Gusztáv
-11 °C
-2 °C

Iván András

újságíró Politika

Indexes futócsapatban, versenyen megtett kilométerek száma összesen82,6

Az íróasztalon gyűjtött kupakokból van már700+

Leközvetített tenisz Grand Slamek száma28

Olyan kontinens, aminek országaival nem foglalkoztamaz Antarktisz kimaradt eddig

Az évtized botrányává dagad az orosz hekkerügy Az évtized botrányává dagad az orosz hekkerügy

Soha nem merült még fel, hogy valaki kívülről belepiszkált volna egy amerikai elnökválasztásba. Most igen, és ahelyett, hogy kiderülne az igazság, egyre csak durvul az egész. Senki nem tudja, hol a vége, és mi lesz Amerikával.

7 órája

Sir Andy, Djoko és Federer újra: kezdődik az AusOpen Sir Andy, Djoko és Federer újra: kezdődik az AusOpen

Murray a világelső, de a szerb legyőzte már idén. Federer féléves kihagyás után játszik élesben, Nadal is stabilabb évre készül. Babos biztosan játszik Serena Williams ellen, aki elléphet Steffi Graftól.

tegnap, 17:00

Obama: Amerika jobb és erősebb lett Obama: Amerika jobb és erősebb lett

Nyolc év után érzelmes búcsúbeszédet tartott Chicagóban a jövő pénteken leköszönő elnök.

január 11. 08:28

A H. Moser svájci óragyártó cég egy új modellel állt elő, aminek az árát 1 081 291 svájci frankra (kb. 309 millió forint) teszik, és leginkább fricskának szánják az eredetmegjelölésre vonatkozó új törvénnyel szemben.

A Swiss Mad Watch ugyanis tehénbőr és svájci sajt felhasználásával készült, a vörös számlap pedig az ország zászlajára utal. „A garantáltan 100 százalékban Swiss Made" óra bemutatásához még egy ilyen nagyszerű, a Star Warstól Trumpon át merítő videót is összeraktak.

A gyártó az ellen tiltakozik, hogy a január 1-től érvényes új törvény szerint az óragyártók akkor láthatják el óráikat a svájci eredetre utaló Swiss Made jelzéssel, ha az legalább 60 százalékban hazai előállítású, míg ez korábban csak 50 százalék volt. Ez elvileg szigorítás, de a Forbes szerint már eddig is számos kiskaput tudtak kihasználni a cégek, és az új szabályozás bizonyos szempontból még enyhítést is jelent, hiszen többek között kutatás-fejlesztési kiadásokat is be lehet számítani a „Swiss Made" jelzéshez.

A H. Moser már eddig is 95 százalékban svájci termékeket állított elő, viszont szerintük sokan csak arra használják fel az ennél sokkal kisebb mértékben svájci óráikhoz a „Swiss Made" jelzést, hogy feltornázzák az áraikat. Éppen ezért a Forbes szerint a cég úgy döntött, hogy az új kollekción nem is tünteti ezt fel.

A különc Swiss Mad Watch-ot majd a luxusórák genfi vásárán mutatják be jövő héten. (MTI, Forbes)

A part mentén befagyott a tenger Burgasz bolgár kikötővárosnál, ilyen pedig a dir.bg bolgár hírportál szerint több mint 50 éve nem történt meg.

Fotó: Silviya Nenova / instagram

A XX. században összesen háromszor történt egyébként meg, hogy befagyott a Fekete-tenger a városnál.

 

A parttól nagyjából 30 méterre állt össze a jég, ami tovább vastagodott az elmúlt napokban a hideg idő miatt.

 

Öt év óta először jég borítja a Várnai-tavat is, január 10-én pedig befagyott a Marica folyó Szvilengrádnál és Dimitrovgrad térségében.

 

„Meglátják, az oroszok jobban fognak tisztelni minket, mint korábbi elnökök alatt" – mondta. Azt is kiemelte, hogy nem fognak egy olyan reset gombbal előállni az oroszokkal újrakezdett kapcsolatokhoz, mint amikor Hillary Clinton volt külügyminiszter. Szerinte Oroszország és más országok, mint Kína, Japán, Mexikó, minden ország jobban fogja tisztelni az USA-t, mint korábban.