Vilmos
19 °C
30 °C

Inkei Bence

újságíró Kult

Lophatták az Agymanók alapötletét Lophatták az Agymanók alapötletét

Egy gyermeknevelési szakértő szerint tíz évvel a film elkészítése előtt ő mutatott egy hasonló ötletet a Disneynek és a Pixarnak.

június 21. 17:14

Nézni is kellemetlen a sok szerencsétlenkedést Nézni is kellemetlen a sok szerencsétlenkedést

Az óra című bolgár-görög film klasszikusan kelet-európai szituációt örökít meg: a kisember és a hatalom harcát, amelyben csak az utóbbi nyerhet.

június 21. 16:49

Keanu Reeves az anorexiával is elbánik Keanu Reeves az anorexiával is elbánik

Lily Collins egy táplálkozási zavarokkal küzdő lányt alakít, Reeves pedig az orvosa egy új Netflix-filmben.

június 21. 14:36

A legnagyobb jelenlegi brit popsztár vasárnap játszik majd headlinerként a fesztivál nagyszínpadán, és most kiszivárgott a lista is arról, miket kér Sheeran a backstage-be.

ed sheeran face

És ugyan az énekes eddig sem a botrányos életviteléről és a rock and roll életstílusáról volt ismert, de még ennek ismeretében is meglepő, mik várják majd a vezető brit fesztivál sztárfellépőjét a koncert után.

Ed Sheeran ugyanis nemcsak, hogy semmilyen excentrikus őrültséget nem kért, mint Madonna saját vécéje vagy Justin Bieber külön mosógépe és masszázsasztala, de még egy doboz sört sem, kizárólag üdítőket, gyümölcslevet és mézet.

A Daily Star az árat is a kért termékek mellé írva kiszámolta, hogy az egész csomag kijön 57 font 31 pennyből, azaz alig 20 ezer forintból. Ennyi kérés még egy közepes magyar fesztivál sztárfellépőjétől se lenne sok.

1X Robinsons Squash gyümölcslé - £1.48
1X 6 doboz Coca-Cola - £10.46
1X 6 doboz Diet Coke - £10.46
1X 6 doboz Fanta narancs - £10.46
1X 6 doboz Sprite - £10.46
1 korsó Manuka méz - £13.99

Cseke Eszter, a monte-carlói tévéfesztiválon részt vevő On The Spot stábból ott is megtalálta a módját, hogy az anyatejes táplálás mellett kampányoljon. 

A műsorvezető a Facebookra tett ki egy képet arról, hogy sminkelés közben is épp szoptat, ami pont rímel a WHO, az UNICEF Magyarország és az On The Spot közös, Madách-téri fotókiállításához, mely arra buzdítja az anyákat, hogy bárhol, bármikor szoptassanak, ha a szükség úgy kívánja. 

 

A műsorvezető szerint Monacóban sem okozott problémát a szoptatás. 

Hálistennek időnként képes meglepetéseket produkálni a budapesti klubélet: most például kiderült, hogy július 23-án ingyenes Mekons-koncert lesz az Ellátóházban.

A Mekons kerek negyvenéves fennállása alatt Magyarországnak még csak a közelébe sem jött, és kevés jel utalt rá, hogy a brit posztpunkból lett amerikai anarcho-country-punk zenekar valaha elvetődik hozzánk is.

A leedsi egyetemen alapított zenekar még a '77-es punk hatására jelent meg a színen, de azon kevesek közé tartoznak, amelyek nemcsak nem oszlottak fel, de meg is tudtak újulni. A Mekons mindig is kultzenekar maradt, bár a nyolcvanas évek végén nagykiadónál is jelent meg albuma, és az erősen politikus töltetű, kocsma-rockandrolljuk szívderítő marad a 21. század egyre kevesebb mondanivalóval rendelkező pop-rockmezőnyében.

A ma már legendás túlélőnek számító együttes közben számos tagcserén esett át, a tagok többsége már Chicagóban él, legutóbbi lemezük tavaly jelent meg, a koncertjeik pedig még mindig őrülten jók, ha lehet hinni a szerencséseknek, akik eddig láthatták őket.