Zoltán
19 °C
32 °C

Előd Fruzsina

újságíró Gazdaság

15 százalékot nőttek a bérek egy év alatt 15 százalékot nőttek a bérek egy év alatt

200 ezer forint fölé kúszott a nettó átlag áprilisra.

június 21. 09:18

Megmenthetik az olasz bankokat

A kormány és az EU vehetik át az eszközök egy részét, elbocsátások is várhatók.

június 21. 08:51

Rengeteg pénz dőlhet a kínai tőzsdékre

Beemelték a feltörekvő országok indexébe több száz kínai részvényt.

június 21. 08:25

Ma tartják a mexikói Guadalajában a World Naked Bike Ride-ot, vagyis a meztelen kerékpározás világnapját, ennek keretében több száz teljesen pucér, viccesen kifestett bringás lepte el az utakat. 

A WNBR-kezdeményezést a világ több pontján megrendezik évente, célja egyrészt a Critical Mass-hez hasonlóan a városi biciklizés népszerűsítése és tüntetés a biciklibarát közlekedésfejlesztésért, de emellett a pozitív testkép mellett és a nyilvános meztelenkedés tiltása ellen is kampányolnak a felvonulók. 

A 102 éves Ken Harris azt hitte, talán sosem látja már a feleségét, a 99 éves Margaretet, amikor 6 héttel 80. házassági évfordulójuk előtt csípőtöréssel kórházba került. Végül azonban szerencsésen végződött a történet, a férfit egy hónap után kiengedték, és találtak neki helyet a felesége mellett az idősek otthonában, ahova beköltözött, miután demenciával diagnosztizálták.

 

Ken és Margaret 1937-ben házasodtak össze, ezzel ők Nagy-Britannia (ezen belül Wales) egyik legidősebb élő házaspárja. Utoljára a második világháború idején voltak hosszabb ideig külön, amikor Ken bevonult a seregbe, Margaret pedig egy orvos titkárnőjeként dolgozott. Két gyerekük született, és a háború óta is minden napot együtt töltöttek egészen a csípőtörésig, Ken pedig a házasságkötés napjától kezdve a tárcájában hordja az esküvői fotójukat.

Pont úgy, ahogy elképzelné: 

 

Reméljük, a cicák felnövése után is megmaradt ez az ugrándozós édenkerthangulat, és nem kezdték el levadászni a nyuszikat.