Vendel
5 °C
20 °C

Flachner Balázs

Újságíró Politika

Az ebola közeli rokona jelent meg Ugandában

Nem először ütötte fel itt a fejét.

2 órája

Szombaton is marad a sűrű köd Szombaton is marad a sűrű köd

Az OMSZ a fél országra figyelmeztetést adott ki.

2 órája

Nem lehet többé kibérelni a Las Vegas-i gyilkos szobáját Nem lehet többé kibérelni a Las Vegas-i gyilkos szobáját

Azt viszont nem tudni, mi lesz a sorsa.

2 órája

Ha igen, akkor jó hírünk van, ugyanis most már nem kell megvárnia, hogy kitörjön a harmadik világháború és valamelyik amerikai bombázóról készült felvételeket kelljen nézegetnie, ugyanis egy szingapúri fotós jóvoltából most először láthatjuk Phenjant madártávlatból 360 fokos videón.

Az Aram Pan névre hallgató művész már évek óta fotóz az elszigetelt országban és jóban is van az ottani emberekkel, valószínűleg ezért kapott engedélyt arra, hogy egy ilyen felvételt csinálhasson. 

Az NK News nevű lapnak azt is elmondta, az akció után pár fentről lőtt képét ki kellett törölnie, de végső soron a felvételek túlnyomó részét megtarthatta. Akit érdekelnek a fotós projektjei, az ide  kattintson, aki pedig a videót nézné meg, annak erre tessék:

(NK News)

Ha igen, akkor szerencséje van, Svédországban ugyanis vasárnapig licitálhatnak egy szép nagy, 26,5 kilogrammos példányra.

Nem ez ráadásul az egyetlen érdekesség vele kapcsolatban, hanem az is, hogy a legöregebb ismert meteorit, a svéd-finn határon 1910-ben megtalált Muonionalusta egyik darabja.

Ott "csupán" nagyjából egymillió évet töltött el, de a valódi életkorát 4,5 milliárd évre teszik a szakértők.

Az aukciót tartó oldal szerint nagyjából 200 ezer koronáért fog majd elkelni a meteorit, ami nagyjából 6,5 millió forintnak felel meg.

(Local)

 Ha direkt így akarták volna, tuti nem jön össze az év legijesztőbb repülőútja a Finnair nevű légitársaságnak, de a sors úgy hozta, hogy 

  • péntek 13-án,
  • a 666-os számú járat,
  • a HEL (kis képzelőerővel pokol) kóddal ellátott Helsinkibe repült.

Ennél több szimbólumot valószínűleg lehetetlen lett volna ebbe a napba sűríteni, de a légitársaság szerint ennek egyébként semmilyen hatása nem volt az utasokra.