Orsolya
7 °C
17 °C

Hegyeshalmi Richárd

Tyler

újságíró Tech-Tudomány

(ノಠ益ಠ)ノ彡┻━┻┌П┐(►˛◄’!)

ー═┻┳︻▄ξ(✿ ❛‿❛)ξ▄︻┻┳═一(۶ૈ ᵒ̌ Дᵒ̌)۶ૈ=͟͟͞͞ ⌨

Tesztelték a Blue Origin rakétahajtóművét Tesztelték a Blue Origin rakétahajtóművét

Ekkora lángcsóvával ökörcsordát lehetne sütni.

tegnap, 16:42

Fizetős tartalmak jönnek a Facebookra

A Facebook pénzt csinál az instant cikkekből: elveszi a miénket, és a kiadóknak adja.

tegnap, 16:09

Számítógéppel modellezték a depresszió mechanizmusát Számítógéppel modellezték a depresszió mechanizmusát

A depressziósok azért koncentrálnak a negatívumokra, mert azt tanulságosabbnak érzik.

tegnap, 15:55

A USS Ford repülőgép-hordozó önmagában is gigantikus konstrukció – százezer tonna a vízkiszorítása –, így nem meglepő, hogy az alkatrészei sem kicsik. Egy nemrég publikált videón bemutatták, hogy milyen, amikor a hajó horgonyt vet.

A horgonylánc 438 méter hosszú. Egyetlen láncszeme is több mint hatvan kilót nyom, maga a horgony pedig 13 600 kilogramm tömegű. És ez még nem is a kategória rekordere, a Nimitz osztályú hajókon ennél is súlyosabb horgonyokkal dolgoznak.

A 12,9 milliárd dollárért épített USS Ford a haditengerészet első új osztályú repülőgép-hordozója az elmúlt 40 évben. Hamarosan követheti a USS John F. Kennedy és a USS Enterprise is. A Ford a tervek szerint először 2022-ben hajózna ki.

Egy milliomos nemrég azt mondta: nem csoda, hogy a millenniumi generációhoz tartozó fiatalok nem tudnak házat vásárolni, mert az összes pénzüket elköltik avokádós pirítósra. Egy San Franciscóban terjedő új gasztronómiai őrület szintén alááshatja a jelzálogkölcsön-felvételi hajlandóságot, mert a reggelizőhelyeken egyre népszerűbb a milliomosszalonna.

Igen, mi is látjuk a szúrós tekintetű John Travoltát, amint azt kérdezi, hogy „ötdolláros turmix?”, mert tényleg: mi az isten kerül egy szelet szalonnán hét dollárba? Hát természetesen az íze.

A milliomosszalonnát kábé egy centi vastagra vágják, édes-savanyú ízesítést adnak neki (példul cayenne-i borssal és cukorral), majd alacsony hőmérsékleten órákig sütik. Ettől az állaga finom porhanyós lesz, az íze pedig csodálatos.

A post shared by First Watch (@first.watch) on

A milliomosszalonna a Bay Area környékén egyre népszerűbb fogás, és a legjobb, hogy nem is kell hozzá milliomosnak lenni. Egy szeletért átlagosan 2-7 dollárt kérnek; ennyit igazán megér ez a kis dekadencia, főleg, ha a végtermék finom. A szalonna meg általában az szokott lenni.

(Business Insider)

Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára, a Mura Program miniszteri biztosa szombaton Becsehelyen, Magyarország legnagyobb, mintegy négyhektáros kiviültetvényének szüreti sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a térség gazdasági-turisztikai fejlesztését célzó Mura Program egyik példája lehet a dél-zalai dombokon terjedő kivitermesztés.

(MTI)