Mátyás
8 °C
11 °C

Iván András

újságíró Politika

Indexes futócsapatban, versenyen megtett kilométerek száma összesen82,6

Az íróasztalon gyűjtött kupakokból van már700+

Leközvetített tenisz Grand Slamek száma29

Olyan kontinens, aminek országaival nem foglalkoztamaz Antarktisz kimaradt eddig

Egy hónapja Trump a világ leghatalmasabb embere Egy hónapja Trump a világ leghatalmasabb embere

Trump rengeteg elnöki rendelettel kezdett, de a beutazási tilalma fennakadt a bíróságokon. Volt már észak-koreai és iráni rakétateszt, az oroszokkal átalakulóban a viszony. Egy fontos tanácsadója az első hónapban megbukott, miközben az elnök a médiával is hadakozott.

február 20. 23:27

Kim Dzsongun rakétával köszönt be Trumpnak Kim Dzsongun rakétával köszönt be Trumpnak

Észak-Korea első számú problémagóc akar lenni, szimbolikus üzenetet küldtek. A rakétatesztről a japán miniszterelnökkel tartott vacsora közben, több száz vendég gyűrűjében értesülő amerikai elnök feltűnően visszafogottan reagált.

február 14. 15:14

Minden feje tetejére állhat a francia elnökválasztáson Minden feje tetejére állhat a francia elnökválasztáson

A korábban nagy esélyesnek gondol Fillon képtelen kimászni a felesége fizetése körüli botrányból, amiből Marine Le Pen és a választás meglepetésembere, egy független jelölt profitálhat leginkább. A baloldalon a francia Bernie Sanders osztott ki egy pofont Hollande-éknak.

február 10. 19:48

Azt mondta, hogy az elégedetlenség hangjai miatt soha nem szabad megsértődni, mert „a sértődött miniszterelnökök nem nyújtottak felemelő látványt", viszont elbizonytalanodni sem szabad.

Szerinte ebben az öt kérdésben egyértelmű választ kell adni, ha Magyarországot győztes országnak akarják 2017-ben is. Mindegyik mögött a nemzetek önrendelkezési joga húzódik meg, mondta. Szerinte kérdezniük kell, maguk mellé kell állítani az embereket, hogy a magyarok „ne hagyják, hogy a fejük felett döntsenek róluk".

„Most kell szerénynek lenni, mert most van mire" – mondta azonban a jövőre nézve. Azt mondta, nemcsak a holnappal, hanem a holnaputánnal is kell foglalkozni, az a kérdés, mi lesz a magyarokkal tíz-húsz év múlva. Szerinte van összefüggés abban, hogy „képes-e hinni egy nemzet önmaga jövőjében, és hogy hány gyereket akarnak felnevelni". Mint mondta, öregedésnek indult népből is lehet fiatal, csak akarni kell.