Jusztina
6 °C
20 °C

Janecskó Kata

újságíró Politika

Bírósági tárgyalóteremben töltött munkaórák száma700

Bentragadás az egyik budapesti bíróság páternoszterében1

Politikusssal visszafizettetett közpénz eddigi legnagyobb összege (forint, bruttó)20000

Szürke pulcsik és szürke macskák együttes száma11

Veszélyes, de se lecsukni, se kényszergyógykezelni nem lehet Veszélyes, de se lecsukni, se kényszergyógykezelni nem lehet

Évente néhány tucat beteg embert hiába visznek végig büntetőeljáráson, hiába bizonyítják rájuk, hogy bűncselekményt követtek el. Hiába, hogy szomszédokat terrorizál vagy járókelőket inzultál valaki.

szeptember 23. 08:00

Nincs állami élelmiszer-tartalék, ha beüt a krach Nincs állami élelmiszer-tartalék, ha beüt a krach

Megszűnt Magyarország gazdaságbiztonsági tartaléka, már nem őrzünk nagy raktárakban élelmiszert vész vagy piaci zavar esetére. De akkor mi történne, ha szükség lenne rá?

szeptember 7. 07:59

A magyar állam megmérgezte az apámat, de tíz éve tagadja A magyar állam megmérgezte az apámat, de tíz éve tagadja

Sági Elemér 50 éves korában halt meg mellhártyadaganatban. Fiai szerint azért, mert 27 évvel korábban, sorkatonaként védőfelszerelés nélkül dolgoztatta a halálos anyaggal a honvédség. A Honvédelmi Minisztérium egyszer már ráállt, hogy kártérítést fizessen, de meggondolták magukat. Tíz éve küzd a család az igazáért.

szeptember 6. 08:18

Nicolás Maduro, Venezuela buszsofőrből lett elnöke Margarita szigetén járt pénteken, hogy szociális lakásokat adjon át, de ellenségesen fogadták. Porlamar városkában lábasokat és serpenyőket püfölve üdvözölték, szidták, és feliratokon közölték vele, hogy utálják. Amikor megpróbált beszélni a tüntetőkkel, körbefogták, és a helyzet annyira elmérgesedett, hogy futva kellett menekülnie, nehogy megverjék.

A tüntetők közül harmincat őrizetbe vettek, de vasárnapra mindenkit szabadon engedtek, kivéve egy tudósítót, aki felvételeket hozott nyilvánosságra a tüntetésről. (MTI)

Újra óriáspandaikrek születtek az atlantai állatkertben, írja a BBC. Az anyjuk a 19 éves Lun Lun, az apjuk a 18 éves Jang Jang. A kölykök mesterséges megtermékenyítéssel fogantak. Az állatkerti dolgozók cserélgetni fogják őket, hogy mindkettőjüket tudja gondozni az anya. Lun Lunnak ez már a második ikerszülése volt.

Örökbeadó napot tartanak ma 10 és 14 óra között az Illatos úton. Macskaakció lesz: az Állatmentő Szolgálat minden macska mikrocsipjét és veszettség elleni oltását vállalja, a Macskamentők Alapítvány pedig akciós ivartalanítási kupont és induló állateledel csomagot ad.

Aki kutyát szeretne az Illatos útról, az se jár rosszul, a Vigyél Haza Alapítvány ingyenes ivartalanítást vállalt, és lesz ajándék bolha és kullancs elleni csepegtető is a SUST svájci állatvédelmi alapítványtól. Hajrá!