Zalán
6 °C
19 °C

Földes András

újságíró Politika

Nem akar újabb EU-s kilépéseket Nagy-Britannia Nem akar újabb EU-s kilépéseket Nagy-Britannia

A londoni magyarok ne féljenek, de a jövőben inkább a tehetségeket várják Angliába. Interjú Iain Lindsay brit nagykövettel.

2 órája

Járja be velünk Budapest legcsodásabb korrupciós helyszíneit Járja be velünk Budapest legcsodásabb korrupciós helyszíneit

El sem hiszi, mennyi szépség, és ellopott pénz fűződik híres épületeinkhez. Városnéző túránkon megismerheti a főváros titkait, hogy büszkén élhesse át: minket századok óta vernek át minden egyes sarkon.

március 28. 11:37

Az amerikaiak elismerték, civileket bombázhattak Irakban

2003 óta nem lehetett ilyen súlyos amerikai hiba. A könnyelmű Trump, és a pontatlan irakiak lehetnek az okok.

március 25. 20:08

Ha a háború ennél is életszerűbb, akkor az már veszélyes. Egy újságíró bejutott a világhírű moszuli múzeumba közvetlenül a visszafoglalása után. Tudják, ez az a múzeum, aminek kincseit kalapáccsal verték szét az Iszlám Állam harcosai.

Ezt látták a múzeumot elfoglaló katonák.

aaa.png

A cuki felvételeken erdélyi gyerekek szavalnak a farsangi mulatságon. A kislány migráns nőnek öltözött be, csecsemővel, a kisfiú pedig rendőr lett, géppisztollyal. 

Nehezen tudom eldönteni, mi szívszorítóbb a farsangi videóban:

  • Hogy már senkinek nem jut eszébe: egy kisgyerekét szorongató nő nem pofozást és fojtogatást, hanem védelmet érdemelne?
  • Hogy a legártatlanabb gyerekek fejébe rögzült az a kormánypropaganda, aminek amúgy csak a pénzszerzés és a politikai haszon volt a célja?
  • Hogy a gyerekek számára egyértelmű: a rendőr természetes joga megpofozni a gyanúsítottat?
  • Hogy alaptétel: a menekülteknél fegyver és rengeteg pénz van?
  • Hogy szó sem esik arról, Szíriában háború van, azért jött hozzánk az anyuka a kisbabájával?
  • A kamera mögül a szülők kuncogása, miközben a gyerekeik hivatali visszaélést, megalázást, nőverést játszanak el?
  • Hogy Erdélyben egyáltalán nincsenek is menekültek?

A sztori legmeglepőbb része, hogy happy enddel zárul, már abban az értelemben, hogy a menekült a nála lévő eurókötegekkel megvesztegeti a rendőrt, aki vidám táncba kezd vele. 

A film néhány perc alatt értette meg velem a náci Németország filmhíradóit, amelyekben kedves gyerekek és jól öltözött polgárok ütlegelik az utcán végighajtott zsidókat.

Nem lennék meglepve, ha ez a vidám felvétel egyszer majd történelmi dokumentum lenne arról, hogy a Fidesz hataloméhségből és pénzsóvárságból milyen szellemi mélységbe taszította a magyarokat.

John Oliver brit humorista igyekszik pozitív módon reagálni Trump napi szinten jelentkező inkompetenciájára, félreértéseire és féligazságaira. A humorista ahelyett hogy kifigurázná az amerikai elnököt, inkább oktatni igyekszik őt.

Bejelentette, hogy rövid reklámokat készített, amelyekben a világ alapvető tényeiről számol be az amerikai elnöknek, akit a magyarok úgy képzelhetnek el, mintha az ufóhívő Széles Gábor irányítaná a világ legerősebb országát.

John Oliver reklámhelyeket vásárolt néhány olyan reggeli tévéműsorban, amelyeket Trump a saját bevallása szerint néz, és ott adja le a hirdetéseket, amelyekben egy öreg kovboj magyarázza el, hogy vannak még más emberek is Trumpon kívül, mi az a globális felmelegedés, és hogy nem minden fekete rögtön bűnöző is.

Alább egy rövid összefoglaló az oktatófilmekből.