Jenő
3 °C
8 °C

Joób Sándor

újságíró Politika

Az a tét, hogy ön méltó körülmények között halhat-e meg Az a tét, hogy ön méltó körülmények között halhat-e meg

Az állam elvileg támogatja, hogy a súlyos betegek fájdalmak nélkül, szerető környezetben, akár otthonukban haljanak meg. De a pénz kevés. Mi lesz az egész rendszerrel?

tegnap, 14:19

Hogy kerülhet 18 ezer forintba egy sör a bulinegyedben? Hogy kerülhet 18 ezer forintba egy sör a bulinegyedben?

Egy angolul beszélő magyar állítólagos kalandja a Dob utca elején, vastag nyakú biztonsági őrökkel. Nem minden így történt, de tényleg kerülhet ennyibe egy sör.

november 15. 17:37

15 éves magyar fiú késelt meg egy afgánt Ausztriában

Egy orosz egy másik afgánra támadt. Körözik őket.

november 13. 11:51

A budapesti metrófelújítás miatt mostanság igencsak nehéz felférni a szerelvényekre, így talán érthető, ha nem mindenki díjazza, amikor a metróvezető még be is szól az utasoknak, írtuk egy cikkünkben. Tévednek, ha azt hiszik, ilyen csak nálunk fordul elő. Berlinben élő magyar barátom a cikkünket olvasva osztotta meg ma reggeli élményét az U-Bahnról.

Ádám tapasztalatai szerint Berlinben naponta beszólnak az utasoknak a metróvezetők, általában széles berlini dialektussal, a tipikus barátságtalan, pofázó hangnemben. Ma reggel például ez hangzott el a hangosban, amikor egy iskoláscsoport próbált felszállni:

Ez egy metró, nem adventi naptár! Minden ajtó nyitva van! Ez az iskolásokra is érvényes ott középen! Ha szíveskednének beszállni, talán még ma elindulhatnánk!

Ami elromolhat, az el is romlik, ahol sok olajvezeték van, ott az romlik el. Bahrein csak kb. kétszer akkora mint Hajdúböszörmény, de olaj az van bőven. November 10-én kigyulladt egy olajvezeték a Buri nevű település közelében. Ahogy a videón is láthatja, szép nagy lánggal tud égni az ilyen, fáklya az éjszakában. Valószínűleg nem először történt ilyen, mert a helyi katasztrófavédelem gyorsan intézkedett: elzárták az olajat, kitelepítették a környékről az embereket, lezárták a közeli autópályát, aztán megoldották a problémát.   

 

A 309 méter magas Shard (üvegszilánk) nevű épület nemcsak London, de az Európai Unió legmagasabb épülete is. A felhőkarcolóból nagyszerű kilátás nyílik a városra. Most képzelje el, mi lenne, ha 243 emelet magasságból hullámvasutazna le a brit fővárosba. A View elnevezésű virtuális hullámvasút egyszerű szerkezet: kell hozzá egy szoftver, egy VR-szemüveg és egy mozgó ülőke. Ez így együtt épp elég ahhoz, hogy átverje az emberek agyát és magukból kikelve sikítozzanak félelmükben.