Bertalan
14 °C
27 °C

Joób Sándor

újságíró Politika

Életemben először láttam szélben repülő kutyát Életemben először láttam szélben repülő kutyát

Veszély, halálfélelem, pánik, vidám pillanatok, segítőkészség és emberi butaság. Az olvasók így emlékeznek a tíz évvel ezelőtti tűzijátékon kitört hatalmas viharra.

augusztus 20. 18:48

10 dolog, amit megtanultunk a 2006-os tűzijáték-katasztrófából 10 dolog, amit megtanultunk a 2006-os tűzijáték-katasztrófából

Mindenki egyszerre akar hazaindulni. Nem működnek a mobilok. Nem jó fa alá állni. Nincs elég mentőautó, és nincs egyszemélyi felelős. Tanácsok tömegpánik esetére.

augusztus 20. 00:06

A szigetes agymosásról író dömsödi fideszes képviselőnő nem tud arról, hogy ilyet írt volna A szigetes agymosásról író dömsödi fideszes képviselőnő nem tud arról, hogy ilyet írt volna

"Ezt én írtam?" - kérdezte a telefonban Szűcs Julianna. Biztos feltörték a gépét.

augusztus 16. 14:13

Egy feltaláló végre megoldást talált az emberiség néhány alapvető problémájára. Már ami az esernyőt illeti. Mert bármennyire jó dolog is az esernyő, több gond is van vele:

  1. Nehéz kinyitni, ha zuhog az eső, és éppen lépünk ki vele az ajtón vagy szállunk ki a kocsiból.
  2. Nehéz bezárni, ha zuhog az eső, és éppen megyünk be vele az ajtón vagy szállunk be a kocsiba. 
  3. Ha belépünk vele valahova, összecsöpögünk mindent.
  4. Ha sokan vagyunk, kiszúrjuk a mellettünk álló szemét.
  5. A szél kifordítja

A zseniális találmány ezekre a kínzó problémákra kínál megoldást. Az ötlet kézenfekvő: egyszerűen fordítsuk ki az esernyőt. A Kazbrella nevét feltalálójáról, a repülőmérnök Jenan Kazimról kapta. Ő látható a videón is.

Egy országgyűlési őr mentette meg egy vízbe esett ember életét a siófoki Balaton-parton. Karácsony István törzsőrmester augusztus 14-én hajnalban barátaival sétált Siófokon, amikor azt látta, hogy egy ember a vízbe esik a mólóról és eltűnik a félhomályban. A vízbe ugorva a barátai segítségével húzták ki a partra az embert, aki már nem lélegzett. Karácsony István mellkas kompressziót alkalmazott, majd a sikeres újraélesztés után stabil oldalfekvésbe helyezte az áldozatot. Így várták meg a mentőket. Bátor cselekedetéért Kövér László augusztus 20-án a Házelnöki Érdemjel Bronz Fokozatával tüntette ki Karácsony Istvánt. 

Az MTI minden nap közzéteszi, hol milyen sajtótájékoztatót tartanak, de ilyen helyszínmegjelöléssel még életünkben nem találkoztunk:

Untitled-1

Amúgy ez a titokzatos "donneri söröskorsós körforgalom" egyáltalán nem rossz hely. Nézzék csak! Sajnálom, hogy annak idején nem került be körforgalom-szépségversenyünk mezőnyébe.