Zalán
6 °C
19 °C

Domschitz Mátyás

gyakornok Gazdaság

Kanadában privatizálták a menekültválságot Kanadában privatizálták a menekültválságot

A kanadai állampolgárok önszántukból fogadnak be menekülteket, saját pénzüket és szabadidejüket sem spórolva. A program első éve nagy siker.

március 25. 20:02

Megbüntették szabálytalan kanyarodásért Budapesten? Ne fizesse be a bírságot! Megbüntették szabálytalan kanyarodásért Budapesten? Ne fizesse be a bírságot!

Tarlós István pénteken kelt ki a bírságolás ellen, szombaton már a Fővárosi Önkormányzat Rendészeti Igazgatósága is egyetértett vele.

március 25. 16:14

Senki nem megy börtönbe az összevert közmunkások miatt

8 támadóból egyet sikerült elkapni, ő is megúszta felfüggesztett börtönbüntetéssel.

március 24. 17:49

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke egy igazi viccmester! A múltkor megpofozta és lediktátorozta Orbán Viktort, most pedig a BBC készített interjút vele, minden jel szerint azután, hogy meghúzta a móka kólás flaskáját, ugyanis az interjú ezekkel a mondatokkal kezdődik:

C7q1b0hU8AAkyko

A BBC riportere Katya Adler a 60. születésnapját ünneplő Európai Unió kapcsán arról kérdezi Junckert, hogy mit szól ahhoz, hogy az Egyesült Királyság nélkül fognak ünnepelni. Magyarul lefordíthatatlan a vicc, de az "elephant in the room" kifejezés arról szól, hogy van egy látványos, mindenki számára nyilvánvaló probléma, amiről senki nem szeretne beszélni.

Váratlan helyről kapott támadást a Heinekennel szemben szabadságharcoló kormány. Az Origo.hu írja, hogy

"Tiltás ide, tiltás oda, a népszerű holland sör, a Heineken címkéjén a rendszerváltás óta is ott virít az ötágú vörös csillag.

Ám még mielőtt bárki valami rosszra, pontosabban a holland óriás kommunizmus iránti nosztalgiájára gondolna, fontos leszögezni, hogy a Heineken-féle vörös csillagnak semmi köze sincs az 1917-es oroszországi bolsevik forradalomhoz, sem pedig a kommunista eszméhez. (...) A piros csillagot a középkori szimbolikából vették át. A csillag négy sarka a vizet, a földet, a levegőt és a tüzet szimbolizálja, az ötödik pedig a mágikus erőt, ami itt konkrétan a főzet különlegességére, egyediségére utal. 

A patinás sör címkéjén tehát már azt megelőzően ott virított a vörös csillag, hogy mint a kommunista eszmeiség szimbóluma Trockijnak, vagy bárki másnak eszébe jutott volna."

Ez az idézet a "Tudja, honnan származik a Heineken sör vörös csillaga?" című 125 nappal ezelőtti cikkből származik. Azóta megváltoztak a sörfogyasztási szokások.

(Az Origo cikkét a Heti Válasz szúrta ki.)

Közeledik a húsvét, és ahogy ilyenkor lenni szokott, a boltok polcain megszaporodnak a csokinyulak. Például ez a különleges kézműves csokinyuszi, aminek az árcéduláján a Ribanc Nyúl, 1390 forint szerepelt. Hiánypótló termék!

Nem tudom, hogy a bolt árufeltöltője minősítette a nyuszit, vagy ez a csokiszobor már a készítése pillanatában ribancnak készült, de mindkettő változat izgalmas.

Nagyon érdekes lehet az a folyamat, ahogy a tervező az első ötletétől eljut odáig, hogy megvalósítja a Ribanc Nyúl ötletét, érzi, sőt kitapintja a piaci igényeket, odarakja a telefonkagylót a Ribanc Nyúl füléhez, mert telefonálni amúgy is olyan ribancos és/vagy nyulas dolog, aztán kitalálja, milyen hosszú legyen a szoknya, vagy mekkora lehet egy Ribanc Nyúl melle.

De azt az embert is szívesen megismerném, aki lát egy szoknyás nyuszit, felrakja a bolt polcára és kiírja alá, hogy RIBANC NYÚL.