Hella
10 °C
25 °C

Dzindzisz Magdalena

lica

újságíró Tech-Tudomány

Az Android atyja saját okostelefont mutat be Az Android atyja saját okostelefont mutat be

Szinte semmit nem tudni a készülékről, csak a körvonalait láthattuk eddig.

tegnap, 17:07

Gifekké alakítja az unalmas adatokat a Google

Alkalmazása egyszerű, mint a faék: beírjuk az adatot, színezünk, megmagyarázzuk és kész.

tegnap, 14:39

Klónozza magát egy hal Klónozza magát egy hal

Annyira ritka az androgenezis, hogy a kutatók nem is tudják pontosan, mi történik.

tegnap, 12:05

Az IGN megosztotta a Mass Effect: Andromeda játék első 13 percét. A videó első fele filmszerű, kevés közbeavatkozást igényel a játékostól, de jó képet kaphatunk arról, milyen lesz a játék hangulata. Az akció a hetedik perc környékén kezdődik.

A sci-fi szerepjáték nem a nagy sikerű Mass Effect-sorozat folytatása, hanem teljesen új történet, új szereplőkkel, új galaxisban, 600 évvel később. A Ryder-család áll a középpontjában, akik részt vesznek egy nagy Androméda-küldetésben. Maga a játék március 21-én jelenik meg.

A Kocka Kiállítás LEGO Modellekből Lengyelország és Csehország után Magyarországon is megnézhető március közepétől június végéig. Több mint száz legóból épített jelenet, jármű, egész alakos szobor látható egészen nagy, 3000 négyzetméteres helyen.

Felépítették például a Titanic 1:25 méretarányú modelljét, a hajónak 11 méter a hossza és három méter magas. A Lego egyik legsikeresebb sorozatának, a Star Wars gyűjteménynek ötven darabja látható, közte a Halálcsillag és a több tízezer elemből felépített csillagromboló. Felépítették a világ valaha élt legmagasabb emberének, a 272 centiméterre nőtt Robert Wadlow szobrát, ez százezer kockából áll és nem használtak belső tartószerkezetet.

A kiállításon lesz még interaktív Európa térkép, különböző életnagyságú hangszerek, Martina Navratilova teniszező életnagyságú modellje, ismert filmek és történelmi események legókockákból kirakott jelenetei. És persze mint minden tisztességes legókiállításon, itt is lehet majd játszani, duplóval, legóval, robotokkal.

A Quartz egészen 1966-ig visszamenőleg megvizsgálta az összes köszönőbeszédet, amelyet Oscar-díjat nyertek mondtak a díj átvételekor. Kiderült, hogy Steven Spielberg rendezőnek összesen 43-szor köszönték meg beszédeikben a segítséget. Ez jóval több, mint ahányszor Istent emlegették a nyertesek. Harmadig helyen George Lucas végzett, őt húsz beszédben hozták fel.