Auguszta
5 °C
22 °C

Gábris Eszter

gabriseszter

szerkesztő Index 2

Gyerek1

Csiga2

Munkával töltött év20

Ebből az Indexnél lehúzott év10

Követték és megverték áldozatukat az ismeretlen rablók Követték és megverték áldozatukat az ismeretlen rablók

Az ismeretlen rablók hosszan követték a férfit, majd megrugdosták és elvették a telefonját.

2015. december 18. 15:57

Ingyenes parkolás és ritkított járatok az ünnepek alatt

A közterületi parkolók díjmentesek lesznek, a tömegközlekedés meg ritkásabb.

2015. december 18. 15:19

Az év tolvaja olyat tett a lopásgátlóval, amit előtte még senki

A tehetségtelen tolvaj kabátot lopni indult, de a levágott lopásjelzőt is magával akarta vinni.

2015. december 18. 14:47

Az II. kerületi Ittlakunk.hu oldalán találtunk erre a videóra, amit a Hulladékvadász készített. A II. kerületi Patakhelyi utca jelenlegi helyzete látható rajta, ami valaha egy erdős, kis nyaralókkal beépített terület volt, manapság csak több hektárnyi szemétdomb. 

Legyen erős. Persze, hogy aranyos, ahogy a kis őzgida a riadt szemeivel önre néz (amiből persze azt olvassa ki, hogy SEGÍTS), ahogy kismalac reszket az avarban, vagy ahogy a rigófióka kuporog, teljesen egyedül, amikor olyan gyenge és védtelen! Legszívesebben már indulna is vele haza, pedig, ahogy a Budakeszi Vadaspark közleménye fogalmaz: 

a túlzó, félreértelmezett gondoskodás könnyen tragédiához vezethet.

Így tavasszal kirándulás közben nagy eséllyel találkozunk árvának vagy magukra hagyottnak tűnő kisállatokkal,  ám ők a legtöbbször nem szorulnak segítségre, sőt, beavatkozásunk könnyen az állat pusztulásához vezethet. A legtöbbször oka van, ha egyedül talál rá egy kisállatra, egy kis összefoglaló: 

Őzek, szarvasok: az anya csak rövid időre hagyja magára a gidát, emberi beavatkozást (pl. óvatlan simogatást, ölbe vételt) követően, az idegen szag miatt előfordulhat, hogy végleg elhagyja kicsinyét, így az éhen hal.

Nyulak: utódjai a magas fűben lapulva várják, hogy anyukájuk visszatérjen és megszoptassa őket. Esetükben mindez még tovább is eltarthat, hiszen a nyúlmama csak naponta egyszer, hajnaltájt szoptatja a kicsinyeit.

Vadmalac: biztosak lehetünk abban, hogy az utódjait harciasan, felbőszülve óvó koca mindig a közelükben van, vagyis már csak ezért sem bölcs dolog megközelíteni a kismalacokat.

Rigó: a fiókák nagyon korán kirepülnek a fészekből, majd szétszóródva rejtőzködnek, hogy a ragadozók nehezebben leljenek rájuk, de eközben a madárszülők folyamatosan etetik őket, és a hangjuk alapján találnak rájuk.

Ha viszont nagyon aggódnánk, 3-4 óra múlva menjünk vissza és nézzünk körül. Várhatóan addigra már nyoma sem lesz az állatnak, de ha mégis ott van, esetleg betegnek, sérültnek tűnik, akkor az illetékes nemzeti parktól, a legközelebbi állatkerttől vagy állatvédelmi szervezetektől kérhetünk segítséget.

Profin kivitelezett trollkodás vagy egy valódi termék? Amíg nem haraptam bele, nem hiszem el, hogy létezik ez a mirelit csokoládés pizza, amit a Dr. Oetker harangozott be a facebook oldalán. Na jó, gazából sose harapnék bele egy csokoládés pizzába, de ez nem is az, hanem egy kerek csokis lepény.

Egy német vlogger már tesztelte is a Dolce al Cioccolato elnevezésű terméket, ezzel 100 grammonként 319 kalóriát pakolva magába, de hát egy ilyen fogás nem is kalóriaszámolásról szól.  A Don Pepe pizzaburgere mellé egész jó választás lehet desszertnek, nem? (Nem.)