Albin
6 °C
10 °C

Dzindzisz Magdalena

lica

újságíró Tech-Tudomány

Nők a NASA-nál lesz az új Lego Ideas szett Nők a NASA-nál lesz az új Lego Ideas szett

A tudományban dolgozó nők eredményei előtt akarnak tisztelegni a döntéssel.

7 órája

Gyönyörű lesz a Samsung S8 Gyönyörű lesz a Samsung S8

Kiszivárgott a csúcsmobil fotója, összeszedtünk mindent, amit tudni lehet a készülékről.

11 órája

Kissé iPhone-szerű lett a Huawei P10 Kissé iPhone-szerű lett a Huawei P10

Még jobb Leica kamera került a csúcsmobilba, viszont a formája igencsak közhelyes lett. A Mobile World Congressen kipróbáltuk a készüléket.

tegnap, 21:17

A Quartz egészen 1966-ig visszamenőleg megvizsgálta az összes köszönőbeszédet, amelyet Oscar-díjat nyertek mondtak a díj átvételekor. Kiderült, hogy Steven Spielberg rendezőnek összesen 43-szor köszönték meg beszédeikben a segítséget. Ez jóval több, mint ahányszor Istent emlegették a nyertesek. Harmadig helyen George Lucas végzett, őt húsz beszédben hozták fel.

Az egyik legtöbb szereplős családi fotón egy kínai férfi leszármazottai sorakoznak. Mindegyiknek Ren a családi neve és egy kelet-kínai falu határában sorakoztak fel a rendhagyó fényképhez. A családfakutatók 13 generációra visszamenőleg tudták felrajzolni a Ren-családfát. Azt gondolják, hogy legalább ezer Ren él ma a világban, összesen hét generációt átölelve. Ezek közül sikerült ötszázat összehozni erre a képre.

https  blueprint-api-production.s3.amazonaws.com uploads card im

Forrás: Mashable

Amikor a Lego bemutatta a Lego Friendset, kicsit értetlenül álltam a sorozathoz, miért kell teljesen más jellegű, az eredeti figuráknál jóval nagyobb figurákkal megtéveszteni a lányokat? És különbenis, a lányok miért ne játszhatnának a Lego City készleteivel? Aztán jött az Elf-sorozat, amely nagyon jól sikerült, szinte kedvet kaptam jól bevásárolni, hiszen mennyire jól használható a Gyűrűk urás és a Hobbitos szettekhez. Aztán azt láttam, hogy az unokahúgom imádja ezeket a készleteket, így én is megbékéltem velük.

Most a szuperhősök vannak terítéken, januártól egy új sorozatot dobott piacra a Lego, amelyben a szuperhősök csajos változataival játszhatnak a lányok (és persze a fiúk). Talán nem véletlen az időzítés, hiszen a Lego Batman-filmet is a napokban mutatják be és most kerültek a boltokba a Batmanes legókészletek is.