Olga, Liliána
19 °C
30 °C

Csurgó Dénes

újságíró Gazdaság

BESZTOF
Ugyanott dolgozik a lengyel és a magyar Angliában? Ugyanott dolgozik a lengyel és a magyar Angliában?

A magyarok felszolgálnak és gyógyítanak, a lengyelek, románok és többiek inkább építkezek és a gyárban dolgoznak Angliában.

36 perce

Egy hétig sztrájkolnak az Air France légiutas-kísérői

Az európai járatok több mint negyede nem indul majd el a munkabeszüntetés miatt.

tegnap, 15:45

Megérheti lakást venni az egyetemista gyereknek Megérheti lakást venni az egyetemista gyereknek

Olcsóbb lehet lakást venni az egyetemere bekerült gyereknek, mint hogy lakást béreljen 3-5 éven keresztül.

tegnap, 14:38

Mondjuk nem a bélyeges LSD-ről van szó, hanem az ugyanígy rövidített bőrcsomósodáskórról, egy egy himlővírusról, ami a szarvasmarhák között terjed. Európában pedig most elég gyorsan terjed. Először  Görögországban jelent meg 2015 második felében, onnan átterjedt Bulgáriába, ahol két hónap alatt megfertőzte a fél országot. A járvány azóta Koszovót, Albániát, Montenegrót és Szerbiát is elérte, Magyarország déli határától pedig jelenleg kb. 230 kilométerre van.

Aggodalomra viszont semmi ok, mert a Nébih közleménye szerint figyelemmel kíséri az LSD terjedését és felkészült arra az esetre, ha a kór megjelenik Magyarországon. Például elkezdtek beszerezni 600 ezer adag vakcinát.

A betegség emberre nem veszélyes betegség, de rendkívül nagy gazdasági kárt okoz, mert a fertőzött állományban lévő összes fogékony állatot azonnal le kell vágni, húsuk pedig nem használható fel.

A hatóság arra hívja fel a figyelmet, hogy a betegség gyors terjedésében lényeges szerepe van az illegális állatszállításoknak is, ezért kulcsfontosságú, hogy az állattartók betartsák az általános járványvédelmi előírásokat.

De ahelyett, hogy egy kocsi elé sétálna valahol Psyduck után kajtatva, inkább készített (a kampánycsapata) egy kis kampányvideót, ahol Hillary Clintont zárja kis piros lasztiba. 

A leírás szerint a Hillarymon jellemzője, hogy

  • gyakran hazudik az amerikai népnek
  • szereti cinkelni "a rendszert"
  • és szupertitkos emaileket megosztani 

a fejlettebb állapota pedig a munkanélküli (értik, mert nem nyeri meg az elnökválasztást). Azért sajnálom, hogy lusták voltak egy igazi Clinton pokemont rajzolni, úgy azért jobban ütne a dolog. 

Még azt mondják, hogy Nigel Farage csak egy agyatlan populista, aki összevissza ígérget mindent, csak hogy a pártja győzedelmeskedjen a népszavazáson. Pedig ez szemen szedett hazugság, Farage és a UKIP minden felmerülő kérdésre részletes választ adnak a brexit-tervükben:

  • Hogyan csatlakoznak majd az EU közös piacához,
  • hogyan szabályozzák majd az EU-n belülről és kívülről érkező bevándorlást,
  • milyen szabadkereskedelmi egyezményeket kötnek majd Nagy-Britannia fő partnereivel,
  • hogy marad majd London Európa pénzügyi központja, 
  • hogyan fejlesztik majd a brit egészéségügyet és szociális ellátást, 
  • stb. 

Mindenre megvan a válasz,

csak a thebrexitplan.com oldalra kell fölmenni, és megnyomni a nagy piros gombot!