Eufrozina, Kende
8 °C
22 °C

Földes András

újságíró Politika

Melyik a legjobb háborús film?Apokalipszis most

Melyik a világ legmagasabb hegycsúcsa?Mount Everest (8850m)

Kormánytisztviselő fojtogatott menekültet a kiskunhalasi táborban Kormánytisztviselő fojtogatott menekültet a kiskunhalasi táborban

A bevándorlási hivatal azt tartotta fontosnak az ügyről elmondani, hogy a munkatársuk magyar-algír kettős állampolgárságú.

szeptember 22. 15:42

Egyedül mászta meg az Alpok hat rettegett falát egy magyar alpinista Egyedül mászta meg az Alpok hat rettegett falát egy magyar alpinista

Az ezerméteres sziklafalakon biztosítás nélkül mászó srác a hegymászás történelmébe került bele. Az alpinista elmesélte, miért nem félt, és kiderül, hogyan lehet olimpiai érmet kapni hegymászásért.

szeptember 22. 00:58

A menekültellenes kampány nem is a migránsokra a legveszélyesebb A menekültellenes kampány nem is a migránsokra a legveszélyesebb

"Az emberek egyszerűen a saját félelmeik, dühük igazolását kapták meg a Fidesz kampányguruitól."

szeptember 18. 18:37

Furcsa, de még ma is vannak olyanok, akik  szerint

  1. nincs globális felmelegedés
  2. az egyre melegebb évek egyszerűen az időjárás történelmi ciklikusságának tudhatóak be
  3. az egész kérdés nem annyira lényeges 

Nekik készített Randall Munroe az xkcd.com-ra egy remek infografikát, amiből - ha az aljáig görgetjük - választ kapunk a kérdésre.

Ja, mindez azon a napon jelent meg, amikor kiderült, először sikerült nyáron körbehajózni az Északi-sarkot, azon az úton, ahol 160 éve misztikus körülmények közt veszett el a jég közt 120 ember.

Jared Leto a Szárnyas fejvadász 2 forgatása miatt van Budapesten, de az is találkozhat vele, aki történetesen nem a filmgyártásban dolgozik. A film- és rocksztár ugyanis lelkes sziklamászó, amit bizonyít, hogy forgatás alatt sem állt le. 

Barátaink két budapesti mászóteremben is látták. Az alábbi fotón a Monkey boulderben tekinthető meg (korábban forgattunk a teremben, igaz még Leto nélkül), néhány napja pedig a Mountex termében bulderezett.

Leto valószínűleg nem tudja, hogy Magyarországon ebben az évszakban még igazi sziklán is lehet mászni. Ha hétvégén ráér, eljöhet velünk az egyik legjobb hazai helyre, csak szóljon időben, hogy legyen hely a kocsiban.

A színész korábban egyébként forgatott egy videót is a sziklamászás egyik legjobbjával, a kötél nélküli mászásairól ismert Alex Honnolddal, amit alább tekinthetnek meg.

Az köztudott, hogy a menekültek azért jönnek Európába, hogy elpusztítsák a kultúránkat, robbantgassanak és zaklassák a nőket. Sajnos a magyar kormány kampányplakátjait nem láthatták a Netflixnél, akik ezért véletlenül dokumentumfilmet készítettek a szíriai polgárháború hős mentőalakulatáról, a fehér sisakos különítményről, és a szíreket elüldöző háborúról.

Ez az az alakulat, amely Aleppo bombázásánál menti a romok közt rekedt civileket. Ők mentették ki avéres kisfiút, Omar Daknist is, akinek a narancssárga mentő ülésén készült portréja a menekültválság és a szír háború jelképévé vált.

A megrázó dokumentum filmből kiderül, hogyan dolgoznak a jelenkor hősei, akiket gyakran maga a szír kormány igyekszik elpusztítani. A Time cikke szerint előfordul, hogy a kormányerők ugyanazt a civil zónát bombázzák kétszer egymás után, hogy megöljék a sebesültek segítségére siető fehér sisakosokat is. A filmet szeptember 16-án muttaják be.