Gyöngyi
2 °C
13 °C

Hanula Zsolt

újságíró Tech-Tudomány

Olvasatlan emailek száma18975

Ebből fontos0

Facebook-részvények száma1

Jelenlegi árfolyam (dollárban)76

Libabőr minek van? Libabőr minek van?

És miért reagál a testünk pont ugyanúgy a hidegre, egy félelmetes horrorfilmre, és a válogatott meccsen a Himnusz éneklésére?

tegnap, 07:26

6000 éve ég egy hegy Ausztráliában 6000 éve ég egy hegy Ausztráliában

Nem vulkán, hanem természetes szénlelőhely, ami évezredekkel ezelőtt gyulladt ki, és azóta sem tudja senki eloltani.

október 21. 07:02

Éjszaka nőtt másfél centit? Nyugi, mind így vagyunk ezzel Éjszaka nőtt másfél centit? Nyugi, mind így vagyunk ezzel

Nem a mérőszalag szórakozik önnel, hanem a gravitáció. Alvás közben mindenkinek megnő a testmagassága, aztán napközben visszazsugorodik.

október 19. 07:07

Nem vicc, akár 40%-kal is drágább lehet a hazai jégkocka, mint amit Angliából vagy Svédországból, sőt, akár a tengerentúlról hoznak. A környezetvédők akadtak ki leginkább a helyzeten, mondván, mennyire értelmetlen dolog már hajóval hozni a jeget jó messziről, és azzal szennyezni az óceánt meg a légkört. Az egész balhé az erős izlandi szakszervezetek által kiharcolt magas munkabérre vezethető vissza végső soron, de ettől függetlenül elég groteszk a helyzet, mert hát ki a fene gondolta volna, hogy ott fenn Izlandon egyáltalán értelmezhető kereslet van előre gyártott jégkockára. (via Iceland Review)

Igen, abból a mobilos játékból, amit kb. minden második-harmadik ember telefonján lát, ha körülnéz tetszőleges tömegközlekedési eszközön. És nem ám valami sufni kábeladón, hanem az egyik legnagyobb és legnézettebb amerikai tévécsatornán, a CBS-en. Az egyórás (!) vetélkedőben két csapat küzd majd a nyereményért mindenféle Candy Crush-szerű interaktív játékban. Aminek persze semmi értelme, hiszen az alapjáték annyira egyszemélyes, amennyire csak egy ilyen "párosíts össze három azonos figurát" tologatós Bejeweled-klón csak lehet. Mondom ezt úgy, hogy egyébként az 1348. pályán tartok, és tényleg el lehet ütni vele az időt a vécén, metrón ülve, na de hogy tévéműsor?! Akkor már inkább a Flappy Bird.

(via CNN)

Gyerekként ez persze tök egyértelmű volt: pont azért piros, hogy mutassa, hogy ki a rosszfiú a történetben, és nem is kell ezt agyonmagyarázni, mert abból csak ilyen midiklorián-szintű illúzióromboló erőlködés lesz. Na de nem gyerekként? A most megjelent új hivatalos Star Wars regény, az Ahsoka megadja a választ.

Azt ugye tudni kell, hogy a Disney a Lucasfilm-felvásárláskor deklarálta, hogy a mozifilmek és a Clone Wars tévésorozat kivételével mindent töröltek a hivatalos kánonból, és tiszta lapra kezdik a mitológia és a háttérvilág felépítését. Eszerint a fénykard lelke az úgynevezett kyber kristály, ami fókuszálja az Erőt. A jedi és a kristály között misztikus kapcsolat alakul ki, utóbbi ettől elszíneződik, és megadja a fegyver pengéjének színét. A sith-ek viszont nem cimborálnak össze a kristályukkal, hanem az uralmuk alá hajtják, ami ettől "vérezni" kezd. Ezt érthetjük direktben, vagy átvitt értelemben, a lényeg, hogy ez festi pirosra a fénykardot.

Hát így.

(via Cinemablend)