Gyöngyi
9 °C
9 °C

Előd Fruzsina

újságíró Gazdaság

Nem kell színésznek lenni, hogy zaklasson a főnök Nem kell színésznek lenni, hogy zaklasson a főnök

A munkahelyi szexuális zaklatás gyakori, de agyonhallgatott jelenség, és bármilyen állásban megkeserítheti az életünket. Az áldozatok többsége megalázó helyzetbe jut, ha beszél, így a zaklatók magabiztosan garázdálkodhatnak.

október 18. 13:29

Jövőegyetem: szabálytalan pénzköltés, de nem bűncselekmény

A nyomozást lezáró határozat szerint másra költötték az MNB pénzét, mint kellett volna.

október 18. 12:17

Sokat hozott idén az autósok rémálma Budapestnek

Csak a múlt hétvégi maratonon két milliárdot költöttek itt a maratonra érkező futóturisták.

október 18. 08:44

Fogyaszt, zsírégető, étvágyrontó, természetes 

- csábít az ízlésesnek nem mondható, Anorex nevű termék doboza a képek szerint, amelyeket olvasónk, Kornélia juttatott el az Indexnek. 

18447659 256149134853489 6170077928500939552 n.png

A terméknek saját honlapja és Facebook-oldala is van, Anorex Természetes néven, ahol azzal hirdeti magát, hogy a fogyasztószer "előnyös a divatvilágban", "modellek által ajánlott", illetve hogy a használatával "egy tökéletes tested lehet" (még jó, hogy nem mindjárt kettő). 

Ha a honlapon közölt információk hitelesek az összetétellel kapcsolatban, akkor egyébként elég ártalmatlannak tűnik a szer (teakivonatokat, papaját, ilyesmiket tartalmaz), hogy tényleg fogyaszt-e, azt mondjuk ennyiből nem lehet megállapítani. Drágának mindenesetre drága, két dobozt (csak most, akciósan!!) 10 ezer forintért mérnek. 

Az ilyen termékekkel különben még akkor is jobb vigyázni, ha valakinek nem lennének etikai problémái egy súlyos betegség marketinghívószóként történő használatával: a Magyarországi Étrendkiegészítő-gyártók és -forgalmazók Egyesülete szerint az online kapható csodaszerek többnyire ártalmatlanok, de a magyarok tízmilliárdokat költenek el rájuk feleslegesen. 

Épül már, és 2018 tavaszán elvileg vízre is száll majd a világ eddigi legnagyobb óceánjáró hajója, amely a Symphony of the Seas nevet kapta gyártójától, és egyik különlegessége az lesz, hogy igazi bártender helyett robotok állnak majd a pultban. 

A Titanicnál ötször nagyobb hajóra egy olasz cég, a Makr Shakr  gyártja a robotpultosokat, amelyek párban dolgoznak majd, és képesek lesznek különféle koktélok elkészítésére is. 

A giganagy hajón ezen felül lesz még egy csomó extra szolgáltatás, amiben a turisták tobzódhatnak, többek közt nyitott színházterem, egy rakás étterem, minigolfpálya. A legdrágább, 1300 négyzetméteres családi lakosztály pedig saját csúszdával, mini moziteremmel, konzolokkal, jacuzzival lesz felszerelve. Árak még nem szivárogtak ki.

(Bloomberg)

Egyes márkák már nyitottak a klasszikus női szépségideál feszegetésére, de ez nem jelenti azt, hogy ne váltana ki még mindig egy rakás emberből indokolatlan megbotránkozást egy borotválatlan női alsó lábszár látványa.

Így járt most Arvida Byström, svéd fotós-művész-modell is, akit az Adidas Superstar őszi-téli kampányához fotóztak természetes lábszőrével együtt.

Miután (a szőrtől eltekintve szokványos) divatfotók napvilágot láttak, Byström egy rakás negatív kommentet kapott Youtube-on és Instagramon, sőt, többen állítólag megerőszakolással fenyegető leveleket is küldtek neki.

(Bored Panda)