Orbán
13 °C
23 °C

Joób Sándor

újságíró Politika


Az alulfizetettek, akik miatt még működik a magyar oktatás Az alulfizetettek, akik miatt még működik a magyar oktatás

Az egész magyar oktatási rendszer minimálbéren foglalkoztatott rendszergazdákon, iskolatitkárokon, asszisztenseken alapul. 2008 óta nem emelték a fizetésüket, azóta 22 százalékos volt az infláció. Csoda, hogy így működik az egész.

február 18. 08:22

Levélben osztja ki egy tanár a Telekit vegzáló tankerületi vezetőt Levélben osztja ki egy tanár a Telekit vegzáló tankerületi vezetőt

„Tankerületvezető Úr! Ön vagy főnöke nincs tisztában a mai magyar valósággal.”

február 17. 10:01

Mendrey: Ha a tanároknak nem lehet, sztrájkoljanak a diákok Mendrey: Ha a tanároknak nem lehet, sztrájkoljanak a diákok

Nem volt mindenki kockás ingben a tüntető tanárok most megalakult civil platformján.

február 16. 18:42

Reggel óta nagyon sokan tűztek fehér virágot a zuglói Teleki Blanka Gimnázium kerítésére, amit a klikes tankerületi amiatt vegzál, hogy az iskola tanárai csatlakoztak az országos pedagógustiltakozáshoz, és még Miskolcra is elmentek tüntetni. Egy cikkünkben mi azt kérdeztük az olvasóktól, vajon ez a legrosszabb pártállami időket idézi-e, és az eredmény itt látható. Pénteken délután ötkor szolidaritási tüntetést tartanak a gimnázium mellett. Ha annyian lesznek, ahány virág már most ott van, akkor sokan lesznek.

Mit is tanított Karak a kis Vuknak a simabőrű házáról?

Soha ne menj a közelébe! Ez a legfontosabb!

Nos hát, ez a róka nem tartotta be a legfontosabb szabályt, de lehet, hogy azért, mert nem tud magyarul. A riadt állatot egy berlini lépcsőházban fotózták le. Leskelődünk, leskelődünk, kis vörös?

Budapest egyik legszemetesebb környéke, sőt illegális szeméttelepe lehet az Örs vezér terétől 5 percre lévő Terebesi utca. A Hulladékvadász.hu szerint autókból szoktak itt szemeteszsákokat kidobálni, de az is előfordul, hogy az éj leple alatt teherautóról szórják le a szemetet, és ehhez jön még az itt kialakult “hajléktalan falvak” miatti szemétáradat. A környéken egyébként iskolák és lakóövezetek állnak. Ezt a videót a hulladékvadászok készítették azzal a nem titkolt szándékkal, hogy felhívják a X. kerületi önkormányzat figyelmét a tarthatatlan állapotokra.