Szilárda
-2 °C
7 °C

Domschitz Mátyás

újságíró Politika

Eurostat: A magyarok harmada súlyos nélkülözésben él Eurostat: A magyarok harmada súlyos nélkülözésben él

Csak Romániánál, Bulgáriánál és a görögöknél teljesítünk jobban.

tegnap, 00:17

Hivatalos: Karácsony Gergely az MSZP miniszterelnök-jelöltje

Hétfőn már Kunhalmi Ágnessel kampányol.

december 12. 22:56

Az atomerőmű bővítése miatt oroszul tanulnak a paksi rendőrök Az atomerőmű bővítése miatt oroszul tanulnak a paksi rendőrök

Az új dolgozók érkezésével több garázdaságra és szabálysértésre számítanak.

december 12. 21:52

Tizenkét fácán megöléséért három év egy hónap büntetőtáborra ítéltek egy 21 éves férfit Moszkvában, írja az MTI.

A férfi szeptember 30-án részegen behatolt a moszkvai Gorkij Park miniállatkertjének madárházába, és 12, különböző alfajokhoz tartozó fácánt ölt meg, a vád szerint "szadista módszerekkel". A fácángyilkossággal 79 ezer rubeles (357 ezer forintos) kárt okozott, amelyet már kifizetett.

Szilágyi Máté videós kollégánk a Margit híd budai hídfőjénél járt, amikor valami nagy zajt hallott. Odament, és akkor látta, hogy egy munkagép rádőlt az egyik villamosmegállóra, küldött is róla két fotót.

Kollégánk szerint személyi sérülés nem történt, de elküldtük kérdéseinket a BKV-nak és a rendőrségnek.

Frissítés:  A rendőrség a honlapján írt a balesetről.

"A Budapest II., Árpád fejedelem útja és Vidra utca kereszteződése közelében egy építési területen munkavégzés közben rádőlt egy 70 tonnás daru a villamosmegállóra. Személyi sérülés nem történt. A helyszínelés és a műszaki mentés idejére a Vidra utcát teljes szélességében lezárták. A rendőrség az eset körülményeit vizsgálja."

Az idő.

Ez az a titkos összetevő, ami miatt egészen más szuperhősfilmeket készített a Sötét lovag-trilógiát készítő Christopher Nolan és a mai Marvel- és DC-mozikat készítő iparosok. Nolan szerint ez ma egy olyan luxus, amit a filmesek nem engedhetnek meg maguknak, mert a stúdiók sűrű határidőket írnak ki, hogy minél több filmet tudjanak kiadni minél gyorsabban.

Amikor Nolan megcsinálta a Batman: Kezdődik! filmjét, várt egy kicsit a folytatással, és addig megcsinálta a Tökéletes trükköt. Ezután jött a Sötét lovag, majd megint egy sorozaton kívüli film, az Eredet, ami után lezárta a trilógiát a Sötét lovag: Felemelkedéssel.

Nolan szerint  ma már elképzelhetetlen az ilyesmi, pedig az utolsó Batman-filmje csak öt évvel ezelőtt jelent meg. Szerinte akkor volt az utolsó olyan időszak Hollywoodban, amikor a szuperhősfilmeket gyártó nagy stúdióknak egy rendező azt mondhatta, amit Nolan a Warnernek:

Lehet, hogy csinálok egy folytatást még, de négy évet várni kell rá.

(io9)