Jácint
15 °C
31 °C

Bolcsó Dániel

újságíró Tech-Tudomány

Az új Nokia forradalmasítaná a szelfit Az új Nokia forradalmasítaná a szelfit

De nem biztos, hogy sikerül neki, ráadásul borzalmas nevet választott hozzá.

40 perce

Hangvezérléssel járhatnak újra a mozgáskorlátozottak Hangvezérléssel járhatnak újra a mozgáskorlátozottak

Az Amazon Alexájával már robotvázat is lehet hanggal irányítani.

4 órája

Az új Pixelt is lehet majd szorongatással vezérelni

A HTC a saját fura megoldását a Google csúcstelefonjába is beépítheti.

5 órája

A Spotted Cheetah (Pöttyös Gepárd) nevű helyet a város étteremhetének alkalmából nyitja a Frito-Lay csipszgyártó óriás, amely nyilván a Cheetost is gyártja. Az étterem sajnos csak három napig fog működni.

Természetesen a háromfogásos menü mindegyik eleme cheetosos lesz. Lehet majd kóstolni 

 • Cheetosba forgatott sült savanyú uborkát,
 • cheetosos makarónit, és
 • cheetosos sajttortát.

A látszat némileg csalóka, a menüért nem Benke Laci bácsi felelős, hanem az Anne Burrell nevű ismert séf. A fogások 8-22 dollárba kerülnek majd.

A cég szerint a Cheetos-fanok által beküldözgetett receptek inspirálták őket az időszakos étterem megnyitásában. Úgy tűnik, be is jött a dolog, mert már mindhárom napra előre beteltek.

A hajcsere alapból klasszikus mémfegyver, úgyhogy borítékolható volt, hogy két ilyen jellegzetes hajzatú mémsztár, mint Donald Trump és Kim Dzsongun se kerülheti el sokáig, hogy egymás fejdíszével lássák viszont magukat. A mémgyár beindulásához csak egy szikra kellett, amit a két ország közti friss konfliktus szolgáltatott.

Íme:

kim.png

Ki a szebb?

 • 1813
  Soros Viktor.
 • 336
  Kim Trump
 • 307
  Donald Dzsongun

A konfliktus lényegét és a várható fejleményeket ebben a cikkben magyaráztuk el.

 

2018 júniusától a címben említett összes érintettnek garantáltan legalább 0,45346 százalékkal javulni fog az életminősége. A karakterszabványokért felelős Unicode ugyanis bejelentette, hogy ekkortól egy sor új emojival lehet majd feldobni a mindeddig hajdiszkriminációtól terhes cseteléseket.

A szervezet emojiügyi albizottsága összesen 67 új emojit javasolt bevezetni. Nem maguktól jutott ez eszükbe, hanem onnan, hogy egy vörös hajas emojiért szervezett petíciót több mint 21 ezren írtak alá. (Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a petíció indítóit viszont az inspirálta, hogy a szervezet ezt megelőzően szexuális és faji egyenlőségi emojireformot hajtott végre.)

A munka viszont ezzel még közel sem ért véget: év végéig ki kell választani, hogy az előzetesen elkészített tervek közül végül hogyan fog pontosan kinézni az új vörös emoji. Na meg a láma, a víziló, a süti vagy éppen a

homlokráncoló kaka

– ugyanis többek között ezeket is bevezetik jövőre.