Szabolcs
14 °C
28 °C

Hudák Hajnal

újságíró Politika

Öngyilkos lett a Linkin Park énekese Öngyilkos lett a Linkin Park énekese

Chester Bennington felakasztotta magát.

július 20. 20:22

Többen hánytak klórgáz miatt a Komjádiban

Hosszú Katinka úszópalántáit már be sem engedték az edzésre az egyik szülő szerint.

február 8. 09:42

Az év legabszurdabb rendőrségi fotói Az év legabszurdabb rendőrségi fotói

Best of Police.hu 2016

2016. december 31. 18:40

Egy törökországi rehabilitációs központba szállították át egy Aleppó-környéki állatkert mára az éhhalál szélére került lakóinak egy részét: az állatokon vér-, szem- és ultrahangvizsgálatokat végeznek, mielőtt új otthont keresnek számukra.

tigris
Fotó: Four Paws Facebook

A jó ideje elhagyatottá vált Magic World állatkert lakói közül csak maroknyian vészelték át az elmúlt több mint hat évet, köztük három oroszlán, két tigris, két medve és két hiéna.

Az állatok jelentős része a bombatámadások során pusztult el. A még életben lévő példányok súlyos kimerültségtől és kiszáradástól szenvednek.

Az állatokat a török környezetügyi minisztérium és a Four Paws nevű nemzetközi állatvédő szervezet együttműködésével szállították át a nyugat-törökországi Bursa tartományba, a karacabeyi rehabilitációs központba.

A projekt egyik vezetője, Amir Khalil szerint csak azután kezdenek el új otthont keresni az állatoknak, hogy azok teljesen felépültek. 

A mentőexpedíció második szakaszában további két oroszlánt és két kutyát szállítanak át Törökországba.

Hamarosan visszatérnek állomáshelyükre azok a külföldi katonák, akik a Saber Guardian nemzetközi gyakorlaton vesznek részt a térségben, így újra katonai konvojokra kell számítani a magyar utakon - mondta Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke az M1-en. A külföldi katonákat Magyarországon át csoportosítják vissza, átvonulásukban a Magyar Honvédség segédkezik. 

Július 14-én, éjjel 1 óra 50-kor az M1-es autópálya 73-as kilométerszelvény leállósávján egy 73 éves nő egy bőröndöt húzott maga után, és Tatabánya irányába tartott. A macedón nő elmondta a kiérkező rendőröknek, hogy egy nemzetközi autóbuszról a Grébics-pihenőhelyen leszállt, és testvéréhez tartott Tatára.

A rendőrök beültették a szolgálati kocsiba, és egy közeli bevásárlóközpont parkolójában átadták a 75 éves testvérének sérülésmentesen. Még öt kilométert kellett volna az autópályán mennie, hogy a tatai lehajtóhoz érjen.