Alfréd
4 °C
14 °C

Janecskó Kata

újságíró Politika

Bírósági tárgyalóteremben töltött munkaórák száma900

Bentragadás az egyik budapesti bíróság páternoszterében1

Politikusssal visszafizettetett közpénz eddigi legnagyobb összege (forint, bruttó)20000

Szürke pulcsik és szürke macskák együttes száma13

Nem engedik többé, hogy Miskolc a szűk lakásban nyomorgást büntesse

A Kúria szerint alkotmánysértő megbüntetni azokat, akiknek nem jut 6 négyzetméter lakrész.

tegnap, 10:27

Annyira azért mégsem rózsás a női áldozatok statisztikája Annyira azért mégsem rózsás a női áldozatok statisztikája

Szépen javulnak a nők elleni erőszakot mutató bűnözési adatok, első ránézésre ez látszik a Pintér Sándor által kiadott adatokból. Az erőszakos közösülés például gyakorlatilag pár év alatt megszűnt. Kár, hogy főként azért, mert a tényállás neve már szexuális erőszak.

tegnap, 07:12

A CAPTCHA-kód is diszkriminálhat A CAPTCHA-kód is diszkriminálhat

Az ernyőolvasó szoftver nem tudott mit kezdeni vele, ezért egy látássérült előfizető elakadt a netszolgáltatója honlapján. Az Egyenlő Bánásmód Hatóság elé került az ügy.

február 21. 10:34

Az "Elveszett, talált állatok /Esztergom és környéke/" nevű Facebook-csoport oldalán landolt szombat este ez a fotó, a következő szöveggel: "Ezt a csüngőhasú malackát 20,15-kor a Bánomi úton látták. A Vadrózsa utca felé vette az irányt. Gazda hol vagy?" A poszt 18 órája került ki, egyelőre nincs frissebb hír arról, hazakerült-e a malac, egyáltalán honnan kóválygott el.

csungohasu
Fotó: Pálmai Andrea

Olyan jól sikerült a színész Trump-alakítása a Saturday Night Live show-ban, hogy a Dominikai Köztársaság egyik lapja, az El Nacional simán elhitte róla, hogy ő a valódi amerikai elnök, írja a BBC.

94274364 mediaitem94274363

A lap a parókás, durcásan biggyesztő Alec Baldwin fotóját "Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke" képaláírással hozta le, párban Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök fotójával, egy, az izraeli telepépítéssel foglalkozó cikk mellett. Az újság azóta elnézést kért az olvasóitól és "minden érintettől".

Trump egyébként nincs oda se a Saturday Night Live-ért, se az ő bőrébe bújó Baldwinért, nemrég kiírta a Twitterre, hogy egyáltalán nem találja viccesnek.

A kisvárdai rendőrség elfogott egy 25 éves, kékcsei nőt, akit lopással gyanúsítanak. A police.hu szerint egy 78 éves, kisvárdai asszony volt az eset kárvallottja: éppen zuhanyozott péntek délután, amikor valaki besurrant a házába a nyitott ajtón keresztül, és a folyosón lévő táskájából elemelte a pénztárcáját, a bankkártyáját és az iratait. Mire a kártyát megpróbálta letiltatni, már többször használták is. A 25 éves nő, miután elfogták, beismerő vallomást tett. Azt mondta: kísértésbe esett, amikor meglátta a folyosón a táskát. Amíg nála volt a lopott bankkártya, három boltban vásárolt vele. Hogy miket, az látható ezen a rendőrségi fotón. A holmikat lefoglalták a házkutatáskor.