Emma
5 °C
8 °C

Hanula Zsolt

újságíró Tech-Tudomány

Olvasatlan emailek száma18975

Ebből fontos0

Facebook-részvények száma1

Jelenlegi árfolyam (dollárban)76

Ez már lassan az Igazságtalanság Ligája Ez már lassan az Igazságtalanság Ligája

Tényleg megérdemli azt a sok rossz kritikát Batman és Superman legújabb kalandja? Erről beszélgetünk részletesen a Kultrovat Podcast legújabb adásában.

tegnap, 14:53

Sosem találná ki, kik vitték sikerre a koffeinmentes kávét Sosem találná ki, kik vitték sikerre a koffeinmentes kávét

Annyit segítünk, hogy ugyanazok, akik az első nagy dohányzásellenes kampányt is csinálták. Meg a második világháborút és a holokausztot.

tegnap, 05:14

Miért éppen 9 perc plusz alvást enged a szundi gomb? Miért éppen 9 perc plusz alvást enged a szundi gomb?

A mechanikus ébresztőóráktól az iPhone-ig kilenc perc a standard, és ennek egyáltalán nem tudományos-élettani okai vannak.

november 22. 07:09

Ami tegnap este éppen így nézett ki:

A héten Hálaadás van, a legfontosabb, tradicionális amerikai ünnep, amit mindenki igyekszik a családja körében tölteni (jellemzően azzal, hogy a kóma közelébe zabálja magát pulykával). Mivel Amerikában jellemző, hogy az ember pár ezer kilométerre lakik a családjától, ilyenkor a nagyobb városokban rendes népvándorlás alakul ki, a perülőjegyek árai az egekbe emelkednek, satöbbi. Szóval azért nem mindig olyan durva a helyzet, mint ami most az ABC News videóján látszik.

Gyászol a Twitter népe, ami önmagában nem egy különösebben ritka esemény, mindig előfordul, amikor meghal egy híresség. Most azonban az a fura helyzet állt elő, hogy meghalt a tömeggyilkos Charles Manson, a derék twitterezők viszont a polgárpukkasztásban és rockzenében utazó szupersztár Marilyn Mansont búcsúztatják.

De annyira, hogy vasárnap óta a trending hashtagek élvonalában van. Hogy ebből mennyi az, aki direkt trollkodik és mennyi keveri össze tényleg a két embert, azt persze nem tudjuk. Marilyn Mansonnak egyébként egy pici köze tényleg van Charles Mansonhoz, nevezetesen tőle kölcsönözte a művészneve felét (a másik felét meg Marilyn Monroe-tól), valójában Brian Warner a neve.

(via Newsweek)

Olvasónk, Artúr a hétvégén a Vasúttörténeti Parkba akarta vinni a gyerekeit, és hát hogy jár az, aki nem nézi meg előtte az interneten, hogy nyitva van-e? Így:

Feltűnik valami fura a fotón? Nyilván feltűnik, ha már elolvasta a poszt címét: a magyar, angol és német feliratok mellett filippínóul tájékoztatják a közönséget arról, hogy zárva tartanak. Két kérdés vetődik fel.

Egy: a filippínó nyelv tényleg akkora király, hogy három a betűt tesz egymás mellé egy szóba? (Nem, az csak egy elgépelés, helyesen "ipinaalam".)

Kettő: Miért pont filippínó?

  • 5138
    Google Translate-tel készült az egész hóbelevanc, csak mellékattintott valaki a franciának, és azóta sem tűnt fel senkinek
  • 3891
    Ezzel próbálják megzavarni a migránsokat, és különben is Soros.
  • 923
    A park fenntartói nagy rajongói Duterte elnök úr háborújának a drogok és a józan ész ellen, és ezt szeretnék kifejezni

UPDATE: Mint kiderült, a filippínó - vagy ahogy nem hivatalosan ugyan, de sokan nevezik: tagalog - nyelvben tényleg lehet három a betű egymás mellett, sőt, az "ipinaalam" és az "ipinaaalam" szó is értelmes és helyes, csak másképp vannak ragozva. Ma is tanultunk valamit!