Irén, Írisz
6 °C
16 °C

Fábián Tamás

újságíró Politika

Segítség a Lázár-Semjén csillagrombolónak: Menczer Erzsébet, a fideszes civil Segítség a Lázár-Semjén csillagrombolónak: Menczer Erzsébet, a fideszes civil

Ő az, aki korábban rászorultsági alapon megszavazott egy önkormányzati lakást a fiának. Miközben a parlamentben 723 ezret keresett.

tegnap, 14:59

Elrontották Balog Zoltán műtétjét, de azért állítja: az egészségügy jobban teljesít Elrontották Balog Zoltán műtétjét, de azért állítja: az egészségügy jobban teljesít

Váratlan hiba a mátrixban? Andy Vajna TV2-jén szorongatták meg az emberminisztert.

tegnap, 12:48

Gránitszilárdságú a magyarok elkötelezettsége az EU-tagság mellett Gránitszilárdságú a magyarok elkötelezettsége az EU-tagság mellett

A lakosság háromnegyede stabilan az Európai Unióhoz akar tartozni.

tegnap, 10:48

Screen Shot 2017-03-22 at 10.30.08.png

A nagy rohanásban el is felejtettük mutatni, hogy hétfőn micsoda szerencse mosolygott ránk. Összefutottunk Kövér Lászlóval a parlament folyosóján, akitől megkérdeztük: megenged-e nekünk egyetlen egy picike kérdést.

 

Az elutasítás után általánosabban igyekeztünk megközelíteni a kérdést, és láss csodát! 

 

Hogy mit jelent ez, netán azt-e, hogy a végén még Kövér László, ha nem is szívesen, de ad-e egy interjút az Indexnek, nem tudjuk. Mindenesetre küldtünk egy interjúkérelmet a házelnöknek. 

A Botka vs. Gyurcsány vonaton nincsen fék, hetek óta ostorozza egymást nyilvánosan a két politikus. A DK elnöke tegnap a szokásosnál is keményebbre vette a figurát, amikor azt mondta, hogy Botka soha nem fog annyi pénzt keresni, mint amennyi az ő tavalyi adóbefizetése. 

A volt miniszterelnök nagyképűnek hangzó kijelentésére szombat délután egy rövid és velős Facebook-posztban válaszolt az MSZP. 

Egy ember értékét nem az határozza meg, hogy mennyit keres. Ma Magyarországon 4 millió ember él szegénységben. Véget kell vetni az urak és szolgák rendszerének, itt az idő, hogy igazságot tegyünk!

A szocialista párt reakciója elég egyértelmű üzenet, a sorok között viszont két érdekes áthallás is felfedezhető. 

Az első mondat szépen rímel Lázár János korábbi kijelentésére, miszerint "akinek nincs semmije, az annyit is ér". Az akkor még frakcióvezetőként tevékenykedő államférfi később bocsánatot kért a szavaiért, és pontosított: nem általában az emberekről vagy a szegény emberekről beszélt, hanem csak a megélhetési politikusokról. 

Az MSZP posztjának második része pedig ha nem is szó szerint, de implicite mindenképp a nagyurak között helyezi el Gyurcsányt, akinek Botka programja szerint arányaiban több adót kellene befizetnie, mint az átlagembernek. 

Április 23-án időközi önkormányzati választást tartanak Zugló 3-as számú választókerületében. A tét nagy, ennek megfelelően a pártok sem veszik fél vállról a dolgot. 

Az LMP például a szombati esős időben is standol a Bosnyák téri piacnál. Bár igazából ez nem csak egy szimpla kitelepülés, aláírásokat is gyűjtenek, hogy megoldjanak egy kétség kívül fontos, helyi problémát.