Gábor, Karina, Ders
7 °C
21 °C

Előd Fruzsina

újságíró Gazdaság

Az emberi lustaság miatt bukhatnak egy csomó pénzt a jótékony szervezetek Az emberi lustaság miatt bukhatnak egy csomó pénzt a jótékony szervezetek

Idén már a NAV írja az emberek helyett az adóbevallást, az 1 százalékokról viszont mindenkinek magának kell rendelkezni. Félő, hogy sokan az egésznek felé sem néznek, és nem ajánlják fel a pénzt. A civilek azért bíznak az elkötelezett bázisukban

3 órája

Osztrák miniszter: Elfogadhatatlan a magyar fenyegetőzés

Kurz szerint veszélyes útra vezetnek az osztrák szociális rendszer szigorítása miatt belengetett ellenintézkedések.

tegnap, 16:59

Jogerősen az államnak adtak igazat a Kishantos-ügyben

Törvényesen járt el az állam a bíróság szerint az ökogazdaság földjeinek elvételekor.

tegnap, 16:31

Kiadta a toborzással foglalkozó Hays magyarországi leányvállalata az idei Salary Guide útmutatót, amely a 2016-os év alapján tisztázza 13 szakterületen a saját adatbázisuk szerint jellemző béreket. A közölt adatokból leginkább a Budapesten működő, nemzetközi háttérrel is rendelkező multinacionális nagyvállalatok bruttó fizetéseire lehet következtetni, ugyanis a Hays a saját ügyfélkörében végezte a felmérést.

Az aktuális fejlesztői béreket a különböző pozíciókban az alábbi táblázat foglalja össze:

forrás: Hays Salary Guide
forrás: Hays Salary Guide

A béremelkedés folyamata a tavalyi év második felében lelassult, de továbbra is jellemző, hogy "a piacot a jelöltek dominálják": több a nyitott munkahely mint amennyi jelöltet a piac vagy a felsőoktatás biztosít, ezért csak a passzív álláskeresőket tudják a fejvadászok megfogni. 

(HWSW)

A venezuelai gazdasági válságban a kormány egy meglehetősen furcsa intézkedéssel próbálja biztosítani az élelmiszerellátást: kikötötték, hogy a pékségeknek a gabona 90 százalékából kenyeret kell sütniük. 

A rendelkezés értelmében illegálissá vált olyan népszerű péksütiket árulni, mint a croissant vagy a brownie, amivel csak egy baj van: a pékek azt mondják, nem tudnak megélni anélkül, hogy ezeket a drágább termékeket árusíthatnák. Négy szabályszegőt már le is tartóztattak az Al jazeera videója szerint:

 

 Bár az ország háromszámjegyű inflációtól szenved, a populista kormányzat szerint az élelmiszerpiaci szereplők egy része szándékosan nem működik együtt, és nyomja felfelé az árakat. Ezzel szemben a pékek azt mondják, a kormány a hibás a gabonahiány miatt, és rajtuk veri el a port. 

17,7 kiló marihuánát foglalt le a rendőrség egy szerb férfitól Röszkénél. A csempész a kocsija különböző részeibe rejtette el a drogot, de nem jutott át a szűrőn.

A rendőrök összesen 33 csomagot találtak március 16-án éjjel a csomagtartó ütközőzónájába, a lökhárítóba és a küszöbökbe dugdosva:

 

A lefoglalt, valószínűleg különösen jelentős mennyiségű fű kiskereskedelmi értéke mintegy 35 millió forint. A nyomozók a fogást követően kihallgatták a férfit, majd indítványozták letartóztatását.

(Police.hu)