Zsanett, Janka
14 °C
30 °C

Hernádi Levente

lvnte

képszerkesztő Fotó

Ez a reklámfelületBÉRELHETŐ

Ez a reklámfelületBÉRELHETŐ

Ez a reklámfelületBÉRELHETŐ

Ez a reklámfelületBÉRELHETŐ

Öt éves az Index fotós rovata Öt éves az Index fotós rovata

Öt éves lett a Nagykép, az Index fotórovatának blogja, ahol eddig az index legjobb fotós anyagait láthatták (és ez remélhetőleg ezután is így lesz).

május 26. 23:02

Testközelből mutatja meg egy fotós, mennyire borzalmas egy menekülthajó utasának lenni Testközelből mutatja meg egy fotós, mennyire borzalmas egy menekülthajó utasának lenni

Egy civilszervezet mentőhajóján utazott a riporter, amikor észrevettek egy csónakot, amiről több száz migráns a vízbe borult. Ő pedig végigfotózta a mentést. Brutális képek.

május 25. 13:51

18 támadás, 300 halott másfél év alatt 18 támadás, 300 halott másfél év alatt

Stockholmtól Párizsig, Manchestertől Berlinig szedi az áldozatait a terror Európában. Összegyűjtöttük az elmúlt időszak támadásait.

május 23. 13:12

Ismerős a fenti jelenet?

Biztos nem gyakran látta ebből a szögből, mert statisztikai alapon pont ön az, aki felszállás után meg is áll a villamoson, és az istennek nem hajlandó beljebb menni a biztonságot jelentő ajtótól.

Nem is tudhat róla, hogy ilyenkor minden szerelvényen kialakul egy exkluzív klub, azoknak, akik hajlandóak négy lépést tenni a sikerért. Nekik ennyi hely jut, miközben ön nyomorog az ajtónál:

De, ez nem csak a helyről szól.

Aki eljut idáig, sokkal többnek érezheti magát a körön belül. Az emberek itt kényelmesen állnak, telefont nyomkodnak, mert a szabad kezükkel ezt is megtehetik, összekacsintanak, aztán mosolyogva néznek az ajtók felé, ahol a megalkuvó tömegek lapjával állva könyökölnek egymásba, lépnek a másik cipőjére, vívják a mindennapi harcukat minden négyzetcentiméternyi állóhelyért. 

Na, de elnézést ezért a kispolgári posztért. Én csak szeretném egy kényelmesebb utazásra invitálni önöket. Legközelebb, ha ilyen helyzetben találják magukat, lépjenek beljebb!

rx3mapdj85oa4c6wwjrp.gif

Lenyűgöző az a részletekre odafigyelés, amivel az amerikai sajtó Trump első külföldi körutazását követi. 

Ennek hála, mi is tudhatjuk, hogy Melania Trump másodszor táncolt ki a kézen fogva sétálás című protokollgesztus elől, mióta úton vannak. Vatikáni érkezésükkor gyorsan a hajához kapta a kezét, amikor Trump meg akarta fogni, egy nappal korábban pedig simán rácsapott, amikor a küldöttséggel sétáltak Izraelben:

clrkvgoj7vbfxbyd51sv.gif

A lista nem itt ér véget, a Gizmodo szorgalmasan gyűjti ezeket a pillanatokat.

Untitled-2.gif
Fotó: szarvas

Trump a hétvégén nyélbe ütötte Amerika eddigi legnagyobb hadiipari szerződését Szaúd-Arábiával. Legalább 110 milliárd dollárnyi fegyvert és technológiát adnak el majd az arab országnak, ami épp most próbál saját haderőt fejleszteni külföldi import helyett. 

A találkozónak viszont sokkal könnyedebb pillanatai járták körbe a netet az elmúlt napokban, Melania Trump és a küldöttség női tagjai például nem vettek fel fejkendőt, aztán a videó, ahol Trump beállt karddal a kezében táncolni.

De a lényeg, természetesen, a fenti jelenet, ami akármelyik háttérhatalom-sci-fiben játszódhatna, pedig valójában megtörtént. Szarvasnak alig kellett hozzányúlnia, hogy ilyen tökéletes pillanat legyen. Még egyszer:

Trump-Salman-al-Sissi-globe-600x461