Simon, Szimonetta
1 °C
12 °C

Kalas Györgyi

újságíró Kult

Még mindig próbálkoznak Nick Hornby könyveivel Még mindig próbálkoznak Nick Hornby könyveivel

A Meztelen Julietből a forgatókönyvírók alapján jó film lehet. Ethan Hawke is játszani fog benne.

október 24. 16:24

Jennifer Lawrence skizofrén írófeleség lesz Jennifer Lawrence skizofrén írófeleség lesz

F. Scott Fitzgerald problémás feleségét fogja játszani egy készülő életrajzi filmben.

október 24. 12:52

24.hu: Jürg Marquardnak nincs köze a Népszavához 24.hu: Jürg Marquardnak nincs köze a Népszavához

Azt írták, nem vesznek részt a Népszava megvásárlásában.

október 24. 11:35

Bill Murrayt a kiemelkedő amerikai humoristákat elismerő Mark Twain-díjjal tüntették ki vasárnap.

Az Idétlen időkig, a Szellemirtók és A Grand Budapest Hotel sztárja az ünnepségen elmondta, hogy sikerét a családja szeretetének és azoknak a tehetséges kollégáinak köszönheti, akikkel több mint négy évtizedes pályafutása során együtt dolgozhatott.

A Mark Twain-díjat korábban Richard Pryor, George Carlin, Lily Tomlin, Neil Simon és Eddie Murphy is átvehette. Az elismerést olyan művészeknek szánják, akik humorukkal hasonlóan nagy hatást gyakoroltak az amerikai társadalomra, mint a 19. századi író.

Kijött a magyar nyelvű előzetese is az Utolsó emberig című filmnek, amiben a lecsúszott Mel Gibson egy tetoválószalont működtet egy lakókocsiban. Aztán egyszer csak előkerül rég nem látott lánya, akivel ugyan eddig nem sokat foglalkozott, de most a segítségére siet. A lányát a rendőrség és egy drogkartell is üldözi, mert a lány megölte barátját, a bűnbanda egyik fejesét. A nagyszakállas Gibson meg jól rendet tesz. 

Tegnap nyílt meg Nathan Sawaya amerikai legóművész kiállítása A tégla művészete (The Art of the Brick) címmel Milánóban. A tárlaton a 41 éves művész több ezer építőkockából készült nagyméretű szobrai, valamint híres műalkotások láthatók, és elég jól néznek ki.