Hella
10 °C
25 °C

Joób Sándor

újságíró Politika

Öt éve kilépett a művészeti akadémiából, most rendes taggá választották Öt éve kilépett a művészeti akadémiából, most rendes taggá választották

Bukta Imre nem tudta elfogadni Fekete György diktatórikus stílusát. 15 másik tagot is választott az MMA.

május 25. 17:37

Balog Zoltán nagyon kiakadt az Index videóján Balog Zoltán nagyon kiakadt az Index videóján

Szerinte manipuláltunk. Itt van a levele és a mi válaszaink.

május 23. 15:01

Balog is megfuttatta az Indexet Balog is megfuttatta az Indexet

A minisztert egy konferencia után akartuk kérdezni a CEU-ról. Alapos szerveződés-futkorászás után végül nyilatkozott, sőt, egy breakinget is mondott a CEU-ügyről.

május 22. 15:02

leg

Egymillió tonna kő és föld zuhant a tengerbe a kaliforniai Monterey partvidékén, ahol egy földcsuszamlás konkrétan eltörölte a tengerparton végigfutó festői út egy tekintélyes szakaszát. Miután már korábban is voltak földcsuszamlások itt, az utat szerencsére időben lezárták, így senki nem sérült meg.

 

Megpróbáltam megkeresni ezt a szakaszt a Monterey-i sheriff hivatala által megadott adatok alapján. Valahol itt lehetett. Nem tudom, szokás-e meggyászolni egy utat, de ezt bizony meg kell: nézzék csak, nem véletlenül imádtak erre autózni a turisták.

18745121 1479966588691025 299394701 o.png

A National Geographic Facebook-oldalán találtam ezt a 360 fokos videót. Megnézheti, hogy az elitegység hogyan ment ki egy bajba jutott hegymászót egy sziklafalról.

Vitézy Dávid, a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum igazgatója, a BKK korábbi vezérigazgatója osztotta meg kanadai vonatozós tapasztalatait a Facebbok-oldalán. Nemrég Kanadában járt magánúton, és a helyi szövetségi vasút, a VIA Rail Canada egyik vonatával utazott. Jegyet a mobilappból vásárolt, a vonat pontos és kényelmes volt. Toronto elővárosánál azonban halálra gázolt valakit a szerelvény. A vonat néhány órát állt, majd jelentős késéssel ért Torontóba. Ahogy Vitézy írja, nyilván mindenki inkább elszörnyedve gondolt a baleset áldozatára és a vonatvezetőre, mint sem a vasúttársaságot hibáztatta volna a késés miatt.

Néhány nap elteltével azonban meglepetés érte Vitézyt. Miután online vásárolt jegyet, e-mailt kapott ő is a VIA Rail vezérigazgatójától. A vezérigazgató azt írta: elnézést kér a történtek miatt, és a jegyár 50 százaléka értékében utazási kreditet ajánl fel neki. Tanulság?