Zsanett, Janka
14 °C
30 °C

Flachner Balázs

Újságíró Politika

Feladta magát a csepeli gyilkosság gyanúsítottja

A 28 éves férfi délután ment be a XXII. kerületi kapitányságra, ahol őrizetbe vették.

május 15. 21:54

Egy szombathelyi gyárban is megjelent a zsarolóvírus

A vírus a hétfői munkakezdést követően fertőzte meg a gyár számítógépeit, délutánig állt a munka.

május 15. 21:11

Végleg eltűnhet a disznódelfin, ha nem cselekszünk azonnal Végleg eltűnhet a disznódelfin, ha nem cselekszünk azonnal

A kihalófélben lévő fajból mára alig 30 egyed maradt, a WWF kínai-amerikai együttműködést sürget.

május 15. 20:58

A párt egyszerűen képtelen leállni az elmúlt időszakban, bűnlajstromukon olyan dolgok szerepelnek már, mint

A Kétfarkú most ismét Érden garázdálkodott (bár egyelőre csak virtuálisan), de ezúttal nem a véresen komoly rovásírás-rajongók kontójára. A párt ehelyett egy mondatot kreált a város táblájából, ami végre azt is megmagyarázhatja, miért akarja annyira megállítani Brüsszelt a kormány.

18268259 10155310709053293 4816766147316819929 n?oh=bb27767a799d
Fotó: Kétfarkú Kutya Párt

A NASA-hoz tartozó Jet Propulsion Lab mérnökei által fejlesztett anyag nemcsak menőn néz ki, hanem nagyon hasznos is lehet majd az űrben. 

Az anyag nagyon rugalmas és gyorsan változtatja az alakját, ugyanakkor tartós, ellenáll a meteoritoknak és az űrszemétnek is. Ezek miatt tökéletes lenne

  • antennák és egyéb telepíthető eszközök,
  • később pedig űrhajók beborítására,
  • sőt akár űrruhákhoz is lehetne használni. 

A prototípusok leginkább modern láncingekre hasonlítanak és 3D nyomtatással készítették el őket. Emiatt alacsonyabbak lehetnek a költségek és a további tervezésére is több lehetőség nyílik.

(Yahoo)

Mármint a filmverzió, aminek éppen idén van a 45. évfordulója, ennek apropóján pedig szerveztek is egy eseményt szombaton New Yorkban.

Itt nemcsak a Keresztapa első két részét nézhették meg az érdeklődők, hanem beszélgethettek a rendezővel, Francis Ford Coppolával, valamint a film szereplői közül többekkel is.

Coppola elmondása alapján csoda, hogy a film egyáltalán elkészült, az érte felelős Paramount ugyanis csak a pénz miatt akart összetákolni valamit Mario Puzo bestselleréből. 

Kiderült például, hogy a stúdiónak eredetileg sem Al Pacino, sem Marlon Brando nem kellett volna. Utóbbi ellen annyira tiltakoztak, hogy egyenesen

megtiltották Coppolának, hogy beszéljen róla,

végül pedig csak úgy fogadták el, ha ingyen elmegy egy meghallgatásra és egymillió dollárt tesz fel arra, hogy nem fog galibát okozni.

Később sem lett egyszerűbb a dolog, a forgatás kezdetén senki nem hitt a filmben, még maguk a színészek sem, Coppolát pedig többször ki akarták rúgni. 

A rendező egyébként az óriási siker ellenére nem hiszi, hogy ma valaha is engedélyeznék a filmeket. Szerinte mostanság csak a Marvel képregényeket engedik át a stúdiók, na meg olyasmiket, amikből lehet egy csomó folytatást csinálni.

(Guardian)