Fülöp, Jakab
5 °C
19 °C

Előd Fruzsina

újságíró Gazdaság

Mégsem államosítják az iskolai papírgyűjtést

A módosítóból kivették ezt a bekezdést, de több új szabállyal azért kiszúrnak az ágazat cégeivel.

április 27. 09:56

A magyar történelem leggyorsabb vagyonnövekedését hozta össze Mészáros Lőrinc A magyar történelem leggyorsabb vagyonnövekedését hozta össze Mészáros Lőrinc

Kijött a Napi.hu idei listája a leggazdagabb magyarokról. Nagyot nőtt a top 100 összvagyona, Orbán barátjának teljesítménye pedig egészen elképesztő.

április 27. 07:06

Varga: Minden területre több pénz jut 2018-ban

Ettől még nem gondolja a miniszter, hogy választási költségvetés készül.

április 26. 07:47

A Paylab.com 11 ország több mint 58 ezer munkavállalójának részvételével készült felméréséből kiderült, hogy azoknál a válaszadóknál, akik 6 vagy annál kevesebb órát alszanak hétköznap, csupán 8 százalék nem érzi stresszesnek a munkahelyét, viszont jelentősen kevesebb stresszt élnek át azok, akik ennél többet alszanak.

Az alkalmazottak leginkább az eredmények és a teljesítmény igénye miatt stresszelnek a munkahelyükön, de az aggodalom mennyiségét befolyásolja a kipihentség: akik keveset alszanak, az átlagnál többet gyötrődnek emiatt.

Szerencsére túlélte a zuhanást az a hétéves kínai kisfiú, aki egy rajzfilmből inspirálódva úgy döntött, egy esernyő segítségével levitorlázik egy ház tizedik emeletéről. Ő maga egyébként az ötödiken lakik, de direkt az ugrás kedvéért felment kétszer olyan magasra. 

umbrella

Szinte csoda, hogy súlyos sérülésekkel bár, de megúszta az akciót, amit egyébként nem az esernyőnek köszönhetett: beszámolók szerint egy villanyvezeték lassította le, amin esés közben átzuhant. A fiút gyorsan kórházba szállították, és az orvosok szerint egy műtétet követően már nincs veszélyben az élete. 

(Shanghaiist)

Az OECD szomorú statisztikát közölt Facebook-oldalán szerdán arra nézve, mennyire jellemző az iskolai bántalmazás (bullying) a tagországokban.

Az adatok forrásául szolgáló 2015-ös PISA-felmérés keretében azt nézték meg, a gyerekek hány százaléka számol be legalább havi néhány alkalommal bántalmazásról.

forrás: OECD
forrás: OECD

Az eredmények szerint Hollandiában a legnyugisabb gyereknek lenni, ott ugyanis csak 9,3 százaléknak van ilyen problémája. A skála másik végén Hong Kong található 32 százalék feletti értékkel, az OECD-átlag pedig 18,7. 

Magyarország egy kicsit rosszabbul áll az átlagnál a maga 20,3 százalékos eredményével, vagyis nagyjából a gyerekek ötöde tapasztal itthon iskolai bántalmazást. 

(OECD Facebook)