Péter, Pál
14 °C
30 °C

Földes András

újságíró Politika

Melyik a legjobb háborús film?Apokalipszis most

Melyik a világ legmagasabb hegycsúcsa?Mount Everest (8850m)


Elkezdődött az emberi hülyeség új korszaka

Elmondjuk, miért szeretik az emberek rossz helyzetbe hozni magukat.

június 24. 14:26

Európa teljesen felkészületlen, pedig újabb menekülthullám jöhet Európa teljesen felkészületlen, pedig újabb menekülthullám jöhet

Iránban jártunk, ahol berobbanhat a menekültválság új fázisa. A 3 millió afgán világában élni kalandos, aki szereti a birkafejet, de a botozásos, rendőrös sztorik után mi is az EU-ba vágytunk. Tudja meg azt is, hogy divatozhatnak a nők Iránban.

június 22. 13:02

Ne olvassa el, ha van gyereke, vagy ismer gyerekeket Ne olvassa el, ha van gyereke, vagy ismer gyerekeket

A szír határnál olyan történetbe futottunk bele, amit háborús filmekből ismertünk eddig. Pedig Szíriában ez csak egy átlagos nap lehetett. Helyszíni riport. Ma van a menekültek világnapja.

június 20. 16:43

Boulder város bírósága meglehetősen liberális a háziállatok beengedésével kapcsolatban, de egy ponton már a liberális hozzáállásuk is véget ért. Egy férfi ugyanis a leguánját szerette volna bevinni, írja az ABC.

20160617 050436 630fba2c-1841-4fde-ac21-3171d95d4fa7
Fotó: Boulder County Sheriff's Office

A férfi akkor bukott le, amikor a táskáját átvilágították. A hírek szerint mindkettőjüket visszafordították, a seriff pedig kiposztolta a felvételt.

Miért tart itt ez az ország? - rovatunkban ma a legnépszerűbb magyarországi strandok toplistáját tesszük közzé.

Honfitársaink szerint az ország legjobb üdülőterülete SIÓFOK. A 70-es évekbeli üdülőkkel, ZS-kategóriás szórakozóhelyekkel, bóvliárusokkal, és félméteres vízmélységgel sújtott település ráadásul nem csak az idősebb, kicsit megfáradt korosztály kedvence.

Különbség a generációk közt csak annyi van, hogy a 36-46 évesek az Aranyparton, a fiatalabbak a Nagystrandon szeretik enni a hekket lángossal.

Siófok annyira verhetetlen, hogy nem csak az 1. és a 2., de a lista 4. helyén is Siófok szerepel: az Ezüstpart strand, ami ráadásul ingyenes!

Szatyor

A magyar nyaralók egyébként elégedettek a strandok áraival. Ennek ellenére kétharmaduk még mindig hűtőtáskában, szatyorban viszi az ételt és az italt a pokrócukig.

A bódékban leginkább hekket és lángost vásárlunk, hozzá pedig vizet és sört. Falatozás után pedig keresztrejtvényt, kártyát vagy könyvet veszünk elő a táskából.

Harmadik legkedvesebb strandunk egyébként Balatonlellén, ötödik Balatonfüreden van.

:((( 

A felmérést 2500 ember internetes megkeresésével végezte a Szállás.hu.

ghá

A Yale kutatói 6000 év információit sűrítették össze egy kétperces videóba, hogy lássa, hogy söpört végig bolygónkon az urbanizáció. Lájk, ha az olvasó is szívesebben lakik egy nagyvárosban, mint egy vályogházban.

A videót itt tekintheti meg.