Péter
8 °C
14 °C

Földi Gábor

Fega

Gyakornok Kult

Halálos gázolás Budapesten Halálos gázolás Budapesten

Egy férfit ütöttek el a Váci úton.

43 perce

Nem elérhető a Wikipedia Törökországból Nem elérhető a Wikipedia Törökországból

Az Erdoğanról szóló bejegyzés verhette ki a biztosítékot.

44 perce

Visszalépett Le Pen pártja elnöki posztjától Visszalépett Le Pen pártja elnöki posztjától

Folytatódik a választási kampány Franciaországban, a jobboldali jelölt kevésbé akarhat szélsőségesnek látszani.

április 24. 23:27

A Police.hu-n olvastuk, hogy a Gárdonyi és Dunaújvárosi rendőrkapitányság szakmai együttműködésének köszönhetően egyszerre négy különböző bűncselekmény elkövetésével gyanúsítottak meg egy ercsi férfit. Ebben az esetben indokolt lehet a hazai internetes sajtó egyik kedvenc fordulata, ugyanis ebben a helyzetben "ez még nem minden".

20172904082712

K. Sándort fogták el, akinek elég pörgős lehetett a csütörtöki napja. Miután megállították a rendőrök, a következők derültek ki:

  • nem volt rajta bukósisak
  • lopott motoron közlekedett
  • nem volt nála jogosítvány
  • a motor csomagtartójában két lopott rádiós magnó volt nála
  • és még a szonda is pozitív értéket mutatott ki.

Az már csak slusszpoén, hogy a lopott robogóval autót lopni indult, ám azt nem sikerült beindítania. A körzeti megbízott Ercsiben elfogta, a bíróság pedig kezdeményezte az előzetes letartóztatását.

Április 29. a tánc világnapja, már egészen 1982 óta. Az UNESCO Nemzetközi Színházi Intézete döntött erről, és Jean-Georges Noverre francia balettművész születésnapja miatt választották a mai napot.

Több programot is szerveznek ennek örömére ma az országban. A Magyar Táncművészeti Egyetem például három órás élő Facebook közvetítéssel ünnepel, aminek keretében bárki belenézhet a próbákba, láthatja a korábbi növendékeket nyilatkozni, 11:15-től pedig a tanulók egy előadását lehet megnézni.

 

A Margit-hídon a Góbi Rita Társulat és a Nemzeti Táncszínház szervez egy közös flashmobot, délelőtt 10 órától. Ezzel arra akarják felhívni a figyelmet, hogy a kortárs táncforma is egy testmozgás, ami nemtől és kortól függetlenül formában tart. 

Először szerepelt nyilvános eseményen Barack Obama, azok után, hogy második ciklusa után leköszönt elnöki hivatalából. Az elmúlt időszakot nyaralással töltötte, amiért az internet nem tudott elég hálás lenni.

Most viszont a Chicagói Egyetemen részt vett egy beszélgetésen, ahol nagyon hamar rá kellett döbbennie arra, hogy milyen öreg. Max Freedman, az intézmény egyik diákja vezette a beszélgetést, aki azzal kezdte egyik kérdését, hogy nyolcadikos tanuló volt, mikor Obamát 2008-ban megválasztották.

 

Itt eltört valami az egykori elnökben, aki félbe is szakította a kérdezőt, hogy megjegyezze, mennyire eljárt felette az idő. A közönség pedig Obamával együtt nevetett az egészen.