Mátyás
8 °C
11 °C

Bakró-Nagy Ferenc

szerkesztő-operatőr Videó

Kerékpárok/gitárok száma3/5

Macskaujjak száma a háztartásban18 :(

Repült kilométerek125 934

2017-ben úszott méterek (20)21 800

Szakadék tátong a politikusok és az emberek között Szakadék tátong a politikusok és az emberek között

A Momentum vezetője és az olimpiai kormánybiztos a 2024-es pályázat visszavonásáról.

február 22. 23:02

Az összes illegális bevándorló kitoloncolható Amerikából Az összes illegális bevándorló kitoloncolható Amerikából

Kanada viszont nem zárja le határait.

február 21. 19:42

Tízezer fácánt kell leölni Abádszalókon Tízezer fácánt kell leölni Abádszalókon

A madárinfluenza miatt egy sem maradhat.

február 21. 18:57

Simán feltehetné ezt a kérdést valamelyik gyereke a 45 éves Abraham Poinchevalnak, aki nyolc napot egy 12 tonnás sziklába zárva tölt el szerdától a Palais de Tokyo párizsi múzeumban. A francia művész egy kettévágott szikla ülő embert formázó szűk üregében helyezkedik majd el, ahonnan csak egy szellőzőrendszer és egy vészjelző segítségével kommunikál a külvilággal.

Nyilván kiváncsiak rá, mit csinál majd odabenn 8 napon át. Attól függ, honnan nézzük. Egyrészt az égvilágon semmit sem, mert mit is tehetne mozdulatlanul egy kő belsejében. Másrészt

  • érzi majd a sziklaidőt
  • misztikus dimenziójú élményt tapasztal meg
  • belső keresésben vesz részt
  • az élet lehetőségét kutatja az ismert világon kívül.

Míg a semmit csak én gondolom, az utóbbi négyet a performansz leírásából tudtam meg. 

Abraham Poincheval nem ma kezdte a hasonlóan meghökkentő performanszait: két hetet töltött egy kitömött medve belsejében, egytonnás szikla alá temette magát és egy óriási, hatméteres üvegpalackban afféle palackpostaként hajózott végig a Rhone folyón. A művész már a következő projektjét is nyilvánosságra hozta: március végétől 26 napot tölt tucatnyi tyúktojáson, hogy állandó, 37 Celsius-fokos hőmérsékletet biztosítva költse ki őket.

Nem is telt el sok idő azóta, hogy megírtuk az Ismeretlen Okból elkerített Dolog tündöklését majd bukását. Most a Nyugat.hu hívta fel a figyelmet, hogy a szombathelyi Stromfeld lakótelepi nagyparkolóban jelent meg az első El Nem Kerített, De Megjelölt Dolog. Az alapját egy akna adja, aminek valamikor elveszett a fedele. Az akna egy ideig gyűjtötte magába a szemetet, de aztán valaki úgy találta, hogy a gyér közvilágítás miatt veszélyes is lehet, ezért megtette, amit meg kellett tennie: szólt az illetékesnek, aki azonnal pótolta a fedelet beledugott egy botot.

De mivel még így is könnyen beleléphet, vagy belehajthat valaki, nem hagyta annyiban a dolgot, és szólt az illetékesnek, aki azonnal pótolta a fedelet a botra ráhúzott egy üres flakont. Így már minden rendben, várjuk a további El Nem Kerített, De Megjelölt Dolgok feltűnését!

Még egy hete sincs, hogy Drotár Adrienn bejelentette: végleg visszavonul, nem folytatja tovább, kilép a pártjából. Azonban a Magyar Gazdáknál és Polgároknál sem eszik olyan forrón a kását: az alelnöknő mégis marad! A hajdúszoboszlói városi tévén foglalta össze, miért döntött most így, mi pedig még összébb foglaltuk, hogy önöknek már ne kelljen végigizgulni az egész riportot:

Ha esetleg hiányérzetük maradt, itt az egész interjú, a politikus asszony a 11. perc körül kezd: