Levente, Irén
19 °C
35 °C

Fehér János

újságíró Sport rovat

Csak pénzzel még Usain Boltot sem lehet meggyőzni Csak pénzzel még Usain Boltot sem lehet meggyőzni

Csak pénzzel őt végképp nem lehet meggyőzni.

4 órája

Az olimpiai bajnokot is ledobta a fiatal magyar kalapácsvető

Halász Bence óriási egyéni rekorddal lett harmadik a legjobbak között Ostravában.

tegnap, 22:35

EPO-val bukott Contador csapattársa a Tour előtt

Cardosót azonnal felfüggesztették.

tegnap, 21:53

„A magyar fociban nincs második esély" – mondta ki két évvel ezelőtt Bernd Storck szövetségi kapitány. De rögtön hozzátette, ezen is változtatni akar. (Érdemes a párhuzamok miatt újraolvasni ezt a cikket.)

Néhány példát már láthattuk is ebből: az egy súlyos hibája miatt lesajnált Guzmicsból alapember lett a válogatottjában. A védő meggyőzte a szurkolókat. Most Storck is bizalmi válságot él meg, a szakma egy része és a drukkerek is kikezdik, még haaz MLSZ ki is állt az andorrai vereség után a kapitány mellett

Ha a játékosoknak járt az eredményeik után a megbocsátás, a kapitány is megkaphatja, és kiderülhet, hogy sikerült-e neki kiirtani a régi beidegződéseket.

A szezon után Lionel Messi Ibizára ment nyaralni, ahol a szerencsésebb rajongókkal egy-egy fotóra is összeállt. Az egyik ilyen képnél figyeltek fel Messi meglehetősen furcsa térdére, és az azon látható dudorra, kinövésre, gumóra, akármire.

messi
Fotó: @101greatgoals / twitter.com

A leginkább elfogadható magyarázat szerint a Barcelona-csatár egyszerűen egy mutáns, akinek éppen most nő ki a harmadik lába.

A versenylovaknak elég sokszor adnak hülye nevet, leginkább azért, hogy véletlenül se lehessen összekeverni a másikkal. A névadás hitbéli dolog is, egy béna névvel sosem fog nyerni a ló.

SOROKSARI-TRIBÜN

Azt nem tudom, hogy a Babieka név mennyire volt menő, de a lósportban fontossá lett. Napra pontosan 190 évvel ezelőtt egy Babieka nevű sárga ló nyerte meg az első lófuttatást Pesten. A magyar lóversenysport innen számítja a hivatalos kezdetét.

Babieka tenyésztője pedig nem is lehetett volna más, mint gróf Széchenyi István. Lovasa Siever Jakab volt, aki a mai Soroksári út és Üllői út között elterülő versenypályán lett az első győztes.

Az évfordulót a magyar lóversenysport és a Kincsem Park a 190-éves évfordulót a háromnapos Derby és Kincsem Film Fesztiválon ünnepli meg (június 30. – július 2.).