László
18 °C
28 °C

Dull Szabolcs

szerkesztő/újságíró Politika


Elzavarták Tóbiást, Molnár Gyula az MSZP új elnöke Elzavarták Tóbiást, Molnár Gyula az MSZP új elnöke

Magabiztosan nyert Molnár. A 2018-as választásra a Molnár-Hiller páros készíti fel a pártot.

június 25. 18:10

Leszavazták Botka Lászlót a szocialisták, Hiller a választmány elnöke Leszavazták Botka Lászlót a szocialisták, Hiller a választmány elnöke

Ez a szegedi polgármester MSZP-s karrierje végét jelentheti.

június 25. 16:06

Most dönt az MSZP, irányt vált-e 2018-ra Most dönt az MSZP, irányt vált-e 2018-ra

Megkezdődött a tisztújítás. Molnár, Harangozó és Szanyi is le akarja váltani Tóbiást.

június 25. 10:37

Új videót publikált a Facebook-oldalán pár órája az elnökválasztási lázban lévő MSZP. Tóbiás József elnök ezzel kívánja jelezni, ha jól értem, hogy az MSZP a másik emberrel való szolidaritás pártján van. 

A videó egy aluljáróban játszódik, a főszereplője pedig "a másik ember", akit fellök a fiatal suhanc, így szegény bácsinak minden pogácsája a földre hull az ételhordóból. De szerencsére az újfajta szocialista felfogás segít neki.

Filmesztétikai szempontból nem vizsgálnám a videót. Politikai szempontból annyit tudok hozzátenni, hogy Tóbiás az elnöki újraválasztására készül, szombaton tisztújító kongresszus, és nyilván ezzel akarta jelezni, hogy milyen MSZP-t szeretne. 

A foci ellenére nem állhat meg a komolyzenei élet, bár a zenekar tagjai azért izgulhatnak a focimeccs miatt. 

A magyar-izlandi meccsel egy időben játszották szombaton Wagner Siegfried című operáját a Művészetek palotájában. Pontosabban a focimeccset játszották az opera alatt, hiszen az opera 90 percnél sokkal-sokkal hosszabb (nagyjából négy óra).

A magyar-izlandi meccsből alig tíz perc volt hátra, amikor befejeződött az opera második felvonása. Azt nem tudjuk, hogy az opera közben a zenekari tagok mennyire követték a meccs állását, annyi azonban biztos, hogy rekord gyorsan ürült ki a zenekari árok. 

A Müpa sajtósától megtudtuk, hogy a szünetben a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara a színpad mögött nagyon ünnepelte a döntetlent, majd nemzeti színekben fújták a behívó fanfárt az utolsó felvonásra.

Remek dolog ilyen szép időben a hétvégén körbebringázni a Velencei-tavat. Ám az úton sajnos előfordulhatnak olyan akadályok, amelyekkel nem számolhatunk előre. Például ez az autós, amely a tahó parkolási rovatunk vasárnapi különszámának győztese. 

Olvasónk botlott bele ebbe az autóba, amely ennél jobban el se tudná foglalni a kerékpárutat. Arról nem érkezett jelentés, meddig vette igénybe ezt a kényelmes parkolóhelyet.