Béla
3 °C
12 °C

Dull Szabolcs

szerkesztő/újságíró Politika

A rendőrségen is zajlik a zuglói választási kampány A rendőrségen is zajlik a zuglói választási kampány

Egy választó vesztegetéssel vádolta meg a fideszeseket, az alpolgármester besokallt, és feljelenti.

április 21. 07:05

Oroszul kérdezte a képviselő a minisztert Oroszul kérdezte a képviselő a minisztert

Az államtitkár felháborodott, hogy Kész Zoltán komoly ügyben sem tud komolyan feltenni egy kérdést.

április 20. 13:57

Megbüntették a képviselőt, mert a CÖF tök üres beszámolóját lobogtatta Megbüntették a képviselőt, mert a CÖF tök üres beszámolóját lobogtatta

Lezsák Sándor szerint ez tilos a teremben. Rögtön el is némította Szél Bernadett mikrofonját.

április 19. 15:20

Nézze élő Facebook-közvetítésünket!

 

Gulyás beszól a jelenlegi ellenzéki pártoknak, hogy három évig nem tettek semmit, és sétálnak, mint a marhák a vágóhídon, hogy "lemészárolja őket a hatalom". Azt is hozzáteszi, hogy ugyanígy fog küzdeni egy lehetséges Gyurcsány- vagy Vona-kormány ellen is. De amiért küzd, és ezt megadja Vonának vagy Gyurcsánynak is, az az arányos választási rendszer.

Gulyás ezért választási mozgalmat hív életre, amelynek év végére az az egyetlen célja, hogy arányos választási rendszert alakítson ki.

"És aztán lássuk, ki lesz a győztes!" Gulyás szerint vagy fideszes győzelem, akár kétharmad lesz 2018-ban, vagy szabad, arányos választási rendszer. 

A mozgalom előkészületeiről annyit tudhattunk meg, hogy mindenki küldjön emalit, aki részt akar venni benne.

Gulyás szerint el kell kezdeni végre a professzionális politizálást, és olyan formáció kell, amely nem a nép kizsákmányolására törekszik. Azt azonban nem tudta megmondani, milyen formáció legyen ideális. 

Gulyás szerint nagyon fontos, hogy demokratikus verseny legyen, és ezt a Fidesz által kialakított választórendszer nem teszi lehetővé. "Amíg fideszes szabályok között kell megmérettetni a hatalomnak, ők fognak győzni" - véli Gulyás. A parlament szerinte színháznak kiváló, de népképviseletnek gyalázatos.