Emánuel
4 °C
12 °C

Flachner Balázs

Újságíró Politika

Ha a nő nem kiabál, akkor nincs erőszak

Ezzel mentett fel egy férfit egy olasz bíróság, szerintük a nő nem állt eléggé ellen.

március 24. 18:58

Kétméteres germán harcost találtak a régészek

Egy Hódmezeővásárhely közelében lévő szarmata kori településhez tartozó temetőben bukkantak rá.

március 24. 15:52

Baleset miatt nem jár a 4-es 6-os villamos

A Széll Kálmán tér és a Jászai Mari tér között pótlóbuszok járnak.

március 24. 15:48

Nem is alaptalanul, a két kaliforniai férfi ugyanis 

20 percen át küzdött a kutya életéért és szájon át is lélegeztették az állatot.

A dolog még kedden történt, mikor a 35 éves Crystal Lamirande arra ért haza Santa Monica-i otthonába, hogy ott tűz ütött ki.

A nő azonnal megpróbált bejutni a házba, hogy kihozza a 10 éves Nalu kutyát, de a sűrű füst miatt nem tudott bejutni. Nem sokkal később megérkeztek a tűzoltók, akiknek rögtön elmondta, szeretett kutyája a házban rekedt. 

Ekkor jött Andrew Klein, a hős tűzoltó, aki négykézláb indult a kutya keresésére, míg egy társa vízsugárral tartotta távol a lángokat. Az állatot végül a hálószobában találta meg, elmondása szerint ekkor teljesen élettelenül. Azonnal felkapta tudva, hogy egy ilyen kis kutya esetében különösen fontos, hogy gyorsan cselekedjenek.

Kint aztán végül sikerült újraéleszteni az állatot, aki a következő napot egy oxigénkamrában töltötte, mára pedig szinte teljesen egészséges.

(ABC)

Az új legmenőbb dolog a fából Citroën 2CV, amit a francia Michel Robillard épített 6 év leforgása alatt.

A férfi kézzel szerelte össze az egész járgányt, de még ennél is jobb, hogy még forgalomba is lehet vele menni.

Robillard azt is elmondta, reméli, hogy egyszer majd kiállítják az egyedi autót. Az összes képet itt lehet megtekinteni.

1490365252 000 MX01H%20(1)
Fotó: AFP

(Local)

Rengeteg dologra vállalnak pénzvisszafizetést, egy hotel esetében azonban már nem számít annyira gyakorinak a dolog. Főleg akkor, ha figyelembe vesszük, hogy akkor térítenek, ha egy pár az ott tartózkodástól számított egy éven belül elválik

A dolgot a svéd Countryside Hotels vezette be, akik azt is megmagyarázták, miért tették mindezt. Anna Madsen, a szállodalánc marketing igazgatója elmondta, régóta fogadnak párokat és látják, mennyire jót tesz két embernek az, ha elutaznak valahova és csak egymással vannak. 

A lépéssel tehát gyakorlatilag arra építenek, hogy ha egy pár időnként elmegy valahova (például egy szállodába), akkor kisebb eséllyel fognak elválni. Ha ez pedig egy éven belül mégis megtörténik, akkor visszafizetik a pénzüket.

Egyelőre még senki nem fordult hozzájuk válási papírokkal, arra pedig, hogy nem fogják-e kihasználni a rendszert egyébként is válni készülő párok, viccesen csak annyit mondtak:

Természetesen ez megtörténhet, de reméljük, hogy még a legtakarékosabb párok sem lesznek ennyire gyakorlatiasak.

(Local)