Eszter, Eliza
14 °C
25 °C

Domschitz Mátyás

gyakornok Gazdaság

Mészáros Lőrinc megvette Tatabánya főterének a harmadát Mészáros Lőrinc megvette Tatabánya főterének a harmadát

Pont itt épül egy pláza egy-két éven belül. Pályáztatás, nyilvános verseny nem volt.

május 18. 07:54

Keresse meg a naptejet, 30 fok lesz pénteken Keresse meg a naptejet, 30 fok lesz pénteken

Itt a nyár, itt az UV-sugárzás!

május 17. 23:05

Halálos baleset történt Miskolcon

Villanyoszlopnak csapódott egy sofőr, a helyszínen meghalt.

május 17. 22:17

Miután kiderült, hogy az MVM 508 milliót adott a Civil Összefogás Fórumnak, a kormánypárti civilek furcsa magyarázkodásba kezdtek arról, hogy mire költötték a pénzt. Bár ne tették volna, mert most a másik kormánypárti civilcsapat a Honfoglalás 2000 emiatt közleményben ment neki a CÖF-nek!

Amikor a CÖF azt bizonygatta, hogy mennyi minden jó célra költi a félmilliárdnyi közpént, a listájukon szerepelt, hogy a magyar gyermekek egészséges táplálkozásáért megalkották és terjesztették a „táplálkozásbiológiailag korszerű komplettált ételek technológiáját”. A HVG cikke alapján, ez azt jelenti, hogy ételkóstolókat tartanak, ahol mindenféle egészséges alapanyagokból csinálnak fasírtot. 

Felmerül a kérdés, hogy miért zöldségfasírtot gyúrnak, amikor a hazájukat kellene védeniük? Illetve dehogy merül fel, csak a Honfoglalás 2000 Egyesület, akik korábban olyasmikkel kerültek be a hírekbe, hogy Nobel-békedíjat adnának Putyinnak, akik kijelentették, hogy a Momentum csalt az olimpiát megakadályozó népszavazás aláírásaival és üdvözölték a CEU bezáratását is, szóval ők most váratlanul betámadták a CÖF-öt a fenti kérdéssel. Azt írják, hogy nem mennek el a CÖF ételkóstolójára, mert ők inkább,

arról fognak tárgyalni több hazafias civil szervezettel (a CÖF nélkül), hogy miként tiltakozzanak az Európai Parlament Magyarországot elítélő legújabb döntése ellen".

A közleményben azt javasolják a CÖF-nek, hogy ételkóstolás helyett inkább szervezzék meg az újabb békemenetet:

"Nagyon jó dolog kóstolót szervezni, ám a Honfoglalás Egyesület úgy tartja: érdemes az emberek százezreit békésen meneteltetni - mondjuk Budáról a Hősök teréig, mert utána jó étvággyal fogyasztanák el a CÖF által ajánlott komplettált ételeket. Meggyőződésünk: a magyarok nemcsak a hasukat szeretik, hanem a hazájukat is, és megvédésre készen állnak - ha hívják őket."

Hát, nem lennék most a CÖF helyében.

Lemondott szerdán Pavel Tenev bolgár regionális fejlesztési miniszterhelyettes miután elkezdett terjedni róla egy fotó az interneten, amin épp náci karlendítéssel tiszteleg egy Wehrmacht-tisztről készített viaszszobor előtt, a párizsi Grévin Múzeumnál.

pavel-tenev-crop-604x272

A miniszterhelyettes az MTI szerint azzal védekezett, hogy csak tréfálkozott, nem azonosul a náci eszmékkel, és amúgy is egy9 éves fotóról van szó. Mindenesetre inkább lemondott, mert a botrány rossz fényt vet a kormányra.

A rendőrség honlapján megjelent egy letaglózó erejű videó arról, hogy miért nem szabad részegen és/vagy bedrogozva kocsiba ülni. A válasz nyilván annyi, hogy karambolozol és meghalsz, vagy mások életét veszélyezteted. De ezt mindenki tudja, úgyhogy a rendőrök kicsit felhabosították ezt az üzenetet és felhúztak rá egy mesemondós kampányvideót, amit látszólag egy Windows 95-höz kiadott Movie Makerrel vágtak össze.

Már az első mondatok berántják az embert.

Egyszer régen, egy megyében, annak szegletében,
nem is olyan régen, történt meg egy eset.
Elmentek a hősök szórakozni,
úgy ahogyan szoktak: inni és drogozni.
Jó a barátokkal bulizni, piálni
és az egész világot színesebben látni.
Hogy élesebbek legyenek a színek,
néha egy-egy bogyó is mindenkinél lemegy.

Nem sokkal ezután jön a "Menjünk autóval! Nem lesz baj a piával, narkóval!" mondat, onnantól a cselekmény is beindul, de nem akarok spoilerezni.

A videó leírása alapján a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága követte el a kampányt. A szöveget nem tudni pontosan ki írta, a Police.hu alapján "egy közlekedési rendőr tollából" származik.

Tényleg, lányok, fiúk ne okozzatok diszkóbalesetet, mert ilyen videókat fog csinálni a rendőrség.