Auguszta
4 °C
22 °C

Dull Szabolcs

szerkesztő/újságíró Politika

MSZP-elnök a kételkedőknek: Mondjanak jobbat Botkánál! MSZP-elnök a kételkedőknek: Mondjanak jobbat Botkánál!

Az MSZP 2018-ban megnyeri a választást - mondta Molnár Gyula, majd közös listát javasolt az ellenzéknek.

tegnap, 16:58

A Momentum pártokkal nem szövetkezik A Momentum pártokkal nem szövetkezik

Pár óra alatt megbukott az új ellenzéki pólus terve, az LMP sem kér a hatalomtechnikából.

tegnap, 11:01

Rohadt paradicsomot is lehetne dobálni Orbánra Rohadt paradicsomot is lehetne dobálni Orbánra

Közös listán indulna az LMP-vel, a Párbeszéddel és a Momentummal is az Együtt elnöke. Juhász Péter szerint együtt kell megcsinálniuk az új pólust. Mindent ennek rendel alá, a képviselői tisztségéről is tervezi a lemondását. Orbán fütyülését akkor hagyja abba, ha leül vitázni. Interjú.

tegnap, 07:09

Az Alkotmány utca legvégénél nem mehetnek tovább. Nincs színpad, csak egy kisteherautó, arról fog beszélni Majtényi László, mármint szó szerint. A tömeg vége még úton van, nagyjából három keresztutcányira.

A We will rock you-t játsszák a Majtényi-féle civil vonuláson, sok nyugdíjas gyaloglás közben ütemesen tapsol a ritmusra.

 

1848 hősei az ellenséggel harcoltak, Orbán Viktor meg fantomokkal, közölte az MSZP.

A párt azt írta, "a magyar szabadság nemzeti ünnepét a miniszterelnök ismét arra használta fel, hogy hisztérikusan kikeljen a szolidaritás, az európai értékek és az Európai Unió ellen - amelynek támogatása nélkül egyébként csődben lenne a magyar gazdaság. Orbán Viktor meggyalázta 1848 emlékét azzal, hogy párhuzamot vont a magyar szabadságharcosok és az európai szélsőséges, álnacionalista-putyinista politikusok aknamunkája között".

1848 hősei egy szabad, egyenlő és igazságos országot akartak, valódi nemzeti egységet és Nyugatra tekintő polgárosodást, míg Le Pen, Wilders, Orbán és társaik csak a saját maguk és kitartott oligarcháik, a legkorruptabb gazdagok érdekeit képviselik, áll a párt közleményében.

Az MSZP szerint március 15 a szabadságról, az egyenlőségről és igazságosságról szól, az igazságos ország és az egyenlőség megteremtése lenne egy vezető politikus feladata a XXI. században ahelyett, hogy fantomokkal és maga által kitalált ellenségekkel hadakozzon.