György
2 °C
15 °C

Joób Sándor

újságíró Politika

A mólónak ütközött egy tengerjáró a Kanári-szigeteken A mólónak ütközött egy tengerjáró a Kanári-szigeteken

Tíz utas sérült meg könnyebben, de 60 ezer liter olaj folyt a tengerbe.

tegnap, 15:50

Lázadnak a Trefortban Áder János látogatása ellen Lázadnak a Trefortban Áder János látogatása ellen

40 tanár nyílt levélben állt ki a Lex CEU ellen, 170 diák pedig petícióban ellenzi a vizitet.

tegnap, 14:22

Hat külföldi egyetem működési engedélyét vonták vissza Magyarországon Hat külföldi egyetem működési engedélyét vonták vissza Magyarországon

A magyar egyetemek a legtöbb esetben már korábban felmondták a megállapodást velük, és hallgatóik sem voltak.

tegnap, 11:54

marble.png

Clear Coffee - ez a neve ennek a csinos kis flaskában található italnak. És ez ebben az esetben nem fantázianév: a gyártó szerint ez tényleg kávé, amit egy szupertitkos eljárással tesznek vízszerűen átlátszóvá. A történetben még szebb, hogy ezt egy magyar testvérpár találta ki. Nagy Dávid és Nagy Ádám is szereti a kávét, de olyan verziót akartak megalkotni, ami nem színezi el a fogakat. Az arabica-kávészemekből alkotott italnak alacsony a kalóriatartalma, nem tartalmaz cukrot és semmilyen mesterséges aromát és konzerválóanyagot. A termék egyelőre az Egyesült Királyságban és Szlovákiában kapható. Egy 200 ml-es üveg 5,99 fontba kerül, Szlovákiában 5,2 euróba.

Váratlanul teljesen új megoldással állt elő CEU-ügyben Palkovics László oktatási államtitkár. Legfeljebb a működési engedélyét veszítheti el a CEU, de a képzései nem kerülnek veszélybe, ha nem teljesíti a múlt héten elfogadott törvény új feltételeit, és a budapesti intézmény ezután is kiadhat CEU-s diplomát.

Azt tudjuk, hogy Donald Trump nem szegény ember. Szorgos munkával hatalmas vagyont halmozott fel. Az a minimum, hogy van saját helikoptere, mindjárt kettő is (Sikorsky S-76). Mivel a helikopterekre nem lehet olyan rendszámokat tenni, hogy BOSS 001 vagy THE KING 1, az üzletember szerényen csak a jól látható Trump feliratot festette mindkét gép farkára.

Mióta elnök, azóta biztonsági okokból nem használhatja saját helijeit: a szigorú titkosszolgálati előírások szerint Trump csak az  Air Force One elnöki gépen és a haditengerészet elnöki helikopterén szállhat el. Egyik saját gépe most a floridai Mar-a-Lagón lévőn luxusbirtokán tűnt fel a hétvégén, néhány óra múlva azonban eltűnt onnan. A Fehér Ház nem közölte hova ment, és azt sem, hogy ki repült vele.  

000 NF262
Fotó: Jim Watson / AFP