Adalbert
6 °C
22 °C

Hernádi Levente

lvnte

képszerkesztő Fotó

Ez a reklámfelületBÉRELHETŐ

Ez a reklámfelületBÉRELHETŐ

Ez a reklámfelületBÉRELHETŐ

Ez a reklámfelületBÉRELHETŐ

A modern népvándorlás szemtanúi A modern népvándorlás szemtanúi

A menekültválság legsúlyosabb pillanatain és személyes történetek tucatjain vezet végig a Néprajzi Múzeumban csütörtökön nyílt World Press Photo kiállítás.

szeptember 22. 16:11

Névtelen sír lett 9/11 ikonikus fotója Névtelen sír lett 9/11 ikonikus fotója

Az egyetlen híressé vált kép a terrortámadás napján, ami a halált ábrázolta, és amit mindenki megpróbált kitörölni a közös emlékezetből.

szeptember 11. 14:13

A Facebook cenzúrázta a világ leghíresebb háborús fotóját A Facebook cenzúrázta a világ leghíresebb háborús fotóját

Az újság a címlapján hozza a Mark Zuckerbergnek írt nyílt levelet, miután a posztjukat és az újságírójukat is törölték a Facebookról.

szeptember 9. 10:36

Nem fogja kitalálni, mit csinálnak ennyien a Tokióban rendezett női Pacific Open mai versenynapján, úgyhogy mondom: szárítják a pályát az esőszünetben! 

Pedig az ember azt gondolná, hogy legalább már Japánban régen gépesítették ezt. Az is elképesztően vicces tud lenni, amikor szárítókocsik vonatoznak a pályán:

Ha ezt szegény Johnny megérhette volna!

Az arcára pedig az van írva, hogy ezzel a ténnyel ő is tisztában van, és elképesztően élvezi a helyzetét. (csak a szemét figyeljék!)

Nem nehéz kitalálni, miért kapott külön kiemelést a The Royal Society brit tudományos társaság fotópályázatán ez a kép (ahol a nagydíjat egyébként egy magyar fotós, Potyó Imre nyerte, akinek a képét nemrég mi is bemutattuk).

A fotós az Amazonas-medencében dolgozott a Michigani Egyetem kutatócsoportjával, amikor rátalált erre a vízparton sütkérező kajmánra. Bármennyire is hihetetlennek tűnik viszont, ez a jelenet elég általánosnak számít arrafelé.

A pillangók a sós könnyeik miatt kedvelik ennyire a ragadozókat. Szükségük van sóra, ahogy minden élőlénynek szüksége van rá, a környéken viszont nagyon kevés helyről juthatnak hozzá. Legegyszerűbben úgy, ha nagyobb állatok könnyeit isszák. 

Nagy Attila Károly találta ezt a műalkotást az Ecseri Bolhapiac egyik eldugott sarkában. Teljesen érthetetlen, hogy nem kelt el azonnal, én nem találtam hirtelen olyan embert magam körül, aki ne akarná kitenni: mindenhová.

(Bónusz: ha elmerül a részletekben, további érdekességeket is felfedezhet a fotón. Kattintson a képre és nagyban nézheti!)

Az index grafikusa szerint egészen páratlan műkincsről van szó, Sokkal jobban sikerült alkotás, mint bármi, amit eddig ebben a témában látott.

Sajnos nem derült ki az ára, Attila szerint nem volt rajta árcédula (érthető!) és eladó sem volt a közelben, hogy alkudni (licitálni!) lehessen rá.

Ugyanott találta ezt a festményt is: