Erika, Bella
14 °C
26 °C

Hernádi Levente

lvnte

képszerkesztő Fotó

Ez a reklámfelületBÉRELHETŐ

Ez a reklámfelületBÉRELHETŐ

Ez a reklámfelületBÉRELHETŐ

Ez a reklámfelületBÉRELHETŐ

Ez az a fotó, amit nem kéne megmagyarázni Ez az a fotó, amit nem kéne megmagyarázni

El sem kellett volna készülnie. De mivel elkészült, kénytelenek vagyunk beszélni róla. Aleppóban ez az új normális.

augusztus 19. 12:11

Így nézett ki a fotósárok, hogyhogy csak egy fotósnak lett meg ez a kép? Így nézett ki a fotósárok, hogyhogy csak egy fotósnak lett meg ez a kép?

A megfejtés azért nem atomfizika.

augusztus 16. 15:41

Reggeli előtt még kilövök egy tárat Reggeli előtt még kilövök egy tárat

Utcai harcokban szorítják vissza a líbiai Iszlám Állam harcosait. A szétlőtt utcasarkok, lepusztult szovjet harckocsik és rövidgatyás milicisták mini-Sztálingrádjából a világ egyik legjobb hadifotósának friss képeiből válogattunk. Nagykép.

augusztus 16. 11:19

Van egy fotópályázat (Comedy Wildlife Photography Awards), ahol az év legviccesebb állatos fotóját keresik. Most indult a nevezés (október elsejéig tart), de már ki is adtak egy válogatást az első körben beküldött képekből. 

Valószínűleg pont azért, mert a szervezők is érzik, hogy teljesen mindegy ki nyer. Mindegyik kép egyformán vicces önmagában is. Tavaly amúgy 1500-at neveztek.

Itt van például egy visítva röhögő gepárd:

Hogyan dönti el a zsűri, hogy mitől viccesebb, mint mondjuk ez a napernyő alatt hűsölő kenguru? 

Na, ugye.

Kattintsanak tovább a galériára! Van itt minden, a mosolygó rókától kezdve, az orrát túró gorillán át a hallal bénázó pelikánig!

Usain Bolt melldöngetve nyert százon, a versenyszám a rövidsége miatt az egyik legnehezebben fotózható, mégis a legtöbbet fotózott szám az olimpiákon. A legnagyobb kameragyártók például azzal reklámozzák a profi gépeiket, hogy a 100 méteres futást a rajttól a célig végig lehet velük fotózni, anélkül, hogy el kéne engedni az exponáló gombot (10 másodpercről beszélünk, ami alatt egy profi gép 120 kockát készít kb.)

Nincs olyan pillanat a versenyen, amiről ne lenne fotó legalább két szögből, még akkor is, ha mozgóképben mindez sokkal izgalmasabb is.

Bolt tegnapi győzelméről nagyjából ezer kép készült fotóügynökségenként, de mindegyik közül talán ez a kép a legkifejezőbb: Bolt mosolyogva néz hátra a minden erejükből feszítve küzdő mezőnyre:

Van még pár kép a jelenetből, nézzék meg azokat is!

A vívás az egyik legjobban fotózható sportág, talán azért is, mert a sötét háttér a végletekig leegyszerűsíti a látványt a két főszereplőre, akiken emiatt minden apró részlet fontos hangsúlyt kap. Meg aztán, nem is a legnépszerűbb látványsportok egyike, így minden fotós igyekszik a kötelező képek mellé valami kreatív ötlettel is feldobni a munkát. Lésd: Alexander Hassenstein álomszerű képei Imre Géza döntőjéről.

Ez a mai galéria viszont más miatt érdekes: Amerika és Oroszország csapott össze a férfi párbajtőr negyeddöntőjében, és az amerikai fotós sajtó nem győzi kiemelni az itt készült képeket.

Érthető: a két vívó maszkján ott virítanak a zászlóik, a mozdulatokba pedig olyan könnyű lenne az aktuális világpolitikát belelátni, hogy ez bárkinek sikerülhet is. Nézzék meg a galériát!

Az összecsapást egyébként Oroszország nyerte.