Irén, Írisz
6 °C
15 °C

Csarnó Ella

csarnoe

gyakornok Politika

Trump nekiment az anonim forrásoknak a sajtóban, pedig régen szerette őket

Az elnök szerint a forrásvédelem a hazugságok melegágya - ő már csak tudja, pár éve még használta is a technikát.

február 25. 07:45

Hazahozták az olaszországi buszbaleset utolsó súlyos sérültjét is Hazahozták az olaszországi buszbaleset utolsó súlyos sérültjét is

A férfi állapota a hazaszállítás során végig stabil volt, a Honvédkórházban ápolják.

február 24. 20:24

A legújabb fülesmakifélét "óriástörpének" írták le a tudósok, mert a bár ezek az állatok általában egészen kicsik, a most talált példány egy hatalmas fajtához tartozhat. A nagydarab példányt Angolában találták, mérete miatt nagy izgalom övezi a felfedezését.

Az éjjeli ragadozók hatalmas szemük miatt kinézetre valahol a nagyon aranyos és a nagyon ijesztő között vannak (de legalábbis úgy néznek ki, mintha folyamatosan épp akkor hallották volna meg életük legdurvább hírét). Nagy fülük, szemük és hosszú, csontos ujjaik vannak. Gyereksírásra emlékeztető hanggal kommunikálnak, a kisebb testűek hangja csivitelésre emlékeztet.

maki0

Bár a hangjuktól mindenkit kiráz a hideg, ennek köszönhető, hogy a tudósok viszonylag könnyen megtalálják őket. A hatalmas maki is magas hangokat adott ki, ezért is lepődtek meg annyira a méretén.

(Mental Floss)

Ez az orosz festő, Gelij Korzsev (1925-2012), például nem annyira örült, sőt. Művészetének hála pontosan tudjuk, milyen érzés az imperializmus beférkőzésétől és az elidegenült kapitalista társadalomtól szenvedni.

1

A szocializmusért hozott, immár felesleges áldozatok nyomasztották: mint minden hithű kommunista, Korzsev is azt érezte, hogy a proletárforradalmat elárulta a kicsinyes politikai elit, ezért a szocialista utópia sosem jöhetett el.

Kifejezetten érdekes (mert ritkán látunk ilyet), hogy Korzsev, aki korábban szocreál propagandafestészettel foglalkozott, a rendszer összeomlása után egyéni érzelmeit vitte vászonra.

(DM)

08physed-robert-marchant-master768
Fotó: Joel Saget/Agence France-Presse — Getty Images

A 105 éves francia amatőr biciklista, Robert Marchand múlt hónapban megdöntötte az egy órás tekerés világrekordját. Az 1911-ben született férfinak külön kategóriát hoztak létre, így ő tartja a 105 éves vagy idősebb kerékpárosok világcsúcsát, 14 mérföldet nyomott le le egy óra alatt. A 100 év felettiek kategóriájában is ő a csúcstartó, azt 2012-ben szerezte meg. A csúcsot egy beltéri pályán tekerve lehet beállítani, Marchand csúcsát a TIME élőben közvetítette, mi is írtunk róla.

Az idős férfinek csodájára járnak az orvosok, az Alkalmazott Fiziológiai Folyóiratban közöltek róla tanulmányt. Úgy tűnik, jobb fizikai állapotban van mint az 50-esek többsége. A róla készült tanulmányok segíthetnek megérteni, hogy öregszik a testünk, és milyen fizikai teljesítményre lehetünk képesek öregkorunkban.

(NYT)