Dezső
12 °C
25 °C

Csizmazia Zoltán

Csizi

újságíró Sport rovat

Hány hoki-vb-n jártál életedben9

Hányszoros bajnok a kedvenc csapatod28

Mesteri hármassal írt történelmet a Nashville Mesteri hármassal írt történelmet a Nashville

A Nashville negyedszer is legyőzte az Anaheimet, története során először lehet az NHL bajnoka.

14 órája

A Pittsburgh kivégezte az Ottawát A Pittsburgh kivégezte az Ottawát

Az NHL bajnoka 7-0-ra nyert, ekkora különbség negyedszer fordult elő a klub playoff-meccseinek történetében.

tegnap, 02:39

A svédek kicsavarták Kanada kezéből az aranyat A svédek kicsavarták Kanada kezéből az aranyat

A jégkorong-vb-k történetében 1994 után döntött megint büntetőlövés az aranyérem sorsáról. A szerencse most a svédek kezét fogta.

tegnap, 00:00

A franciák erejét jelzi, hogy bár kiestek a negyeddöntőben több statisztikai mutatóban is ők a legjobbak. A góllövőlistát Amine Gouiri vezeti 8 góllal. A legtöbb gólpasszt a szintén francia Yacine Adli adta 5 assziszttal. Gouiri eddig 15-ször találta el a kaput, több, mint kétszer annyiszor, ahányszor a második német Jann-Fiefe Arp. A franciáknak van a legtöbb kapura lövése és a magyarok után a második legtöbb szöglete is. 

Nehéz helyzetbe kerültünk, hiszen a középpálya közepe nem játszhat ezen a meccsen, Csonka Andrást eltiltották, Szoboszlai Dominik sérült. Hiányozni fog szintén eltiltás miatt a bal oldali védő, Majnovics Martin, de még az előző meccsen a lelátóra küldött Szélesi Zoltán szakvezető is.

A csoportmeccseken már összefutottunka franciákkal, akiket bravúros meccsen győztünk le 3-2-re. Az első félidő végén még a franciák vezettek 1-0-ra, innen sikerült megfordítani 3-1-re, míg a vége 3-2-re lett a javunkra.