Salamon
7 °C
13 °C

Csurgó Dénes

újságíró Gazdaság

Felszabadították a legnagyobb iraki keresztény várost

Az iraki hadsereg és keresztény milíciák napokig tartó harcok után verte ki az Iszlám Állam harcosait Hamdanija városából.

tegnap, 17:12

Még több hatalmat kaphat Erdogan Még több hatalmat kaphat Erdogan

Már kész a javaslat az alkotmánymódosításról, amely teljesen elnöki rendszert építene ki Törökországban.

tegnap, 16:35

Hétfőn eldől, hogy lesz-e most EU-Kanada egyezmény Hétfőn eldől, hogy lesz-e most EU-Kanada egyezmény

Ha a belga kormány hétfő estig nem támogatja a CETA egyezményt, akkor a kanadai miniszterelnök lehet, hogy el sem jön aláírni a szerződést.

tegnap, 15:00

Az ellenzéki tüntetés utolsó felszólalójaként Székely Sándor, a Szolidaritás elnöke lépett színpadra a Blaha Lujza téren. Székely azt mondta, hogy a népszavazás eredményéből kiderült, hogy

Magyarország nem kér a diktatúrából, az ország határaira felhúzott vasfüggönyből és nem lesz orosz gyarmat. 

Székely szerint az ellenzéknek fel kell vennie a kesztyűt, amit Orbán az emberek arcába dobott, a pártoknak és civil szervezeteknek ki kell dolgozniuk egy programot, amellyel le lehet győzni a Fideszt, a tüntetőknek pedig továbbra is ki kell tartania, hogy visszafoglalhassák az országot. 

Boross Péter, Magyarország rendszerváltás utáni második miniszterelnöke és a Szabadságharcosokért Közalapítvány elnöke 56-os megemlékező beszédében akkorát imperialistázott, hogy Virág elvtárs adta a másikat. 

Ahogy arról az Atv beszámolt, a volt miniszterelnök egy szombati megemlékezésen arról beszélt, hogy sosem volt még olyan emelkedett 56 ünnepe, mint ezen a 60. évfordulón. Viszont nem mehetett el szó nélkül, hogy vannak, akik azért szervezkednek, hogy megcsúfolják ezt a  megszentelt napot.

Például az amerikai külügyminisztérium, amelynek helyettes szóvivőjének volt pofája a magyar sajtószabadságért aggódni, és még ki is állították a Népszabadság utolsó megjelent példányát valahol Washingtonban. Szerencsére Boross Péter tudja, hogyan kell visszavágni egy ilyen provokációra:

Nem kellene összeállítanunk egy-két kiragadott tételt az amerikai imperialisták gaztetteiről, és azt is bemutatni, hogy mi szerepelt itt?

Hát, én most nem szeretnék az imperialisták helyében lenni, az hétszentség. 

A miniszter és családja legalább 10 perccel az állami ünnepség kezdete után talált fel a színpadra a Kossuth téren.