Máté, Mirella
11 °C
13 °C

Csapó Attila

Deino

szerkesztő Index 2

hány fejet törtél be 2000. januárt 1-jén?1

Ebből saját?1

Legutóbbi cigi óta eltelt idő?Kb. 2 év

Hányszor akartál rágyújtani azóta?98239874329874

Érdekes érzés, viszont kapok levegőt Érdekes érzés, viszont kapok levegőt

A szociális részét még nem vetkőztem le a dolognak: kimegyek a kollégákkal és elmajszolok egy csokit, amíg cigiznek.

2015. január 23. 12:39

Egyszer volt, holt nem volt, volt egy RTS ( vagy kevésbé zsargonnal élve valós idejű stratégiai játék) játék 1998-ban, ami fogta magát, és megreformálta a műfajt. A Blizzard Starcraft nevű sci-fibe burkolt csodajátéka pillanatok alatt milliók kedvence lett. Addig soha nem látott mennyiségű pénzt lehetett nyerni a bajnokságokon, és bizony még ma, 19 évvel később is játszogatják sokan a nagy klasszikust.

Nos, úgy tűnik, a Starcraft egy feltámad. Ugyanis kiadják a játékot újra, úgy ahogy volt, csak a szépen feltuningolják a grafikát rajta, hogy vállalható legyen így 2017-ben is. És most morzsoljon el mindenki egy könnycseppet velünk együtt, aki tudja mit jelent a zerg rush, és egyfelől nem ér rákeresni a Google-ben, másrészt amúgy is meddő próbálkozás, kappa.

Élénk gyerek voltam. Mindig is. Ez leginkább abban nyilvánult meg, hogy a testfelületem jelentős részén szereztem horzsolást, sebet, nyílt sebet, vágást, mindent. Az ujjak a horgászat és a főzés során lettek sorozatosan szúrva, vágva, mindegyik megvolt, így vagy úgy, ezerszer. Azt hittem, hogy nekem a "hogyan kell ragtapaszolni az ujjam" témakörben nem lehet ujjat (bocs) mutatni.

Hát egy frászt nem. Kiderült, hogy egész életemben rosszul csináltam. Teljesen.

tumblr okno7bYUVt1ujjt1yo1 500

Mert félbe kellett volna vágni kicsit a tapasz két szélét ollóval (a szivacsos részt, ami a sebre megy, na azt nem), és úgy ráhajtogatni felváltva. Ahogy az ábra mutatja.

És akkor nem nyomja el a vérkeringést az ujjban, nem áll félre, nem lüktet benne az ember ujjának a vége dacolva a fizika minden törvényével, nem hagyom el pár órával később. Nem áll ki a vége, nem akad bele dolgokba, nem ragad rá minden dzsuva ott, ahol kicsit kiáll, nem piszkálja le az ember.

Sokkal jobb lett volna az életem, ha ezt tizenöt-húsz éve tudom meg, és nem tíz perce futok bele Tumbleren.

A Blizzard nevű játékcég jó szokása, hogy eszméletlen színvonalas CGI videókkal szórják meg a játékaikat, és ez alól a legújabb bombasikerük, az Overwatch sem kivétel. Egy kicsit meglepett azonban mindenkit, hogy mikor bejelentették, hogy a következő short videó főszereplője Bastion, a gyilkos robot lesz.

Mivel Bastiont az égvilágon mindenki utálja.

A nagy utálat mögött az áll, hogy a robot egy elképesztően buta hadviselési módszert tesz lehetővé: egy gombnyomással át tud alakulni torony formába, amiben mozogni nem tud, cserébe olyan sebességgel köpi a golyókat, hogy szó szerint bármit megöl egy másodperc alatt. A kezdő játékosok életének nagy megkeserítője.

Így egészen vegyes érzelmekkel várta mindenki a kisfilmet, ami meglepően jó lett. Sőt, kiemelkedően jó. A visszajelzések alapján volt, aki majdnem sírt rajta, volt aki tényleg sírt rajta, volt akinek az anyja is sírt rajta, és Bastiont egészen más fényben látják épp a játékosok.

Itt megnézhető a teljes kisfilm, 7 perc, nem kell hozzá angolul tudni, sem ismerni a játékot. Talán éppen ezért is ilyen népszerű. Csak néhány a játékosok és reddit felhasználók (spoileres) reakcióból:

„Most bőgtem el magam, mert egy robot nem követte a beleprogramozott utasításokat, hanem visszakacsázott az erdőbe.“

„Elég rendesen megkönnyeztem a harkály kopácsolás PTSD-t.“

„Nem sírok, esküszöm... ;_;  "

Sokan már képregényt is barkácsoltak a reakciókra, egy mindenesetre biztos: most egy kicsit mindenki sokkal jobban szereti a gépágyú-fűnyíró keveréket.

Beep boop, beep beep boop.