Elemér
6 °C
16 °C

Fehér János

újságíró Sport rovat

Császár talpról eleresztett bombájától a kapus is leült

A magyar kézisé a legszebb Bajnokok Ligája-gól.

tegnap, 14:26

Férfinak érzi magát a transznemű birkózó, de lányok közt nyert Férfinak érzi magát a transznemű birkózó, de lányok közt nyert

Hiába mondta a texasi középiskolás, hogy hormonkezelése miatt ez nem sportszerű.

tegnap, 13:03

Dárdai: Még nem vagyunk kint a gödörből, de már mászunk fel Dárdai: Még nem vagyunk kint a gödörből, de már mászunk fel

A Hertha először nyert igazán fontos pontokat.

tegnap, 09:52

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság két felvételt egy képre vágva megversenyztette egymással az 1932-es és a 2016-os olimpia férfi száz gyorsban induló döntős úszóit.

Természetesen a mostani bajnok, sőt még a helyezettek is elverték volna a komplett 1932-es mezőnyt. Rióban Kyle Chalmers 47,52-vel győzött, Los Angelesben Mijazaki Jaszujinak még 58,2 is elég volt az aranyhoz.

 

Ennek sok oka van, az edzéselméleti kérdéseket nem is feszegetném, elég csak ránézni a medencére, ma feszített víztükrűek, míg 84 évvel ezelőtt össze-vissza csapódtak a hullámok a medence faláról, sőt még köteletek sem segítették a tájékozódást.

Persze nekem jobban tetszik az 1932-es medence, aminek a szélén egy árokban futva lehetett szurkolni.

A kazahok sem igazán tartoznak a nagy alpesisí-nemzetek közé, örülnek, hogy egyáltalán ott vannak a vb-n. Tarasz Pimenov nevét azonban még így is megismerheti a fél világ, az szuper-óriásműlesiklásban induló síző ugyanis úgy és ott esett, ahol nem igazán illik egy profinak.

Alig jött ki a rajtból, és már össze is akadtak a lécei, hasra esett. Kaput nem hagyott ki, összeszedte magát és lecsúszott. A győztes Guay-től ugyan közel húsz másodpercet kapott, de még így sem lett utolsó, az izraeli síelőt öt másodperccel verte.

has

A dán bajnokságon káprázatos, hihetetlen, egyedülálló (a nem kívánt jelző törlendő) labdamenet zajlott Vittinghus és Lindt között. Utóbbi a lábmunkát vetődésekkel pótolta, meglepően jól, sorra adta vissza a leütéseket. Aztán nem kerülhette el a sorsát, Vittinghus beütötte a pontot.