Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

Domschitz Mátyás

gyakornok Gazdaság

Egyelőre a főigazgató vezeti a Békés megyei kormányhivatalt

Miután Orbán felmentette a korábbi megyei vezetőt.

január 16. 14:00

Lövöldözés volt egy mexikói fesztiválon, legalább öten meghaltak

Két szórakozóhelyet ért fegyveres támadás.

január 16. 12:13

Isztambuli terrortámadás: Titkosszolgálati szál is lehet a háttérben

A török miniszterelnök-helyettes szerint.

január 16. 11:28

"Nem könnyű folyton részegnek lenni. Ha könnyű lenne, mindenki folyton az lenne." Tyrion Lannister

A skót Edinburghban kinyitott egy Trónok Harca által inspirált ideiglenes kocsma. Az itallapon szerepel több olyan ital is, amit a könyv- és tévésorozat szereplői isznak, például a dorni bor, körtés brandy, vagy az Éjjeli Őrség vezetőjének, a Vén Medvének a fűszeres borát. De meg lehet kóstolni a Hegy nevű szereplőt játszó Hafþór Júlíus Björnsson színész saját vodkáját.

Ezek mellett olyan autentikus westerosi ételeket is felszolgálnak, mint az egészben sült disznóláb. De lehet kérni a Frey-ház húsos pitéjét is.

A kocsma persze nem lesz 100 százalékban olyan, mint a Hét Királyság késdobálói, ugyanis a bordélyházak üzemeltetése Skóciában illegális. És az sem valószínű, hogy lehet hitelre inni, miután megígérjük, hogy megfizetjük az adósságunkat és bemondjuk a családnevünk.

"Minden jobb, ha az ember hasában van egy kis bor." Tyrion Lannister

A Blood & Wine nevű hely február végéig lesz nyitva.

(DailyDot)

Vasárnap reggel rendőrök letartóztattak egy amerikai férfit, mivel a floridai Walt Disney World területén az egyik plázában részegen randalírozott. A 20 éves férfit beültették egy járőrautóba, ahol többször lefejelte az ablakokat és a rácsot. Ezután elkezdte fojtogatni magát és azt kiabálta, hogy "rendőri brutalitás", illetve, hogy "bassza meg Trump". A megyei rendőrségre szállították, ahol a padlóra és az egyik intézkedő rendőr nadrágjára hugyozott.

586bf8df1500002e00e9e312.png

A börtönből 4500 dollár óvadék ellenében távozhat, hivatalos személy elleni erőszakkal és szeméremsértéssel vádolják. (HuffPost)

A Vajna-házaspár úgy néz ki, nem tud hibázni, amikor sikerről és üzletről van szó. A magyar KKV szektor power couple-je most épp egy ilyen ügyes árukapcsolásba kezdett:

Egyébként Andy Vajna nem csak a képen láthatót, hanem négy másik kaszinót is üzemeltet Budapesten, ami csak az igazán sikeres embereknek adatik meg, főleg mióta az állam koncesszióhoz kötötte az üzemeltetésüket, és segített Vajnának leuralni a fővárosi szerencsejáték-piacot. Tavaly a filmügyi kormánybiztos és TV2-tulajdonos üzletember 6 milliárdos nyereséget ért el a Las Vegas Casino Kft. nevű, offshore-hátterű cégén keresztül.

Pár hónapja pedig kiderült, hogy az üzleti véna együtt jár a vezetéknévvel, ugyanis Vajna Tímea fánkozót nyitott, amivel úgy néz ki, hogy most épp a Vajna-brand közös építéséhez is hozzájárul. A képet köszönjük olvasónknak!