Eufrozina, Kende
8 °C
19 °C

Csurgó Dénes

újságíró Gazdaság

Félelem és félreértés Hódmezővásárhelyen Félelem és félreértés Hódmezővásárhelyen

Újra felröppent a hír, hogy az önkormányzat bontani akarja a belváros panelházait, ami miatt most magyarázkodhat a lakóknak a város vezetés. Egy ilyen gyűlésen néztük meg, hogy mi is a helyzet a panelbontással.

szeptember 23. 11:47

Válaszolt a Jobbik, hogyan lett hirtelen rengeteg plakáthelye Válaszolt a Jobbik, hogyan lett hirtelen rengeteg plakáthelye

A lényeget persze nem mondta el.

szeptember 23. 11:26

A magyar vásárlók is megszívhatják a német fuvarozók díjemelését

A munkaerőhiány és az olcsó keleti versenytársak ellen küzdenek a német szállítmányozó cégek.

szeptember 23. 11:06

Takarítót, kutyasétáltatót, portást vagy fizikatanárt keres? És nem bánja, ha segít valakinek, akinek nemrég sikerült sok év hajléktalanság után vagy nagyon rossz lakókörülmények közül saját lakásba költöznie?

Akkor akár támogathatja az Adj Munkát! nevű kezdeményezését.

Az Utcáról Lakásba Egyesület hajléktalan embereknek segít lakásba kerülnie úgy, hogy a leendő lakókkal együtt újítanak fel addig lakhatatlannak minősített önkormányzati bérlakásokat. Viszont ennek fenntartása sokszor nehézséget jelent az új lakóknak, mert annak ellenére, hogy sokuknak van szakmája, képesítése és szeretnének is dolgozni, nem találnak fix, legális munkahelyet, így alkalmi munkákból tartják el magukat. 

Hogy ezen segítsenek, az egyesület elindította az Adj Munkát! nevű projektjét, amelynek keretében úgy próbálnak a lakásokba beköltözőknek segíteni, hogy az oldalukon kialakított kereshető adatbázissal segítenek nekik munkát találni. Emellett hetente tartott találkozókon adnak tanácsokat és információkat  a program résztvevőinek. 

Az oldalon munkavállaló és munka szerint is lehet keresni, például látszik, hogy az egyesület ügyfelei közül

  • többen vállalnának takarítást,
  • kertészkedést,
  • vannak, akik szívesen gondoznának időseket vagy gyerekeket,
  • és még fizika, kémia és szolfézs korrepetálásra is lehet jelentkezőt találni. 

Többen vannak, akik már találtak is munkát a projekt keretében és egyre több munkaadó is érdeklődik a szolgáltatás iránt, de még sokan keresnek állást, hogy a lakhatásuk után az anyagi helyzetük is rendeződhessen. A projektről potenciális munkaadók és munkavállalók az adjmunkat.ule@gmail.com címen kaphatnak több információt.

Felbukkant az év egyik legjobb apróhirdetése, amiről elmondhatatlanul remélem, hogy nem egy vicc, de ha az, akkor is remek. A Jófogás oldalán található a hirdetés, amelynek már a címe is sokat ígér:

Eladó félelmetes kakas

A szöveg pedig gyakorlatilag egy kevesebb, mint 500 karakterbe sűrített novella, egy mély vallomás egy vidéken újrakezdő városi fiú mindennapi harcairól a falusi élettel, a természettel és saját múltjával. A szöveget teljes terjedelmében közöljük:

Eladó nem tudom milyen fajtájú kakas, városi gyerek vagyok, nem értek hozzá, nagy, antiszociális, engem megcsípett, neked kell megfogni, mert én félek tőle, azt sem tudom mennyit érhet, április eleji keltetés, egyekről jött, illetve haverom hozta. elég termékeny, a tyúkjaimat naponta többször is meghágja szépen sorba, anyukám is városi, ő sem meri megfogni amúgy sem itt lakik, csere bere is érdekel fiatal tojóra, vagy kukoricára, az sem baj, ha nincs ledarálva, darálót már vettem, lassan bele jövök ebbe a falusi létbe, van nagyobb kakasom is, de az jó fej, ez nagyon g**ci, utálom. ha nem veszem fel, dolgozok, dobsz egy sms-t vissza hívlak.

gecikakas
Fotó: Jófogás

Bátor baromfitartók jelentkezését várjuk! Nagy kalappal!

Tíz éve mutatta be Steve Jobs az első iPhone-t, és változtatta meg azóta nagyjából azt, hogy hogyan viszonyulunk a telefonunkhoz (és az is, hogy hogyan kell kisebb-nagyobb techújdonságokat bemutatni).

Ha már mindent elolvasott arról, hogy milyen is lesz az iPhone 8, hullajtson egy könnycseppet a Vice videóját nézegetve, amelyben összeszedték az eddigi összes iPhone-bejelentést!