Hajnalka
0 °C
14 °C

Hegyeshalmi Richárd

Tyler

újságíró Tech-Tudomány

(ノಠ益ಠ)ノ彡┻━┻┌П┐(►˛◄’!)

ー═┻┳︻▄ξ(✿ ❛‿❛)ξ▄︻┻┳═一(۶ૈ ᵒ̌ Дᵒ̌)۶ૈ=͟͟͞͞ ⌨

A tények megcáfolnak minket? Annál rosszabb a tényeknek A tények megcáfolnak minket? Annál rosszabb a tényeknek

Pszichológiai kutatások szerint a személyes meggyőződést nem lehet tényekkel felülírni. Sok esetben a tények csak megerősítik a téves meggyőződést. De mi ennek az oka és mit tehetünk ellene?

március 24. 13:58

A zenehallgatás maximuma A zenehallgatás maximuma

Az orsós magnók méregdrágák, a felvételek ugyancsak, de jobban szólnak minden másnál. Az analóg reneszánsz új belépője jó eséllyel megmarad a hifista elit kedvenc játékszerének.

március 23. 15:32

Így kell szarból várat építeni Így kell szarból várat építeni

A Square Enix folytatást készített egy évekkel ezelőtt megbukott játékának. Miután megbízták a megfelelő kivitelezőt, megszületett az utóbbi évek egyik legjobb akciójátéka, a Nier: Automata.

március 20. 23:00

"Sanyikám, azt mondd meg nekem, hogy a mókus román kurva anyjába vitte fel ide a faszomba ezt a szart!" - idézhette volna az idevágó sort Mucsi Zoltán egy filmszerepéből, ha a kelet-kínai Taizhou városában jár, és meglátja, hogy egy sofőrnek sikerült egy ház tetején parkolnia a kocsijával. De nem mondja, mert Mucsi Zoltán nem jár Kínába, hogy házak tetején parkoló autókat nézegessen. Kénytelenek vagyunk beérni a BBC-vel, ami a közszolgálati tájékoztatás éthoszával és a kétszerkettő józanságával írta meg, hogy a sofőr megpróbált elkerülni egy ütközést, de véletlenül a gázpedálra lépett kanyarodás közben. A sofőrt létrával, a terepjáróját daruval mentették.

De tényleg: hogy a mókus román... szóval hogy került a háztetőre az autó? Hát így:

350 dollárt, hazai áron több mint százezer forintot fizethetünk, ha szeretnénk megvenni a Google és a Levi's közös fejlesztését, az okosfarmerdzsekit. A szabadalmaztatott ATAP Project technológiával vezetőként működő kabátszövetet hoztak létre, ami így maga is egy csatlakoztatható eszközzé válik.

A Commuter Trucker Jacket fantázianevű ruhadarabot a tavaly májusi Google I/O-n mutatták be. Akkor 2017 tavaszára ígérték a dzsekit, de ez most átcsúszott őszre. Sebaj, addigra megint szezonja lesz az átmeneti kabátoknak. (The Verge)

Az amerikai haditengerészet a USS Detroid hadihajón tesztelte a fedélzetről indítható Hellfire Longbow rakétát. A Lockheed Martin és a Northrop Grumman által fejlesztett rakétát a hadsereg már használja, de azóta elkészítették a vízről indítható verzióját is. Ezek föld-föld rakétarendszerek (Surface-to-Surface Missile Module, SSMM), vagyis talajszintből indulnak, és ott érnek célba.

Így néz ki az indítás:

Kicsit lassabban, közelebbről:

És így néz ki, amikor célba ér:

A Hellfire Longbow-t idén rendszeresíheti a haditengerészet.