Szilárda
0 °C
6 °C

Haász János

főszerkesztő-helyettes Lapvezetés

Hány évesen csináltam először?17

Miért csináltam először?Fiatal voltam, jól jött a pénz

Azóta hányszor csináltam?Több ezerszer

Nyilván a cikkírásról volt szóNyilván

A város, ahol a rendszerváltás még Damjanich szobrát sem kímélte A város, ahol a rendszerváltás még Damjanich szobrát sem kímélte

Többször megrongálták, 1990-ben le is döntötték. Rossz helyen állt, meg hát ahogy kinézett.

december 9. 19:18

Miért teavaj a teavaj? Miért teavaj a teavaj?

Van-e köze ehhez a távol-keleti teafogyasztási szokásoknak, és miért csak a volt Monarchiában terjedt el a név?

december 7. 07:07

A világ legnagyobb kapacitású szervere se lenne elég az összes tahóparkolós fotó közzétételére – és akkor csak azokról beszélek, amik az én postafiókomban landolnak, mint államtitkár fia egy zsíros állami tenderen –, de néha igazi gyöngyszemek is előbukkannak.

Ilyen ennek a budaörsi Seatnak a története is: olvasónk, Péter elmondása szerint a sofőr a parkolóból kitolatva nekihajtott a korlátnak, majd szépen otthagyta pihenni az autót. Tudják, mint melósok a műszak vége előtt negyedórával a munkapad mögé esett szerszámokat, ottsszamegazúristen felkiáltással. A kissé hányaveti parkolássá vált béna tolatás eredménye egyébként az lett, hogy a parkoló belsőbb részei álló autósok csak egy le nem fizetett vizsgabiztossal lefutott rutinvizsga nehézségeit idéző módon tudnak kitolatni a parkolóból, derül ki olvasónk leveléből.

Frissítés: Több olvasónk szerint valójában az történhetett, hogy a seatos nem húzta be a kéziféket és sebességben sem hagyta az autót, így az egyszerűen csak kigurult a parkolóhelyről.

Hirtelen nem tudott más eszembe jutni, amikor este, hazafelé jövet, megláttam ezt a különös performanszt: egy Tescóból ellopott bevásárlókocsi (a benne lévő szatyorban, bár ez a fotón nem látszik, szemét), akkurátusan hozzálakatolva az átadása óta kicsit viharvertté vált Göncz Árpád-városközpont táblához. A bevásárlókocsi kis bedobónyílásában felfedezni véltem egy százast is, szóval a művész nemcsak energiát és erőforrást, hanem pénzt sem kímélt, amikor elkészítette az alkotást.

gonczarpad

Meghirdetem, és máris lezárom a hét (oké, a múlt hét) lúzere versenyt. G. Zsoltnak hívják, húszéves és miskolci lakos, és a múlt héten nagyon szeretett volna egy autót magának. Meg tudom ezt érteni, az én kislányom augusztus óta rágja a fülem egy eszméletlenül nagy és puha plüsskutya miatt, szóval tudom én, milyen gyötrő kínokat okozhat a vágy.

Zsolt viszont nem mások fülét rágta (mondjuk nem is egy akaratos nyolcéves), hanem a tettek mezejére lépett. A tettek mezejét jelen esetben Kiss Tábornok útnak és a Lányi Ernő útnak hívták, különös ismertetőjelük, hogy kellően sok autó parkolt ott, hogy Zsolt péntek este hét körül ne bírja tovább leküzdeni a vágyat. Feltört egyet, hogy majd jól ellopja – de nem bírta beindítani.

Jó, hát nem sikerülhet elsőre, a kábelek összebindzsizése jól néz ki egy hollywoodi filmben, de ott az is megy, hogy leugrasz egy toronyházból, aztán futsz tovább. Hát feltört még egyet, de azt sem.

Aztán még egyet, meg még egyet, és  még egyet.

Öt után feladta, talán a lelkesedés, talán a feltörhető autók fogytak el, nem tudhatjuk. Kettőből azért legalább a magnót kilopta, de volt, amit a feltörést leszámítva érintetlenül hagyott. Persze így is volt olyan pechje, hogy a rendőrök rövid időn belül elfogták, ráadásul kiderült, hogy november végén volt egy sikeres autófeltörése is – mármint akkor nemcsak feltört, hanem „elkötött egy autót, amit jogtalanul használt” is, ahogy a rendőrség írta.