Vilma
-7 °C
4 °C

Hanula Zsolt

újságíró Tech-Tudomány

Olvasatlan emailek száma18975

Ebből fontos0

Facebook-részvények száma1

Jelenlegi árfolyam (dollárban)76

Megdöbbentő, de hatnak az észérvek az összeesküvés-hívőkre Megdöbbentő, de hatnak az észérvek az összeesküvés-hívőkre

Magyar pszichológusok kísérletei vezettek erre az eredményre. Hatásos még a nevetségessé tétel, de az érzelmekre hiába is apellálunk egy konteó-hívőnél.

5 órája

Az indiánok szembeszálltak az olajlobbival, és győztek Az indiánok szembeszálltak az olajlobbival, és győztek

Ez lehet az új amerikai elnök első fontos, szimbolikus erejű döntéseinek egyike. Több milliárd dollárt költött egy óriáscég egy új olajvezetékre, de úgy néz ki, a sziúk és a környezetvédők tüntetései megakadályozzák a rezervátum közelében a befejezését. Már ha Trump közbe nem szól.

5 órája

A sziú indiánok legyőzték az olajlobbit

Nem kapott engedélyt a 3,7 milliárdos olajvezeték utolsó szakasza az indiánok és a környezetvédők tiltakozása miatt. Trump elnök viszont még beleszólhat a dologba.

22 órája

A finn fickó videója már több mint egy éves, de csak most fedezte fel magának az internet népe. Először tippelje meg a sorrendet, csak aztán nyomjon a play gombra!

Nem engedtek be Kazahsztánba egy új-zélandi turistát a hatóságok, mert nem tudott érvényes úti okmányt felmutatni - ez eddig nem túl érdekes hír, ugye? Akkor pontosítsunk: nem tudott érvényes, ausztrál útlevelet felmutatni. Hiába érvelt azzal, hogy ő új-zélandi, nem ausztrál, a reptéren a kazah bevándorlási hivatal emberei ragaszkodtak hozzá, hogy Új-Zéland az nem egy ország, hanem Ausztrália egyik megyéje. Ebből adódóan mutasson egy rendes ausztrál útlevelet, aztán bejöhet.

A 28 éves Chloe Phillips-Harris próbálkozott azzal, hogy megmutatja a térképen, hogy Új-Zéland igenis egy külön ország, erre mutattak neki a kazahok egy térképet, amiről úgy, ahogy van, hiányzott a szigetország Ausztrália mellől. Már fel is tették a Kínába tartó gépre, de végül a kitoloncolást sikerült némi diplomáciai telefonos segítséggel megúsznia. További másfél napig tartották egy reptéri kihallgató szobában, mire sikerült meggyőznie a határőröket, hogy Új-Zéland létezik, és beengedték az országba. (via NZ Herald)

Súlyos felháborodás és botrány volt a héten abból, hogy kiderült, az új ötfontos bankjegy készítésekor állati zsírt is használnak, így a pénz, ha nyomokban is, de állati eredetű anyagot tartalmaz, vagyis

nem vegán.

Roppant balhé kerekedett a dologból (százezer tiltakozó aláírás jött össze pár nap alatt!), és ha ön nem érti, miért fontos az, hogy vegán-e a pénz vagy sem, hát, nincsen egyedül. Vagyis nem volt. Eddig. A Bloomberg ugyanis előásott egy statisztikát, egyenesen a Bank of Englandtől, ami azt mutatja, hogy évente mennyi bankjegy sérül meg Nagy-Britanniában azért, mert megrágják, vagy úgy, ahogy van, megeszik azokat. Hát kapaszkodjanak meg: 2003 óta másfél millió font (560 millió forint) értékű készpénz járt így! És a helyzet egyre csak rosszabbodik, 2003-ban még csak évi 80 ezer fontot rágtak meg, de az utóbbi években már stabilan 120 ezer fölött van ez az adat. A legrosszabb év 2011 volt, akkor majdnem 150 ezer fontot csócsáltak meg az angolok.

Belegondolni is rossz, hogy szegény vegán pénzrágcsálók felveszik a zsíros fizetésüket, gyanútlanul elkezdik majszolgatni, és csak utólag döbbennek rá, hogy az tényleg zsíros volt.