Lajos, Patrícia
15 °C
28 °C

Földes András

újságíró Politika

Melyik a legjobb háborús film?Apokalipszis most

Melyik a világ legmagasabb hegycsúcsa?Mount Everest (8850m)

Titkos gasztronómiai világkonyhát fedeztünk fel a Keletiben Titkos gasztronómiai világkonyhát fedeztünk fel a Keletiben

Egzotikus ételek, időutazás a szovjet burzsoázia és a Kádár-kor remekei közé. Ha eddig csak átrohant a Keleti pályaudvaron, akkor ezt meg kell néznie.

augusztus 20. 16:53

Ne verjék át többet a parasztvakító látványtervekkel! Ne verjék át többet a parasztvakító látványtervekkel!

Milliárdos beruházásokat tesznek vonzóvá olyan képekkel, amik ügyesen vezetik meg a nézőt. Megmutatjuk a trükköket, hogy se az ingatlanos, se a Liget-projekt ne vágja át.

augusztus 16. 20:08

Rémisztő állapotok a röszkei senki földjén Rémisztő állapotok a röszkei senki földjén

Gyerekorvost kísértünk el az afrikai táborokra emlékeztető zónába Röszkén. Tudta, hogy a menekültek már elvették a magyar hatóságok munkáját?

augusztus 10. 10:46

Magyarország halszagú, szabad ország halszagú!

Az esti ügyeletben raktuk be az Orbán Viktor által Bon Jovi dalszerzőjétől rendelt 1956-os számot, majd csendes hírszerkesztés közben arra lettünk figyelmesek, hogy valami furcsát dudorászunk.

Miért éneklem, hogy Magyarország halszagú? - tettem fel magamnak a kérdést, de a szerkesztőség falai hallgattak. És egyáltalán, csak mi halljuk a furcsa szöveget, vagy tényleg ilyen bizarr a szám, mint általában azok a kulturális produktumok, amiket propagandakormányok rendelnek öntömjénezés céljára.

Hallgassa meg, és szavazzon.

Ön is azt hallja, hogy Magyarország halszagú?

  • 1852
    Egyértelműen igen
  • 1197
    A halfogyasztás növelése nemzeti érdek
  • 442
    Nem tudom, hogy juthat ilyen eszébe bárkinek

Megdöbbentő riport jelent meg egy erdélyi falunapról. Az apró település, Kommandó ugyanis a következő kis paródiával szórakoztatta a közös fröccsözésre, focizásra, céllövöldézésre, zenélésre összegyűlt falusiakat.

Szíriai fagylaltos furgonokba bújt migránsok érkeztek a falu határába, áttörték a Grenzkommando vámot. A szolgálatos határőrök végül sikeresen megállították az illegális fuvarozókat, előállították a határt törvénytelenül átlépő szíriaiakat. Azok spontán tüntetésbe kezdtek, eurót, Németországot és nőket követelve. A hatóságok azonban kitartottak, feltoloncolták őket a kommandói gőzös szerelvényére, és elküldték „Merkel nagymamájukhoz”.

A 3szek.ro híre szerint "a kommandói fiatalok által megrendezett paródia több mint kétszáz érdeklődőt vonzott, vígan nézték az eseményeket". Tehát azt, hogy könnyed paródiában gúnyolódnak olyan embereken, akiknek lebombázták a lakhelyüket, akik már a kórházakban sem lehetnek biztonságban, mert azok is sorban kapnak bombatalálatot, és akik nyomorúságos helyzetük elől Európában keresnek menedéket.

Sokkoló, hogy mindezt a lap úgy tálalja, mintha a világ legtermészetesebb vicce lenne, hogy az emberek céllövöldézés és tűzoltóverseny mellet mások tragédiáján szórakoznak.

Az amerikaiak, az EU, az oroszok, vagy a lázadók pusztítják el a legtöbb civilt a szír háborúban? Nem, hanem az az Aszad, akinek az eltávolításán a nyugati hatalmak fáradoznak, és akinek a megmentése a fő célja az orosz haderőnek.

A szír háború áldozatairól a whoiskillingciviliansinsyria.org oldalon talál még kijózanító grafikonokat.