Orbán
13 °C
23 °C

Janecskó Kata

újságíró Politika

Bírósági tárgyalóteremben töltött munkaórák száma700

Bentragadás az egyik budapesti bíróság páternoszterében1

Politikusssal visszafizettetett közpénz eddigi legnagyobb összege (forint, bruttó)20000

Szürke pulcsik és szürke macskák együttes száma11


Itt a gyöngyösi gyerekhalál miatt indult vizsgálatok eredménye Itt a gyöngyösi gyerekhalál miatt indult vizsgálatok eredménye

A védőnő vétlen, a gyermekjóléti szolgálat és a gyámhatóság próbálkozott, de mulasztott, a gyerekorvos szerepét még vizsgálják.

tegnap, 16:11

Jogerős lett az arcot nyert fantom fegyházbüntetése Jogerős lett az arcot nyert fantom fegyházbüntetése

19 évig élt szabadon a zuglói idős házaspár meggyilkolása után, fél év volt hátra az elévülésig, mikor elkapták. 19 évre ítélték.

tegnap, 14:49

A fantom arcot kapott A fantom arcot kapott

19 évvel a zuglói kettős gyilkosság után, fél évvel az elévülés előtt, néhány megőrzött csikknek és a DNS-technológiai fejlődésének is köszönhetően fogták el W. Csabát, akire kedden jogerős ítéletet mondhatnak. A brutálisan meggyilkolt idős házaspárra az unokájuk talált rá. Vele beszélgettünk.

május 23. 18:59

A hattyúk?

A kisgyerek?

A homok?

Vagy netán a sok-sok barna kupac?

"Tegnap a Velencei szabad-strandon jártunk, és megdöbbenve tapasztaltuk, hogy a lejáratokat a vízhez szinte mindenhol kutyaürülék borítja" - írta a fotókat készítő olvasónk.

update: Az eredeti poszt élesedése után egy másik olvasónk megírta: a Velencei tó homokos része valójában hattyúürülékkel van tele. "Nagyon sok hattyú van a környéken, az emberek etetik őket, ők pedig hálából odaürülnek. Ennyi" - szólt a magyarázat.

Bubbára, a terrierre a kaliforniai Tustin egyik hotelszobájában bukkantak rá a hatóságok még március 22-én, amikor drogokkal kapcsolatos bűncselekmények miatt őrizetbe vették a 40 éves Joshua Westet. A szobában drogot és használt tűket is találtak. Bubba először egy állatmenhelyre került, onnan keresték meg a rendőrséget azzal a szörnyű gyanúval, hogy a kutya drogok hatása alatt állhat, fásultnak tűnik.

bubba

Ekkor küldték el tesztelni a vizeletmintáját, és az eredmény igazolta a gyanút, pozitív lett metamfetaminra és heroinre, mondta a CNN-nek Robert Wright a tustini rendőrségtől, aki életében nem hallott még ilyet. A hatóságok azt nem tudják pontosan, hogyan kerültek a drogok a kutya szervezetébe. A rendőrség kezdeményezte, hogy állatkínzás miatt is emeljenek vádat West ellen. Ha Bubba jobban lesz, megpróbálnak gazdát találni neki.

A rendőrség lopás gyanúja miatt keresi őket. A police.hu szerint március 24-én reggel kilenc körül azzal mentek be a kőbányai Hang utca egyik lakásába, hogy vizet kérnek, a lakó figyelmét elterelték, és végül több százezer forinttal együtt veszett nyomuk.