Aladár, Álmos
-2 °C
9 °C

Földes András

újságíró Politika

Pokoli történet az Erste bugyraiból Pokoli történet az Erste bugyraiból

Volt citibankosként kerültem az Erstéhez, és csak egy repülőjegyet akartam venni. Online.

tegnap, 12:56

A menekültek még évtizedekig jönnek Európába A menekültek még évtizedekig jönnek Európába

Az ellenőrizetlen migrációt meg kell állítani. De akiknek védelemre van szükségük, azoknak meg kell kapniuk. A befogadásellenes politika veszélyeit éppen nekünk, európaiaknak kell legjobban ismernünk, mondta az Indexnek a svéd migrációs miniszter, aki órákat tárgyalt magyar miniszterekkel, de nem sok mindenben értettek egyet.

február 17. 10:10

Jégveremben éjszakáztunk, senki se csinálja utánunk Jégveremben éjszakáztunk, senki se csinálja utánunk

Ki akartuk próbálni szabadban alvást egy szikla alatt, de végül egy hóbarlangot kellett ásnunk a Tátrában éjszakára. Bivakolás mínusz 15 fokban.

január 25. 20:00

John Oliver brit humorista igyekszik pozitív módon reagálni Trump napi szinten jelentkező inkompetenciájára, félreértéseire és féligazságaira. A humorista ahelyett hogy kifigurázná az amerikai elnököt, inkább oktatni igyekszik őt.

Bejelentette, hogy rövid reklámokat készített, amelyekben a világ alapvető tényeiről számol be az amerikai elnöknek, akit a magyarok úgy képzelhetnek el, mintha az ufóhívő Széles Gábor irányítaná a világ legerősebb országát.

John Oliver reklámhelyeket vásárolt néhány olyan reggeli tévéműsorban, amelyeket Trump a saját bevallása szerint néz, és ott adja le a hirdetéseket, amelyekben egy öreg kovboj magyarázza el, hogy vannak még más emberek is Trumpon kívül, mi az a globális felmelegedés, és hogy nem minden fekete rögtön bűnöző is.

Alább egy rövid összefoglaló az oktatófilmekből.

Trump sikerének egyik titka, hogy folyamatosan olyan dolgokat mondott és tett, amikkel nem lehetett nem foglalkozni. A kérdés a beiktatás után az, hogy a felháborító, veszélyes, megvalósíthatatlan, vagy Amerika valós érdekeivel egyenesen ellentétes tervek közül melyeket akar megvalósítani az új elnök, és melyek azok, amelyeket szép lassan elfelejt. Fussa át velünk Donald Trump legfontosabb ígéreteit, és szavazzon, hogy melyik valósul meg ezek közül egy év múlva! Itt lehet szavazni.

A CNN látványos anyagot készített az állat- és növényfajok eltűnéséről. Görgesse végig a cikket, amiben sok kép és kevés szöveg gondoskodik a maradéktalan szórakozásról.

breki
Fotó: cnn.com