Jolán
-1 °C
7 °C

Haász János

főszerkesztő-helyettes Lapvezetés

Hány évesen csináltam először?17

Miért csináltam először?Fiatal voltam, jól jött a pénz

Azóta hányszor csináltam?Több ezerszer

Nyilván a cikkírásról volt szóNyilván

Engem már kivert a jeges rémület, és legszívesebben elszaladnék Engem már kivert a jeges rémület, és legszívesebben elszaladnék

Ez hol a túlpörgetett taxiórás, külföldit lehúzós, gépzsíros búbánatban 10 százalék? Bónusz: börtön és városháza között ingázó polgármester.

tegnap, 17:43

Lehet, hogy Mészáros Lőrinc egy év múlva gazdagabb lesz, mint Csányi Sándor Lehet, hogy Mészáros Lőrinc egy év múlva gazdagabb lesz, mint Csányi Sándor

Egy kés a farpofák közé, és úgy felszabadítani a különleges belső világokat, hogy Lenin adja a másikat.

november 12. 16:07

Embert így még nem vertek át a budapesti éjszakában Embert így még nem vertek át a budapesti éjszakában

Úgy indultam, hogy „látom, megszelídült”, meg hogy Bandi lejött a hegyről és örökké ő se bírja. Aztán a kétkazettás magnómmal kezdődött és elszalasztott Orfűkön át ruhacseréig tartó időutazás vége mégsem az lett, hogy az életben nincs már több móka. Lovasi 50, koncertkritika.

november 12. 08:34

Olvasónk, Balázs küldte ezt a fotót a hétvégén, miután régóta bosszantja, hogy a fóti templom környéke vasárnaponként úgy néz ki, mint egy dél-alföldi kisváros mérsékelten rendezetlen KGST-piaca a kilencvenes évek első felében. A szentmisére érkező autósok ugyanis a templom előtti zöldterületet használják parkolónak. A fotókon ugyan semmi nem utal arra, hogy formálisan tilos lenne itt parkolni – meg hát szemben van a rendőrség, pláne meg hát: Isten szeme mindent lát –, de az a szép, ződ gyep, hát az nagyon hiányzik már innen.

foti templom

De legalábbis a szegedi Etelka sori Tescónál lévő parkoló felfestéseit. Valami biztos nagyon akciós más, nyilván semmi más magyarázata nincs ennek az elegáns megoldásnak, amivel két parkolóhelyet is elfoglalt, persze mindkettő a mozgáskorlázott részen, mert mégis csak úgy az igazi.

tahotesco bmw szeged
Fotó: Olvasónk, Balázs

Olvasónk, Gábor, a miskolci Aldinál fotózott egy Mercedest, amelynek nem sikerült tökéletesen beparkolnia. Ha csak ennyit hall, akkor azt gondolja, hogy na megint egy tahó, aki mozgáskorlátozottak helyén áll, vagy több parkolóhelyet is elfoglal, hasonlók. De ezen a képen elsőre semmi ilyesmi nem látszik, nézze csak:

miskolcipark

Jó, hát mindkét oldalon ki van centizve, sőt, kicsit ki is lóg, de hát érthető, ha ilyen keskenyre szabják a parkolóhelyeket – korábban is volt már szó arról, hogy néha nem a parkoló tahó, hanem a parkolóhely van elméretezve. Szóval elsőre csak ennyi.

De ha jobban megnézzük, akkor a tahóparkolónak hitt barátunk mégis csak az: ez a rész ugyanis, ahová beállt, azért olyan szűkös az autónak, mert valójában a gyalogosoknak van fenntartva. Úgyhogy ezért már jár a taps, bravó!