Vencel
7 °C
24 °C

Bohus Péter

rovatvezető Sport rovat

Táblafestést vállalok

Apa, miből van a szőr?Nem tudom, kislányom

Cserbenhagyásos gázolás áldozata lett egy debreceni futsalkapus, de már jobban van

Katona Barbarát barátnőjével együtt sodorták és ütötték el egy meccsről hazafele menet.

7 órája

Máris változtatnak a Máris változtatnak a "budapesti olimpiai" helyszíneken

Költségcsökkentés a cél. Szegedtől elvennék a budapesti olimpiát?

9 órája

Hiába vagy hipergyors, ha mögötted érkezik Varane Hiába vagy hipergyors, ha mögötted érkezik Varane

A Real Madrid védője lesprintelte a németek leggyorsabbját a Bajnokok Ligájában.

10 órája

A Pécsma főszerkesztője meglepően őszinte írásban ajánlgatja az üresen álló pécsi épületeket, ahova szerinte akár menekültek/migránsok is költözhetnének.

Az már igaz, hogy szenvedélyes időszakot élünk, ezért is tudok együtt izgulni Bóka Mátéval, aki adott esetben nem elégedne meg néhány tíz vagy száz emberrel. Bevallom, töprengése felvillanyozott! És szinte már a lelki szemeim előtt látom is, ahogy megelégedetten számolgatja az érkezőket. 

 Pécsre is több ezren, akár tízezren is jöhetnének.

Feltéve, ha a menekültek is így gondolják, de hogy el ne bizonytalanodjanak, Bóka minden kérdésnek elé megy.

Ugyan számokról eddig nem esett szó, de legyenek akár tízezren, Bókára számíthatnak, azonnal vad ingatlankeresésbe kezd, hogy szegényeknek ne az utcán kelljen már átvészelniük a fagyos évszakokat:

Pécsen jelenleg több olyan üres ingatlan is van, amelyeket akár arra is használhatnak, hogy oda menekülteket helyezzenek el. 

Bölcs és emberséges hozzáállás ez a főszerkesztőtől, aki feltehetően azonnal oda is ígérné az üres ingatlanokat, hogy azt menekültek/migránsok használhassák! Jöjjenek a lehetőségek:

A tüdőszanatórium, a volt laktanya, ami tökéletes helyszínnek tűnik Bóka írása alapján, mert még azt is megjegyzi:

 Ez ugyan magánbirtokban van, ám ennek ellenére a területe, nagysága és elhelyezkedése megfelelő lehetne akár egy nagyobb fogadóállomás kialakítására.

Bizonyára kisajátításra gondol, és ha valaki, ő biztosan jobban érti az új idők szavát, miben és meddig mehet el a kormány illetve a lapot is fenntartó önkormányzat.

De még nincs vége a nagy vonalú ajánlgatásnak: a pécsbányai kórház is ideális lenne a menekültek/migránsok elhelyezésére, már csak azért is, mert Bóka szerint közel van a honvédség hadkiegészítő parancsnokságához. Ezt a szempontot mondjuk pont nem értem, talán arra utalhat a filantróp főszerkesztő, hogy ebben a gyűlölettel mérgezett és hisztérikus környezetben esetleg lehetnek olyanok, akik rájuk találnának támadni, és így legalább a honvédség meg tudná őket védeni?!

Kik ezek? Megőrültek? A pingpong egy nyugis játék, legalábbis ezt gondoltam még jóval azelőtt, hogy a szerkesztőségben közvetlenül az íróasztalom mögé be nem pakolták a pingpongtermet, ahol napi 3-10 mérkőzést játszanak le a kedves kollégáim. Lassan úgy vagyok a pingponggal, mint az eszkimók a hóval. Ma már annyiféle játékstílust tudok megkülönböztetni pusztán a hangok alapján, hogy egy könyvet megtölthetnék vele.

De nem untatnám önöket vele, hiszen időközben magam is közönyös lettem a mögöttem zajló eseményekre, viszont ez a videó most emlékeztetett rá, hogy ne felejtsek el egy lakatot beszerezni a közeljövőben.

Csodálatos kis alkalmazásra lettem figyelmes a Facebookomon. A bal oldali sávban megjelent egy ikon az éppen működő FB-live-okról, amire kattintva egy térkép jelenik meg, és ön/te válogathatsz, hogy az éppen élőzéssel foglalatoskodó fiatalok/középkorúak mivel töltik az idejüket Jászladányban, Nagyváradon vagy akárhol a világban. Vigyázat, nyugalom megzavarásra alkalmas képsorok!