Ágoston
14 °C
31 °C

Bohus Péter

rovatvezető Sport rovat

Táblafestést vállalok

Apa, miből van a szőr?Nem tudom, kislányom

Két magyarral folytatódott a Bundesliga Két magyarral folytatódott a Bundesliga

Huszti és Kleinheisler is bemutatkozott, előbbi máris gólpasszal.

tegnap, 15:55

Király Gáboré az UEFA-nál és a szavazóknál az év védése Király Gáboré az UEFA-nál és a szavazóknál az év védése

De Bryne szomorkodott, de mi megint megcsináltuk!

augusztus 25. 12:56

Putyin halálosztója is végignézte, ahogy megverték a magyart az ország első vb-övéért

Kadirov is végigdrukkolta a bokszmeccset, amin Nemesapátit egyhangú pontozással legyőzték.

augusztus 25. 11:19

Szerdán reggel 9-kor a Syma Rendezvénycsarnokban fogadják hivatalosan a magyar olimpiai küldöttséget, amelyben nemcsak a második héten induló sportolók lesznek ott, hanem az érmesek közül mindenki, és valamennyien is a színpadra állnak.

A Rióból érkező Aranygép magyar idő szerint nem sokkal este 3/4 8 után indult Rióból, és reggel 7.30-kor landol a Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtéren. Itt követheti is az útját.

Logikus, hogy a kajak egyesben az A döntőben kajakozó férfiak közül mind a nyolcan jobb időt mennek, mint a B döntősök, de azért ez nem feltétlenül lenne törvényszerű, főleg nem ilyen rövid távon. A sportban igazán nem érvényes a szillogizmus, ugyanakkor minden fenntartást dobhatok a sutba, mert most tényleg az történt, hogy az A döntő 8-ja is jobb eredménnyel ért a célba, mint a B döntő első helyezettje.

Íme, az A döntő brit győztesének az ideje: 35.197,

az A döntő utolsó helyezettje, az ausztrál Bird ideje: 36.426

A B döntő litván győztesének az ideje: 37.075

Ebben a futamban indult Molnár Péter, aki 37.896-tal ért célba.

Akárcsak a férfiak csütörtöki futamának, a nők olimpiai triatlonversenyének is a Copacabana ad otthont. Szombaton délután 4 órakor kezdődik az 1.5 kilométer úszásból, 40 km kerékpározásból és 10 km futásból álló verseny női döntője, ezúttal is két magyar sportolóval - Vanek Margit és Kovács Zsófia (mindketten Budaörsi TK) - lesz az indulók között.

A Magyar Triatlon Szövetség-főtitkára, Szabó Zita szerint  két kimagasló egyénisége van a mezőnynek: Gwen Jorgensen és Nicola Spirig. Esélyesebbnek gondolja az amerikai győzelmét, mint a svájciét. Mivel az időjárás előrejelzés szerint erős keleti szél várható a versenyen, várhatóan nem lesznek ideálisak a feltételek a magyaroknak. Vanek Margit kiváló úszó, így neki valószínűleg irreleváns, ha magasak a hullámok, ám Kovács Zsófia technikájának nem kedvez. Mindkettőjüknek van esélyük, hogy a legjobb 20 között végezzenek, de a magyar szövetségnél akkor is elégedettek lesznek, ha a két hazai triatlonista csak a 30. hely környékén fejezi be a versenyt.

Borbély Miklós edző, az olimpikon Faldum Gábor nevelőedzője szerint amennyiben az úszás után szökés lesz, akkor a nagyon jó úszó Vanek Margit a legjobb 20-ban lehet, viszont ha egybolyos verseny alakul ki, akkor Kovács Zsófia akár még a legjobb 10 közé is kerülhet. 

Vanek Gábor, a Budaörsi Triatlon Klub vezetője szerint Vanek Margit egy jó úszással akkora előnyt szerezhet, hogy ha azt meg bírja tartani a futásig, akkor a Top 15-ben végezhet. Viszont amennyiben kicsi lesz a szökevények bolyának előnye vagy kevesen szöknek, akkor Kovács Zsófia a legjobb 20-ban fejezheti be a versenyt.

Bajai Péter, az olimpián induló magyar triatlonisták edzője azt mondta, hogy Kovács Zsófia bronzérmes lett az idei Eb-n és futásban nagyon jó a formája, de az úszáson már többször hibázott idén. Amennyiben most „összerakja” az úszását és a kerékpározás során sem szed össze nagy hátrányt, akkor nyugodtan meg lehet majd bízni a futásában. Vanek Margit esetében pont fordított a taktika.

Lőrinczi Csaba