Barbara, Borbála
-6 °C
3 °C

Dull Szabolcs

szerkesztő/újságíró Politika

Otthagyta a Liberális Pártot Bodnár Zoltán Otthagyta a Liberális Pártot Bodnár Zoltán

Már egy hónapja kilépett, de eddig elhallgatta.

december 2. 08:09

A kormányhivatalnokok viszik ki a 10 ezer forintot a nyugdíjasoknak A kormányhivatalnokok viszik ki a 10 ezer forintot a nyugdíjasoknak

És mindenkit egy biztonsági őr fog kísérni. Így olcsóbb Lázár János szerint.

december 1. 16:55

Orbán: Szellemi zűrzavar uralkodik a nyugati világban Orbán: Szellemi zűrzavar uralkodik a nyugati világban

Orbán megint nekiment a nyugatnak, Brüsszelnek, Fidel Castro mentegetőinek, a 68-as álmodozóknak.

december 1. 10:04

A hír egy mondatban annyi, hogy az MSZP a Facebook-oldalán lecserélte a logóját, és ezúttal már nem a szegfűt láthatják profilképként a lelkes lájkolók. Hanem ezt:

mszp-logó

Elsőre talán nehéz megfejteni, hogy miért van maci és paradicsom a fotón, meg mi spriccel a logó közepén. Az mszp.hu/segitunk oldalon azonban a párt segít megtalálni a megoldást. Ezek az ábrák a játékot, a tisztítószert és a tartós élelmiszert jelölik.

"Szerintünk a rászoruló millióknak támogatásra lenne szükségük, nem arra, hogy ellenséget csináljanak belőlük. Az MSZP ezért nekik segít. Ezen télen az MSZP ellenzékből 10.000 embernek visz segítséget: tartós élelmiszert, tisztító-és tisztálkodási szereket, gyerekjátékokat" - írta az MSZP.

Texasban ugyan magabiztos Donald Trump-győzelem született, ám Dallas egy magányos kék sziget lett a széles vörös óceánban.

A dallasi körzetben ugyanis 61,1 százalékkal lemosta Hillary Clinton a 34,9 százalékot szerző Trumpot.

Dallasban demokrata-fölény? Hogy hogy jött ki ez az eredmény? A Dallas szereplőinek szavazataiból jól láthatjuk.

dallas mol.gif

Nem olyan meglepő ez.

 • Jock Ewing - Jock öreg republikánus, mindig is a republikánusokra szavazott, és még Ronald Reagenre is hajnaldó volt ikszelni 80-ban, pedig ódzkodik a színészektől. Most egyértelmű volt, hogy Trumpra adja a voksát, hiszen Trump hozzá hasonlóan utálja a mexikóiakat.
 • Ellie Ewing - Ellie nem ért a politikához, de Jock miatt Trumpra húza be az ikszet.
 • Jockey Ewing - Trumpra szavazott, de nem azért, mert szimpatikus neki, hanem mert Trumppal már megállapodott a Kartell kicsinálásában.
 • Samantha Ewing - Hillaryre szavazott, hogy idegesítse Jockey-t.
 • Bobby Ewing - Bobby sokáig őrlődött, kire szavazzon. Sokáig az apja miatt a republikánusokra voksolt, de négy éve már Obamára szavazott. Az apja jól le is teremtette. Ezt persze Jockey leplezte le. Bobby végül Clintonra szavazott, mert Pamela és Jenna meggyőzte, és nekik elhitte, hogy így lesz a jobb.
 • Pamela Ewing - Pamela titokban támogatta Clinton kampányát, így nem is kérdés, kire szavazott. 
 • Jenna Wade: Jenna először nem akart elmenni szavzni, de Trump nőkről szóló mondatai után mégis behúzta az ikszet Hillaryre. Sőt, meggyőzte Bobbyt is.
 • Cliff Barnes - Cliff Hillaryre szavazott. Cliff ugyanis mindig a vesztes oldalon van.
 • Ray Krebbs - Ray is Hillaryre szavazott. Ray nem ért a politikához, de Donna megmondta, mit kell csinálni.
 • Donna Krebbs - Donnának Hillary Clinton szenátori helyet is ígért, vagy Donna vezethette volna a dallasai energiavállalatok kibocsátását vizsgáló bizottságot. Donna így ezerrel kampányolt Clintonnak. Ebből semmi nem lesz.
 • Lucy Ewing - Lucy megkérdezte Jockey-t, kire szavaz, majd az ellenkezőjére szavazott. Jockey viszont azt hazudta neki, hogy Clintonra szavaz, így végül Lucy behúzta Trumpra. Butuska.

Trumpra szavazott: Jock, Ellie, Jockey Lucy.

Clintonra szavazott: Bobby, Pamela, Samantha, Ray, Donna, Cliff, Jenna.

Ugye már egyértelmű, miért alakult ki ez az eredmény!

A McDonald's 18 millió euró (5,5 milliárd forint) kártérítésért perli Firenze városát, amiért megtagadták a cégtől az engedélyt arra, hogy éttermet nyisson a világhírű Dóm téren. A McDonald's a regionális közigazgatási bíróságnál jelentette fel Firenzét diszkrimináció miatt, közölte az MTI (amúgy kétszer is a délután folyamán). 

"Teljes mértékben egyetértünk azzal, hogy meg kell védeni a művészeti örökséget és a történelmi olasz városközpontokat, a hagyományokat és a történelmi kis boltokat, de nem fogadhatunk el hátrányosan megkülönböztető szabályozást" - jelentette be közleményében a gyorsétteremlánc. 

Dario Nardella polgármester civil csoportok nyomására júniusban tagadta meg az engedélyt az amerikai multitól, hogy gyorsbüfét nyisson az UNESCO világörökségi listáján is szereplő óvárosban, a Santa Maria del Fiore katedrális tőszomszédságában. Júliusban egy örökségvédelmi szakértői testület is megerősítette a tilalmat.

Firenze polgáremstere szerint nincsenek semmiféle előítéletek a nemzetközi étteremlánccal szemben, amit szerinte az is bizonyít, hogy a McDonald's kilenc másik éttermet működtet a városban, de védeni akarják a hagyományos vendéglátóhelyeket.