Tünde
15 °C
26 °C

Hernádi Levente

lvnte

képszerkesztő Fotó

Ez a reklámfelületBÉRELHETŐ

Ez a reklámfelületBÉRELHETŐ

Ez a reklámfelületBÉRELHETŐ

Ez a reklámfelületBÉRELHETŐ


Semmi, semmi, semmi, reccs Semmi, semmi, semmi, reccs

Az Óbudai Egyetemen hatodszor rendezték meg a tésztahídépítő-világbajnokságot.

május 26. 18:46

A Blizzard ellopta a lelkünket A Blizzard ellopta a lelkünket

Fogták az összes FPS-t, ami valaha készült, és egybeolvasztották egy csodálatosan kaotikus masszává. Kipróbáltuk 2016 legjobban várt akciójátékát.

május 24. 22:44

Vidéken túl pesti, Pesten túl vidéki Vidéken túl pesti, Pesten túl vidéki

Németh Sz. Péter kollégánk Budapest és szülőhelye közt ingázva kereste az „otthon” és az „itthon” fogalmak értelmét. Sztrádapihenők, utcarészletek, bezárt strand, koszos Duna-part.

május 13. 23:52

vurt

Lehet beülni a fotelbe és elhelyezkedni kényelmesen egy Mount Everest expedícióhoz! 360 fokos kamerákkal felszerelt sherpák mászták meg a világ legmagasabb hegyét, hogy mostantól bárki végignézhesse az utat a csúcsra.

Itt lehet megnézni a mászásról összerakott interaktív anyagot az Everestől, meg egy sor másik hegyről is.

(PetaPixel)

giphy.gif

Ha nem követték az elmúlt hetekben Steve McCurry történetét, itt egy rövid összefoglaló. Tudják, ő az a fotós-legenda, aki az afgán lány híres portréját csinálta néhány évtizede. Most azzal került a hírekbe a National Geographic és a Magnum legismertebb fotósa, hogy sorra derül ki a képeiről, hogy szanaszét vannak photoshopolva. És nem csak a színeket állítgatták rajtuk, hogy jobban nézzen ki a fotó, hanem táblákat és falakat, belógó képrészleteket retusáltak le az ismert képeiről.

Ez történt eddig:

  • a botrány után McCurry a neki dolgozó grafikusokra és laborosokra fogta a balhét, akiket ki is rúgott már
  • majd azzal hárított, hogy ő nem riportfotós, hanem fotóművész, aki saját kedvtelésből csinálja ezeket a fotókat, így nem vonatkoznak rá olyan szigorú etikai szabályok, mint az újságoknak fotózó riporterekre
  • Azóta még több képéről derült ki, hogy durván belenyúltak
  • a hamisnak bizonyult képeit törölték az oldaláról, McCurry blogjával együtt, és az eladásaikat is felfüggesztették a Magnumnál
  • A National Geographic is törölt McCurry képeket

Hatalmas szakmai vitákat generált az eset, McCurry kollégáitól is kapott hideget / meleget. Itt van pár jó cikk, amit érdemes elolvasni:

És a legviccesebb:

Két napja egy kiállítása előtt tartott sajtótájékoztatón megkérdezték a botránytól elzárkózó McCurry-t, hogy akkor mégis mi a helyzet a retusálással, amire azt válaszolta, hogy nem lenne szabad photoshoppal eltüntetni részleteket a valóságból, semmi szükség rá, hogy így tegyük szebbé a fotóinkat.

Egy csőtörés miatt kétszáz méter hosszan beszakadt az aszfalt a folyóparttal párhuzamosan futó parkolóban. A baleset a történelmi városrészben, a híres Ponte Vecchio környékén történt: