Salamon
7 °C
13 °C

Földes András

újságíró Politika

Melyik a legjobb háborús film?Apokalipszis most

Melyik a világ legmagasabb hegycsúcsa?Mount Everest (8850m)

2006. október 23. Így zajlott a véres nap valójában 2006. október 23. Így zajlott a véres nap valójában

Már csak az elkötött tankra, és rendőri brutalitásra emlékeznek a legtöbben a 10 évvel ezelőtti tüntetésekről, pedig sokkal több izgalom történt aznap. Egykori tudósításaink alapján rekonstruáltuk a napot. Nagykép.

október 22. 23:58

Négy ok, amiért a toleráns svédeket is sokkolták a menekültek Négy ok, amiért a toleráns svédeket is sokkolták a menekültek

Svédországban a motoros bűnözőket is jobban szeretik, mint a menekülteket. Hogyan jutott idáig az EU legszabadabb állama? A helyszínen kiderült, miben torzít a magyar kormánypropaganda.

október 21. 13:59

Napi favágás rovat: Letarolják a Csillaghegyi strandot és környékét is

Focipálya és sípálya kerül az unalmas növények helyére.

október 14. 18:31

Pedig 2014-ben megszűntek. Mi van?

Nem gondolta, hogy 56 követelései érvényesek lesznek 60 évvel később. Molnár nem hagyja, hogy Nagy Imrét kiírják a történelmből, akik a forradalom lángját elviszik a Kossuth térről egy kutyafuttatóra.

A mostani kormány nem Nagy Imre, hanem inkább Rákosi örököse. Ma a Fidesz az új kisebbség pártja.

A probléma ti magatok vagytok a megoldás a változás - üzente a Fidesznek.

Orbán takarodj! - skandálja a tömeg az ellenzéki pártok és civilek tüntetésen, majd színpadra lép a Szilvási Gipsy Folk Band.

Vezetőjük, Szilvási István elmondja, hogy nem véletlen, hogy ma ők az egyetlen cigány együttes, amelyik fel mer szólalni a mai elnyomó rendszer ellen. Azért vállalták el ezt a mai fellépést, mert elegük van a Farkas Flórián-félékből, az egysejtű papucsállatkákból, akik a cigányságot a nyomorba taszítják.

Nekünk is nagyon fáj, hogy nyomorba taszítják a cigányságot, hogy összekevernek minket a migránsokkal, mert mi cigányok is magyarok vagyunk.

Az együttes ezután eljátszott egy toleranciáról szóló cigány dalt.