Magdolna, Léna
10 °C
28 °C

Dull Szabolcs

szerkesztő/újságíró Politika

Botka rögtön nemzetgyilkosnak nevezte a Fideszt Botka rögtön nemzetgyilkosnak nevezte a Fideszt

Régen látott egység az MSZP-ben: 96 százalékos aránnyal választották meg Orbán kihívójának. Botka azt üzente, az összes elégedetlen jelöltje kíván lenni, elzavarja Orbánt, és bilincs vár az összes tolvajra és nemzetgyilkosra.

május 27. 17:18

Botka Lászlónak szinte korlátlan hatalmat adnak az MSZP-ben Botka Lászlónak szinte korlátlan hatalmat adnak az MSZP-ben

Hivatalosan is miniszterelnök-jelöltnek választják ma. Botka beleszólást kér a jelöltállításba és más pártügyekbe. Megkapja.

május 27. 07:25

Kicselezte a Fidesz a Farkas Flórián miatt tüntetni akaró szocikat Kicselezte a Fidesz a Farkas Flórián miatt tüntetni akaró szocikat

A Lungo Drommal írt alá megállapodást a Fidesz, az MSZP erre tiltakozást szervezett. Aztán jött a meglepetés.

május 26. 17:07

Az MSZP szombaton emelte pajzsra hivatalosan Botka Lászlót, 96 százalékkal miniszterelnök-jelöltnek választotta a szegedi polgármestert. Ám előtte még tartott a párt egy jó hosszú zárt ajtós kongresszust.

Mi történik ilyenkor zárt ajtók mögött? Mit kellett eltitkolni? Ujhelyi István alelnök fellebbentette a fátylat, és felrakta Facebook-oldalára azt a videót, amelyet titokban levetítettek a szocialista küldötteknek.

Az alelnök csupa nagybetűs EZT MINDENKINEK LÁTNIA KELL! kiírással hívta fel a figyelmet a videóra. Ezek után nyilván senki nem számít, hogy egy őszödi beszédhez mérhető titok következik, és valóban: arról van szó csak, hogy európai parlamenti képviselők üzennek bájos törtmagyarsággal az MSZP-seknek.

 Az üzenetek ezek:

  • Magyarország helye az Európai Unióban van.
  • Európa mi vagyunk mindannyian.
  • Hajrá Madzsarország! Hajrá szocsialiszták! Hajrá Emeszpé!

Dan Lawson 18 óra 30 perc 20 másodperc alatt teljesíttette a majdnem 220 kilométeres távot. Még éjfél előtt, 23:30-kor futott be a célba. Kalaplengetés.

Éjfél után nem sokkal befutott Fonyódra az Index csapata. Lovas Gergőt Egyed Anna váltotta.

Mivel Fonyódnál van az Index ideiglenes főhadiszállása, az egész csapat kiment drukkolni. Így megtapasztalhattuk, milyen körülmények között zajlik a futás: szemünkbe repül por, fülünkben sivít a szél, borzasztó.