Valéria
12 °C
19 °C

Fehér János

újságíró Sport rovat

Becker: Djokovics kipukkadt, mint egy lufi Becker: Djokovics kipukkadt, mint egy lufi

Az egykori világelső túlnyerte magát, minden álma teljesült, a skalpvadászok kiismerték.

tegnap, 21:05

Nem vagyok rosszabb edző, mert nem nyertem semmit Nem vagyok rosszabb edző, mert nem nyertem semmit

Guardiola tanult a Manchester Citynél.

tegnap, 17:16

Dobókalapács találta el, belehalt sérüléseibe egy amerikai egyetemista

Önkéntesként dolgozott a chicagói versenyen.

április 24. 16:22

A combizmokról én is úgy tudtam, hogy leginkább fentről lefelé futnak, de itt van ez a zavarba ejtő kép két maratonfutóról, akiknek a lábára mintha létra fokait illesztették volna,

A képet posztoló Ross Tucker sporttudós is töri fejét, hogy mik lehetnek ezek a barázdák, mert sosem látott még ilyeneket korábban. Csak addig jutott, hogy az olimpiai bajnok Eliud Kipchoge és a hétfőn a Boston Maratont megnyerő Geoffrey Kirui is ugyanabban a szögben tartja a lábát.

Tippek már érkeztek, van, aki szerint vénákról van szó, más pedig azt mondta, hogy egy az izom lágyszöveteiben végigmenő mechanikai hullámot kapott le a fotós gyors zársebességgel.

superman

Rengeteg technikai újítást kitaláltak már a bringákon, hogy minimális legyen a közegellenállás, de van egy pofonegyszerű megoldás is, amibe nem kell egy fillért sem ölni. Egy olasz bringás egy pillanat alatt minimalizálta a testfelületét. Egyszerűen ráhasalt a nyergére, a lábait pedig kifeszítette. 

 

A módszer hátránya, hogy igazából csak lejtőn hatékony, mert hát tekerni így nem lehet. 

A bringában eddig is ismert volt a Superman-póz, de a pályakerékpáros, könyöklő kormányra fekvő Chris Boardmannél mást jelentett.

(via Cyclingweekly)

Az 59,6 karátos Rózsaszín Csillag (Pink Star) már két hete is reményteljes versenyzőként indult.  Sőt, egyszer már a mostani összegnél többért, 83 millió dollárért is elárverezték, csak 2013-ban végül visszalépett a vásárlója.

000 N3168

Az 1999-ben Afrikában megtalált, majd két évig csiszolt kő, aminek mérete és színe is ritka, a Sotheby's hongkongi licitjén 56 millióról indult, majd 15 millióval többért meg is vette a helyi Chow Tai Fook ékszerészet.

Az eddigi legdrágább gyémánt az Oppenheimer Blue volt, tavaly májusban vette meg egy magát nem felfedő vásárló Genfben 50,6 millió dollárért.