Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Joób Sándor

újságíró Politika

Gyereke sírva nézte a jeges vízben Gyereke sírva nézte a jeges vízben

Nem jelezték a veszélyes részt a Velencei tavon, be is szakadt a jég a korcsolyázó alatt. Egy olvasónkat síró gyermeke szeme láttára kellett kimenteni az Agárdi Popstrandról. A jégpálya vezetője szerint ott mindenki saját felelősségére korizik, lehetetlen lekeríteni a több kilométeres rianásokat.

január 9. 18:42

II. Erzsébetet majdnem lelőtte a Buckingham-palota egyik őre II. Erzsébetet majdnem lelőtte a Buckingham-palota egyik őre

A királynő néhány évvel ezelőtt nem tudott aludni, és egyik éjszaka kiment sétálni a kertbe.

január 5. 13:25

A német 007-es: a nevem Mauss, illetve Möllner, alias Koch A német 007-es: a nevem Mauss, illetve Möllner, alias Koch

Fiatalon túszokat szabadított ki a Hezbollah és kolumbiai gerillák fogságából, drogdílereket buktatott le, most titkos számlái miatt adócsalásért áll bíróság előtt. Egy élet, ami megfilmesítésért kiált.

január 3. 16:54

Kigyulladt egy autó az M5-ösön Gyálnál. Az oltás idejére az utat lezárták, az autósokat a pályatest melletti kollektor ágra terelik a rendőrök, onnan pedig vissza tudnak térni a sztrádára. Kisebb torlódás van a környéken. 

Bemutatom önöknek a Polar Fox JAMES MPX808571F típusjelű katonai bakancsot, amit 2015 augusztas óta lehet megrendelni a Conal nevű amerikai cégtől. A bakancs így néz ki.

Ízlés kérdése, kinek tetszik, bár egy bakancs megvásárlásakor sok más szempontot is érdemes mérlegelni, mint hogy az hogyan mutat az ember lábán. Az egyik vásárló adott érte 40 dollárt, meg is kapta, fel is vette. Az igazi meglepetés azonban akkor érte, amikor először meglátta új cipője talplenyomatát.  

Jó nagy botrány lett persze. A gyártó szerencsétlen véletlenre hivatkozott. Szerintük a bakancs talpának mintázatába ők csak szélkereket, sőt vidám kis szélforgókat formáztak, nagyon sajnálatos, hogy ezek lenyomata a vizes aszfalton vagy a hóban kísértetiesen emlékeztet egy horogkeresztre.

A kommentelők egy része azonban nem vette be ezt a maszlagot. Egyikük azt írja, túl sok véletlen ez így:

  1. Katonai bakancsról van szó.
  2. Ezt a katonai bakancsot Polar Foxnak (sarki róka) nevezték el. Történetesen ugyanezt a nevet  (Polarfuchs) viselte az a második világháborús német hadművelet is, ami Murmanszk elfoglalását célozta.

Furcsa véletlenek, na! (viaBild)

Ön még biztos aludt, úgyhogy megmutatom a saját botcsinálta fotómmal, hogy nézett ki reggel a még nagyrészt érintetlen hó. Hát így. Elmondhatom, nagyon szép volt. Azt csak morogva jegyzem meg, hogy az utak egy része is érintetlennek látszott, amikor autóval mentem rajta, de a nagy utakat azért már tisztították. 

20170112 061028