Előd
7 °C
16 °C

Domschitz Mátyás

újságíró Politika

Trump nyilvánosságra hozza a Kennedy-gyilkosság aktáit Trump nyilvánosságra hozza a Kennedy-gyilkosság aktáit

Csütörtökön 3000 titkosított nyomozati irat lesz elérhető.

tegnap, 16:46

9 év ellenzékiség után újra kormányt alakít az új-zélandi baloldal

Egy 37 éves nő lesz a miniszterelnök.

tegnap, 15:17

Pálfi György: Ha egy rendező visszabeszél, nem kap támogatást Pálfi György: Ha egy rendező visszabeszél, nem kap támogatást

A rendező azt állítja, az ő példáján akarják megmutatni, hogy jár az, aki kritizálja a kormányt.

tegnap, 13:38

Új-Zélandon szeptember végén tartottak választást, ami után a szociáldemokrata Munkáspárt alakíthatott kormányt, a miniszterelnök pedig Jacinda Ardern lett, aki így a világ legfiatalabb női kormányfője. (Akit bővebben érdekel a politikus portréja, az a 444-en olvashat róla.)

Ardern nagyon népszerű a fiatalok körében, amihez hozzájárult, hogy szabadidejében DJ-zni is szokott. Egy új-zélandi lap, a Spinoff összeállított egy Spotify-listát Ardern zenéiből, úgyhogy most ön is meghallgathatja, milyen egy szocdem kormányfői tracklist:

A lap interjúrészletekből szedte össze, hogy milyen zenéket szeret játszani és hallgatni Ardern, ezért inkább csak egy hozzávetőleges lista ez, nem egy valódi, kipróbált DJ-szett. A Judas Priesttől a Breaking The Law című számot például már biztos nem játszaná le Ardern, mert egy miniszterelnöktől az egy kicsit áthallásos.

Irigylésre méltó botrányai vannak Izlandnak. Tudják, ez az az ország, ahol 2013-ban történt meg először, hogy a rendőrök megöltek egy embert, és az izlandiak ezt úgy élték meg, mint valami nemzeti tragédiát.

Na, most sem kellett túl sok az izlandiaknak, hogy kikészüljenek, csak ez a videó, amiben egy turista kisétál egy hegy szélére:

Az Independent cikke szerint az izlandiak egyre elégedetlenebbek a növekvő számú turistával, mert zavarják a helyiek nyugalmát és károsítják a természetet.

Emberi ésszel felfoghatatlan, ami ezen a videón történik.