Gyöngyi
9 °C
9 °C

Bolcsó Dániel

újságíró Tech-Tudomány

Spanyol külügyminiszter: Rendőri erőszak Katalóniában? Kamu! Spanyol külügyminiszter: Rendőri erőszak Katalóniában? Kamu!

Alfonso Dastis szerint a világsajtót bejárt felvételek nagy része álhír volt, alig történt némi erőszak.

tegnap, 20:54

Túszdráma zajlott egy angol városban Túszdráma zajlott egy angol városban

A rendőrség nagy erőkkel kivont Nuneatonban egy vadászpuskás férfi miatt, aki túszokat is ejtett.

tegnap, 18:27

A Higgs bison, avagy a bölénykutatás Szent Gráljának megtalálása A Higgs bison, avagy a bölénykutatás Szent Gráljának megtalálása

Ősi csontok DNS-ét elemezve fedeztek fel egy új fajt, hogy aztán kiderüljön, végig ott volt a falon.

tegnap, 08:25

Amerikai újságírók szúrták ki, hogy az Apple digitális asszisztense, a Siri arra hirtelen nem túl összetettnek tűnő kérdésre, hogy mi Bulgária himnusza, azt válaszolja, hogy a Despacito Bulgária himnusza.

Pedig Bulgária himnusza nem is a Despacito, hanem a Мила родино, vagyis Mila Rodino, amit például a Google Asszisztens gond nélkül meg is talál.

Megoldás egyelőre nincs, így tanulság se. Hacsak annyi nem, hogy ne higgyenek el mindent a gépeknek.

siri bulgaria despacito.gif
Fotó: Nick Statt / The Verge

Egy helyi rendőr épp egy baleset helyszínére tartott Colorado Springsben, amikor az szélvédőjén egyszer csak megjelent egy mosómedve.

Szerencsére nem lett újabb baleset a dologból, a rendőr, Chris Frabbiele se kapott szívbajt az elé ugró cukiságtól, és utóbbi is az autón tudott maradni az ablaktörlőbe kapaszkodva, amíg Frabbiele félrehúzodott. Cukiság, happy end, mi kell még vasárnap délutánra?

Valamiért ez a filmjelenet ugrott be a fenti képről:

 

32 évesen, szívelégtelenségben elpusztult a világ legidősebb macskája – írja az MTI a brit Metro bulvárlap nyomán.

Amikor Szerecsendió, a cirmos cica született, még Margaret Thatcher volt a kormányfő, és II. Erzsébet csak 30 éve ült a brit trónon. Gazdái, Liz és Ian Finlay szerint, akik 27 éven át viselték gondját, a macska hosszú életének az volt a titka, hogy tonhallal, tejszínnel és sült csirkével kényeztették. A házaspár szerint többé nem lesz macskájuk, annyira megviselte őket Szerecsendió elvesztése.

A macskák általában 15 évig élnek, Szerecsendió tehát kivételesen magas kort ért meg. Mivel kóbor macskaként került a gazdáihoz, csak nagyjából tudták a korát, az állatorvos szerint akkor ötéves lehetett. A Guinness rekordok könyve szerint egy 30 évesen, májusban elpusztult texasi sziámi macska volt hivatalosan a világ legöregebb cicája.