Zalán
9 °C
19 °C

Janecskó Kata

újságíró Politika

Bírósági tárgyalóteremben töltött munkaórák száma900

Bentragadás az egyik budapesti bíróság páternoszterében1

Politikusssal visszafizettetett közpénz eddigi legnagyobb összege (forint, bruttó)20000

Szürke pulcsik és szürke macskák együttes száma13

Nem hittek a gyerekgyilkos sírásának Nem hittek a gyerekgyilkos sírásának

8 éves kislánya apján akart bosszút állni a nő, aki egy húsvéti láthatáskor halálra késelte saját gyerekét egy tatai panzióban, mondta ki a bíróság a megbánás őszinteségében is kételkedve. Az ítélet tényleges életfogytiglan.

tegnap, 15:31

Jön kifelé a homályból a szexuális zaklatás Jön kifelé a homályból a szexuális zaklatás

Az ELTE kutatása alapján rengeteg diák lehet érintett, de ha csak a hivatalos panaszok számát nézzük, azt hihetnénk, minden rendben az egyetemeken.

tegnap, 07:03

A pártalapításra készülő gödöllői polgármesterrel interjút készített a csütörtökön megjelenő Heti Válasz. Ha Gémesi György nem szánja rá magát, hogy a Józan ész forradalma nevű, tavaly indított kezdeményezéssel beleveti magát az országos politizálásba, talán soha nem szerez tudomást a szélesebb nyilvánosság a kis cirmos-fehér csoda, Frau Bürgermeisterin von Gödöllő, Bürgi, a gödöllői hivatali macska létezéséről.

Bürgi már most sem panaszkodhat a népszerűségére. Ahogy Gémesi felhívta rá a figyelmet az interjúban, a Facebookon saját lapja és több mint 1300 követője van. A polgármester, aki viccelődve a helyetteseként szokta emlegetni Bürgit, elmondta, hogy talált, befogadott cica, a kollégái és a látogatói is nagyon szeretik, "összeköti az embereket".

Az énekesnő pontot tett az erre szakosodott média több hónapon át tartó találgatásának a végére: megerősítette, hogy igen, házasok Simon Koneckivel, 4 éves fiuk, Angelo apjával. A BBC szerint Adele az ausztráliai Brisbane-ben beszélt a Someone Like You című slágeréről, amikor kimondta: "most házas vagyok".

A dolog úgy került szóba, hogy eredetileg arról volt szó: a dalban azt akarta felidézni, milyen érzés beleszeretni valakibe, és legyen bármilyen keserű is később a szakítás, ez az érzés, a szerelem megszületése a világ legjobbika. Ehhez tette hozzá, hogy ő persze nem mehet át ezen az érzésen, mert házas.

Az előző hónapban a Heat magazin már meglebegtette, hogy Adele és Konecki összeházasodtak, szerény ceremóniát tartottak Los Angeles-i otthonukban, csak a családnak és a barátoknak.

Az "Elveszett, talált állatok /Esztergom és környéke/" nevű Facebook-csoport oldalán landolt szombat este ez a fotó, a következő szöveggel: "Ezt a csüngőhasú malackát 20,15-kor a Bánomi úton látták. A Vadrózsa utca felé vette az irányt. Gazda hol vagy?" A poszt 18 órája került ki, egyelőre nincs frissebb hír arról, hazakerült-e a malac, egyáltalán honnan kóválygott el.

csungohasu
Fotó: Pálmai Andrea