Auguszta
5 °C
22 °C

Csurgó Dénes

újságíró Gazdaság

Fazekas Sándor: Az új Nébih vizsgálat szerint is silányat hoznak a multik Fazekas Sándor: Az új Nébih vizsgálat szerint is silányat hoznak a multik

Az új Nébih vizsgálat közel 100 termékből 71-nél találtak minőségbeli különbségeket a nálunk és külföldön kapható élelmiszerek között.

7 órája

A világátlagnál többet mosolyognak a magyar eladók A világátlagnál többet mosolyognak a magyar eladók

Anekdotikus bizonyítékok ide vagy oda, egy felmérés szerint kedvesek a magyar eladók.

tegnap, 17:56

Sok pénzt önt a piacra az MNB

Nagy növekedést és nagy inflációt vár a magyar gazdasággal nagyon elégedett Monetáris Tanács.

tegnap, 17:03

Nagyon vicces dolgok derülnek ki néha véletlenül. Például az, hogy Patric Stewart nőnek sminkelve, platinaszőke parókában egy az egyben úgy néz ki, mint Donald Trump elnök ballépéseinek fő kimagyarázója és az "alternatív tény" koncepciójának megalkotója, Kellyanne Conway.

stewart conway
Fotó: Reddit

A Royal Shakespare Company-t és az X-Men filmeket is megjárt brit színészóriás még egy évvel ezelőtt, új sorozatának bemutatójára öltött drag kosztümöt, ami önmagában is elég fura, mert a Blunt Talk című sorozatnak semmi köze a nőnek öltözéshez.

Viszont, ahogy arra egy reddit felhasználó nemrég rájött, a 75 éves Stewart kikenve kísértetiesen hasonlít az amerikai elnök tanácsadójára. Annyira, hogy állítólag még a Google is összekeverte őket. Pedig 2016 áprilisában Conway még messze nem volt annyira ismert figura, mint most, úgyhogy a hasonlóság valószínűleg tényleg véletlen.

stewart conway 2.png

A méhek 15-20 százaléka hullott el Békés megyében a télen - erről a szomorú hírről tájékoztatta  az MTI-t a Békés Megyei Méhész Egyesület elnöke hétfőn. A méhek halálát viszont nem csak a hideg okozta, hanem az, hogy egyrészt elszaporodott az ázsiai varroa atka nevű kártevő, amely nagyon legyengítette a méhek immunrendszerét, másrészt egy hasmenés-vírus is pusztított a  kaptárakban.

Haász Ferenc, a méhészegyesület elnöke azt mondta, tud olyan méhészről Békés megyében, akinek 240 méhcsaládjából csak 20 maradt meg, és az országban vannak megyék, ahol a méhek 30 százaléka is elpusztult. A méhpusztulás miatt pedig túl kevés lesz a termelő méh, így valószínű, hogy idén kevés repce- és akácméz lesz. Napraforgóból viszont már elég méz lehet, mert az később virágzik, mint az akác és a repce, addigra pedig a már lesz elég méh, aki megcsinálja a napraforgóból a mézet. 

A hétfő nem volt az állatok napja Kelet-Magyarországon, a borsodi veszett kecskékről készült beszámolónkat a képre kattintva olvashatják:

A mindenhonnan ömlő fake news világában már egyre nehezebb megkülönböztetni, hogy mi a megbízható, igazi hírforrás, és mi az, ami teljesen kamu. Éppen ezért érdemes utána nézni a dolgoknak kicsit jobban, nehogy úgy járjon az ember, mint pár mérges Trump szavazó. 

Az történt ugyanis, hogy elindult egy Resistance Radio nevű online rádióállomás, amely fura 60-es évek beli zenéket sugároz, a számok között pedig a műsorvezetők arról beszélnek, hogy nem szabad feladni a harcot az elnyomó fasiszta amerikai kormány ellen. 

Ebből sok Trump szavazó azt hitte, hogy az valami Trump-ellenes állomás, és rettenetesen fel is háborodtak rajta, hogy nem bír magával a bukott baloldal. 

Viszont kiderült, hogy a Resistance Radio egy marketingfogás, amivel az Amazon Az ember a Fellegvárban című sorozatának harmadik évadát promózza. Aki nem ismerné, ez a sorozat a sci-fi klasszis Philip K. Dick regénye alapján készült, az alapsztori pedig az, hogy a II. Világháborút a tengelyhatalmak nyerték meg, így az alternatív 60-es években az Egyesült Államok keleti felét így a náci Németország, nyugati felét pedig a birodalmi Japán ellenőrzi. Ezek ellen a hatalmak ellen szól valójában a Resistance Radio

Trump szavazói tehát egy náciellenes kamurádiót gondoltak Trump elleni médiahadjáratnak.

El is lepték hamar a Twittert az elnök mérgelődő támogatói, akik olyanokat írtak, hogy próbálkozhatnak a libsik, de sosem lesznek olyan népszerűek, mint a jobboldali politikai rádiósok, meg hogy az elvesztett választás után talán be lehetne már fogni, és nem ellenállóskodni.

A tweetroham pedig azután se állt le, hogy mindenki számára kiderült, hogy egy marketing kampánynak dőltek be a trumpisták, akik szerint sorozat ide vagy oda, nekik akkor is igazuk van.