Orbán
13 °C
23 °C

Dull Szabolcs

újságíró Politika


Rubovszky egyszer csak letagadta, hogy Áderről volt szó Rubovszky egyszer csak letagadta, hogy Áderről volt szó

Kínos, mert a fideszes beszélgetőtársa is úgy értelmezte, hogy Áderről beszélgetnek.

május 18. 16:42

Kiderült, miért bízik Orbán ennyire a kvótás népszavazásban Kiderült, miért bízik Orbán ennyire a kvótás népszavazásban

A Századvég szerint több mint négymillióan szavaznának. 87 százalék a kormány mellett.

május 18. 16:12

Gulyás Gergely ellentmond Orbán sajtőfőnökének Gulyás Gergely ellentmond Orbán sajtőfőnökének

Összezavarta a Fideszt Rubovszky György elszólása Áder újraválasztásának megakadályozásáról.

május 18. 14:33

A világ legnagyobb poszterével kampányoltak a svájci Genfben a hétvégén a feltétel nélküli alapjövedelem bevezetéséért.

A Plaine de Plainpalais negyedben végrehajtott akció 206 ezer svájci frankos (60 millió forintos) költségét - ez amúgy 82 felnőtt alapjövedelme lenne - közösségi finanszírozásból teremtették elő. 

Mintegy százötven aktivista feszítette ki a teherautó-ponyvából készült, 8115 négyzetméteres plakátot, amelyen "a világ legnagyobb kérdését" tették fel: "Mit tennél, ha gondoskodnának a jövedelmedről?".

A gigaposzter anyagából táskákat és hátizsákokat varrnak. A rekordot a Guinness is elismerte.

A svájciak június 5-én szavazhatnak arról, akarják-e, hogy az ország minden lakosának alapjövedelmet garantáljanak. A kezdeményezés szerint a felnőttek fejenként havi 2500 frankot, a gyermekek 625 frankot kapnának az államtól. Cserébe megszűnne a nyugdíj, a szociális segély és a munkanélküliségi segély. 

Itthon sem ismeretlen amúgy a fogalom, Magyarországon a PM kampányol a feltétel nélküli alapjövedelemmel. A párt koncepciója szerint a gyermekek havi 25 ezer forintot, a felnőttek havi 50 ezer forintot, a kismamák havi 75 ezer forintot kaphatnának.

 

A kaliforniai Bayan Zehlif nem saját nevén, hanem Isis Phillips névvel került be az idei évkönyvbe, írta a CNN. Ez ugyebár az Iszlám Állam rövidítése. A lány a Twitteren hívta fel a figyelmet a durva - az előítéleteket szépen tükröző - tévedésre, az iskola is itt válaszolt neki, azt mondták, csak elütés lehet, de borzasztóan sajnálják. 

A lány a Facebookon azt írta: "Rettentően elszomorító, bántó, undorító és kiábrándító, hogy az iskola megúszhatja ezt". Emberi jogi ügyvédek már fel is vették vele a kapcsolatot. A hivatalos választ nonszensznek tartja:

Azt mondják, csak elírás, de könyörgöm, legyünk már őszinték.

Az Iszlám Állam rövidített neve egyébként olyan népszerűtlen, hogy mindenki, például az ISIS gyógyszerészeti cég is próbál megszabadulni tőle. 

Azért szomorú ez a vereség, mert a rendes játékidő végén is, illetve a hosszabbításban is a Győr majdnem megnyerte a meccset. A Bukarest, az idei BL-újonc a sírból hozta vissza kétszer is a meccset. Megérdemelten nyerte a meccset, még ha ennek nem is örülünk.