgy gondolta, hogy az ezerszer látott, a menhely zord rácsai mögül bociszemmel az emberre bámuló kutyák fotói már nem nagyon viszik át az ingerküszöböt, ezért valami nagyon újra és szokatlanra van szükség, ha fel akarja hívni a figyelmet a szerencsétlen sorsú állatokra. A négylábúakat elkezdte felöltöztetni, lehetőleg a személyiségükhöz leginkább passzoló outfiteket választva nekik. Még egy stylistot is felkért, hogy a legtökéletesebb legyen a végeredmény. 

Tammy elmondta: mire a munka végére ért, úgy érezte, hogy a kutyák többet segítettek neki, mint amit ő tudott tenni értük a képekkel: „Ez a projekt a menhelyi állatokkal megmentette az életemet és a józan eszemet. Van egy súlyosan autista fiam, és az édesanyám Alzheimer-kórral küzd.    Szívet tépő  végignézni, ahogy az emberek, akiket szeretek, ilyen szörnyű betegségekkel küzdenek. A menhelyi állatokkal közös munka jó terápia volt.”

Karácsonyi égők, fenyőág, Mikulás-sapka és forró puncs. Az összes kellék megvan, ami egy valamirevaló karácsonyi vásárhoz kell, csupán a helyszín és az egyenruha árulja el, hogy nem egy hagyományos ünnepi kipakolást látunk. 

Az afganisztáni Mazár-e Sarifban állomásozó német katonák is a karácsonyra készülnek, az ünnep előtt két nappal Ursula von der Leyen védelmi miniszter is tiszteletét tette náluk a Camp Marmal támaszponton. Természetesen a közös fényképezkedés sem maradhatott el: