István, Vajk
17 °C
22 °C

Előd Fruzsina

újságíró Gazdaság

Jó üzlet a világvége Jó üzlet a világvége

Most, hogy Trump Észak-Koreával keménykedik, sokak szerint olyan rosszul állnak a dolgok a világban, hogy már jobb befektetés egy atombunker, mint a nyugdíjra félretenni.

augusztus 14. 15:39

A munkára rakódó terhekben topligás Magyarország A munkára rakódó terhekben topligás Magyarország

Bekerültünk a 3 legtöbbet elvonó OECD-ország közé, és ezen a jövő évi járulékcsökkentés sem változtat. Hogy fognak így nőni a bérek?

augusztus 4. 06:01

Százmilliókkal tartozik az állam a hulladékos cégeknek Százmilliókkal tartozik az állam a hulladékos cégeknek

Ezúttal nem a közszolgáltatókat, hanem a piaci vállalatokat sikerült a csőd szélére a sodorni. Több hónapos csúszásban van az FM az elszámolással.

augusztus 3. 06:46

Másodjára nézem végig, de még mindig nem nagyon találom a szavakat az alábbi műsorrészletre, ami Andy Vajna TV2-jén ment le. 

tv2.PNG

Benkő Dániel és 50 évvel fiatalabb barátnője története már megélt néhány gyomorforgató fordulatot a kormányközeli bulvármédiában (a lantművész a Lokálnak elárulta például, hogy Bazsarózsát 9 éves korában ismerte meg, de már akkor tudta, hogy "lesz közük egymáshoz", illetve a Ripostból azt is megtudhattuk, hogy a lány először megijedt Benkő férfiasságától, de azóta szerencsére folyamatosan tanul tőle az ágyban), de erre azért mégsem voltam felkészülve.

A videó olyan döbbenetes (már-már parodisztikus) töménységben tartalmazza a legsötétebb szexizmust, hogy ilyet még a magyar bulvárban is ritkán látni, szóval tényleg csak erős gyomrú versenyzőknek ajánlom az elindítását. 

 

Nehéz bármit is kiemelni ebből a kortársművészeti alkotásból, de talán mégis érdemel némi külön figyelmet maga a cím (Szexi!), és a műsorvezetők viselkedése, akik szerint szemmel láthatólag nincs semmi gond az egésszel, mosolyogva adják a lovat a kártékony nőalázás alá. 

(Különösen izgalmas egyébként, hogy miért tolja ilyen szemérmetlenül, a pedofília normalizálásától sem visszariadva a kormánybulvár ezt az embert és ezt a párkapcsolatot, miközben éppen ők azok, akik naponta féltik a magyar nőket a migránsok kultúrájától. A ripostos, lokálos, tv2-s médiamunkások és Benkő Dánielek országában azt hiszem jobb lenne előbb a saját portánk körül söprögetni.)

A rengeteg lejáratóanyag, kamuhír, bőrrákpropagálás, stb. után nehéz ezt kimondani, de a TV2-nek sikerült új szintre süllyednie, emelem kalapom! 

Legalább nyolcszor annyi marihuánát termesztenek a kaliforniai füvesgazdák, mint amennyire szükség van.

Az államban már 1996 óta legális az orvosi marihuána, tavaly novemberben pedig megszavazták, hogy közel 30 grammig elérhető legyen rekreációs használatra.

A termelők eddig nem csak az államon belüli fogyasztást látták el, máshova is szállítottak belőle (az USA-ban 29 államban legális a fű valamilyen formában), azonban jövő januártól változik a szabályozás, és tilos lesz az export. 

Ez kellemetlenül fogja érintni a durva túltermelésre ráállt füvesgazdákat, szakértők szerint nagy a veszélye, hogy a Kalifornián belül legálisan nem értékesíthető marihuána a feketepiacon köt ki. 

(Business Insider)

Kanadai kutatók érdekes eredményre jutottak a fiatalok alkoholizálási szokásait vizsgálva: a piálással annyi felesleges kalóriát visznek be a szerveztükbe, hogy önmagában ez fontos szerepet játszhat a tinédzserkori elhízásban.

Az ontariói Waterloo Egyetem kutatásában végzős gimnazistákat kérdeztek piálási szokásaikról, az eredmények szerint 39 százalék iszik meg egy ültő helyében 5 körnél több italt legalább havonta egyszer, 11 százalék pedig legalább heti egyszer. Ezek a mennyiségek már komolyan hozzájárulhatnak az elhízáshoz, ugyanis diákok körében a legkedveltebb alkoholfajták (sör, bor, vodkaalapú frissítők) mind elég kalóriadúsak. 

A kutatók kiszámolták például, hogy heti egy ivászat legalább 5 kör vodkás italból évi 57 ezer plusz kalóriát jelent, ami 7,5 kiló túlsúlyként jelentkezhet a kevésbé szerencsés anyagcseréjű diákokon. Kanadában a fiatalkori elhízás súlyos probléma, felmérések szerint a gyerekek 30 százalékán van egészségtelen súlyfelesleg. 

(Quartz)