Luca, Ottilia
2 °C
5 °C

Csurgó Dénes

újságíró Gazdaság

Negyedével kevesebb gáz jött Ukrajnából az osztrák gázrobbanás miatt

Az osztrák gázterminálon már helyreállították a vezetékeket.

8 órája

Tovább nőnek az ingatlanárak az országban Tovább nőnek az ingatlanárak az országban

Az eddig olcsóbb területek is hozzádrágulnak Budapesthez és a városokhoz.

9 órája

A magyar vendégek töltötték meg a szállodákat októberben

Egymilliószor aludtak belföldi vendégek a magyar szálláshelyeken.

10 órája

Nem tudom pontosan, hogy miért és hogyan, de az Index rendszeresen kap különböző promó leveleket Donald Trump kampánycsapatától.

Ezekben általában Trump vagy valamelyik fia, esetleg Mike Pence alelnök írja le pár szóban, a lehető legegyszerűbb angolsággal, hogy miért kell a fal most már nagyon a mexikói határra, vagy éppen miben hazudnak a demokraták. Ezután pedig jön a lényeg, hogy mennyire kell az elnöknek a támogatás, úgyhogy adakozzunk, vagy vegyünk magunknak sapkát, pólót vagy valami csetreszt Trump webshopjáról! Most, a karácsonyi szezonban viszont sokkal jobb ajánlata van az amerikai elnöknek: 

vegyünk Trump-sapkás karácsonyfadíszt, most akciósan!!!
MAGA christmas
Fotó: donaldjtrump.com

Trump igazi kereskedő, le se tagadhatná, mert leírja, hogy ma, és csak ma 40 százalék leárazás van a Tegyük Újra Naggyá Amerikát díszekre, így egy ilyen csecsebecse csak 27 dollárba (kicsit több, mint 7000 forintba) kerül. Persze a közös ügy nevében fizethetünk érte 50, 1000 vagy 2700 dollárt is egy gombnyomással. 

Az amerikai elnök és csapata amúgy nagyon komolyan nyomja ezt a brandépítés dolgot, az elnök oldalán lehet Make Amerika Great Again feliratú pólók és sapkák mellett pórázt és sörhűtőt is lehet venni. 

Sok előnye és szépsége van az ausztráliai Észak-Queenslandnek, itt van a Nagy Korallzátony, sok homokos tengerpart, 70 gyönyörű nemzeti park, arról nem is beszélve, hogy mindig jó az idő. Viszont van egy nagyon nagy hátulütője, amivel az itt lakóknak már évek óta rendszeresen meg kell küzdenie:

Az itteni kisvárosokat évente megszállja több százezer óriási denevér, akik szaresővel árasztják el a környéket. 

Most éppen Charters Tower városáról lehet olvasni a világsajtóban, amelyet több mint 200 ezer repülőkutya árasztott el az elmúlt héten. 

http  prod.static9.net.au   media 2017 12 11 12 43 1112trees4

Amióta megérkeztek, azóta a városka lakói gyakorlatilag bezárkóztak a szag, a kosz és az átható visítozás elől, aki csak teheti, a négy fal között marad. 

Inkább beülnék egy disznóól közepébe, mint hogy a denevérek bűzét kelljen elviselnem

- így jellemezte a helyzetet Snow Hearne, a városka egyik lakója.

Ha nem lenne elég a guanoeső és hangzavar, a A denevérek súlyos betegségeket is terjeszthetnek, az általuk terjesztett Hendra vírusban például 2009-ben négy ember halt meg Ausztráliában.

http  prod.static9.net.au   media 2017 12 11 12 43 112tree1

A környezetvédelmi minisztérium viszont nem ajánlja, hogy a lakók megpróbálják lelövöldözni a denevéreket, ugyanis annyian vannak, hogy egy-két lelőtt denevér nem oszt, nem szoroz. Valódi megoldás nincs nagyon a problémára, legfeljebb az, ha kivágják a város gyümölcsfáit, amelyek odavonzzák a denevéreket, viszont ennek valószínűleg a helyiek pont annyira nem örülnek, mint hogy évente ellepi a várost a denevérürülék. 

Ön mennyire venne komolyan egy párducmintás vagy neonrózsaszín terepmintás nadrágban igazoltató rendőrt? Montréal polgármesterének muszáj volt őket komolyan vennie, még ha két évig kellett is a város rendőreinek hülyén öltözködni, hogy odafigyeljenek rájuk.

DL76RGpUEAA-CON
Fotó: Twitter/@realggeorge

Denis Coderre polgármester még 2014-ben nyúlt hozzá a városi alkalmazottak nyugdíjához, emiatt pedig a rendőrszakszervezet szerint a tizedével csökkent volna a rendőrök éves fizetése. Emiatt eléggé kiakadtak, viszont mivel a rendőröknek tilos sztrájkolnia, úgy döntöttek, hogy a színes nadrágokkal tiltakoznak addig, amíg a városvezetés le nem ül velük tárgyalni. A színes nadrágok mellett a rendőrök "Libre Négo" vagyis "jogunk van tárgyalni" feliratú matricákkal ragasztották tele az autóikat és az egyenruhájukat. 

 

Coderre polgármester végül beadta a derekát, és mielőtt novemberben lejárt a mandátuma, megegyezett a rendőrszakszervezettel a fizetések emeléséről, úgyhogy végül is sikerre vitte a rendőröket a sok hülye nadrág. Ezzel párhuzamosan viszont a város vezetése elfogadott egy törvényt, amely komoly bírságokkal bünteti a rendőröket, akik nem az egyenruhájuk nadrágját viselik.