Hajnalka
-1 °C
15 °C

Hanula Zsolt

újságíró Tech-Tudomány

Olvasatlan emailek száma18975

Ebből fontos0

Facebook-részvények száma1

Jelenlegi árfolyam (dollárban)76

A náci vallatótiszt, aki Disneylandig jutott

Hanns Scharff véletlenül lett a Luftwaffe vallató specialistája. Elutasította a kínzást és fenyegetést, a módszereit máig tanítják.

tegnap, 09:05

Tömegsírokat találtak Kongóban Tömegsírokat találtak Kongóban

Végtagok lógtak ki a földből, írja az ENSZ emberi jogi szervezete. Eddig tíz tömegsírt találtak a polgárháború dúlta területeken.

március 25. 11:49

Légitámadás ért egy szíriai börtönt, sokan meghaltak

Orosz gépek bombázták le a börtönt, a túlélőket a börtönőrök lőtték halomra.

március 25. 10:30

A dubaji rendőrség szupermenő luxus-sportkocsikból álló flottájának egyik tagja, egy Bugatti Veyron kapta meg a Guinness Rekordok könyve hivatalos elismerését és a leggyorsabb rendőrautó megtisztelő címét. A végsebessége 407 km/óra, ezer lóerő viszi nulláról százra 2,5 másodperc alatt. Az eddigi csúcstartó az olasz rendőrség Lamborghini Gallardója volt, szánalmas 370-es sebességgel.

A dubaji rendőrség luxusautós különítménye 14 kocsit használ, van köztük Aston Martin, Porsche és BMW, Ferrari és Bentley is. Utóbbi kettőt ráadásul rendőrnők vezetik, amivel a nők elnyomása ellen próbál tenni valamit a hatóság. A flotta nem használja ki a motorok brutális teljesítményét, ugyanis nem autópályákon teljesítenek szolgálatot üldözésekben, hanem benn a városban, egyfajta országimázs-építő turistalátványosság szerepük van. (via)

A csúfos eset Szenegálban történt, a Touba TV nevű csatornával, ami egyébként muszlim vallásos műsorokat nyom egész nap. Kivéve múlt hétfőn délután egytől vagy húsz percen keresztül, amikor rejtélyes okok folytán hardcore pornó került az adásba. A szabotőrt, aki becsempészte a határozottan nem odaillő tartalmat az élő adásba, egyelőre nem sikerült elkapni, de valószínűleg extrém súlyos büntetés vár rá a blaszfémiáért.

Az persze jó kérdés, hogy mehetett a dolog teljes 20 percen keresztül, amikor egy tévéadást elsötétíteni a stúdióból aligha kerül 10-15 másodpercnél többe. Nem vették észre? Azt hitték, a rendes adás része, és mindjárt jön a csavar a sztoriban? Kíváncsiak voltak a történet végére? (via)

Futótűzszerűen terjed a Facebook hazai fertályán egy magyar lány története arról, hogy felvett egy fejkendőt a vonaton, mert vizes volt a haja, és nem akart megfázni. Eddig semmi különös, ugye? Akkor olvassa el a teljes sztorit, hogy mit vált ki az emberekből egy fiatal lány olyan viseletben, ami távolról emlékeztet arra, ahogy a muszlim nők öltöznek.

A legtanulságosabbak és legelkeserítőbbek persze itt is a kommentek.