Gedeon, Johanna
2 °C
21 °C

Hudák Hajnal

újságíró Politika

Többen hánytak klórgáz miatt a Komjádiban

Hosszú Katinka úszópalántáit már be sem engedték az edzésre az egyik szülő szerint.

február 8. 09:42

Az év legabszurdabb rendőrségi fotói Az év legabszurdabb rendőrségi fotói

Best of Police.hu 2016

2016. december 31. 18:40

Az önkéntes rendőr ahol tud, segít, ahol nem akarják, ott is Az önkéntes rendőr ahol tud, segít, ahol nem akarják, ott is

Sorozatunk második része a szocialista belügy propagandafotóiból. A Magyar Rendőr képei a Fortepanon.

2016. január 31. 20:00

Egy őz mászkált az M5-ös autópálya Budapest XXIII. kerületi szakaszán Szeged felé, a 18-as kilométerszelvény közelében, a leállósáv és a vad háló közötti területen - hívta fel a figyelmet a rendőrség. Kérték a vezetőket, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek itt. 

A történet happy enddel végződött, mert  a rendőrök a vadőr segítésével leterelték az őzt a pályáról, visszatérhetett a természetes közegébe.

Valahol itt sétált szegényke:

A Hajdú-Bihar megyei rendőrök nőnap alkalmából ajándékkal köszöntötték a szabályosan közlekedő járművezető hölgyeket - írja a Police.hu.

szonda
Fotó: Police.hu

Gépjárművezetőnők biztonságáért elnevezésű akciót tartottak Debrecenben, Létavértesen és Hajdúböszörményben. A rendőrök reggeli órákban köszöntötték a közlekedő járművezető hölgyeket, és azok, akik a közúti közlekedési szabályokat betartva, biztonságosan, kifogástalan műszaki állapotú járművel vettek részt a forgalomban, apró ajándékot kaptak a rendőröktől.

rnd

Szörnyű kegyetlenség történt egy Párizs melletti állatkertben: hétfő éjszaka vadorzók törtek be, három lövéssel leterítettek egy négyéves, hím szélesszájú orrszarvút, két tülke közül az egyiket levágták egy láncfűrésszel, és magukkal vitték. A Thoiry állatkert szerint ez az első eset Európában, hogy állatkertben élő orrszarvút öltek meg a feketepiacon aranyáron eladható szarváért.

Háromszor lőtték fejbe a Vince nevű állatot, és csak az egyik tülkét vitték magukkal, a másikat csak félig sikerült lefűrészelniük, ami arra utal, hogy megzavarhatták őket vagy elromlott a láncfűrészük - írja az MTI. 

Afrika déli részén, ahol a világ 20 ezer példányra becsült orrszarvúállományának 80 százaléka él, mindennapos a vadon élő állatok lemészárlása a szarvukért, amit porrá őrölve csillagászati áron lehet eladni az újgazdag ázsiai országokban. A Párizs melletti állatkert szerint 2015-ben 51 ezer euróért (15,8 millió forint) cserélt gazdát egy kiló, gyógyhatásúnak és potencianövelőnek hitt orrszarvútülök a feketepiacon.

A Dél-afrikai Köztársaságban 1215 orrszarvút öltek meg vadorzók 2014-ben, az azóta eltelt két évben valamivel kevesebbet. 2008-ban még csak 83 orrszarvú esett áldozatul az orvvadászatnak. 

A történetnek van egy regényes magyar vonatkozása is, hiszen Kedves Tibor már a 2015-ös regényében, A rinocérosz-terápiábanmegjósolta, hogy lesz ilyen, igaz, ott az elképzelt budapesti állatkertben történt mindez.