Kinga, Kincső
19 °C
31 °C

Dzindzisz Magdalena

lica

újságíró Tech-Tudomány

Táncoló legórobotot tanítottunk célba lőni Táncoló legórobotot tanítottunk célba lőni

A Lego Boost a Mindstorms kisöccse, kisgyerekeket tanít programozni úgy, hogy észre sem veszik a nagy játékban. A készletben található elemekből macskát, gitárt és autót is készíthetünk, programozási ismeretek nélkül.

július 22. 19:49

Az áramfogyasztás elárulja, mennyire népszerű egy tévéműsor Az áramfogyasztás elárulja, mennyire népszerű egy tévéműsor

A szünetben hirtelen milliók főznek teát és nyitogatják a hűtőajtót, ami elképesztő mennyiségű áramot igényel hirtelen.

július 22. 07:41

A mobilom vastagabb a tévénél A mobilom vastagabb a tévénél

Az LG legújabb OLED-tévéje kevesebb mint 4 milliméter vastag, teljesen belesimul a falba.

július 19. 13:20

saturnot

A Lego Ideas 21309 NASA Apollo Saturn V szett elvileg június 1-től kapható, itthon is megjelent néhány online bolt kínálatában, hogy egy-két nap alatt elkapkodják a rajongók. Hagyományos üzletekben egyelőre nem vásárolható meg.

Óriási az érdeklődés világszerte, szinte mindenhonnan az a hír érkezik, hogy elkapkodják a meglévő készleteket, még a Lego hivatalos boltjában sincs készleten. De a nagyobb amerikai és európai online áruházakban is az utolsó példányokat adják el, ha még van belőle raktáron.

A Legótól azt a tájékoztatást kaptuk, hogy itthon július 1-től elérhető lesz már több üzletben is, de hatalmas az érdeklődés, gyorsnak kell lenni a beszerzésnél. Szerda délután az egyik legnagyobb Lego üzlet Facebookon jelezte, hogy érkezett néhány példány, amelyek estére el is fogytak. De meg is nyugtatták a rajongókat, hogy hamarosan nagyobb szállítmány érkezik.

Mit tud ez a szett, miért ilyen népszerű? Az embert a Holdra juttató, ikonikus Saturn V rakéta 1:110 méretarányú makettje egy méter magas, ez az eddigi legnagyobb Lego Ideas szett. Az Ideas ugye arról szól, hogy rajongók beküldhetik terveiket, amelyekre bárki szavazhat és ha egy terv eléri a tízezer szavazatot, a Lego döntése után hivatalos szett is lehet belőle. A stílusosan 1969 darabból álló készletet két űrkutatás-fanatikus, Felix Stiessen és Valérie Roche álmodta meg.

Az IGN megosztotta a Mass Effect: Andromeda játék első 13 percét. A videó első fele filmszerű, kevés közbeavatkozást igényel a játékostól, de jó képet kaphatunk arról, milyen lesz a játék hangulata. Az akció a hetedik perc környékén kezdődik.

A sci-fi szerepjáték nem a nagy sikerű Mass Effect-sorozat folytatása, hanem teljesen új történet, új szereplőkkel, új galaxisban, 600 évvel később. A Ryder-család áll a középpontjában, akik részt vesznek egy nagy Androméda-küldetésben. Maga a játék március 21-én jelenik meg.

A Kocka Kiállítás LEGO Modellekből Lengyelország és Csehország után Magyarországon is megnézhető március közepétől június végéig. Több mint száz legóból épített jelenet, jármű, egész alakos szobor látható egészen nagy, 3000 négyzetméteres helyen.

Felépítették például a Titanic 1:25 méretarányú modelljét, a hajónak 11 méter a hossza és három méter magas. A Lego egyik legsikeresebb sorozatának, a Star Wars gyűjteménynek ötven darabja látható, közte a Halálcsillag és a több tízezer elemből felépített csillagromboló. Felépítették a világ valaha élt legmagasabb emberének, a 272 centiméterre nőtt Robert Wadlow szobrát, ez százezer kockából áll és nem használtak belső tartószerkezetet.

A kiállításon lesz még interaktív Európa térkép, különböző életnagyságú hangszerek, Martina Navratilova teniszező életnagyságú modellje, ismert filmek és történelmi események legókockákból kirakott jelenetei. És persze mint minden tisztességes legókiállításon, itt is lehet majd játszani, duplóval, legóval, robotokkal.