Bertalan
11 °C
27 °C

Bohus Péter

újságíró-szerkesztő Politika

Hujber Ferencet megbüntették, de nem fizet

Minden nap szív füvet, így is képes a gyerekeit ellátni, írja.

tegnap, 17:46

Rogánnak a Dózsa György úti gázoló és a letelepedésikötvény-rablás ügyében is lehet egy útja Rogánnak a Dózsa György úti gázoló és a letelepedésikötvény-rablás ügyében is lehet egy útja

Szél Bernadett szeretné a nemzetbiztonsági bizottság ülésén kérdezni a propaganda minisztert.

tegnap, 17:07

Rogán Antalnak lehet egy útja M. Richárd házához Rogán Antalnak lehet egy útja M. Richárd házához

Amikor Eva Rezešová került házi őrizetbe, felülvizsgáltatta volna a törvényt, hogy az eset ne ismétlődhessen meg.

augusztus 22. 10:42

Szerdán videóra vették, ahogy egy szombathelyi pékségben egy férfi négykézlábra ereszkedve beoson az üzletbe, majd megpróbál elcsenni egy kenyeret. Az ott dolgozók észrevették, rászóltak, mire a tolvaj elejtette a kenyeret és kereket oldott.

A történet jogilag és erkölcsileg is nagyjából tiszta: nem lopunk. Olvasóink azonban a poszt alatti kommentekben már nem voltak ennyire elítélőek. Mert mi van, ha éhezett? Vagy a gyerekeinek nem tudott máshogy enni adni? Erkölcsi alapon elítélhetjük-e azt, akinek muszáj ennivalót lopnia? (Nem tudjuk, milyen cél vezette a szombathelyi férfit, a kérdés most csak teoretikus).

Nemrég olvashattuk annak a kanadai rendőrnek a történetét, aki egy torontói áruházi tolvajnak inkább megvette azt a ruhát, amit a fiú el akart lopni, mert neki is muszáj volt, ugyanis állásinterjúra ment, és nem volt mibe felöltöznie.

Van az a pont, amikor az embernek nincs más választása. És akkor talán nem az a megoldás, ha elítéljük, kiközösítjük, hanem emberséget mutatunk. Szavazzanak: önök minden esetben elítélik a kenyérlopást vagy adott esetben bocsánatos bűnnek tartják?

Megengedhető-e bizonyos esetben a kenyérlopás?

  • 1622
    Bizonyos esetben igen
  • 589
    Soha
  • 423
    A kenyérlopás nem bűn

Most jó magyarnak lenni! Olvasónk, Krisztián, Bulgáriában kapott arról megerősítést, hogy Orbán Viktort messze földön is szeretik és tisztelik a népek. És erről éppen ma közölt a Nézőpont Intézet is egy káprázatos felmérést.

20170816 195453

Krisztián a családdal a Naposparton nyaral, ahol az egyik fő esti program a butiksorok végtelen sorai közötti bóklászás. Itt találta az eladásra kínált szuvenír-bögrék egyikén Orbán Viktor képét olyanok társaságában, mint Putyin, Erdogan, Medvegyev, Zsirinovszkij vagy éppen Donald Trump. Ötcsillagos találat.

Egy bébidelfint halálát okozták turisták, akik az állatot körbeadogatták, amíg fotózkodtak vele egy zsúfolt spanyol tengerparti strandon.

dolphin

Az állatot Mojácarban mosta a tenger a partra, a fürdőzők azonnal körbevették. Az állatvédők szerint az állat azonban megmenthető lett volna, ha ahelyett, hogy az emberek szelfizgetni kezdtek volna vele, inkább az állatvédőket értesítik.

Az állatvédők szerint több százan fogdosták és gyötörték az állatot, amely feltehetően még szoptatást igényelt, emiatt amúgy is érzékeny volt, és valószínűleg rettegett a körülötte történtektől. Az egyik fotón az is látszik, hogy egy gyerek, vélhetően tudatlanságból, befogja az állat feje tetején lévő orrnyílását. Mire valaki végül értesítette a hatóságokat, és azok kiértek, a delfinborjú már nem élt.