Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

Földes András

újságíró Politika

Ilyen lehet a világ Trump alatt Ilyen lehet a világ Trump alatt

Orosz csapatok masíroznak az utcáinkon? Ennél alattomosabban változhat a helyzet.

január 17. 07:04

Világszerte kiakadtak Trump megjegyzésein Világszerte kiakadtak Trump megjegyzésein

Így reagált Merkel, Hollande, a német autógyártók, az EU. A legdurvább Kína volt.

január 16. 23:10

Több mint 100 menekült fulladt a tengerbe a hétvégén Több mint 100 menekült fulladt a tengerbe a hétvégén

Újra Líbiából jönnek a legtöbben, de az MTI elhallgatja a legfontosabb információt. Csökken a menekültek száma.

január 16. 15:12

A CNN látványos anyagot készített az állat- és növényfajok eltűnéséről. Görgesse végig a cikket, amiben sok kép és kevés szöveg gondoskodik a maradéktalan szórakozásról.

breki
Fotó: cnn.com

Eddig két útja volt annak, hogy élvezze a búvárkodást. Vagy letett egy búvárvizsgát, hogy kezelni tudja a nehéz és körülményes felszerelést. Vagy elég nagy tüdővel rendelkezett ahhoz, hogy viszonylag mélyre merülhessen, viszonylag hosszú időre.

Ezzel a Kickstarteren futó találmánnyal azonban megnyílik a víz a kistüdejű amatőrök számára is. Az apró palackkal 5-10 percig úszkálhatunk a víz alatt, igaz, három méternél mélyebbre nem szabad vele menni. Ami roncsbúvárkodáshoz nem elég, de a szép halak pont ebben a mélységben élnek.

A felszerelést a nyaralóknak találták ki: kicsi, és akár egy biciklipumpával is újratölthető. A profi kommentelők persze óva intenek a használatától, mert mi van, ha valaki mélyebbre megy, és kifogy a levegője, esetleg keszonbetegsége lesz. De mivel a minipalack még nem került gyártásba, egyelőre átadhatjuk magunkat az álmodozásnak, hogy milyen csodás lenne ilyen könnyedén lebegni a tengerben.

A kínai eset nélkülöz minden ünnepi hangulatot, és a látvány is inkább háborút idéz, mint újévi ünneplést. A sofőr túlélte a robbanást, de kórházba került. A tüzet öt óra alatt oltották el.