Dezső
14 °C
25 °C

Fábián Tamás

újságíró Politika

Nem félek megmutatni magamat az utcán Nem félek megmutatni magamat az utcán

Ferenc pápa helyett Habony Árpád? Vasárnap délután több ezren vonultak utcára, hogy a kormány civilellenes törvénytervezete ellen tiltakozzanak. A KDNP-ből kilépett Lukácsi Katalin kemény beszédet mondott.

tegnap, 09:14

Melania Trump fejkendő nélkül érkezett Szaúd-Arábiába Melania Trump fejkendő nélkül érkezett Szaúd-Arábiába

Amikor Michelle Obama csinálta ugyanezt, Trump arról írt Twitteren, hogy a First Lady inzultálta az arab országot.

május 20. 16:22

Hadházy: Ha Al Capone megbukott, Orbán is meg fog Hadházy: Ha Al Capone megbukott, Orbán is meg fog

A miniszterelnök felcsúti házánál tüntetők szerint leváltható a Fidesz, és gengszterek irányítják az országot. A Fidesz állítja, Soros tehet mindenről.

május 20. 14:19

Screen Shot 2017-05-20 at 12.57.42.png

Eléggé megijedhettek a Kremlben, miután március 26-án az elmúlt évek legnagyobb tüntetéshulláma volt Oroszországban: több városban közel 100 ezren vonulhattak utcára egy ellenzéki politikus felhívására, akit a korrupcióellenes demonstráció megszervezése miatt le is tartóztattak. 

A napokban került fel az internetre Alisa Vox, a Leningrad nevű rockzenekar korábbi énekesnőjének új száma, a Baby Boy. A dalról a The Moscow Times tüntetésellenes himnuszként ír, a szám angol fordítása alapján arról szól, hogy politizálás helyett a fiatalok inkább tanuljanak és csajozzanak. 

Ha valaki azt gondolná, hogy ez valami kifacsart irónia, akkor szólok, hogy nem, nem az, Vox korábbi zenekarának Vlagyiszlav Szurkov, Putyin Habony Árpádja írt számokat, szóval nem egy rendszerkritikus társaságról van szó. 

Egyébként íme a dal: 

Egy házasodni készülő pár meghívta Orbán Viktor miniszterelnököt az esküvőjükre, ami első hallásra nem tűnik nagyon extra eseménynek, biztos számtalanszor előfordult már ilyesmi a világon. Még az sem annyira meglepő, hogy a kormányfő egyéb feladataira hivatkozva sajnos nem tudott elmenni a jeles eseményre, viszont olyan szívhez szóló levélben köszönte meg az invitálást, hogy attól még a leggyurcsányistább szavazó könnycsatornái is megindulnak. 

Talán semmi sincs szebb a világon,

mint találni egy embert,

akinek lelkébe nyugodtan letehetjük szívünk titkait,
akiben megbízunk, akinek kedves az arca, elűzi lelkünk bánatát,
akinek egyszerű jelenléte elég, hogy vidámak és
nagyon boldogok legyünk.

Ezzel a Hemingway-idézettel indul a fiataloknak címzett levél, amelyet Orbán Viktor nevében a Miniszterelnöki Kabinetiroda Levelezési Osztálya jegyzett, és a pár egyik tagja eljuttatott az Indexhez. 

A Kabinetiroda meg is magyarázta a Hemingway-idézetet, amely szerintük "jól ragadja meg azt, hogy mennyire nem magától értetődő és milyen ritka ajándék az, ha megtaláljuk azt az embert, akivel feltétel nélküli bizalommal és szeretettel lehetünk egymás iránt" - olvashatók a minisztérium nem kicsit szentimentális sorai. 

A ragyogó pillanat ellenére Orbán sajnos nem tud elmenni a május 20-án, azaz ma tartandó esküvőre, de a kabinetiroda tolmácsolta jókívánságait a Házasodni Készülő Fiataloknak. 

Rogán minisztériumának levele a házasodni készülő fiataloknak
Rogán minisztériumának levele a házasodni készülő fiataloknak

199 országgyűlési képviselőből 13 ember van jelen a 2018-as költségvetés általános vitájában a parlament plenáris ülésén. A többiek biztosan épp fontosabb közfeladataikat látják el.