Bence
11 °C
25 °C

Hegyeshalmi Richárd

Tyler

újságíró Tech-Tudomány

(ノಠ益ಠ)ノ彡┻━┻┌П┐(►˛◄’!)

ー═┻┳︻▄ξ(✿ ❛‿❛)ξ▄︻┻┳═一(۶ૈ ᵒ̌ Дᵒ̌)۶ૈ=͟͟͞͞ ⌨

A polkorrektség nyert, mindenki más veszített A polkorrektség nyert, mindenki más veszített

A Google egyik fejlesztőjének kiáltványa botrányt kavart a cégen belül és kívül. Az azóta kirúgott James Damore rövid idő alatt eljutott a Szilícium-völgyi szexizmustól az alt-rightig.

augusztus 19. 12:30

Visszasírhatjuk a '90-es évek terrorját Visszasírhatjuk a '90-es évek terrorját

Az ezredforduló környékén jóval békésebb volt a kontinens. Viszont az elmúlt évek terrortámadásai ellenére is biztonságosabb hely Európa most, mint a hetvenes-nyolcvanas években volt: 1972-től több mint húsz éven át évente legalább százan haltak meg merényletekben.

augusztus 18. 09:44

Új gyógyszer a mogyoróallergia ellen Új gyógyszer a mogyoróallergia ellen

Akár négy évig tartó védelmet nyújthat.

augusztus 17. 23:08

A brit Wetherspoon's pubjaiban szinte mindenki megfordult már, aki az Egyesült Királyságban él. Sült hal, olcsó sör, jó társaság, jókedv – ideális körülmények egy péntek estéhez. A pincérek még abba is belementek, hogy töltőre tették a vendégek telefonjait a bárpult mögött, ha lemerülőben voltak.

Egészen mostanáig.

A vezetőségnek elege lett a potyázókból, és az összes Wetherspoon'sban betiltották a telefontöltést. A cég szóvivője a Mirrornak azzal indokolta a döntést, hogy a pultosok amúgy is túlterheltek, és nem akarnak mások telefonjaival szöszmötölni.

Az egyik pub tulajdonosa azt mondta, hogy ő eddig is mindenkit elutasított; nem hiányzik neki a vendégek panaszkodása, ha a pultosok véletlenül leejtik vagy eltörik a telefont. Szóval ha a Wetherspoon'sba menne sörözni, vigyen magával powerbanket.

Az atomháborútól mindenki joggal szorong. Vulkáni hamuvá változni egy szempillantás alatt eleve szörnyű, de a túlélőknek sem lesz jobb dolga a nukleáris télben, sugárbetegségtől szenvedve.

Arról nem is beszélve, hogy a frizuránk is szörnyű állapotban lesz.

Az amerikai kormány már régen közzétette azt a listát, amin pontokba szedték az atomháborús illemtant, de most, hogy Kim Dzsongun és Donald Trump összerúgták a port, érdemes ismét elővenni. Már csak az olyan érdekes pontok miatt is, mint hogy

„mossuk a hajunkat samponnal vagy szappannal, és vízzel. Ne használjunk hajkondicionálót, mivel az megköti a radioaktív anyagokat, ha nem sikerül megfelelően kiöblíteni.”

Nehéz elképzelni, hogy valaki épp a haja selymességével lenne elfoglalva, miközben kiakad körülötte az összes Geiger-Müller-számláló, de ne mondják, hogy nem szóltunk időben. Búcsúzóul itt egy helyzethez illő idézet Ottlik Géza Iskola a határonjából:

„... annyit ért, mint az a parányi orsóra tekert erős fonál, amit még anyám csomagolt be nekem annak idején, hogy tisztogassam vele a fésűmet, nehogy megszóljanak majd érte a többiek, ha látják, hogy korpás. Hát hogy is mondjam? Ilyesféle tisztátalanság itt akkor se igen sértette volna társaim finnyásságát, ha sokkal nagyobb érdeklődéssel viseltetnek magánügyeim iránt.”

A müncheni Benjamin Davisnek elege lett belőle, hogy reggelenként a túlzsúfolt utakon ücsörögjön az autójában, amíg beér a munkahelyére. Úgy döntött, a legrövidebb utat választja, és az Isar folyóban úszva jár dolgozni.

Davis egy vízhatlan táskában viszi magával a laptopját, az öltönyét és a cipőjét, majd a hátára szíjazza azt, és úszva teszi meg a két kilométeres utat. A parton már csak át kell öltöznie.

Davis az évszaktól függően készül az úszásra; mint elmondta, télen elég dermesztő élmény, de melegebb időben még mindig ez a leggyorsabb út a munkahelyéig.

„Gyorsabb, és sokkal nyugtatóbb élmény, mint a dugóban ücsörögni” – mondta Davis.