Dániel, Daniella
18 °C
32 °C

Kalas Györgyi

újságíró Kult

Justin Biebert kitiltották Kínából Justin Biebert kitiltották Kínából

Helytelen magatartása miatt, és vitatott külföldi példakép mivolta miatt tiltólistára tette a helyi kulturális tárca.

54 perce

Egy ork rendőrrel menti meg a világot Will Smith Egy ork rendőrrel menti meg a világot Will Smith

Los Angeles utcáin együtt élnek az emberek, az orkok és a tündék, de ettől még nem jönnek ki egymással. Decemberben jön a Bright.

3 órája

Meghalt Pier Paolo Pasolini feltételezett gyilkosa Meghalt Pier Paolo Pasolini feltételezett gyilkosa

Kilenc évet ült börtönben, bár később azt mondta, hogy ártatlan és nem ő ölte meg a filmrendezőt.

5 órája

poop

Augusztus 10-én mutatják be a moziban az Emoji-filmet, aminek az előzetes alapján nincs sokkal több értelme, mintha egész nap csak kiscicás gifeket nézegetnénk a telefonunkon. Viszont egy mai sajtóközlemény szerint Alföldi Róbert lesz Kaki magyar hangja.  

Szinte mindenki biztos volt benne, hogy ha valami le fogja nyomni a Gangnam Style több mint 2,8 milliárdos YouTube nézettségét akkor az az idei nyár slágere,a Decpacito lesz. De nem így történt: megdőlt ugyan a rekord, de a befutó Wiz Khalifa és Charlie Puth See You again című száma lett.

Jelenleg egyébként a harmadik helyen Justin Bieber Sorry című száma áll, a negyedik az Uptown Funk és csak az ötödik Luis Fonsi, de szerintem nyár végén nem árt majd újra megnézni a listát. 

Annyit már most hozzá tennék a Despacito védelmében, hogy ha összeadjuk az eredeti Luis Fonsi, és a kereskedelmi rádiókban preferált Justin Bieberes verzió számait, akkor azért a Despacitónak megvan a három milliárd!

Bécsben mostantól bárki ingyen kölcsönözhet magának teherbiciklit. Egyelőre hét cargobike áll a lakosok rendelkezésére, de szeptembertől tizenegy teherbringából áll majd a flotta. Az üzemeltetők olyan üzletek, lokálok és irodák, amelyek a város támogatásával jutottak az új szállítóeszközhöz. A teher kerékpárok beszerzését részben, vagy teljesen egészében finanszírozott a város, viszont két éven át ingyen kell kölcsönadni másoknak.

Graetzlrad2 Foto MobilitaetsagenturWien ChristianFuerthner PID
Fotó: Christian Fürthner / PID

A teherbringa-kölcsönzéshez mindössze 50 euró kaucióra és egy fényképes igazolványra van szükség, az egész tranzakció online vagy telefonon is intézhető. A kiszemelt cargobike-ot maximum 24 órára lehet kibérelni, és bármit lehet benne szállítani, ami belefér: gyereket, tévét,mosógépet, bevásárlást vagy strandcuccot a Duna-szigetre.