Eleonóra
1 °C
7 °C

Kalas Györgyi

újságíró Kult

Végre plázában is lehet már jót enni Végre plázában is lehet már jót enni

A Westendben nyitott gyorsbüfét az egyik legelegánsabb budapesti étterem séfje, kipróbáltuk a csoda rántott húsozót.

február 19. 19:06

Trónok harca sztárt szerződtettek az új X-Men-filmhez Trónok harca sztárt szerződtettek az új X-Men-filmhez

Alakul az új mutánsok összetétele, Maisie Williams is köztük lesz.

február 17. 07:09

Megbírságolták a román köztévét, mert revizionistának nevezte a Beatricét Megbírságolták a román köztévét, mert revizionistának nevezte a Beatricét

Azt sugallták, hogy irredenta rendezvénysorozat zajlik Kolozsváron.

február 16. 15:52

Nincs mit hozzátenni. Menjen mindenki az Aggteleki Nemzeti Parkba! 

Does anybody here remeber Vera Lynn? 

Azaz van itt bárki, aki emlékszik még Vera Lynnre? -tette fel a kérdést a Pink Floyd még 1979-ben a Fal című albumán. Nem én vagyok a világ legnagyobb Pink Floyd rajongója, de ezt a számot a szövege miatt nagyon szerettem. Nos Pink Floyd már rég nincs, Vera Lynn pedig van, éppen száz éves, és századik születésnapjára megjelentet egy új albumot is. 

Vera Lynn a második világháború alatt és az 1950-es években volt nagyon népszerű énekesnő Nagy-Britanniában. A második világháború idején Lynn dalai a remény szimbólumává váltak a brit és a szövetséges csapatok körében. Az ő egyik nagy slágere volt eredetileg a Sailing című dal is, ami mégsem Lynn, hanem Rod Steward előadásában lett népszerű.

Vera Lynn 100 című lemezen újrakevert klasszikus dalokat énekel, egyebek mellett a We'll Meet Again és a Sailing című slágere is új zenekari háttérrel szólal meg a március 17-én, három nappal a születésnapja előtt megjelenő albumon. 

Egy fénykép erejéig újra összeálltak a Mátrix főszereplői: Keanu Reeves, Laurence Fishburne és Carrie-Anne Moss. A forgatás óta eltelt 18 év, és egyébként mindannyian tök jól néznek ki, de azért egy új Mátrix filmben már furcsán mutatnának.

mat