György
2 °C
15 °C

Csarnó Ella

csarnoe

gyakornok Politika

Szinte már boszorkányság, ami a lottón történt Szinte már boszorkányság, ami a lottón történt

Itt vannak a 15. hét nyerőszámai.

április 16. 16:57

Meghalt Dr. Kalicz Nándor, a magyar régészet fontos alakja

Március 8-án ünnepelte 88. születésnapját.

április 16. 15:38

Zuckerberg: Az álhírek mögött semmilyen fondorlatosság nincs

Bár egyre nehezebb a munkája, a Facebook vezérigazgatója mégis hisz a globális közösségekben.

április 16. 15:24

Az idén 92 éves lap bejelentette, hogy indul a Poetry Botjuk, azaz egy olyan automata Twitter- és Messenger-fiók, ahol 92 napon keresztül minden nap egy robot válogat majd verseket.

Ezek nem mind szövegesek, az első poszt például Dorothy Parker 1925-ös verse, ami az eredeti nyomtatás fotójával került ki.

Lesznek majd hangos versek is, a régi költők saját felolvasásában. A bot egy archívumból válogat, amit a New Yorker költészet rovatának szerkesztői, Paul Muldoon és Elisabeth Denison kúráltak. 

  (New Yorker)

Ha Ön is végigkísérte a számítógépes játékok vízmegjelenítésének evolúcióját (ami kb. a Doomtól az Oblivionig tartó skálán mérhető), vagy ha esetleg Ön digitálisvíz-sommelier, akkor örömmel fogja bejárni az ingyenesen letölthető v r 3 digitálisvíz múzeumot!

watermuseum5-720x450
Kép: Pippin Barr

A nosztalgiafaktoron kívül a játék designere, Pippin Barr azért tartotta fontosnak a múzeumot, mert szerinte nagyon sokáig a víz megjelenítésén mértük le, hogy milyen "jó" egy játék grafikája. 

Addig ez biztos igaz volt, amíg a játékok próbáltak minél realisztikusabban kinézni. A vízmúzeum így aztán abból a szempontból is érdekes, hogy miért lett a realisztikus helyett a retró grafika a gémerek kedvence.

Barr egyébként nem először készít virtuális művészeti teret, nemrég például pixelart grafikával megcsinálta  Marina Abramović The artist is present nevű performanszát videojátéknak. Az ingyenes játék leírását itt, Marina Abramovićcsal készült interjúnkat pedig itt olvashatja.

(Hyperallergic)

Miközben a Momentum narancssárga, csillagos, moszkvás módosításokat nyomtat a nemzeti konzultációhoz, egyre több helyen felmatricázott és összefújt jobbikos választási plakátot látni.

Kép: slejmshow tumblr

A Kodály köröndnél, de Óbudán is, a meghekkelt plakátokon az áll: Ti kinek dolgoztok? A választ oda is ragasztották, hogy egyértelmű legyen: a Jobbik Simicskának dolgozik. A fideszes politikusok képeit fekete festékkel lefújták.

Az akciót egyelőre semmilyen csoport sem vállalta magára.