Emma
5 °C
8 °C

Kalas Györgyi

újságíró Kult

Reese Witherspoonra rá sem lehet ismerni Reese Witherspoonra rá sem lehet ismerni

Okos és látványos lesz Ava DuVernay ifjúsági filmje, az Időcsavar.

november 21. 04:59

Ertl Péter marad a Nemzeti Táncszínház igazgatója

Minden marad a régiben a Táncszínházban.

november 20. 20:44

Kiosztották az idei Junior Prima díjakat

Idén először határon túliakat is lehetett jelölni.

november 20. 14:49

Autizmussal élő fiatalok rajzaival díszített designtárgyak mutatkoztak be a hétvégén Londonban. A Balassi Intézet által szervezett reTHINK Hungary and the V4 rendezvénye keretében a WAMP design vásáron kaptak helyet az Autistic Art márka jótékony célú termékei. A noteszeken, borokon, csokis dobozokon található grafikák az Autistic Art Alapítvány művészeti foglalkozásán születtek. A termékek eladásából az alapítvány 10 autista fiatalokat ellátó lakóotthont támogat és egy egyedülálló művészetterápiás programot is fenntart.

Az Autistic Art egyik célja, hogy megmutassa: autizmussal élő fiatalok közreműködésével is készülhetnek minőségi, művészi értékkel bíró termékek. A különleges művészeti foglalkozások pedig terápiaként és egyedi forrásteremtésként is működnek. A program az országban egyedül biztosít olyan művészetterápiás foglalkozást kortárs művészeti szemlélettel, amely mindenben megfelel az autisták igényeinek. A foglalkozásokra nagy szükség van, hiszen az autizmussal élő emberek jellemzően nem összefüggésekben, kontextusban gondolkodnak, sokkal inkább képszerűen. 40 százalékuk például egyáltalán nem beszél.

Kárász Eszter és a Krétakör új videója azokat a hozzászólásokat összegzi, amik a szexuális zaklatásról szóló hírek kapcsán leggyakrabban el szoktak hangzani. Ezek közös jellemzője többnyire az áldozathibáztatás. 

Karácsony előtti negyedik vasárnap kezdődik advent időszaka, amikor sokan beizzítják az adventi koszorút. Mivel idén december 24-e is vasárnap, ezért joggal gondolhatnánk, most most vasárnap, azaz november 26-án már meg is kell gyújtani az első gyertyát. Csakhogy ez koránt sincs így, mivel december 24-e nem karácsony, hanem karácsony előestéje, egyben idén advent negyedik vasárnapja is. Ezért az első vasárnap nem most, hanem majd csak jövő héten, december 3-án lesz.

Miért lát ma gyerekrajzokat az Indexen? Mert gyereknap van!