Eleonóra
1 °C
7 °C

Fábián Tamás

újságíró Politika

Halálos sebet kapott az olimpiai pályázat Halálos sebet kapott az olimpiai pályázat

Megint megy a terelés, de azért van olyan kormánypárti politikus, aki ki meri mondani, hogy már nincs is miről beszélni. Na, és ki a felelős?

tegnap, 19:19

Orbán: Pártügyként az olimpiát nem lehet diadalra vinni Orbán: Pártügyként az olimpiát nem lehet diadalra vinni

A fideszes képviselők majd szerdán eldöntik, visszavonják-e a pályázatot, mondta a kormányfő.

tegnap, 14:59

A Fidesz továbbra sem kér az emberek véleményéből A Fidesz továbbra sem kér az emberek véleményéből

Az olimpiai pályázat visszavonásával ismét megmutatnák, hogy mit gondolnak a választóikról.

február 18. 11:35

Screen Shot 2017-02-20 at 17.52.03.png

2016 a független sajtó kitiltásáról szólt a Parlamentben. Kövér László tavasszal az Index két munkatársa mellett a Hvg.hu, az azóta megszüntetett Népszabadság és a 24.hu egy-egy újságírójának belépését függesztette fel határozatlan időre. Az őszi ülésszakra aztán visszaengedték mindenkit. 

Októberben jött a következő hullám, a házelnök a 444 egyik parlamenti videóján annyira felhúzta magát, hogy szintén határozatlan időre a konkurenciánk teljes szerkesztőségét kitiltotta a Tisztelt Házból. 

Az utóbbi időben a kitiltások általában néhány hónapig tartottak: akik nem mehettek be tavasszal, az őszi ülésszak kezdetén már újra tudósíthattak. A 444 viszont a február 20-i üléskezdetkor sem mehetett be az Országházba, amivel továbbra is csorbul a közéleti nyilvánosság. 

A hétfői ülés előtt pár másodpercre felbukkant a sajtófolyosón a nem kormánypárti médiumokat messziről elkerülő Kövér László, és mi megpróbáltuk kideríteni, hogy meddig tart a 444 kitiltátsa. A házelnök két kézzel tolta el magától a kérdést, és vele együtt az Index tudósítóját, azaz engem is: 

Tegnap éjfél előtt néhány perccel posztoltak egy képet Orbán Viktor Facebook-oldalára "Meló után" címmel. A fotón megörökített pillanaton az látható, amint a miniszterelnök három párttársával kártyázik Visegrádon, és kétségtelenül jól érzi magát:

De vajon milyen osztást kapott a kormányfő? Ultihoz, snapszerhez értő olvasóink megírhatnák nekem (fabiant@index.inda.hu), hogy Orbán a kezében lévő lapokkal szerencsésnek mondhatta-e magát ebben a partiban. 

lapok

A kép tanúsága szerint egyébként a miniszterelnök Visegrádon töltötte az éjszakát, viszont továbbra sem tudni, hogy reggel felkerekedett-e Münchenbe, a világ legfontosabb biztonságpolitikai konferenciájára. Január elején arról írt a Hvg.hu, hogy a magyar kormányfő részt vesz az egyeztetésen, aztán két napja arról számolt be a Mno.hu, hogy mégsem megy tanácsozni a miniszterelnök. Utóbbi információt nem erősítették meg hivatalosan, szóval az is lehet, hogy mégis odament. Egy biztos: péntek reggel nem tartotta meg szokásosnak mondható interjúját, eligazítását a Kossuth Rádióban. 

Ha olvasható méretben nézné meg a képet, kattintson rá!
Ha olvasható méretben nézné meg a képet, kattintson rá!

Ha egy hallgató nem akar elcsúszni a tanulmányaival, egy félév alatt 30 kreditet kell teljesítenie, így van kitalálva az oktatási rendszer. Nem leküzdhetetlen feladat, de nem is sétagalopp.

A Debreceni Egyetemen tanuló Molnár Zoltán gondolt egyet, és egy félév alatt 87 kreditet kipipált, amire azt mondták neki a Tanulmányi Osztályon, hogy rekord. A 87 kredit nem egy, hanem két szakon jött össze (Gazdálkodás és menedzsment, MBA), ami korántsem von le a teljesítmény értékéből.

Gratulálunk Zolinak, reméljük, dolga végeztével jut ideje egy kis kikapcsolódásra, feltöltődésre is!