Orbán
13 °C
23 °C

Kalas Györgyi

újságíró Kult


Kipróbáltuk Jamie Oliver budapesti éttermét Kipróbáltuk Jamie Oliver budapesti éttermét

Végigettük az étlapot, elmondjuk, mit érdemes enni, mi a legjobb, mi nem annyira jó, és milyenek az árak a mintegy 150 Jamie Oliver-recepttel dolgozó étteremben.

tegnap, 15:35

A tökéletes közösségi kert: nem csak nyersen, főzve is A tökéletes közösségi kert: nem csak nyersen, főzve is

Londonban hatalmas konténerekben termesztik a növényeket, így bármikor elköltöztethetők.

május 20. 10:31

Ezt egye a Gourmet fesztiválon: kolbász, szarvas, házisör Ezt egye a Gourmet fesztiválon: kolbász, szarvas, házisör

Van olyan séf, aki maga lőtte az őzet a fesztiválra, és bemutatkozik a hamarosan nyíló Jamie's Italian étterem is. Megmondjuk, mit érdemes kipróbálni.

május 13. 19:01

13219748 10153799848056185 386959062 n
Fotó: Kalas Györgyi

Múlt héten írtuk meg, milyen eredményesen lepusztult a Millenáris az elmúlt két évben, mióta a Miniszterelnökséghez tartozik, holott akkor azzal indokkal tették ki a tiltakozások ellenére a közösségi kertet, hogy fel kell újítani a területet.

13236043 10153799848091185 519405685 n
Fotó: Kalas Györgyi

Ez nem történt meg, ellenben a Fogadó mögötti kis játszótér úgy tönkre ment, hogy gyakorlatilag balesetveszélyessé vált. Azóta a mászókára visszaerősítették a leszakadt lépcsőfokokat, és a mászóka közepén lévő hatalmas lyukat is beszögelték. Emellett a szintén balesetveszélyes huzalokat a homokozó mellől eltávolították, viszont továbbra sem hoztak ide homokot, a hatalmas gödör még így is balesetveszélyes.

Zajlik a verseny, mindenkit kiküldtek a Bocuse d'Oron a verseny előtti térről, aminek ideje volt, mert folyamatosan több száz ember állt a magyar versenyző, Széll Tamás előtt. Szulló Szabina azt mondta, készültek a tömegre, de ennyi emberre nem számítottak, de szerinte Széll így is tud koncentrálni. Széll az utóbbi egy órában már mosolygott is, de hihetetlenül kell koncentrálnia, összesen öt és fél óra áll rendelkezésre, egy csomó stopperórával dolgozik. Jó a szervezés és nagyon jó a hangulat, hihetetlen tömeg van.

Egy órakor vonul be a zsűri, Széll Tamás 14:45 kor találja az első tányerját, a halételt. A helyszínen nyilatkozó nemzetközi szakértők szerint a magyar csapatnak van esélye az élvonalba kerülni. A cél, hogy az első tízben legyen.

Széll Tamás elkezdett főzni a Bocuse d'Or európai döntőjén. Mostantól kb. 5 órája van. A nyolcas boxban főz, a hangulat jó,  de alig kap szegény levegőt, akkor a tömeg előtte.

Tíz versenyző van ma, Széll a nyolcadik, így a végen lesz majd a tányérja bemutatása.

A versenyről itt olvashat bővebben.