Gerzson
1 °C
10 °C

Bolcsó Dániel

újságíró Tech-Tudomány

Kezdődhet a spanyol babalopóbotrány első pere

A diktatúra alatt babák tízezreit vették el titokban, ha politikailag kényes helyre születtek.

5 órája

Muszlimok újíttatják fel a megrongált amerikai zsidó temetőt

Már 57 ezer dollárt gyűjtöttek össze. Közben egyre több fenyegetés éri az amerikai zsidókat.

6 órája

A saját kezüket kenték be méreggel Kim Dzsongnam gyilkosai A saját kezüket kenték be méreggel Kim Dzsongnam gyilkosai

Az észak-koreai diktátor rebellis féltestvérének megöletése ügyében konkrét gyanúsítottak is vannak.

10 órája

Kicsit megdöccent a kamion? Semmi gond, picit korrigáljuk, és már mehetünk is tovább:

 

De az egész jelenetben nem is a kamionos a legdurvább, hanem a balról érkező autó, amelyik lassítás helyett inkább még jobban beletapos, hogy még pont elférjen a billegő kamion alatt.

Bár az ilyen jelenetek általában az orosz utakról lehetnek ismerősek, ez a videó a YTN nevű dél-koreai tévéből származik, már ha lehet hinni az Imguron megosztott felvételnek.

Indonéziában a kormány arra utasított egy kiadót, hogy hívjon vissza egy gyerekeknek szánt szexuális felvilágosító könyvet, mert az érinti a maszturbáció témáját, ezért túl vulgáris – írja a Reuters.

Az "I Dare to Sleep Alone and I Learn to Control Myself", vagyis nagyjából "Merek egyedül aludni, és megtanulom kontrollálni magam" című könyv kiadója bocsánatot kért, ha megsértettek valakit, de szerintük a könyv célja, hogy segítsen a szülőknek megtanítani a gyerekeket, hogyan védhetik meg magukat a szexuális zaklatástól.

Az indonéziai oktatási minisztérium szerint viszont a könyv pornográf, amire olyan példákat idéztek, mint egy rajzolt kisfiú, aki a nadrágjába teszi a kezét, vagy párnát ölelget éjjel.

Talán mondani se kell ezek után, de Indonéziában a szexuális edukáció gyerekcipőben jár, a szexről pedig még beszélni is tabu. Egy közösségi médiában kommentelő szülő szerint például a nyugtalan gyerek álomba segítésére a Korán olvasása sokkal jobb, mint szexre nevelni.

Képzeljék el, abból milyen balhé lenne Indonéziában, ha egy gyerekeknek szánt szótár mondjuk a baszás szinonimáit sorolná fel!

Bár a nagyobb díjakat csak ma este osztják ki a Berlinálén, már nap közben elkezdték kiosztani a kisebb elismeréseket a berlini filmfesztivál versenyfilmjei között. A magyar filmek pedig be is húztak ezek közül kettőt:

  • Az ökumenikus zsűri díját kapta meg Enyedi Ildikó filmje, a Testről és lélekről, ami nem könnyű film, de szerintünk megéri, itt olvashatja el, miért.