Elemér
6 °C
16 °C

Haász János

főszerkesztő-helyettes Lapvezetés

Hány évesen csináltam először?17

Miért csináltam először?Fiatal voltam, jól jött a pénz

Azóta hányszor csináltam?Több ezerszer

Nyilván a cikkírásról volt szóNyilván

Valakik iszonyúan jól járnak a vizes vb-vel Valakik iszonyúan jól járnak a vizes vb-vel

Van szálloda, ahol 100 000 Ft-tal drágul egy hét, van airbnb-s lakás, ahol háromszorosára nő az ár.

február 5. 05:30

Kézzelfogható bizonyítékunk van arra, hogy péntek 13 tényleg balszerencsés

Van biztosító, ahová azon a napon az átlagos kárbejelentés kétszerese érkezett.

február 4. 07:19

Hatalmas pofont kapott Trump beutazási tilalma Hatalmas pofont kapott Trump beutazási tilalma

A rendeletet ízekre szedte és felfüggesztette egy seattle-i bíró. A döntés országos hatályú.

február 4. 07:11

Ha fogékony lennék a rejtett összefüggések sejtetésére, bizonyára a háttérhatalom furcsaságait sejteném (és sejtetném) a dolog hátterében. Így viszont szimplán egy fun fact: a Magyar Olimpiai Bizottságnak 2012 óta a budai elitkörnyéken lévő, így vélhetően nem is olcsó MOM épületegyüttes irodaházában van a székhelye – amit az üzemeltető történetesen a MOMentum Irodaház névre keresztelt el.

kkkkkkkkkk

Amivel persze nem azt akarom sugallni, hogy ha nem költöznek el négy és fél éve, akkor nem álomgyilkolódik le az ország kisebbsége által szorgalmazott budapesti olimpia ötlete. De legalább mondjuk Bank Center vagy Capital Square néven azért aligha alakult volna mozgalom.

Az ugyebár köztudomású, hogy a nők sokkal kevesebbet keresnek, mint a férfiak, a világon mindenhol, így nálunk is. A legfrissebb adatok szerint Magyarországon 13,2 százalékkal alacsonyabb egy átlagos a nő keresete, mint egy átlagos férfié. Amit ha egy naptári évre vetítünk, az jön ki, hogy ez olyan, mintha a nők éve csak 55 nappal később kezdődne. Ami, hahaha, egyébként azt is jelentené, hogy a nők átlagosan 310 nap alatt öregednének egy évet.

De ez persze csak egy rossz vicc, amit egy még rosszabb helyzet szült. Amin, meglepő módon, egyelőre az sem változtat, hogy a magyar gazdaságot egyre súlyosabb munkaerőhiány sújtja, vagyis ésszerű lenne azt feltételezni, hogy a munkáltatók már a nőknek is fizetnek annyit, mint a férfiaknak, csak legyenek dolgozóik (bár oké, munkaerő-túlkínálat esetén is lehetne ilyen hatás, amikor a férfiak bérét viszik le a nők szintjére). Ilyen hatás viszont nincs, se így, se úgy, csak a szembeszökően magas bérkülönbség.

Orbán Viktor szerint a budapesti olimpia ellen indított népszavazással a Momentum álomgyilkosságot követett el. Mondjuk lehet, hogy inkább az a 266 ezer hazaáruló, aki aláírt, de ezen most ne akadjunk fenn.

Hanem tessenek színt vallani: önök szerint milyen büntetést érdemelnek az elkövetők? (Mármint feltételezve, hogy tettük nem lesz hamarosan btk-s kategória, nem mintha nem lenne ez módfelett kívánatos.)

Hogyan büntessük az álomgyilkosságot?

 • 1197
  Csíki sört itatni velük Hódmezővásárhely főterén
 • 1045
  Költségnyilvántartónak küldeni őket a Puskás stadion építéséhez
 • 692
  A budapesti olimpia nyitónapjáig kötelező Magyar Idők-félórát nekik
 • 427
  Szlalomkajakozással