Zoltán
19 °C
32 °C

Domschitz Mátyás

gyakornok Gazdaság

Pálinkafőzés okozott robbanást egy vásárosnaményi társasházban Pálinkafőzés okozott robbanást egy vásárosnaményi társasházban

A lakásban tartózkodó férfit mentőhelikopter vitte kórházba, küzdenek az életéért.

1 órája

Johnny Depp bocsánatot kért, amiért Trump meggyilkolásával viccelődött Johnny Depp bocsánatot kért, amiért Trump meggyilkolásával viccelődött

Miután a Fehér Ház is kiadott egy közleményt.

2 órája

60 millióból újítja meg a háziasszonyportálját a közmédia

Ebből a pénzből kijön naponta 14 cikk és 6 Instagram-poszt is.

6 órája

Egy budapesti nő a barátnőjével kávézott kedd este az V. kerület egyik bisztrójában, amikor észrevette, hogy eltűnt a máltai selyemkutyája. A nő azonnal hívta a fiát, és mindketten az eb keresésére indultak. A kávézótól nem messze az utcán két férfira és egy nőre lettek figyelmesek, akiknél meglátták a kutyájukat. Azonban a három fős társaság nem volt hajlandó visszaadni a máltai selyemkutyát. A fiú ekkor több utcán keresztül követte a társaságot, akiket végül szem elől tévesztett, ekkor hívta a rendőrséget.

slack-imgs.com
Fotó: Police.hu

A nyomozók a térfigyelőkamerák segítségével beazonosították a tolvajokat, és csütörtök délután meg is találták a kutyát egy XV. kerületi lakásban. A nyomozás során kiderült, hogy a kutyát a lopás utáni napon kora reggel egy hamis adásvételi szerződéssel a kerületi állatorvosnál a saját nevükre íratták. A máltai selyemkutya csütörtök délután visszakerült a gazdáihoz, írja a Police.hu.

IMG 7738
Fotó: Police.hu

Ha megkérdeznének, hogy a hűtőben mindenhol ugyanannyira van-e hideg vagy vannak melegebb és hidegebb pontjai is, akkor rögtön azt válaszolnám, hogy van, ahol hidegebb, van, ahol melegebb. Mégis, amikor bepakolom otthon a kaját, sosem foglalkozom ezzel, csak benyomok mindent véletlenszerűen oda, ahova épp befér. Pedig van pár egyszerű trükk, amit ha észben tartunk, tovább maradnak frissek az ételeink, italaink, írja az Insider.

Elég logikus, mégse foglalkozik vele általában senki: a hűtőajtóban van a legmelegebb, egyrészt azért, mert ez van legtávolabb a csövektől, másrészt a hűtő kinyitásakor ez a rész teljes egészében kikerül a szobahőmérsékletű levegőre.

A tejet épp ezért nem érdemes itt tartani, mert az kifejezetten könnyen romlik.

Itt az olyan dolgokat érdemes tárolni, amik felbontás nélkül hűtés nélkül is elállnak, például ketchup, majonéz, gyümölcslevek.

A tejet és más könnyen megromló ételeket a legalsó polcon érdemes tartani, ugyanis az a leghidegebb része a hűtőnek. A tejet ajánlott benyomni a hűtő hátuljába, azzal is lehet pár fokot hűteni rajta, ha közel van a falhoz.

A felső és a középső polc jó minden másnak, a közepesen romlandó ételeknek.

A hűtő tetejével érdemes még vigyázni, az sokszor melegebb mint a levegő hőmérséklete, ezért ott kenyeret vagy bort tartani kifejezetten rossz ötlet.

A cikk szerint a toast kenyeret a mélyhűtőben kéne tartani, mivel azt úgyis pirítósnak/melegszendvicsnek süti meg az ember, akkor meg nem számít, hogy előtte fagyottak voltak a szeletek.

És végül a legnagyobb lifehack: a zöldségeket és gyümölcsöket érdemes külön tárolni, mert egy csomó gyümölcsből olyan gázok szabadulnak fel, amik felgyorsítják a zöldségek rohadását.

A film egy év múlva jön, de a cím, a szlogen és a plakát már itt van.

Chris Pratt és Bryce Dallas Howard visszatérnek főszereplőként, és csatlakozik hozzájuk az első két Jurassic Park-filmből ismert Jeff Goldblum is. A plakáton lévő idézet is az ő karakterétől a matematikus/rocksztár Ian Malcolmtől származik. (Variety)