Emőke
8 °C
19 °C

Földi Gábor

Fega

Gyakornok Kult

Csábítja a sötét oldal Grut Csábítja a sötét oldal Grut

A minyonok pedig már alig várják, hogy újra gonoszkodhassanak. Itt a Gru 3 legújabb előzetese.

március 15. 07:21

Egyes megyeszékhelyeken megállt az élet Egyes megyeszékhelyeken megállt az élet

Pécs, Debrecen vagy Veszprém szépen tartja magát, de vannak olyan városok, ahová szinte alig jut el élőben a magyar könnyűzene.

március 10. 23:56

Jordán Tamás újra pályázik a szombathelyi színház vezetésére Jordán Tamás újra pályázik a szombathelyi színház vezetésére

"Nem engedhetjük meg magunknak, hogy megsértődjünk" - nyilatkozta a színház alapítója.

március 4. 12:24

Februárban az Indexen is írtunk róla, hogy folytatást kap minden idők egyik legsikeresebb romantikus komédiája, az Igazából szerelem.

A 15 perces rövidfilmet egy jótékonysági akció keretében mutatja majd be az angol közszolgálati televízió. A kisfilmből kiderül majd, hogy mi történt a karakterekkel az Igazából szerelem vége óta és feltűnik majd benne Hugh Grant, Martine McCutcheon, Keira Knightley, Andrew Lincoln, Colin Firth, Lucia Moniz, Liam Neeson, Thomas Brodie-Sangster, Olivia Olson, Bill Nighy, Marcus Brigstocke és Rowan Atkinson is.

Emma Thompson kimarad, ő alakította ugyanis a közelmúltban elhunyt Alan Rickman feleségét a filmben és a készítők úgy érezték, hogy ennek a szomorú mellékszálnak nincs helye egy elsősorban a boldogságra koncentráló különkiadásban.

Azt is tudni lehet, hogy Hugh Grant újra táncra perdül majd, de ezekre a képsorokra március 24-ig várnunk kell.

Érkezett viszont egy kedvcsináló videó, amiben Andrew Lincoln látható, aki Markot, a fehér táblákkal szerelmet valló férfit alakította az Igazából szerelemben. Természetesen itt is vele vannak a táblák, amiken keresztül elmond minden fontosat a hamarosan érkező folytatásról.

 

Veszett rókát találtak Bekecsen, Borsod Abaúj Zemplén megyében, közölte Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) laboratóriuma szombaton.

Nem ez az első eset, hogy a környéken veszett jószágot találnak a szakemberek. Tavaly februárban már beszámoltunk egy szintén bekecsi veszett rókáról. A közlemény szerint a mostani eset, 5 kilométerre történt attól, ahol tavaly februárban megtalálták a másik róka tetemét.

Ezért az érintett térségben 90 napos ebzárlatot rendel el az illetékes állategészségügyi hatóság.

A veszettség vírusa a beteg állat harapásával, marásával terjed és mind emberben, mind állatban halálos kimenetelű agy- és gerincvelő-gyulladást okoz. Mivel a tünetek jelentkezése után a betegséget gyógykezelni nem lehet, egyedüli védekezési mód a megelőzés, azaz a vakcinázás. 

A betegséggel kapcsolatos további hasznos információk találhatók a NÉBIH veszettséggel foglalkozó honlapján: www.veszettsegmentesites.hu.

A legtöbb esetben bejött a papírforma, a beszédek sem voltak túlságosan izgalmasak vagy bevállalósak, úgyhogy kellett a végére ez az extra dráma, hogy valamire legalább emlékezzünk erről a gáláról.