Albin
6 °C
10 °C

Inkei Bence

újságíró Kult

Tilda Swinton el akar rabolni egy különleges állatot Tilda Swinton el akar rabolni egy különleges állatot

Az Okja című filmben a színésznő egy nagyhatalmú multicég képviseletében akarja magának a sosem látott emlősállatot.

14 órája

Mindenki gyanús az új magyar thrillerben Mindenki gyanús az új magyar thrillerben

A tökéletes gyilkosban László Zsoltra akarnak kenni egy bűntényt, sikertelenül.

tegnap, 17:12

Elnézést kért a Filmakadémia az Oscar-bakiért Elnézést kért a Filmakadémia az Oscar-bakiért

De azt is világossá tették, hogy a PwC könyvelőcéget tartják felelősnek a díjátadó újabb kori történelmének legkínosabb bakijáért.

tegnap, 15:18

A Magyar Filmhéten lesz lehetőség az együtt éneklésre a Deák Kristóf filmjében szereplő Bakáts téri ének-zenei általános iskola kórusával, méghozzá március 2-án, csütörtökön 17.15-kor, a Cinema City Aréna moziban.

A Mindenkit aztán meg is lehet nézni, ha valaki még nem látta volna elégszer, a 8-as teremben vetítik majd.

Az elnök a floridai Melbourne-ben tartott beszédet egy hangárnyi ember előtt, hiszen a választási kampánya után is folytatja a Make Amerika Great Again turnéját. Trump a beszédben a bevándorlás veszélyeit taglalva szóba hozta a brüsszeli, nizzai és párizsi merényleteket, majd hozzátette:

nézzük meg, mi történt Németországban, vagy tegnap Svédországban. Svédországban! Ki hitte volna ezt? Nagy számban fogadtak be bevándorlókat, és most olyan problémákkal szembesülnek, melyeket korábban el sem tudtak képzelni.

A probléma csak az, hogy Svédországban egyáltalán semmilyen terrorcselekmény nem történt, és újságírók szerint Trump a pakisztáni Sehwan városával keverhette az országot (angolul Sweden). Sehwanban valóban történt egy véres merénylet pénteken, melyben egy öngyilkos merénylő nyolcvan embert ölt meg.

Egy másik lehetséges magyarázat, hogy Trump a Fox csatornán láthatott egy interjút a dokumentumfilmes Amy Horowitz-cal, aki a svédországi bűnözés és a migráció lehetséges kapcsolatairól készítette a legutóbbi filmjét.

Készült néhány fotó is, melyeken Trump olyan, mintha egy visszavonult countryénekes/rocksztár turnézná körbe az országot. Lazán kigombolt ing és zakó, hosszú színpadi kifutó, közönségénekeltetés, nézzék csak meg a képeinket!

A beszéd tartalma ismeretében persze annyira nem lehet meglepő, hogy a nyugati világrend végóráit harsogó évértékelő pont oroszul is olvasható a miniszterelnok.hu-n, de ez mégis újdonság.

6yQxFS9ErcMKKICLs.png

Orbán Viktor válogatott beszédei és interjúi ugyanis eddig főként angol nyelven voltak még hozzáférhetőek a honlap idegennyelvű szekciójában, néhány esetben pedig németül.

A 444 vette észre, hogy az idei beszéddel komoly nemzetközi olvasótábort célzott meg a Miniszterelnökség, hiszen az angolul, németül, oroszul, sőt franciául is olvasható. Ha nem változik megint nagyot a világpolitika egy év alatt, akkor jövőre jönnie kell a török fordításnak is!