László
17 °C
32 °C

Dezső András

újságíró Politika

Autójában robbantottak fel egy katonai hírszerzőt Kijevben

A robbantás egy kórház mellett történt.

5 órája

Egy dilemma, ami megbénítja Magyarországot Egy dilemma, ami megbénítja Magyarországot

Hogyan várhatnánk el az ország vezetőitől, hogy felelős döntéseket hozzanak, ha egy annyira egyszerű kérdésben sem tudunk dönteni, hogy sírjunk vagy nevessünk?

8 órája

Megállapodott a brit Konzervatív Párt és a DUP, de nem lépnek koalícióra Megállapodott a brit Konzervatív Párt és a DUP, de nem lépnek koalícióra

Theresa May pártja a DUP tízfős frakciójával együttműködve kormányoz tovább.

tegnap, 12:41

Újszászi Józsi igazi remekművel ajándékozta meg az Internetet, amikor legyártatta Vagaboonds című nótájának a klipjét. Ez a dal a pénzről, a pénz szeretetéről szól és arról, hogy mennyire fontos szerepet játszik Újszászi Józsi életében a pénz. A pénz itt nyilván maga a pénz, nem akar túlmutatni önmagában, nem szimbolizál semmit, egyszerűen csak az, ami: pénz.

Nálam nem számít a pénz, drága igazi cuccokba járok,

Nálam így működik ez, büszkeségem egy fullóóós Mercedes.

Újszászi Józsi alfája és omegája, origója maga a pénz. Újszászi dalban mondja el, hogy az élethez három dolog kell: pénz, pénz, pénz. De mindezt annyira őszintén és felszabadultan teszi, hogy tényleg elhisszük neki, hogy az élet csak a pénzről szól. Ennyire lényegretörő, ennyire materiális, mit materiális, szupermateriális dal még nem készült a pénzről, pedig nagyon sokan megpróbálkoztak már vele, gondoljunk csak a vastag aranynyakláncokba csavart amerikai gengszterraperekre. 

Ezért is meglepő, hogy miközben a dalszövegben Újszászi arról énekel, mennyire szerelmes a pénzbe, a klip képi világa ellentmondó. Először is feltűnik egy fiatal srác, akiről nem tudjuk, hogy kicsoda (Újszászi fia, esetleg ő maga, amikor még fiatal volt?), és azt sem, hogy neki milyen a viszonya a pénzhez. Ugyanis miközben Újszászi arról énekel, hogy minden pénzét elveri, addig egy nő ennek a srácnak fizet készpénzben, szóval itt egy kicsit elveszítettem a fonalat.

Ennek ellenére ez a dal himnusza lehet mindazoknak, akik legalább annyira szeretik a pénzt, mint Újszászi. 

Barack Obama volt amerikai elnök.

Angela Merkel német kancellárral együtt mentek a 36. Német Evangélikus Egyházi Napok (DEKT) egyik pódiumbeszélgetésére csütörtökön.

Obama és Merkel a Brandenburgi kapu előtt, szabad téren tartott beszélgetésen - több tízezer néző előtt - elmondta, hogy "nagyon büszke" januárban befejeződött elnökségére, és a legnagyobb büszkeséggel az egészségügyi reform tölti el, amelynek révén 20 millióval növelték az ellátásra jogosultak számát és új szintre emelték a lécet a következő elnöki adminisztrációknak. Szerinte a nacionalizmus, az idegenellenesség és az antidemokratikus irányzatok erősödése miatt a nemzetközi közösség "válaszúthoz" érkezett és értékei veszélybe kerültek. Ezért most meg kell vívni egy "fontos csatát" a közös értékeket fenyegető erők ellen - mondta.

Elképesztő jelenetet filmezett le sisakra szerelt kamerájával egy bringás a Rózsahegy melletti Malinô Brdo elnevezésű kerékpáros kalandparkban. Át is adnám a szót Medve Úrnak. A videót a Bumm.sk-n találtam: