Fülöp, Jakab
5 °C
19 °C

Dezső András

újságíró Politika

Az illiberális modellt húsz éve még a legvadabb szélsőjobbos terjesztette Az illiberális modellt húsz éve még a legvadabb szélsőjobbos terjesztette

A szélsőséges csoportok oroszbarát aktivitását figyelte a Political Capital, tanulmányukban társszerzőként dolgozott az Index újságírója.

április 29. 08:11

Nem minden stimmel Magomed múltjában Nem minden stimmel Magomed múltjában

Eredetileg orosz állampolgár volt, de a hatóságok még nem tudják, hogyan vesztette azt el. Egyre több a kérdőjel a csecsen származású férfi körül.

április 28. 07:09

Azért, mert itt már véget is ér. 

Na, ez is megvolt, a Magyar Idők világossá tette azt, amit azért eddig is tudtunk. A kormányzati lap cikkében azt kifogásolja, hogy noha a Jobbik megígérte 2014-ben, hogy orosz mintára ügynökszervezetté nyilvánítja a Soros Györgyhöz köthető civil szervezeteket, ma már ezt nem támogatja. 

De ezzel legalább nyíltan beismeri a lap, hogy a Fidesz éppen a lekágébélázott Jobbiktól nyúlta le az ötletet, ami egyébként tényleg Oroszországból (és Izraelből) származik.

Simán elhiszem azt a főleg kormánykörökben terjedő pletykát, hogy a Jobbik és Simicska Lajos összeborult - az mindenesetre tény, hogy a közpénzből felhizlalt oligarcha nem titkolja pártszimpátiáját és azt, hogy Vonáknak drukkol. De azért abban szerintem semmi leleplező nincs, hogy Simicska és a jobbikos Varga-Damm Andrea együtt néz meg egy meccset. Ez annyit bizonyít, hogy ismerik egymást. És akkor mi van? Ennyi erővel a politológus Török Gábor már rég összeborult Orbán Viktorral és Vona Gáborral, meg még egy csomó ember összeborult egy csomó másikkal.

Ez a leleplezőnek szánt fotó semmit nem bizonyít azzal kapcsolatban, hogy a Jobbik és Simicska összenőtt és most már együtt tolják a biciklit.Varga-Damm ugyan valóban jobbikos politikus, de Veszprémben már régóta ismert közszereplő, mondhatni saját jogán. Tehát nem nagyon értem, hogy ezzel a fotóval a Blikk mit akar bizonyítani, de ha esetleg emiatt a kép miatt kezdett a Facebookon vasárnap őrjöngésbe Simicska Ádám (a vállalkozó fia), akkor tényleg kár volt lemenni kutyába.