László
19 °C
26 °C

Kalas Györgyi

újságíró Kult


A magyar hamburger, ami lenyomja a Mekit A magyar hamburger, ami lenyomja a Mekit

Egy merész húzással a McDonald's mellett nyílt meg az egyik legjobb magyar hamburgerező, a Zing, a felújított Széll Kálmán téren. A Zing titka a szuper alapanyag és az angus marha. Meg is látogattuk azt a 3300 angus marhát a legelőn, amiből a hamburgert készítik.

tegnap, 10:37

A huszonévesek horrort néznek, a harmincasok vígjátékot A huszonévesek horrort néznek, a harmincasok vígjátékot

Ahogy öregszünk, úgy változnak mozinézési szokásaink is.

június 23. 08:31

Az összes bérlet elfogyott a Voltra Az összes bérlet elfogyott a Voltra

A pénteki Iron Maiden is teltházas, a többi napra még vannak napijegyek.

június 22. 12:51

Helen Mirren Oscar-díjas színésznő ellenzi a Brexitet, vagyis Nagy-Britannia kilépését az Európai Unióból.

"Arra szavazok, hogy maradjunk"

- mondta a brit színésznő szerdán Jeruzsálemben tett látogatásán.

Az elmúlt időszakban több brit celeb is kifejtette, hogyan fog szavazni a június 23-i referendumon. David Beckham, is arra biztatta a briteket, szavazzanak az unióban maradásra, és a bennmaradásra ösztönző  levelet intézett a brit emberekhez az európai kulturális, tudományos és sportélet több mint 140 jeles személyisége, köztük Bjorn Ulvaesus, az egykori ABBA tagja, Herta Müller német író, Isabella Rossellini olasz színésznő és Arsene Wenger, az Arsenal menedzsere.

Tízezer példányos egyedi különszámmal jelentkezik júliusban a LMBTQ célközönséget kiszolgáló Humen Magazin.A kiadvány attól lesz igazán egyedi, hogy egy általános – nem kifejezetten LMBTQ –rendezvény programjai közül fogjuk összegyűjteni az LMBTQ embereket érdeklő eseményeket.”– mondta Erdei Zsolt, a Humen Média Group vezetője.

humen

Gerendai Károly szerint is nagy előrelépés ez a különszám, hiszen a „Szabadság Szigete” üzenetének hirdetésében fontos mérföldkő, hogy egy ilyen médium megszületett. A Humen Magazin Sziget Fesztivál különszám júliusban jelenik meg magyar és angol nyelven, 10.000 példányban.

Kezd éledni a déli part, erre mi sem nagyobb bizonyíték, mint a siófoki Villa Gréta cukrászda, amiről mi is beszámoltunk a napokban. De egyre több a jó hely a déli parton, aki arra veszi az irányt, szerezze be a Balatoni Gasztrotérkép legújabb kiadását, ami nemrég jelent meg, és kifejezetten a Balaton déli partján található, jó minőségű vendéglátóhelyeket mutatja be.

deli-part-header

Jelent meg már hasonló térkép az északi partról is egyébként, mindkét térkép letölthető a honlapról. A gasztrotérkép a Csopak környéki vendéglátósok baráti összefogásaként jött létre tavaly ősszel. Akkor tizenhét hely, főként éttermek és borászatok csatlakoztak a kezdeményezéshez, melynek egyik fontos célja, hogy bebizonyítsa, nem csak a klasszikus értelemben vett szezonban érdemes a Balatonra látogatni, és a tó körül egyre több gasztronómiai szempontból is izgalmas úti cél létezik. A térképet Szauer Judit, Budavári Dóra és Kerekes Kata grafikus készítette.