Sámuel, Hajna
12 °C
23 °C

Inkei Bence

újságíró Kult

Nepáli embercsempészt fogtak el Letenyén

A férfi egy ismerősét akarta a felesége útlevelével Magyarországon át Németországba juttatni.

augusztus 19. 14:36

A kibaszott gépezetével indul harcba Trump távozó főstratégája A kibaszott gépezetével indul harcba Trump távozó főstratégája

Steve Bannon úgy gondolja, kintről sokkal hatékonyabban tudja támadni az ellenségeit.

augusztus 19. 13:33

A bíróság nem engedi, hogy Polanski áldozata ejtse az erőszakolási ügyet

Samantha Geimer 40 év után már szeretne továbblépni, de hiába.

augusztus 19. 12:34

A Foxygen az évtized egyik legnagyobb kritikuskedvenc zenekara az amerikai indierock-szcénában: múltba kalandozó lemezeiket rendre dicséri a sajtó, a koncertjeik pedig Sam France frontember viselkedése miatt hírhedtek.

 

France ugyanis nem egyszer szabályosan megőrül a színpadon, a másik állandó tag pedig magyar származású, sőt: Jonathan Radónak rokonai is élnek itt.

A pszichedéliát, barokkpopot, glamrockot és a hetvenes évek összes teátrális pop-rockgesztusát felhasználó Foxygen kedd este játszik majd először Magyarországon, méghozzá az A38 Hajón.  

A Galamb utcai HybridArt Space kiállítási-lehetőség pályázatot hirdet pályakezdő (35 év alatti) művészek és művész-csoportok számára: a pályázók közül kikerülő nyertesek szeptemberben kiállíthatnak a galériában. A portfoliókat és az egy oldalban összefoglalt kiállítás-terveket illusztrációkkal 2017. szeptember 1-ig várják.

A Hybrid Titánok pályázat nyertesét a Beke László művészettörténésszel kiegészült Hybridart csapat választja ki, minden további részlet itt olvasható.

Az egykori Oasis-énekes vagy rendhagyó kampánnyal vezeti fel az ősszel megjelenő szólólemezét, vagy tényleg nagyon szét van csúszva, mindenesetre rendszeresen bekerül az észak-amerikai turnéjával a hírekbe.

liam.png

Múlt csütörtökön azzal, hogy 20 percet játszott csak egy fesztiválon, mert rossz volt a torka, a hétvégén viszont már látszólag semmi baja nem volt, amikor Montrealban egy ír pubban beszállt dzsemmelni.

Gallagher eredetileg az Osheaga fesztiválra érkezett a kanadai városba, de ha már ott volt, elment kocsmázni, és a vége az lett, ami a videón is látható. 

 

"Jött, énekelt, ittunk, aztán már itt sem volt. Fantasztikus fickó, szürreális délután" - írta az egyik szerencsés a közös Instagram-fotójuk alá.