Jusztina
11 °C
22 °C

Joób Sándor

újságíró Politika

Hiába bontották le a Falat, megmaradt az NDK Hiába bontották le a Falat, megmaradt az NDK

Hol van a német szélsőjobb új fellegvára? Kik ábrándultak ki a szocikból? És Merkelből? Mutatunk néhány érdekes térképet a vasárnapi német választásokról.

tegnap, 17:22

Kilencvenen lesznek, és Merkelre vadásznak Kilencvenen lesznek, és Merkelre vadásznak

1949 óta először került radikális jobboldali párt a német parlamentbe. Az AfD vezetője Merkelre utalva azt mondta: "foglalkozni fognak majd ennek a nőnek a jogsértéseivel."

szeptember 24. 23:07

Merkelnek nem lesz könnyű dolga az új koalícióval Merkelnek nem lesz könnyű dolga az új koalícióval

A vártnál kisebb különbséggel nyeri a németországi választásokat a CDU az exit pollok szerint. Merkel negyedszer lesz kancellár, de a szocdemek kiszállnak a kormányából. A bevándorlásellenes AfD lett a harmadik erő.

szeptember 24. 18:02

Az Irma hurrikán miatt ki kellett telepíteni a tampai vadaspark 12 ezer állatát, köztük 250 flamingót is. A kecses szárnyasok engedelmesen battyogtak arra, amerre menniük kellett. Ahogy hallom, csak néhányan méltatlankodtak közülük a kényelmetlenségek miatt.  

Külön cikkben írtunk róla, hogy Horvátországot még az ág is húzza. Nyáron erdőtüzek pusztítottak, most is a második a csapás: a víz. Zadarban és környékén nagyon sok eső esett, emiatt kórházak áztak be, házakat, pincéket, mélygarázsokat, bevásárlóközpontokat és temetőket árasztott el az ár. Olvasónk Ninből küldte ezt a képet az ottani üdülőközpont bejáratáról.  

Nem is rossz ötlet. Most kaptuk meg postán az Együtt 2018-as választási programját. A színes füzet, illetve mit füzet, MAGAZIN, méretében és tördelésében kísértetiesen hasonlít az IKEA-katalógusokra. 

Az Együtt politikusai a címlapon egy Lack asztalka körül gyűlnek össze, belül Rády Magdolna az Együtt aktivistája egy Vimle kanapén piheni ki fáradalmait, a Működő Állam - Egészségügy című fejezetnél pedig egy ismeretlen úr egy Poang hintaszékben ülve olvas elmélyülten.

Most legyen elég ennyi a külcsínről, a magazin tartalmát majd később elemezzük. Az mindenesetre nagy dolog, hogy egy pártnak van programja. Tudunk például olyan pártról, ami 2014-ben enélkül indult neki a választásoknak, mert úgy gondolta, elég az az egy szó a választók megnyugtatására, hogy „folytatjuk”.

Frissítés: Az ötlet jó, de nem eredeti. 2016-ban a spanyol Podemos csinált hasonló választási programfüzetet.