Magdolna, Léna
10 °C
28 °C

Iván András

újságíró Politika

Indexes futócsapatban, versenyen megtett kilométerek száma összesen122,9

Az íróasztalon gyűjtött kupakokból van már700+

Leközvetített tenisz Grand Slamek száma29

Olyan kontinens, aminek országaival nem foglalkoztamaz Antarktisz kimaradt eddig

Nadal három év után visszaül a Garros trónjára? Nadal három év után visszaül a Garros trónjára?

A favorit spanyol tizedszer nyerhet, ami történelmi lenne. Djokovics Agassival erősített, Murray nincs formában, Wawrinka tornagyőzelemmel érkezett. Két fiatal is megvillanhat az év második Grand Slamjén.

tegnap, 08:40

Jack Sparrow visszatért, és megküzd a szellemlegénységgel Jack Sparrow visszatért, és megküzd a szellemlegénységgel

Az új Karib-tenger kalózai, a Salazar bosszúja fel tudja idézni, miért kedveltük meg a szériát, de vannak vele gondok.

május 25. 19:40

Bezárkóznak, vagy tovább nyitnak a nyugat felé? Bezárkóznak, vagy tovább nyitnak a nyugat felé?

Iránban megint arról döntenek, hogy teljes fordulatot vegyenek-e. 1981 óta nem fordult elő, hogy ne újrázzon az első ciklus után az elnök, de a mérsékelt Róhánival szemben induló konzervatív jelöltnek hirtelen megnőttek az esélyei.

május 19. 01:37

Közel tízezren futották körbe hétvégén a Balatont a XI. NN Ultrabalatonon, és az 1000 csapat között az Index futói már negyedik éve birkóztak meg az idén 218,2 km-es távval. Az első szakaszokon az égető napsütéssel, az erős széllel, és az azzal érkező porral is szembe kellett nézniük a futóknak, hajnalban pedig leszakadt az ég. Ha visszaolvasná, ettől még milyen jó móka volt ez, percről percre közvetítésünket itt találja, képválogatásunkat pedig itt nézheti meg.

A 200 egyéni induló közül Dan Lawson az időjárással mit sem törődve új pályacsúccsal 18 óra 30 perc 20 másodperc alatt futotta körbe a Balatont, a nőknél pedig Maráz Zsuzsa zsinórban harmadszor győzött, ő 22 óra 31 perc 31 másodperc alatt teljesített a távot.

Mi is sok fotót készítettünk, és az Instagramra is raktak ki futó-újságíróink képeket, videókat, de olvasóinkat is arra kértük, hogy küldjék el kedvenc ultrabalatonos pillanatukat, vagy ha bármi érdekeset, meglepőt látnak a verseny alatt.

RUN! *#csapatjáték #ultrabalaton #indexultrabalaton #mindekozben #balaton #runplusultra #lovemyteam #csakegykör

Zsofia Cser (@zsofiacser) által megosztott bejegyzés,

A tavaly nagyon népszerű cipő+Balaton most visszaszorult, viszont Annához hasonlóan többen is próbálták érzékeltetni, hogy mekkora szélben kellett teljesíteniük a távot az idei indulóknak:

Viharos szél game too strong #ultrabalaton #indexultrabalaton

Anna Egyed ** (@annalightx) által megosztott bejegyzés,

Köszönjük Ultrabalaton! **** #ultrabalaton #ultrabalaton2017 #indexultrabalaton #balaton #csakegykör #tihany

Zsofia Cser (@zsofiacser) által megosztott bejegyzés,

Hajnalban pedig megérkezett az eső, ami az indexes futók közül Tenczer Gábort áztatta el leginkább, de így is hősiesen lefutott 26 km-t. Volt, akinek Grimes adott erőt ilyen körülmények között:

******** #petyoskittens...esadel #ub2017 #indexultrabalaton https://open.spotify.com/track/4ZcGbQ5dOKX6rJk4yvza9R

Adél (@adelfedel) által megosztott bejegyzés,

Végül képszerkesztőink ezt a kifejező alkotást választották ki győztesnek az Instagram-képek közül, úgyhogy gratulálunk kbarbr-nak a Volt-napijegyhez!

* #indexultrabalaton #ultrabalaton

BarbaraK. (@kbarbr) által megosztott bejegyzés,

A tapasztaltak azt mondják, hogy az ultramaraton utáni vágy csak úgy jön magától, addig nem kell erőltetni az elindulást.

Az Ultrabalaton a váltóverseny miatt olyan népszerű, de mégis csak az egyéni indulóknak és a párosoknak ultra a 218,2 kilométer. Eddig a távig eljutni nem egyszerű, és mindenki a saját útját járja, de a négyszeres Spartathlon-teljesítő Simonyi Balázs néhány tanácsa hasznos lehet azoknak, akiket vonzanak a hosszabb távok.

6:40-es kilométereket vállalt, végül 5:55 lett belőle, így 21 óra 27 perckor futott be Keszthelyre, már 139,2 km-nél járunk. „Sose futottam még ilyen jól, maximálisan elégedett vagyok, messze túlszárnyaltam önmagamat, ráadásul sérüléssel futottam, van egy izomhúzódásom".

„Párszor mondjuk majdnem eltévedtem, de Lacitól kaptam fejlámpát, ezúton is köszi. Emellett köszönöm még edzőimnek, Bátinak (vizsla) és Csalánnak (whippet), és persze Andrisnak a szervezést. Óriási az eufória."