Vilhelmina
11 °C
16 °C

Iván András

újságíró Politika

Indexes futócsapatban, versenyen megtett kilométerek száma összesen134,9

Az íróasztalon gyűjtött kupakokból van már700+

Leközvetített tenisz Grand Slamek száma32

Olyan kontinens, aminek országaival nem foglalkoztamaz Antarktisz kimaradt eddig

A repülést is veszélyeztetheti Kim Dzsongun a rakétáival A repülést is veszélyeztetheti Kim Dzsongun a rakétáival

Eddig főként Japántól nyugatra csapódtak be az észak-koreai tesztrakéták, de néhány héten belül másodszor lőttek át a szigetország felett. A Pentagon már korábban figyelmeztetett, hogy az előre be nem jelentett tesztek veszélyt jelentenek a légi és tengeri útvonalakra.

szeptember 17. 07:33

Szörnyülködve nézi a világ egy teljes nép brutális elűzését Szörnyülködve nézi a világ egy teljes nép brutális elűzését

Egyesek szerint népirtás, mások szerint még csak etnikai tisztogatás zajlik Mianmarban. Az biztos, hogy eddig 400 ezer ember menekült el a kegyetlen katonák elől. És a nyomukban taposóaknákat telepítettek, nehogy visszaforduljanak. De mi is zajlik ott pontosan?

szeptember 14. 17:28

Putyin lehetőséget is lát az Észak-Korea körüli feszültségben Putyin lehetőséget is lát az Észak-Korea körüli feszültségben

Hosszú távon fejfájást, rövid távon viszont lehetőséget is jelenthet Oroszországnak az Észak-Korea körüli helyzet. Miközben a kínai elnök hallgatott, a nemrég saját vadászbombázókkal is demonstráló Putyin nagyon aktívan nyilatkozott.

szeptember 13. 19:01

Az ellenzék rossz viccnek minősítette, amikor Nicolás Maduro venezuelai elnök bejelentette, hogy a súlyos élelmiszerhiánnyal küzdő országban nyúltenyésztéssel kellene fedezniük az éhező lakosoknak az állati fehérjebevitelt. Az egész terv lényeg, hogy „a nyulak olyan szaporák, mint a nyulak" – szólt az elnök indoklása.

15 településen nyitottak próbaképpen nyúltenyészeteket, de a mezőgazdasági miniszter aztán meglepődve tapasztalta, hogy nem éppen az ő tervük szerint alakultak a dolgok. Az emberek többsége kis kedvencként kezelte a nyulakat, nevet is adtak nekik, volt, aki együtt aludt a sajátjával.

A mezőgazdasági miniszter egy nevetésbe fulladt kormányülésen azt javasolta, hogy indítsanak nagyszabású kampányt, amiben a nyulakat nem háziállatokként, hanem „két és fél kiló húsként" jelenítenék meg.

Maduro azt állítja, hogy imperialista erők folytatnak gazdasági háborút Venezuela ellen, miközben egyre inkább autokratikus módszerekkel kapaszkodik hatalmába. Az ellenzéki nemzetgyűlés befolyását egy alkotmányozó nemzetgyűlés felállításával próbálta aláásni. A helyzetről itt írtunk bővebben>>>

Duisburgban építették fel azt a 15,5 méteres óriási homokvárat, amivel a készítők be akarnak kerülni a Guinnes Világrekordok Könyvébe. Pénteken mérik le hivatalosan is, hogy tényleg túlszárnyalja-e az eddigi rekorder 14,82 méteres magasságát. (MTI)

Az AP 360 fokos videót rakott ki arról a houstoni rendezvényközpontról, ahol a Harvey hurrikánt követő áradások miatt az otthonuk elhagyására kényszerült több ezer embert elhelyezték. A hurrikán és az azt követő áradás miatt 39-en vesztették életüket Texasban, ahol továbbra is nagyon súlyos a helyzet.