Orsolya
7 °C
17 °C

Fehér János

újságíró Sport rovat

Első profi versenyén a doppingoló bringások helyére igazolt bringás is lebukott Első profi versenyén a doppingoló bringások helyére igazolt bringás is lebukott

Olaszországból jön a legjobb bringás doppingsztori.

tegnap, 16:23

Versenyen halt meg egy fiatal francia bringás Versenyen halt meg egy fiatal francia bringás

Mentőautóba csapódott Új-Kaledóniában.

tegnap, 11:19

O'Sullivan tett az eleganciára, tornacipőben snookerezett O'Sullivan tett az eleganciára, tornacipőben snookerezett

Ki is zárhatták volna az English Openről, de végül csak más színű tornacipőt kellett választania.

október 19. 18:30

Nem lehet elégszer megnézni azt, ahogy a Phoenix Suns játékosai egyszerre megindulnak egy labdaszerzés után a Portland Trail Blazers elleni meccsen. Abban semmi furcsa nincs, hogy mindenki startol, de ilyen szinkronban lenni még gyakorlással sem nagyon lehet.

bigoka1.gif

vanderpoel

A ciklokrosszosok legtöbbször sáros, jeges pályán tekernek, de van néhány olyan verseny is, ahol süppedős homok jelent természetes akadályt. A tengerparti Koksijde-ben világbajnokság is volt már, de Belgium belső területein is vannak olyan pályák, ahol a homokban akad el a kerék. 

 

A hétvégén Zonhovenben tekertek a legjobbak. A versenyen a 2015-ös világbajnok Mathieu van der Poel dominált. Például az első kerekén egykerekezve is átvágott a mély homokon. Nagy mentés volt.

Hiába lett tavasszal sztár Einhyrningur (izlandiul egy pont egyszarvút jelent), örülhet, hogy él. A két szarv helyet egyet növesztő birka gyenge, a nyáj selejtje, amit már korábban a vágóhídra is küldhettek volna a tulajdonosai, mert tenyésztésbe nem lehet vonni.

A korábban kecskének is nézett kos olyan, mintha mindig meglepett lenne, vagy mintha ráncfelvarráson esett volna át. Emiatt élhet még mindig. Nem is túl zaklatottan, nem mutogatják folyton a turistáknak. Szépen legelget a nyájával, sokszor meg magányosan. A tulajdonosa szerint érzi, hogy különbözik a többiektől.

Novembertől azonban új tulajdonosa lehet Einhyrningurnak, mert elviszik egy jótékonysági árverésre. Korábban a reykjaviki állatkert is bejelentkezett érte, de ahogy a Kosok című filmből is tudhatjuk, birkaügyben nincs pardon. A betegségek elkerülése miatt még országon belül sem lehet ide-oda szállítani az állatokat, így Einhyrningur marad körzetében az árverés után is.

(via Icelandmonitor.mbl.is)