Lukács
9 °C
22 °C

Fábián Tamás

újságíró Politika

Kiderült, mi lesz a Fidesznek a siker, és mi a kudarc a választáson Kiderült, mi lesz a Fidesznek a siker, és mi a kudarc a választáson

Meglepő kijelentéseket hallhattunk a Fidesz újdonsült frakcióvezetőjének budai fórumán: azért épülnek a stadionok, mert Orbán híve a focinak; az USA vezetésének nem vagyunk szemmagasságban; az oroszokkal csak egy szempontból kell jóban lenni.

tegnap, 22:59

Emberhez méltó lakhatási körülményekért tüntetnek Budapesten

Szombat délután a Deák térről indul a 7. Lakásmenet.

október 14. 10:59

Kun Bélának is kiküldték a nemzeti konzultációt Kun Bélának is kiküldték a nemzeti konzultációt

A kommunista vezér viszont már nem a Szugló utcában lakik.

október 14. 10:27

Szolnok tavaly kapcsolódott be a Magyar Élelmiszerbank Egyesület hálózatába, egyik szolnoki partnerszervezete a Contact Mentálhigiénés Konzultációs Szolgálat.

"A közel egy év leforgása alatt megközelítőleg 50 ezer kilogramm élelmiszert mentettünk és osztottunk ki szolnoki rászoruló személyeknek. A támogatott családok száma meghaladja a százat" – Molnár Beáta, a szolgálat elnöke a Szoljon.hu-nak. 

Az életlmiszerbank tevékenységéről nemrég az Index is részletesen beszámolt, érdemes megnézni a riportunkat

Tegnap volt Vida József, a Takarék Csoport vezetőjének születésnapja - derült ki a csoport Facebook-oldaláról. A Takarék Fb-oldalának kezelője azzal köszöntötte fel a "Főnököt", hogy megosztotta a Vida Józsefről szóló Wikipédia-szócikket. 

Egy kommentelő felvetette, hogy ez a poszt "nyalás", mire az oldal adminisztrátora csattanós választ adott: 

Az fel sem merült, hogy mi szeretjük a Főnököt? :) 

Egy másik kommentben azt írták, hogy "ünnepeljék otthon" a Főnök születésnapját. Erre már Vida Józsefné válaszolt:

Meg is szoktuk ünnepelni!

Vida Józsefné kommentjét egy felhasználó be is szívecskézte. Az illető nem volt más, mint a Takarék Csoport oldalának adminja. 

takarek

Egy hónapos óriásplakát-kampányt indított "az európai Magyarországért" a Demokratikus Koalíció (DK) két európai parlamenti (EP) képviselője - jelentette be egyikük, Molnár Csaba vasárnap Budapesten, sajtótájékoztatón.

Niedermüller Péterrel közös akciójukról elmondta, országszerte közel félezer helyen jelenik meg hirdetésük, és a mintegy 17,5 millió forintos költséget az EP szociáldemokrata frakciójának - kettejük alkotta - DK-delegációja állja képviselői költségkeretéből.

Az ellenzéki politikus szerint a következő időszak nagy politikai döntése, hogy "Magyarország Orbánt vagy Európát választja", azaz megtartja vagy megszünteti az uniós tagságot, miközben "nagyon világosan látszik, hogy a Fidesz politikusai az Európai Unióból való kilépés mellett vannak".

Molnár Csaba szerint Magyarország számára az uniós tagság jelenti a jövőt. Aki "Orbánt választja", az elfogadja a kivándorlást, "inkább azt szeretné, ha focira és stadionokra költenénk" és a fideszes politikusok "luxuséletmódjára" - vélte, és hozzátette: az Európára voksolók ezzel szemben oktatásra és egészségügyre költenének, a dolgozókat idehaza tartó európai bérek, valamint az uniós színvonalú nyugdíj mellett vannak - írta az MTI.