Kinga, Kincső
19 °C
31 °C

Joób Sándor

újságíró Politika

Meghalt Kevin apukája a Reszkessetek betörőkből

John Heard 72 éves volt.

július 22. 23:12

Ma se nyert senki 2,5 milliárd forintot Ma se nyert senki 2,5 milliárd forintot

Mondjuk 12 ember ma örülhet a négyesnek is, mert azzal is sokat lehetett nyerni.

július 22. 20:49

Őszintén sajnálom, elnézést kért a budapestiektől a BKK vezetője Őszintén sajnálom, elnézést kért a budapestiektől a BKK vezetője

Kivizsgálják a hibákat, felszólították a T-Systemet is, hogy adjon át minden információt.

július 22. 19:24

Ez egy olyan történet, ami az egyik oldalról nézve faék egyszerű, a másik oldalon viszont jól mutatja, milyen hisztérikus is a világ. Németországban súlyos rasszista megjegyzésekkel fűszerezett gyűlöletvihart váltott ki az interneten egy zwickaui fodrászat ajtajára kifüggesztett felirat. A boltra ugyanis kiírták, hogy július 16-tól hat napon át délután négytől CSAK FÉRFIAKAT SZOLGÁLNAK KI. A történetet az lobbantotta lángra, hogy az üzletben ekkor egy szíriai fodrász dolgozott. 

A fotó elterjedt a neten, és már érkeztek is rasszista gyalázkodások a szírai fordrász és a fodrászat ellen. Aki akarta, az ebbe a sztoriba rögtön a muszlim férfiak nőgyűlöletét és patriarchális világképét látta bele. Valaki azt ajánlotta: ha a szír fodrász nem hajlandó levágni német nők haját, inkább menjen vissza Szíriába.  

Mi történt? Az üzlet maga is részt vesz a Németországba érkezett bevándorlók munkához juttatásában, ezért vették fel a szír fodrászt. Most nyár van. Mindenki szabadságon van, kevesen dolgoznak. Ezen a héten egyedül a szír fodrász ért rá délutánonként, neki viszont nincs női fodrász képesítése, csak a férfi frizurákhoz ért. Ennyi. (via Berliner Morgenpost)

Eric Hoffmannak hívják azt a német srácot, aki arról lett híres, hogy vasútállomások VIP-várójában és IC-vonatokon él, egész pontosan a német vasutak igencsak elegáns Inter City Expressein, azaz az ICE-ken. Eric korábban vezető beosztásban dolgozott egy saarbrückeni call centerben, de eléggé unta magát. Amikor Münchenben kapott állást egy videojátékokkal foglalkozó szerkesztőségben, megpróbált lakás bérelni a bajor fővárosban, de csak megfizethetetlenül drága albérleteket talált. Úgy döntött hát, hogy amíg nem bukkan megfelelő lakásra, vonatokon fog élni. Ez az életmód aztán annyira megtetszett neki, hogy már fél éve így él.

19905406 483669351970377 5207695781249388012 n
Fotó: Eric Hoffmann / Facebook

Eric 1200 eurót keres. Minden hónapban vesz magának egy elsőosztályra szóló havi bérletet a német vasutakra, ami 658 euróba kerül. Ezzel tudja használni az elegáns VIP-várókat, ahol egyenruhás alkalmazottak italt és melegételt is felszolgálnak az indulásra váró utasoknak. Ezekben a várókban tud vécére menni és zuhanyozni, és mindenhol van wifi. Étlapról választhat magának szendvicset, salátát, tésztát vagy levest.

Mostanra megtanulta, melyik városok vasúti VIP-várójában a legjobb az ellátás. Az ausztriai  Salzburgba például azért szeret elvonatozni, mert ott jó csokit adnak, de posztolt már képet magáról ingyensörrel és ingyenjégkrémmel is.

 

Amikor eljön az este, Eric felszáll egy vonatra és keresztül kasul utazgat Németországban. Az elsőosztályon ilyenkor általában kevesen utaznak, így a hármas ülésen kényelmesen eldőlve szokott aludni. Párna mindig van nála. Néha elvonatozik az apjához Hamburgba, ott mossa ki a ruháit. 

Eric nemrég nyaralni is volt. Elvonatozott az Északi-tengerhez.    

A Zimmer Feri című 1997-es magyar filmben a hatalmas adósságokkal küzdő Fikász Feri úgy akarja megoldani anyagi gondjait, hogy kibérel egy balatoni üdülőt, amit a lehető legtöbb pénzért a lehető legrosszabb szolgáltatással szeretne kiadni. Most 2017-et írunk, de úgy tűnik, Anikónak és barátnőinek sikerült megtalálniuk Fikász Feri új vállalkozását.

A három lány egy siófoki hostelben bérelt szobát. Először olyat kaptak, aminek fürdőszobájában a függöny az ablakkeretre aggatott lepedő volt, ami szinte azonnal leesett. "Ez a szoba tele volt pókokkal, pókhálóval, irdatlan retekkel és undorító büdös volt" - írta Anikó az Indexnek.

Kierőszakoltak maguknak egy másik szobát, ami Anikó szavai szerint "szintén undorító volt, de még mindig jobb, mint az első szoba". A zár alig működött, fél órát kellett ügyeskedni, mire ki/be tudták zárni az ajtót. A falból kiszakadt konnektor pont az ágya felett volt. Az ablakpárkány körül irdatlan mocsok, retek és szenny, a küszöbre Anikó szerint a hányadék a legjobb kifejezés. Ha azt mondja, Anikó túl finnyás volt, íme itt van a saját készítésű képe a küszöbről? Ön szerint? Ha megnézte a képet, olvasson tovább, most jön még csak a java. 

Ebben a szobában is voltak pókok, meg még sok minden egyéb.

A barátnőm felemelte a paplant, és két kis papírzsepi-galacsin volt a lepedőjén. Ezúton bizonyosodtunk meg róla, hogy mi biztosan nem frissen mosott ágyneműt kaptunk, szerintem a két galacsin az előző ott alvó füldugója lehetett...

Úgy döntöttek, inkább ráfekszenek a strandtörölközőikre, és egy másik törölközővel takaróznak, minthogy a ki tudja hányszor használt ágyneműbe burkolózzanak. Valahogy átvészelték az éjszakát és reggel már húztak is el.  

Anikó még összefoglalta, milyen válaszokat kaptak a hostel személyzetétől a szobát ért kritikájukra:

  • "Nem tudunk mit csinálni a pókokkal, sövények vesznek minket körbe, ezért sokkal több van, mint máshol."
  • "Ez van, nincs minden vendég után időnk kitakarítani."
  • "A főnök azt mondta, ágyneműt se adjunk, de azért mondtuk neki, hogy hát azért azt mégiscsak kéne."

Ezért a feledhetetlen siófoki éjszakáért a három lány összesen 24 ezer forintot fizetett.

Most pedig kattintsa végig a teljes galériát, hogy tudja, hova ne menjen Siófokon.