Pál
15 °C
32 °C

Janecskó Kata

újságíró Politika

Bírósági tárgyalóteremben töltött munkaórák száma700

Bentragadás az egyik budapesti bíróság páternoszterében1

Politikusssal visszafizettetett közpénz eddigi legnagyobb összege (forint, bruttó)20000

Szürke pulcsik és szürke macskák együttes száma11


Erőszak nélkül is börtönt kért az ügyész a röszkei migránsokra Erőszak nélkül is börtönt kért az ügyész a röszkei migránsokra

Az őszi kődobálós-vízágyús összecsapáskor elfogott tíz migránsról még a vád sem állítja, hogy bántottak volna bárkit. Pénteken ítélet.

tegnap, 15:53

A buzivicceknél nem ér véget a munkahelyi diszkrimináció A buzivicceknél nem ér véget a munkahelyi diszkrimináció

Egy új kutatás szerint sokan a titkolózás miatt kedvezményektől esnek el, gyakori a zaklatás, és a hr-esek tudásában is nagy lyukak vannak.

június 28. 15:59

Röszkei terroristaper: nem mutat jól Ahmed H. dobálózása a videón

Látszik rajta, hogy nehéz tárgyakkal dobálózott Ahmed H., aki megpróbálta bizonygatni, hogy nem is a rendőrökre célzott, de a videó ebben is ellene dolgozik.

június 27. 17:46

Az amerikai elnök is kinyilvánította, hogy tiszteletben tartja a Brexitről szóló döntést. "Az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság különleges kapcsolatai tartósak, és az Egyesült Királyság NATO-tagsága továbbra is az Egyesült Államok külpolitikájának, biztonságpolitikájának és gazdaságpolitikájának sarokköve marad" - írta. Obama állásfoglalásában az Európai Unióval ápolt jó kapcsolatot is méltatja, és kimondja, hogy mind az EU, mind az Egyesült Királyság nélkülözhetetlen partnere marad az USA-nak.

Hillary Clinton közleményt adott ki a Brexitről, a demokraták amerikai elnökjelöltje azt írta: tiszteletben tartják a brit emberek által meghozott döntést. Az első feladatuk most, hogy biztosítsák: a döntés keltette gazdasági bizonytalanság ne ártson az amerikai dolgozó családoknak. Clinton megerősítette az elkötelezettségüket a Nagy-Britanniával fennálló "különleges kapcsolat" és az Európával kötött transzatlanti szövetség iránt. A közlemény arra fut ki, hogy össze kell tartani, és ezekben a mostani, bizonytalan időkben igazán nagy szükség van a nyugodt, stabil, tapasztalt vezetésre a Fehér Házban.

Az EU épületét helyre kell állítani, emberségesebbé és  igazságosabbá téve, de Európa a közös otthonunk és jövőnk

- mondta Matteo Renzi olasz miniszterelnök az MTI szerint. "Európa már számtalanszor megmutatta, hogy erősebb minden megosztottságnál" - fogalmazott. Renzi hétfőn találkozik Angela Merkel német kancellárral és Francois Hollande francia elnökkel találkozik.

Üdvözölte a Brexitet Matteo Salvini, az Északi Liga ellenzéki párt vezére. "Európa most végre megszabadulhat az Európai Uniótól" - mondta, és sajnálkozott, hogy az olasz alkotmány nem teszi lehetővé a nemzetközi megállapodások módosítását népszavazással. Luca Zaia, az Északi Liga politikusa, Veneto tartományi elnöke azonban máris bejelentette, hogy a párt aláírásgyűjtés indítását kezdeményezi az Olaszország és az EU közötti egyes megállapodások felülvizsgálatára.

Az euroszkeptikus ellenzéki párt, az 5 Csillag Mozgalom (M5S) képviselőházi alelnöke, Luigi Di Maio szerint "az EU vagy megváltozik, vagy meghal". Az M5S aláírásgyűjtést indított Olaszországnak az euró-övezetből való kilépésére.