János, Pál
17 °C
32 °C

Hegyeshalmi Richárd

Tyler

újságíró Tech-Tudomány

(ノಠ益ಠ)ノ彡┻━┻┌П┐(►˛◄’!)

ー═┻┳︻▄ξ(✿ ❛‿❛)ξ▄︻┻┳═一(۶ૈ ᵒ̌ Дᵒ̌)۶ૈ=͟͟͞͞ ⌨

Mégis tovább működhet a KöMaL

Az Emmi ellehetetlenítette a 124 éve alapított folyóirat működését, de úgy tűnik, mégis megkapják a szükséges támogatást.

június 22. 18:26

A játék, aminek előre köszönhet a Walking Dead A játék, aminek előre köszönhet a Walking Dead

A Days Gone szokatlan mélységű zombimészárlása a legjobb interaktív filmeket idézi, de ez szerencsére nem megy a játékmenet kárára.

június 16. 22:29

Fogod a valóságot, és megpróbálod bitekbe önteni Fogod a valóságot, és megpróbálod bitekbe önteni

Az autószimulátorok lassan eljutnak oda, hogy nem lehet őket megkülönböztetni a valóságtól. Az e3-on Zárt ajtók mögött láttuk a Project CARS 2-t.

június 16. 06:24

A hanglemez (népiesen: bakelit) mostanában ultramenő hanghordozó. Minden rohadt tévésorozatnak és videojátéknak kijön lemezen a zenéje (többnyire ugyanabból a master fájlból készítik, mint a cédét), minden huszadrangú indie rockbandának van limitált kiadású hanglemeze, és ma már mindenki potenciális lemezgyűjtőnek számít, aki egyszer betette a lábát az Urban Outfittersbe.

A hanglemez tényleg csodálatos formátum, de egy kicsit macerásabb a Spotifynál. Például megfelelő tárolóhely kell neki. Fél terabájtnyi adat elfér egy hordozható merevlemezen, de egy ötszáz darabos lemezgyűjteményhez egy-két köbméternyi polc kell. És nem árt, ha az a polc pormentes, tökszáraz és hűvös környezetben van. A por karcolja a lemezt (lejátszás előtt törölgetni kell egy olyan kefével, aminek az árából egyévnyi Spotify-előfizetés is kijönne), a túl magas páratartalom aljas kis penészlerakódásokat képezhet a barázdákban, a hűvös meg azért fontos, mert a lemez alapanyaga hőre lágyul, és ez deformációhoz vezethet.

A Kojima Productions új videojátéka, a Death Stranding még nem jelent meg, de a Sony E3-as merchandise pultjánál már kitették egy vitrinbe a játékból bemutatott zenék hanglemezes kiadását. A lemezkorong festése nagyon szép, tényleg mutogatni való. Amikor délelőtt megláttam, az első gondolatom nekem is az volt, hogy milyen szép, a második meg az, hogy

MENNYIRE KELL AHHOZ SZELLEMI FOGYATÉKOSNAK LENNI, HOGY VALAKI KITEGYEN EGY LEMEZKORONGOT A KALIFORNIAI TŰZŐ NAPRA?

Jó, hát biztos komoly lemezgyűjtők ezek civilben, spekuláltam magamban, meg mióta nyomhatják már ezt a merchandise-bizniszt; mit puffogok én a pince hűvösén tárolt kiadványaimmal? Biztos jégbe hűtötték a vitrint, vagy lehet, hogy ez valami demonstrációs üveglemez, csak nem ilyen hülyék ezek.

Délután ismét arra jártam, erre mit látok:

20170612 165513

Ez valószínűleg már a lemez melletti szobornak is sok volt, azért követett el rituális öngyilkosságot. Vagy ő is gutaütést kapott a kaliforniai naptól. De ennél jobb magyarázat nem is kell rá, hogy miért hülyeség a vinilt bakelitnek hívni: azért, mert a bakelit hőre keményedik. (Nem véletlenül abból gyártják a jobb kotyogós kávéfőzők fülét.)

Tudom, kevesen hajlandók megtanulni a műanyaggyártás alapjait a zenehallgatás kedvéért , és igen távol áll tőlem a vinil-elitizmus, de erre én sem tudok mást mondani, mint azt, hogy akinek ennyi esze van, az tényleg maradjon az mp3-nál.

Szokták mondani, hogy egy trend akkor fut be igazán, ha elkészül belőle a pornóverzió. Mivel az egyik legnagyobb pornóoldal több mint 400 találatot ad a fidget spinner keresőkifejezésre – de munkavédelmi okokból inkább nem linkelnénk –, tényként közölhetjük, hogy a fidget spinner betört a mainstreambe.

Miután a legfontosabb művészeti ág is felfedezte magának a kis pörgettyűt, csak idő kérdése volt, hogy valaki zenélni kezdjen vele. Erre mostanáig kellett várni: egy producer, Andrew Huang most publikálta az új kislemezét, amin fidget spinnerrel írt minimáltechnót hallgathatunk.

A zene persze szar, de ezen ne akadjunk fenn, fő, hogy elkészült.

A kanadai Richmondban néhány, a kikötőben bámészkodó turista úgy gondolta, remek mulatság lenne kenyérdarabokkal etetni a vízben úszkáló oroszlánfókákat. Az egyik oroszlánfóka viszont úgy döntött, hogy inkább a svédasztalról válogatna, és a fenekénél fogva berántotta az egyik kislányt a tengerbe.

Az oroszlánfókák intelligens, alapvetően félénk élőlények, de néha agresszívvé válnak, és előfordul, hogy emberre támadnak.

Némi rémült kiabálás után egy felnőtt a vízbe ugrott, és kimentette a kislányt. Szerencsére nem esett baja. A történtek után a fókán erőt vehetett a félénkség, mert rögtön felszívódott.