Auguszta
5 °C
22 °C

Dudás Gergely

főszerkesztő Lapvezetés

Keresett a feri!!

MIlyen feri????

Az nem elég, hogy régen minden rosszabb volt Az nem elég, hogy régen minden rosszabb volt

A melegjogok ügyében is hódítanak a retrográd nézetek, pedig a kérdés csak annyi lenne: van-e teljes jogegyenlőség.

2016. július 2. 15:49

Karaktergyilkosságtól nem kell félnetek Karaktergyilkosságtól nem kell félnetek

A takaréksztori és az Index.

2016. június 12. 17:16

Megnéztem a megyém/városom/kerületem adatait az Indexen és a választási irodánál, és a választási iroda szerint magasabb volt a „nem” szavazatok aránya. Ki csal?

Nyugodjon meg, drága olvasó, senki. Mi segítünk egy kicsit jobban értelmezhetővé tenni a dolgokat, és azt mutatjuk, ami valóban érdekes: hogyan szavaztak azok, akik elmentek, és leadtak szavazatot, legyen az igen, nem vagy érvénytelen. A választási iroda az érvényes, tehát az  igen  és a  nem  szavazatok összesítésével nyert eredményt közli. Így az igenek és a nemek együtt adnak ki 100 százalékot. Az érvénytelen szavazatokat nem az igen-nemekhez viszonyítják, hanem az összes leadott szavazaton belüli arányukat mutatják meg, így azok száma az igen-nemek számával ott közvetlenül nem vethető össze – csak nálunk.

A céges csapatok közül már 26-an, a férfi csapatok közül 18-an, a női csapatok közül hárman értek már be a célba, az egyetemi csapatok közül szintén hárman, míg az egyéb csapatok közül már több mint ötvenen célba értek. A legjobb idővel a mindsystem Sashegyi Gepárdok végeztek, 13 óra, 6 perc 10 másodperc alatt nyomták le a 220,9 kilométert. Az Index csapata várhatóan 9 körül fut be, és ezzel bő 22 óra, na jó, inkább 23 órás lesz az időnk, kábé két órával rosszabb, mint amire számítottunk, és tényleg csak ámulunk, hogy voltak, akik kibírták a 30 fokot ilyen tempó mellett. 

Hajnali 4 óra 40-kor beért a célba Florin-Sebastian Ionita is, aki így végül 23 óra 5 perc 36 másodperc alatt végzett. A női egyéni indulók közül az élen álló Maráz Zsuzsa 4 óra 27-kor járt az utolsó ellenőrző pontnál, Balatonvilágosnál, ahonnan már csak szűk 4 kilométer van hátra.