Jenő
3 °C
8 °C

Csurgó Dénes

újságíró Gazdaság

Többet keresünk, de jobban félünk, mint tíz éve Többet keresünk, de jobban félünk, mint tíz éve

Nálunk csak a mexikóiak félnek jobban éjjel az utcán, és nem vagyunk túl elégedettek az életünkkel az OECD jelentése szerint.

november 16. 10:20

Gyurcsány üzletfele gyárthatja a lottózók játékoskártyáit Gyurcsány üzletfele gyárthatja a lottózók játékoskártyáit

310 millió forintért gyártatna játékoskártyákat a Szerencsejáték Zrt., bár használata nem lesz kötelező.

november 16. 09:06

A kisgyerekes anyák és idősek menthetnek meg a munkaerőhiánytól? A kisgyerekes anyák és idősek menthetnek meg a munkaerőhiánytól?

Az NGM tanácsadója szerint még 1,8 millió embert lehetne bevonzani a munkaerőpiacra rugalmas foglalkoztatással.

november 16. 07:43

Nézzenek rá erre a festményre, és mondják azt, hogy önök szerint nem egy okostelefon van-e a kamaszlánynál! A monitort tartó kezek és könyökök hajlási szöge, a messenger villanását figyelő, a világot kizáró lesütött szemek: ez a látvány nagyon ismerős, későmodern tapasztalat. 

De hát az nem lehet, ez a festmény 1850-es években készült!!!
Erwartete 1

A kérdéses kép az osztrák biedermeier festő, Ferdinand Georg Waldmüller Die Erwartete című festménye, amely a müncheni Neue Pinakothek múzeum gyűjteményében látható. A kép már sokkal előbb ott volt, mint hogy tudnánk, mi is az az okostelefon, de az elmúlt években már több blogposzt foglalkozott azzal, hogy mennyire úgy néz ki, mintha a címadó várt lány mélyen a telefonjába merült volna. 

A Vice most utána járt, hogy vajon mi lehet a lánynál lévő tárgy, már ha elvetjük azt a lehetőséget, hogy Waldmüllert egy időutazó ihlette meg, akinek valahogy a múltban is működött a telefonja (ami persze azt feltételezi, hogy míg az időutazós technológia hihetetlen gyorsasággal kezd majd fejlődni a közeljövőben, a telefonok viszont továbbra is ugyanúgy néznek majd ki, mint most). A lap munkatársa mindenesetre megkérdezte Gerald Weinpoltert, az art-austria.at nevű ügynökség szakértőjét, aki szerint Waldmüller képén az imakönyvét szorongató lány látható.

Na persze, mert egy csukott imakönyv annyira érdekes, hogy a lány se azt nem veszi észre, hogy a lába alól mindjárt elfogy az út, se azt, hogy pár lépésnyire egy fiú várja virággal, térdre ereszkedve! Szerintem telefon az. Na de önök szerint? 

Okostelefon vagy nem? Az itt a kérdés!

 • 5041
  Hogy mennyi ideje van egyeseknek, inkább írnátok normális híreket!
 • 2968
  Egyértelmű, hogy iPhone, illuminati confirmed!!!
 • 984
  Nem lehet, hogy a kép maga hamis, vagy hogy nincs is történelem?

Nagyon szomorúan ért véget egy delfin londoni kirándulása: a delfin október 30-án bukkant fel a Temzében, a londoniak legnagyobb örömére, ezen a héten viszont holtan sodorta partra a víz szegény állatot a dél-londoni Wandsworthben. 

Azt egyelőre még vizsgálják, hogy mibe halhatott bele a delfinturista, de az elsődleges vizsgálatok alapján összeszűkült a gyomra, vagyis nem nagyon talált megfelelő élelmet a világváros folyójában. Azt is megállapították, hogy az állat idős volt, hiányoztak fogai és külsérelmi nyomok is látszanak rajta. Hogy beteg vagy fertőzött volt-e, azt nem tudni egyelőre. 

 

Robert Deaville, a Londoni Zoológiai Társaság az állatot megvizsgáló szakértője azt sem érti igazán, hogy miért keveredett a delfin egyáltalán az édesvízbe.  Deaville szerint nagyon szokatlan, hogy egy delfin felússzon a Temzén, de azért nem zárja ki, hogy a szerencsétlenül járt állat nem egyedül jött és még lehet majd Londonban delfineket látni a napokban.

Fergus Wilsonnak több száz lakása van az angliai Kentben, amelyeket bérbe ad, de nem akárkinek. A 69 éves főbérlő márciusban kiadta a lakásait bérbe adó ügynökségeknek, hogy ne adják ki a lakásait indiai és pakisztáni bérlőknek, mert „curryszag marad utánuk a lakásban”.

Ez persze a faji diszkrimináció tipikus esete, be is perelték a férfit, a bíróság pedig most kimondta, hogy természetesen az ilyen diszkrimináció jogtalan. Wilson magát védte a perben, a védőbeszédében pedig arra hivatkozott, hogy szerinte a környéken mindenki egyetért vele, és azt mondta, hogy teljesen jogos, ha valaki nem akarja megvenni később a lakásait, mert beszívta a fal a curry szagát.

Minden főbérlő ugyanígy gondolja, én azért vagyok a bíróságon, mert ki is mondtam, amit gondolok

– védekezett Wilson.

Ugyan nem jó érv a faji diszkrimináció ellen, de a Sky News cikke szerint Wilson gyakorlatilag mindenkit utál. Korábban egy hosszú listát küldött az ingatlanügynökségeknek, hogy az indiaiak és pakisztániak mellett kinek nem akarja kiadni a lakásait:

 • vízvezeték-szerelőknek,
 • kisgyerekes családoknak,
 • egyedülálló szülőknek
 • és bántalmazott feleségeknek.

Egy igazi aranyember.