Lukács
7 °C
22 °C

Bohus Péter

újságíró-szerkesztő Politika

Arra számítottam, hogy a Fidesz elküld a picsába Arra számítottam, hogy a Fidesz elküld a picsába

Rendhagyó dolog történt a múlt héten. A Fidesz leállt vitázni egy MSZP-ssel. A szocialisták elégedetlenek az eredménnyel, a résztvevő Molnár Zsolt szerint is szörnyű volt, de nem úgy.

október 11. 11:48

Restséggel és hazudozással vádolja a kitett ellenzéki képviselőket Ferencváros

Az önkormányzat visszatámadt, konkrétan leírják, mi a bajuk Baranyiékkal. Van, ami érthetetlennek tűnik.

október 10. 14:04

Hipnotikus utazás Soros, Sátán és a KDNP világába Hipnotikus utazás Soros, Sátán és a KDNP világába

Két KDNP-s nagyágyú is megszólalt Soros György-témában: Harrach Péter frakcióvezető reagált Aradszki Andrásra, mi pedig elvesztünk a szavaikban.

október 10. 07:28

Egy 60-70 év körüli férfit keres a rendőrség a BKV feljelentése alapján, miután az illető egy busz elé lépett, aminek a hirtelen fékezéstől több utasa is elesett és megsérült. A férfi ezután továbbslattyogott. Ezért a rendőrség segítségnyújtás elmulasztásának bűntett gyanúja miatt indított nyomozást ellene.

 

Az eset még augusztus 30-án történt, 16 óra 20 perc körül a X. kerületben, a Fehér úton. A fékezéstől ketten könnyebben megsérültek.

clke

Gyakran előfordul viharban, hogy a landoló repülőgépeket megdobja egy erősebb széllökés, és a pilóták komoly lélekjelenlétére van szükség, hogy le tudják tenni a gépet.

 

Ilyesmi történt Dublinban is, ahol egy utasszállítót néhány méterrel a leszállópálya fölött kapott el egy erősebb löket. Bár Nyugat-Európát lassan eléri az Ophelia nevű vihar, aminek jelei a videón is tisztán láthatók, a landolás sikeresen megtörtént.

Világszerte terjed a nők elleni zaklatás és erőszak elleni kampány, mint sok minden más, ez is Hollywoodból indult, miután fény derült egy szinte korlátlan hatalommal bíró producer múltjára: nőket, színésznőket zaklatott és erőszakolt is.

Aztán azzal folytatódott, hogy magyar színésznők írták meg - név nélkül - azokat az eseteket, amikor hatalommal bíró befolyásos filmes, színházi férfiak zaklatták őket.

A hétvége óta pedig a Facebookon egymás után jelentek meg azok a rövid kiírások, másolt posztok, amikben nő ismerőseink írták ki, hogy ha velük is történt a múltban olyan, amit azóta sem tudtak elfelejteni. Zaklatták őket.

Megkérdeztem az egyik ismerősömet, aki kirakta a posztot, hogy honnan jött az ötlet. Ő amerikai ismerőseinél látta, de egyre több magyar nő is kitette azóta ugyanazt a rövid üzenetet: velem is megtörtént.

Miről van szó? Sokat lehet hallani mostanában a témáról, és nem csak a konkrét erőszak, hanem a zaklatás minden formája előjött, ezeket nevezzük hétköznapi zaklatásoknak, amiknek minden egyes nő ki van téve. Ez nagyságrendileg is iszonyú szám.

Ha ez így látható is lesz, és mindenki kiteszi, talán eljut a társadalom oda, hogy érdemes lesz nem a szőnyeg alá söpörni a kérdést. Az ismerősöm elgondolkodott, hogy neki ki kell-e tennie a posztot, és eszébe jutott, hogy például hányszor nyúltak a szoknyája alá kortársai viccből. És szerinte, ha erről beszélünk, akkor előbb utóbb nem lesz hétköznapi és elfogadott, ahogy például az sem, ha a nőgyógyász lelkiismeretfurdalás nélkül közöli, neked nem kell fizetned, mert olyan helyes vagy.