Magdolna, Léna
17 °C
30 °C

Csurgó Dénes

újságíró Gazdaság

BESZTOF
Csányiék lassan nagyobb földesurak, mint a régi idők grófjai Csányiék lassan nagyobb földesurak, mint a régi idők grófjai

Az LMP összevetette a mai földbirtokok méretét az egykori állapotokkal.

tegnap, 07:36

Megadóztatja az önkormányzatokat a kormány

Az önkormányzatokkal fizetteti majd ki az oktatás teljes államosítását a kormány.

május 27. 16:51

Végre kiderül, mennyi pénze volt a külügy cégének a brókerbotrányos cégekben

Pert vesztett a Magyar Nemzeti Kereskedőház, ki kell adnia, hogy mikor és mennyi pénzt tartott a Buda-Cash-ben, a Quaestorban és a Hungáriában.

május 27. 14:34

Elég apokaliptikus idő van az M5-ös autópályán Kecskemét és Félegyháza között, legalábbis a videó alapján, amit egy olvasónk küldött finoman szólva szakad a jég.

Vigyázzon mindenki magára meg a másikra!

Venezuela eszement nagy gazdasági válságban van, az infláció 700 százalékos, a boltokban vécépapírt sem lehet kapni, a közalkalmazottak csak két napot dolgoznak és még az órát is átállíttatta a kormány, hogy fél órával kevesebbet kelljen bekapcsolni a lámpákat. Mostantól pedig még egy hideg kólával sem feledtethetik magukkal a venezuelaiak, hogy mekkora szarban van az ország, mert ahogy a BBC írja, 

a cukorhiány miatt leállt a Coca-Cola venezuelai gyára.

A nádcukor-termelés egy ideje már csökken, részben az állami árszabályozás miatt, részben pedig azért, mert a termelők nehezen tudnak hozzájutni a szükséges műtrágyákhoz külföldről. A Coca-Cola ezért ideiglenesen inkább leálltja a cukros üdítők gyártását, a cég képviselői szerint pedig dolgoznak a kormánnyal azon, hogy hogyan lehetne megoldani a helyzetet. Addig is a venezuelaiaknak be kell érniük a light kólával és egyéb cukormentes üdítőkkel, mert azokat még gyárt a Coca-Cola.

Mindez alig egy hónappal az után, hogy az ország legnagyobb sörgyára is leállt mert nem jutottak elég árpához. Mi jöhet még ezután?

Az amerikai elnökválasztást éppen széttrollkodó Donald Trump híres arról, hogy mindenkinek beszól, amihez a Twitter a kedvenc alkalmazása.  A New York Times gyűjtése szerint az elnöki kampányának bejelentése óta Trump 217 embernek, intézménynek vagy helynek szólt be a Twitteren, köztük természetesen a Cinton házaspárnak, a republikánus versenytársainak, az ISIS-nak, New Jersey államnak és persze magának a New York Timesnak. 

Ha pedig ön mindig is arról álmodott, hogy rajta lehessen ezen a listán, vagy ismer olyat, aki semmit nem szeretne jobban, mint hogy Trump elküldje a francba, akkor a Trump twitter generátort önnek találták ki:

trump generator

Csak írja be valakinek a nevét, és válogasson az oltások között!