Emil, Csanád
12 °C
25 °C

Bolcsó Dániel

újságíró Tech-Tudomány

Újabb két embert kaptak el a manchesteri robbantással kapcsolatban Újabb két embert kaptak el a manchesteri robbantással kapcsolatban

Egy manchesteri városrészt kiürítettek. A terrorkészültségi szintet mérsékelték.

tegnap, 11:26

Napi viccrovat: nemi erőszak és újságírók lelövése Napi viccrovat: nemi erőszak és újságírók lelövése

Az elsővel a Szíjjártóval kezelő fülöp-szigeteki elnök, a másodikkal a texasi kormányzó poénkodott.

tegnap, 10:30

Trump beszélgetett emberekkel, és alakul a véleménye klímaváltozás-ügyben Trump beszélgetett emberekkel, és alakul a véleménye klímaváltozás-ügyben

Már sokkal okosabb a témában, mióta Európában járt. Lehet, hogy mégse lépne ki a párizsi egyezményből.

tegnap, 09:28

Barack Obama és alelnöke, Joe Biden baratsága a nyolc év alatt legendássá vált, ez volt az internet kedvenc brománca, az elnöksége végén még Obama is azzal poénkodott, amikor kitüntette Bident, hogy ez az utolsó lehetőség, hogy az emberek a kettejük szerelmén viccelődjön.

Az Obama-Biden páros azóta leköszönt, az élet viszont nem áll meg, az internetnek szüksége van a humorra, Donald Trump és Steve Bannon szerelmével viszont még viccelni se nagyon van kedve senkinek. Egyet se féljenek, megjött a felmentősereg: Justin Trudeau és Emmanuel Macron az új kedvenc páros.

A kanadai és a francia elnök a héten rendezett szicíliai G7 csúcson találkozott, és a romantikus környezetben kettesben töltött percekről készült felvételek rögtön megihlették a twitterezőket, bár ez nyilván még csak a kezdet:

Hogyne, Ferenc meg jó rácsapott a huncut elnök rakoncátlan kacsójára:

 

Persze valójában nem is. A videó természetesen kamu, és csak azt a valódi eseményt parodizálja, hogy az elnöki pár első külföldi útján Melania Trump kétszer is látványosan kibújt a férje kézfogási kísérlete alól.

Külön vicces, hogy a kamuvideóból több verzió is létezik, Jimmy Fallon Tonight Showjában például Trump kamukeze kevésbé játékos, de a próbálkozás ugyanolyan csúfos kudarcba fullad. 

Érdekes apróság egyébként, hogy a fenti gifen ugyanúgy ott a CNN logója, mint a pár évvel ezelőtti emlékezetes kamuvideón, amelyen Ferenc pápa az asztalterítővel (nem) trükközik. Úgy tűnik, még mindig éppen azzal a tévéadóval lehet a legjobban hitelesíteni a kamut, amelyik Trump elnök szerint élen jár a kamuhírek terjesztésében. Sad!

Na de mindenki nyugodjon le, tegnap Szicíliában végül csak megtörtént a kezek várva várt találkozása.

Az ausztrál Tiffany Greig rendőrként dolgozik a dél-ausztráliai Flinders Ranges hegység területén. A munkája részeként gyakran ment sérült kiskengurukat, amelyeket aztán járőrözésre is magával visz, minderről pedig Instagramra is posztol cuki képeket, például ezt:

 

Greig szerint mindennek gyakorlati haszna is van, mert a bébikenguruk oldják az állampolgár-rendőr viszonyt, így segítenek közvetlenebb kapcsolatot kiépíteni az emberekkel.