Gerzson
1 °C
10 °C

Hudák Hajnal

újságíró Politika

Többen hánytak klórgáz miatt a Komjádiban

Hosszú Katinka úszópalántáit már be sem engedték az edzésre az egyik szülő szerint.

február 8. 09:42

Az év legabszurdabb rendőrségi fotói Az év legabszurdabb rendőrségi fotói

Best of Police.hu 2016

2016. december 31. 18:40

Az önkéntes rendőr ahol tud, segít, ahol nem akarják, ott is Az önkéntes rendőr ahol tud, segít, ahol nem akarják, ott is

Sorozatunk második része a szocialista belügy propagandafotóiból. A Magyar Rendőr képei a Fortepanon.

2016. január 31. 20:00

A rendőrök február 17-én az ittas vezetők kiszűrése érdekében ismét finn módszeres ittasság-ellenőrzést végeztek - olvasható a Police.hu-n. A módszer lényege, hogy előre kijelölt helyen, sok rendőrrel pillanatok alatt elvégzik az arra járó összes sofőr alkoholteszteres ellenőrzését (magyarul szondázás). 

A mostani akcióban a rendőrök 562 sofőr ittasságát vizsgálták, és összesen EGY alkoholszonda mutatott pozitív értéket.

20171802172737
Fotó: Police.hu

A rendőrség segítséget kér egy 16 éves bükkábrányi lány megtalálásában. Gere Daniella február 17-én reggel bükkábárnyi lakásából Egerbe utazott, ahonnan nem tért haza. Személyleírás: 152 centiméter magas, 45 kilogramm, haja sötétbarna, vállig érő, szeme kékes-zöld színű.

Utolsó ismert ruházata: vastag, fekete dzseki, fekete testre simuló, fekete nadrág, piros sportcipő. Ha valaki látta, hívja hivatali munkaidőben a 49/505-440-es telefonszámon az ügy előadóját a Mezőkövesdi Rendőrkapitányságon.

Különös kalandjuk volt a közelmúltban a pécsi gyepmestereknek: egy gazdátlan mosómedvét kellett befogniuk - írja a Pécsi Újság

Untitled-1

Czikó József, a pécsi közterület-felügyelet Állategészségügyi Telepének munkatársa elmesélte, hogy meglepetésként érte, amikor az állatkertből kaptak értesítést egy valahonnan elszabadult példányról. A Sport utca környékén, egy ipartelepen fedezték fel őkelmét a dolgozók, egy magas fa tetején várta a sorsát.

Altatólövedékkel előbb elkábította egy mesterlövész, csak utána, negyedóra elteltével szédült le csúcs közeléből, körülbelül 12 méterről.  Kifeszítettek egy ponyvát, ami felfogta az esést. Kocsiba tették, és irány a telep. 

Azóta sem keresi senki a ritka fajtát, ami gyanús az állatvédőknek. Lehet, hogy valahol elunták, aztán szabadon engedték szerencsétlent. 

A mosómedve tartása hazánkban engedélyköteles invazív fajnak minősül, de ha valaki örökbe fogadná, a Misina Menhelyen tud jelentkezni érte, és akár a kapucniában is hordhatja majd: