Izsó
14 °C
29 °C

Csurgó Dénes

újságíró Gazdaság

Trump mellett kampányol majd Nigel Farage

Megtalálták egymást, mint zsák a foltját. Bár a frizura szempontjából Boris Johnson jobb választás lett volna.

tegnap, 00:03

Török Gábor kiakadt Áderre a lovagkereszt-ügyben Török Gábor kiakadt Áderre a lovagkereszt-ügyben

A politológus szerint Áder rossz példát mutat azzal, hogy eljogászkodja a Bayer-botrányt és nem mondja meg a véleményét.

augusztus 24. 22:58

Brutálisan szétverték a rendőrök a rendőri brutalitás elleni tüntetést

Könnygázzal, vízágyúval és éles lőszerrel oszlatták a diákokat Zimbabwéban, akik először a rendőri erőszak ellen tüntettek, majd kifosztottak pár boltot.

augusztus 24. 20:51

Igaz, a burkinit betiltó francia polgármesterek keresztbe tettek egy rakás, magukat jól érezni és fürdőzni vágyó muszlim nővel és mindenki mással, akit zavar, ha rendőrök vetkőztetnek le nőket a törvény nevében a strandon, a burkinit kitaláló ausztrál üzletasszonnyal viszont nagyon jót tettek, ugyanis

a tiltás után közel 200 százalékkal nőtt az internetes burkini-eladások száma.

Legalábbis ezt mondta a BBC-nek a ruhadarab feltalálója, Aheda Zanetti. Igazából már maga az ötlet is a muszlim viseletek betiltásából sportot űző francia politikusoktól ered, a 48 éves, Sydneyben élő Zanetti ugyanis azt mondta, a burkini tervezésében az is ösztönözte, hogy évekkel ezelőtt Franciaország kitiltotta a vallási hovatartozásra utaló viseleteket az iskolákból.

Az utóbbi hetekben tizennégy francia település, köztük a filmfesztiváljairól ismert Cannes, és múlt pénteken Nizza tiltotta be az egész testet elfedő fürdőruha viselését. Cannes és a legtöbb város a tiltást azzal indokolta, hogy a burkini viselése „nem egyezik a Francia Köztársaság értékeivel”. A héten tizenöt nőt már meg is büntettek, amiért olyan ruhában merészelt fürdőzni, amilyenben jól érzi magát.

A szó legszorosabb értelmében tette mindezt, ugyanis a harmincéves vietnami nő megkérte egy ismerősét, hogy vágja le az egyik kezét és az egyik lábfejét. 

A terv nagyszerűnek tűnt: az ismerős és az áldozat kimegy a vonatsínek mellé, ott az ismerős levágja a nő kezét és lábát, majd hívja a mentőket, hogy talált egy nőt a sínek mellett, akit megnyomorított a Hanoiba tartó gyorsvonat.

A nő azt remélte, hogy ezért megkapja majd a nagyjából 41 millió forintnak megfelelő biztosítását, a vagdosó ismerősnek pedig félmillió forintnyi összeget ígért. A nő azután szánta el magát a nyerészkedő amputálásra, hogy az üzlete tönkrement.

A biztosításból viszont semmit sem lát majd, mert a rendőrség nem hitte el a sztoriját, a végtagjait elvesztette, és ráadásul börtönbe is kell mennie.

Szerdán tovább repült Budapestről a vasárnap hajnalban kényszerleszállást végrehajtó C5 Galaxy típusú amerikai katonai teherszállító gép. A gép a németországi Ramstein légi támaszpontról szállt fel szombaton, Ferihegyen pedig állítólag azért szállt le, mert riasztott a fedélzeti tűzjelző